Élmények a világ körül

Keresés

A legszebb madeirai panoráma nyomában

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
Felejthetetlen panoráma tárul elénk a hegyek szívében fekvő kis falvakra, a legmagasabb hegycsúcsokra, vagy Madeira legszebb strandjaira.

A legszebb madeirai panoráma nyomában

Madeira szigete a legszebb kilátópontok otthona, ahol minden helyszín tökéletes fotótéma. Összegyűjtöttük a sziget legismertebb és legszebb helyeit, hogy az ide érkezőknek már csak a tökéletes és lélegzetelállító pillanatokat kelljen kergetni. A sziget minden szegletében megbújik egy olyan különleges kilátópont, ahonnan felejthetetlen panoráma tárul elénk a hegyek szívében fekvő kis falvakra, a legmagasabb hegycsúcsokra, vagy Madeira legszebb strandjaira.

Cabo Girão

A legszebb madeirai panoráma nyomában - OTP Travel Utazási Iroda
A sziget egyik legismertebb helye, mely "Skywalk" nevű üvegerkélyéről híres. Ez a kilátó 580 méteres magasságban található, és mesés panoráma nyílik innen a tengerre, a Ranchóra és Funchalra. Egy kávézó is található itt, ahol megpihentethetjük fáradt lábainkat.

Balcões

A legszebb madeirai panoráma nyomában - OTP Travel Utazási Iroda
Erről a kilátópontról a sziget két legmagasabb hegycsúcsa - a Pico Ruivo és a Pico do Areeiro - látható, különösen tiszta égbolt esetén. Sétáljunk végig a Balcões gyalogösvényen, és keljünk át a Serra do Faial Levadán. Az erdőben élő endemikus madarak csicsergésétől garantáltan teljesen elvarázsolódunk. Az ösvény végére érve egy hatalmas erkélyt találunk, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Faial-völgyre.

Eira do Serrado
 

A legszebb madeirai panoráma nyomában - OTP Travel Utazási Iroda
Ha az ikonikus Apácavölgy meglátogatása van bakancslistánkon, ez a kilátópont a tökéletes kiindulópont. Körülbelül 1000 méteres magasságban található, így lehetővé teszi, hogy panorámaszerű látvány táruljon elénk az alatta elterülő történelmi és barátságos faluról. Terrakotta tetős házak, buja növényzettel borított tájak és túraösvények rajzolódnak ki a távolból. A közelben bár és parkoló várja a látogatókat.

Ponta do Rosto

A legszebb madeirai panoráma nyomában - OTP Travel Utazási Iroda
Ponta do Rosto "miradouro" a sziget legkeletibb pontján, Ponta de São Lourençónál található, amely a túraútvonalai miatt nagyon népszerű régió. Az északi tenger, mely általában durva hullámokkal töri meg a tájat, és a déli parti tenger, mely többnyire nyugodt, lenyűgöző kontrasztot rajzol ki a horizonton. A környező táj sziklás, vulkanikus jellege egésze elképesztő szépségű, a napfelkelte pedig egyszerűen csodálatos innen, érdemes korán kelni érte. Kis szerencsével még Porto Santo szigetét is megpillanthatjuk a távolban.

Pico do Areeiro

A legszebb madeirai panoráma nyomában - OTP Travel Utazási Iroda
Az 1818 méteres magasságban elhelyezkedő kilátóponthoz vezető úton valóban „a felhők felett” érezhetjük magunkat. Ha nem vagyunk tériszonyosak és jó fizikai állóképességünk van, akkor érdemes a sziget legszebb gyalogos útvonalát is célba vennünk innen, mely Madeira legmagasabb pontjára az 1862 méteres Pico Ruivóra vezet.

Kapcsolódó inspirációk:


Városi strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható.

Fátima – a portugál zarándokhely - OTP Travel Utazási Iroda
A fátimai zarándokhelyet sokszor a spanyol Santiago de Compostelával vetik össze. 1917 óta a világ egyik legnagyobb Mária-kegyhelye, amelyet évente több ezer zarándok látogat.

Braga – a portugál Róma - OTP Travel Utazási Iroda
Közel 30 templom ékesíti Portugália harmadik legnagyobb városát, melyet a helyiek emiatt csak a portugál Rómának becéznek. Ismerje meg ezt a különleges várost.

Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda
Coimbra mindössze 200 kilométerre északra fekszik Lisszabontól. A nyüzsgő egyetemváros számtalan felfedezni valóval csalogat!

Sintra – Portugália ékköve - OTP Travel Utazási Iroda
Sintra talán az egyik legnépszerűbb egynapos kirándulás Lisszabonból. Fedezze fel csodáit!

Lisszabon, a nagy felfedezők városa - OTP Travel Utazási Iroda
A portugál főváros feltárja titkait.

A portugál zöld bor titka - OTP Travel Utazási Iroda
Mitől Vinho Verde a portugálok híres itala? Valóban zöld, ahogy neve is utal rá? Tartson velünk és tudja meg a kulisszatitkokat!

Varázslatos tengerpartok | OTP Travel Utazási Iroda
Összeállítottunk egy válogatást a világ legszebb vagy legkülönlegesebb tengerpartjaiból.

Portugália, avagy a luzitán melankólia - OTP Travel Utazási Iroda
Portugáliában a fővároson kívül is számlatan pazar helyet nézhetünk meg vagy kaphatunk lencsevégre.

Kapcsolódó ajánlatok:


PORTUGÁLIA TITKAI – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
459 000 Ft-tól/fő

MADEIRA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Portugália
469 000 Ft-tól/fő

DÉL-PORTUGÁLIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
469 000 Ft-tól/fő

EZERARCÚ PORTUGÁLIA

Portugália
619 000 Ft-tól/fő

THE CLIFF BAY***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
658 000 Ft-tól/fő

KÖRUTAZÁS DÉL-PORTUGÁLIÁBAN

Portugália
739 000 Ft-tól/fő

SAVOY PALACE***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
742 000 Ft-tól/fő

REID’S PALACE, A BELMOND HOTEL***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
1 027 000 Ft-tól/fő