Élmények a világ körül

Keresés

Terceira – a béke szigete

Terceira – a béke szigete - OTP Travel Utazási Iroda

Fedezzen fel vulkanikus barlangokat és kóstoljon helyi finomságokat Terceirán, mely felejthetetlen élményt ígér.

Terceira – a béke szigete

 
Terceira, az Azori-szigetek szigetcsoport kilenc vulkanikus szigetének egyike, a hatalmas Atlanti-óceán közepén fekszik, lenyűgöző tájával, gazdag történelmével és élénk kultúrájával hívogatja az utazókat.

Gyakran háttérbe szorul nevesebb testvérei, São Miguel és Pico mellett, Terceira azonban csak arra vár, hogy felfedezzék azok, akik egy egyedi és a megszokottól eltérő úti célt keresnek. Ebben a cikkben virtuális utazásra indulunk, hogy felfedezzük az Azori-szigeteki Terceira csodáit.

A sziget nevének eredete

Terceira – a béke szigete - OTP Travel Utazási Iroda
A portugál Terceira neve onnan ered, hogy ez a harmadik sziget, amelyet az Azori-szigetek szigetcsoporton belül felfedeztek. Viszonylag kicsi sziget, területe körülbelül 396 négyzetkilométer. Terceirát változatos domborzata különbözteti meg, amelyet buja zöld dombok, vulkáni kráterek, valamint sziklákkal és érintetlen strandokkal csipkézett, zord tengerpart jellemez.
 
Az Azori-szigeteken, beleértve Terceirát is, enyhe tengeri éghajlat uralkodik. A nyarak kellemesen melegek, így kiválóan alkalmasak a sziget felfedezésére, míg a tél továbbra is enyhe, időnként csapadékos. Az Atlanti-óceánon való elhelyezkedésének köszönhetően ez a mérsékelt éghajlat ideális környezetet teremt a növény- és állatvilág széles skálájának gyarapodásához.

UNESCO Világörökség

Terceira – a béke szigete - OTP Travel Utazási Iroda
Terceira lenyűgöző történelemmel büszkélkedhet. Egyik legjelentősebb történelmi nevezetessége Angra do Heroísmo városa, amely 1983 óta az UNESCO Világörökség része. Ez a macskaköves utcáival és pasztellszínű épületeivel elbűvölő város egykor a felfedezések korában az Újvilágba tartó portugál hajók egyik fontos megállóhelye volt. A sziget gazdag kulturális örökségét fesztiváljai is tükrözik, különösen a minden júniusban megrendezett Sanjoaninas fesztivál. Ez a pezsgő esemény felvonulásokat, koncerteket és hagyományos ételeket kínál, és lehetőséget ad a látogatóknak arra, hogy elmerüljenek az azori kultúrában.

Közel a természethez

Terceira vulkanikus eredetének köszönhetően egyedülálló és drámai tájjal rendelkezik. A Monte Brasil, egy szunnyadó vulkáni kúp, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a szigetre és környékére. Az Algar do Carvão, egy vulkanikus barlang, mely bemutatja a sziget geológiai csodáit.
Terceira – a béke szigete - OTP Travel Utazási Iroda
A szabadtéri tevékenységek szerelmeseinek Terceira számos tevékenységet kínál. Túraútvonalak szelik át a szigetet, amelyek olyan festői kilátópontokhoz vezetnek, mint a Serra de Santa Bárbara és a Serra do Cume. A sziget partvonala ideális úszásra, búvárkodásra, sőt bálnalesre is, mivel az Azori-szigetek híres hely e csodálatos teremtmények természetes élőhelyükön történő megfigyelésére.

Kulináris élvezetek

Egyetlen Terceira-látogatás sem teljes az egyedülálló konyha megkóstolása nélkül. A friss tenger gyümölcsei alapvetően fontosak, és olyan ételeket kóstolhat, mint a lapas (kagylók), a polippörkölt és a híres alcatra, egy agyagedényben lassan főzött marhahúsos ragu. Ne felejtse el, hogy az ételt helyi borokkal, különösen a szigeten termelt Verdelhóval párosítsa.
Terceira – a béke szigete - OTP Travel Utazási Iroda
A Biscoitos borvidéken Terceirán vulkanikus talajon termesztik a szőlőt, melyből az Azori szigetekre jellemző egyedi ízvilágú borok készülnek. A Biscoitos név állítólag onnan ered, hogy az itt található vulkanikus kőzetek nagy fekete süteményre hasonlítanak, a biscoito portugálul kekszet jelent. Biscoitosnál a tengerparton két gyönyörű természetes medence található, melyek nagyszerűen felszereltek zuhanyzókkal, úszómesterekkel és bárral.

Kapcsolódó inspirációk:


Portugália utazás | Portó: több mint borfőváros - OTP Travel Utazási Iroda
Portóban számos kiváló borbár, vinotéka csábítja a vendégeket. A város azonban egyéb kincseket is tartogat. Ezúttal a rejtett gyöngyszemek nyomába eredtünk.

Portugália utazás: Porto ételei - OTP Travel Utazási Iroda
Hagyományos ételek, amit Portóban, természetesen fenséges borok kíséretében, feltétlenül ki kell próbálni! Tartson velünk!

Portugália utazás: Porto - OTP Travel Utazási Iroda
Portó Portugália második legnagyobb városa. Számos történelmi, kulturális és gasztronómiai kincs otthona. Ismerje meg a világhírű portói bor szülőhelyét!

Flores – a vízesések otthona - OTP Travel Utazási Iroda

Az azori sajt az Azori-szigetek gazdag kulturális örökségéről és természeti gazdagságáról tanúskodik.

Flores – a vízesések otthona - OTP Travel Utazási Iroda

Flores szigete esik a legtávolabb az európai kontinenstől. Fedezze fel velünk!

Az Azori-szigetek híres szélmalmai - OTP Travel Utazási Iroda

Pico szigete a kaland, a pihenés és a kultúra egyedülálló keverékét kínálja.

Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda

Óceánba nyíló termálvizes öböl, trópusi erdő között megbúvó fürdő, egy botanikus kert, ahol megmártózhatunk.

Kapcsolódó ajánlatok:


SZÍNPOMPÁS MADEIRA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
299 000 Ft-tól/fő

DÉL-PORTUGÁLIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
459 000 Ft-tól/fő

PORTUGÁLIA TITKAI – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
469 000 Ft-tól/fő

PÁRATLAN PORTÓ

489 000 Ft/fő

MADEIRA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Portugália
489 000 Ft-tól/fő

THE CLIFF BAY***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
630 000 Ft-tól/fő

EZERARCÚ PORTUGÁLIA

Portugália
729 000 Ft-tól/fő

SAVOY PALACE***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
760 000 Ft-tól/fő

AZORI-SZIGETEK – SAO MIGUEL ÉS TERCEIRA

Portugália
969 000 Ft-tól/fő