Élmények a világ körül

Keresés

A legszebb madeirai panoráma nyomában

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
Felejthetetlen panoráma tárul elénk a hegyek szívében fekvő kis falvakra, a legmagasabb hegycsúcsokra, vagy Madeira legszebb strandjaira.

A legszebb madeirai panoráma nyomában

Madeira szigete a legszebb kilátópontok otthona, ahol minden helyszín tökéletes fotótéma. Összegyűjtöttük a sziget legismertebb és legszebb helyeit, hogy az ide érkezőknek már csak a tökéletes és lélegzetelállító pillanatokat kelljen kergetni. A sziget minden szegletében megbújik egy olyan különleges kilátópont, ahonnan felejthetetlen panoráma tárul elénk a hegyek szívében fekvő kis falvakra, a legmagasabb hegycsúcsokra, vagy Madeira legszebb strandjaira.

Cabo Girão

A legszebb madeirai panoráma nyomában - OTP Travel Utazási Iroda
A sziget egyik legismertebb helye, mely "Skywalk" nevű üvegerkélyéről híres. Ez a kilátó 580 méteres magasságban található, és mesés panoráma nyílik innen a tengerre, a Ranchóra és Funchalra. Egy kávézó is található itt, ahol megpihentethetjük fáradt lábainkat.

Balcões

A legszebb madeirai panoráma nyomában - OTP Travel Utazási Iroda
Erről a kilátópontról a sziget két legmagasabb hegycsúcsa - a Pico Ruivo és a Pico do Areeiro - látható, különösen tiszta égbolt esetén. Sétáljunk végig a Balcões gyalogösvényen, és keljünk át a Serra do Faial Levadán. Az erdőben élő endemikus madarak csicsergésétől garantáltan teljesen elvarázsolódunk. Az ösvény végére érve egy hatalmas erkélyt találunk, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Faial-völgyre.

Eira do Serrado
 

A legszebb madeirai panoráma nyomában - OTP Travel Utazási Iroda
Ha az ikonikus Apácavölgy meglátogatása van bakancslistánkon, ez a kilátópont a tökéletes kiindulópont. Körülbelül 1000 méteres magasságban található, így lehetővé teszi, hogy panorámaszerű látvány táruljon elénk az alatta elterülő történelmi és barátságos faluról. Terrakotta tetős házak, buja növényzettel borított tájak és túraösvények rajzolódnak ki a távolból. A közelben bár és parkoló várja a látogatókat.

Ponta do Rosto

A legszebb madeirai panoráma nyomában - OTP Travel Utazási Iroda
Ponta do Rosto "miradouro" a sziget legkeletibb pontján, Ponta de São Lourençónál található, amely a túraútvonalai miatt nagyon népszerű régió. Az északi tenger, mely általában durva hullámokkal töri meg a tájat, és a déli parti tenger, mely többnyire nyugodt, lenyűgöző kontrasztot rajzol ki a horizonton. A környező táj sziklás, vulkanikus jellege egésze elképesztő szépségű, a napfelkelte pedig egyszerűen csodálatos innen, érdemes korán kelni érte. Kis szerencsével még Porto Santo szigetét is megpillanthatjuk a távolban.

Pico do Areeiro

A legszebb madeirai panoráma nyomában - OTP Travel Utazási Iroda
Az 1818 méteres magasságban elhelyezkedő kilátóponthoz vezető úton valóban „a felhők felett” érezhetjük magunkat. Ha nem vagyunk tériszonyosak és jó fizikai állóképességünk van, akkor érdemes a sziget legszebb gyalogos útvonalát is célba vennünk innen, mely Madeira legmagasabb pontjára az 1862 méteres Pico Ruivóra vezet.

Kapcsolódó inspirációk:


Portugália, avagy a luzitán melankólia - OTP Travel Utazási Iroda
Portugáliában a fővároson kívül is számlatan pazar helyet nézhetünk meg vagy kaphatunk lencsevégre.

5 kihagyhatatlan hely Madeirán - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a portugál Madeirát, Európa egyik legkedveltebb szigetét!

Porto – ahol mindig jó lenni! - OTP Travel Utazási Iroda
Portó azonnal elvarázsolja az utazókat.

Porto titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Portóban lenni különleges élmény és a város titkos szegleteit megismerve pár nap után már igazi tripeirosnak – portói lakosnak – érezheti magát az ember.

Portugál bor és kultúra - OTP Travel Utazási Iroda
Portugália a világ 6. legnagyobb bortermelője.

Családi kalandok Lisszabonban - OTP Travel Utazási Iroda
Lisszabont az elmúlt években többször a legjobb városi úti céljának választották, tökéletes döntés gyerekekkel is. Irány Portugália legnagyobb városa családdal, gyerekekkel!

Csábító családi úti cél: Portugália | Faro - OTP Travel Utazási Iroda
Portugália családbarát úti cél. Ideális nyaralóhely a zajosabb gyerek társaságok és a nagyobb családok számára egyaránt. Ezúttal Faro városában és környékén kalandozunk.

Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerjék meg Madeira jelenleg talán leghíresebb szülöttét, ikonikus látni- és kóstolni valóit, melyek nélkül nem lehet teljes a madeirai utazás.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
A XIX. század vége felé Madeira leggazdagabb családjai közül néhányan a Funchal külvárosában található szép birtokokon éltek.

Kapcsolódó ajánlatok:


KÖRUTAZÁS DÉL-PORTUGÁLIÁBAN

Portugália
érdeklődésre

PORTUGÁLIA TITKAI – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
459 000 Ft-tól/fő

MADEIRA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Portugália
469 000 Ft-tól/fő

DÉL-PORTUGÁLIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
469 000 Ft-tól/fő

EZERARCÚ PORTUGÁLIA

Portugália
549 000 Ft-tól/fő

THE CLIFF BAY***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
658 000 Ft-tól/fő

SAVOY PALACE***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
742 000 Ft-tól/fő

REID’S PALACE, A BELMOND HOTEL***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
1 027 000 Ft-tól/fő