Élmények a világ körül

Keresés

PÁRATLAN PORTÓ

Katalógus ár: 439 000 Ft/fő

Ajánlat leírás

Városlátogatás magyar idegenvezetővel, Portó környéki élménnyel

 

Portó - az „észak fővárosa" és egyben az északi vidék legnagyobb városa a Douro folyó torkolatában fekszik, mely az északi hegyvidéken kanyarogva itt torkollik az Atlanti óceánba. Portó szépsége sokak szerint vetekszik Lisszabonéval, és igaz, ami igaz, a folyóparton, a Ribeira színes csempés házain megcsillanó lemenő nap fénye, a kanyargó folyó és hídjai, valamint a túlparton sorakozó borospincék látványával különleges élmény. A környék napsütötte völgyeiben teremnek a világhírű portói bort, valamint a másik helyi specialitást, az üdítő „vinho verdét”, vagyis zöld bort adó szőlőfajták. A vidék csodálatos tájait ódon várkastélyok, udvarházak, apró román stílusú templomok gazdagítják. Új városlátogató programunk egyedülálló részletességgel mutatja meg a szépséges Portó ismert és kevésbé ismert nevezetességeit, s az észak-portugál vidék jellegzetes élményeibe is bepillantást enged egy helyi birtokon tett látogatás során.

1. nap • Bécs – Portó

Elutazás Bécsből közvetlen repülőjárattal Portóba. (A bécsi repülőtérre Budapestről fakultatív transzfer kérhető.) Érkezést követően panoráma városnézés Portóban: Rotunda da Boavista, Avenida Boavista, megálló a Castelo do Queijo erődnél, melyet Sajtvárnak is neveznek, mert a hagyományok szerint egy gömbölyű sajthoz hasonlító gránitsziklára épült. Tovább utazva pihenő a Foz do Dourónál, mely a folyótorkolatnál lévő hangulatos óceánparti városrész, majd utolsó megállóként a Kristály palota parkjában tehető egy rövid séta. Ezt követően a szállás elfoglalása. Négy éjszakai szállás reggelivel Portóban.


Lisszabon utazás - Lisszaboni szilveszter - OTP Travel utazási iroda

2. nap • Portó – Vila Nova de Gaia

Reggelit követően egész napos városnézés Portóban. A szálloda metróállomáshoz közeli elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy a környezettudatosság jegyében a város látnivalóit metró igénybevételével és gyalogosan fedezhessék fel. Látogatás a város egyik legfigyelemreméltóbb épületében, a Tőzsdepalotában, majd a XVIII. századi Szent Ferenc templom megtekintése. Szabadidő ebédre a folyóparti Ribiera-negyedben, mely színesre festett csempék borította házairól nevezetes. Ez Portó egyik legrégebbi városrésze, melyet 1996-ban az UNESCO Világörökség részévé nyilvánítottak. Délután egyórás hajókirándulás egy hagyományos hordószállító hajó mintájára épített hajón a Douro folyón, amely során a kanyargó folyó szépségei és hat hídja csodálható meg. Ezek közül a leghíresebb a Gustave Eiffel tervezte Ponte de Dom Luís I., mely Porto egyik jelképe. A kétszintes híd a Ribeira-negyedet köti össze Vila Nova de Gaiával. A hajóról Vila Nova de Gaiában leszállva séta a borospincékig, melyek egyikében a híres portói bor kóstolására is lehetőség nyílik. A program után visszautazás metróval a szállodába.

3. nap • Portó

Reggeli, majd félnapos gyalogos városnézés Portóban metró igénybevételével. A séta során a XII. századi ikertornyú katedrális külső megtekintése, mely az évszázadok során a romántól a barokkig több stílusjegyet visel. A Sao Bento állomás mintegy 20 000 kézzel festett csempével - azulejóval - borított falai kék-fehér mozaik képekkel mesélnek a történelemről és a portugál közlekedés múltjáról. Majd – a Lonely Planet szerint - világ harmadik legszebb könyvesboltja, a neogótikus homlokzatú Lello & Irmão megtekintése kívülről. Állítólag J. K. Rowling itt, a kacskaringós falépcsők árnyékában inspirálódott Harry Potter könyvei megírásához. Szabadidő ebédre, majd délután szabad program. Visszautazás egyénileg metróval a szállodába.


Lisszabon utazás - Lisszaboni szilveszter - OTP Travel utazási iroda

4. nap • Birtoklátogatás Sabrosán

Reggelit követően egy különleges program vár a résztvevőkre: egésznapos kirándulás Amarente városkán keresztül Sabrosába. Látogatás a Sao Romao családi birtokra, mely a "Trás os Montes", a Hegyeken Túl vidéken található. A család első háza – mely még ma is áll – a XVI. században épült. A birtok része a 2001-ben, az UNESCO által Világörökségnek minősített Alto Douro Vinhateiro (Felső Douro Bortermelō) régiónak. A kedves vendéglátók helyben készült bor-, olívaolaj- és mézkóstolóval várják a hozzájuk betérőket. Ebéd egy helyi kisvendéglőben. Délután (nyitvatartás függvényében) séta Magellán szülőházához, ahol egy interaktív kiállítás segítségével végig járható a nagy felfedező, Magellán útja. A program végeztével visszautazás Portóba autóbusszal.

5. nap • Portó – Bécs

Reggeli a szállodában, délelőtt szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás Portóból Bécsbe közvetlen repülőjárattal, érkezés az esti órákban. (A bécsi repülőtérről Budapestre fakultatív transzfer kérhető.)


Minimum létszám: 20 főTerceira – a béke szigete - OTP Travel Utazási Iroda

Fedezzen fel vulkanikus barlangokat és kóstoljon helyi finomságokat Terceirán, mely felejthetetlen élményt ígér.

Flores – a vízesések otthona - OTP Travel Utazási Iroda

Az azori sajt több mint kulináris élvezet; az Azori-szigetek gazdag kulturális örökségéről és természeti gazdagságáról tanúskodik.

Flores – a vízesések otthona - OTP Travel Utazási Iroda

Flores szigete esik a legtávolabb az európai kontinenstől, szinte félúton Amerika és Európa között fekszik az Atlanti-óceánban. Fedezze fel velünk!

Az Azori-szigetek híres szélmalmai - OTP Travel Utazási Iroda

Magasra törő vulkáni csúcsaival, buja szőlőültetvényeivel és élénk tengeri életével Pico szigete a kaland, a pihenés és a kultúra egyedülálló keverékét kínálja.

Az Azori-szigetek híres szélmalmai - OTP Travel Utazási Iroda

Ezek a festői építmények időtlen varázsukkal és történelmi jelentőségükkel nemcsak a képzeletet ragadják meg, hanem e varázslatos szigetcsoportot is szimbolizálják.

Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda

Az óceánba nyíló termálvizes öböl vagy a trópusi páfrányerdő között megbúvó fürdő, esetleg egy botanikus kert, ahol megmártózhatunk - ez São Miguel.

Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda

Az Azori-szigeteket sokszor csak Európa Hawaii-jaként emlegetik. Ismerje meg legnagyobb szigetét São Miguel-t, mely a természetszeretők igazi fellegvára.

Portugália, avagy a luzitán melankólia - OTP Travel Utazási Iroda
Portugáliában a fővároson kívül is számlatan pazar helyet nézhetünk meg vagy kaphatunk lencsevégre.

Ha végre itt a nyár - OTP Travel Utazási Iroda
A nyári hőség elől Európa-szerte varázslatos tengerpartok várják a vakációzókat.

Városi strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
4 éjszakai szállás helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban reggelivel és egy ebéddel (italfogyasztás nélkül)
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli + 1 ebéd
****-os szállodában
Repülőtéri transzfer
Magyar nyelvű idegenvezető

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Costa Rica – az édenkert finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Costa Rica a remény útjelzője, aki alternatív utat mutat egy békés és virágzó jövő felé.

Utazás: Azerbajdzsán csodái | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ismerje meg Azerbajdzsán legszebb vidékeit, tartson velünk!

Utazás: azerbajdzsáni kisokos | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Íme néhány ártatlannak tűnő dolog, amit a külföldieknek mindenképpen kerülnie kell Azerbajdzsánban.

Utazás: Azerbajdzsán, a kézművesek paradicsoma | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ismerje meg az azeri mesterek csodálatos munkáit, amelyeket a mai napig, hagyományos módokon készítenek.

Utazás: Azerbajdzsán ízei | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Izgalmas gasztronómiai kalandra csábítjuk, ezúttal a Kaukázus sokszínű konyháinak egyikébe kóstoltunk bele. Tartson velünk!

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Bécs – Portó – Bécs útvonalon közvetlen repülőjárattal turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, transzferek légkondicionált autóbusszal
   
 • 4 éjszakai szállás helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban
   
 • reggelis ellátás
 • egy ebéd italfogyasztás nélkül
 • transzferek és a megadott programok Portóban
   
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartamára
   

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • félpanzió felára (4 vacsora italfogyasztás nélkül)A 49 000 Ft/fő felár csak abban az esetben érvényes, ha min. 15 fő előzetesen igénybe veszi.
   
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás
 • igény szerint transzfer a bécsi repülőtérre