Élmények a világ körül

Keresés

Repül az idő - OTP Travel
Hosszabb repülőtéri átszállások, mint a felfedezés kitűnő lehetőségei!

Repül az idő

A hosszabb repülőtéri átszállásokra nem csupán nyűgként érdemes tekinteni, hanem a felfedezés kitűnő lehetőségeként. A világ több reptere kínál ingyenes városnézést vagy szórakozást, csak élni kell a lehetőséggel!

Szingapúr (Changi Nemzetközi repülőtér)


Az oroszlán városa, ahogy a világ egyik legfejlettebb államát Szingapúrt nevezik igazi multikulturális metropolisz. A többségi kínaiak mellett malájok, indiaiak és európaiak is lakják, különleges karaktert biztosítva a szigetországnak. A gyarmati múlt emlékei tökéletesen megférnek a legmodernebb felhőkarcolókkal, a kulturális és történelmi látnivalókat pedig ingyen is felfedezhetjük.

Ha legalább 5,5 óránk van az átszállásra, akkor biztos találunk egy nekünk tetsző ingyenes túrát. A Changi reptérről két városnézés is indul, a Heritage és a City Sights. Mindkét program 2,5 órás, angol nyelvű idegenvezető mesél a látnivalókról. A Heritage a gyarmati időkbe repít vissza, a múlt és a jelen építészeti ragyogását mutatja be, ellátogat a kínai, az indiai negyedbe és a város egyik legkülönlegesebb helyére az arab-maláj Kampong Glambe is. Itt, és a Merlion Parkban is adódik lehetőség fényképezni, csodás emlékekkel folytathatjuk utunkat a végső célállomás felé. A kirándulásra regisztrálni kell, ezt a 2-es és 3-as terminálom lehet megtenni. Napi 5 kirándulás (9:00,10:00,12:30,14:30,16:00) illetve indulási időpont közül választhatunk, a jelentkezéseket a túra előtt egy órával zárják. Ha az esti órákban van hosszabb csatlakozási időnk, akkor a City Sights túra jöhet szóba, 18:00-kor és 19:30-kor van indulás, a regisztráció helyszíne és szabályai megegyeznek a Heritage útvonalnál ismertetekkel. Ez a városnézés Szingapúr modern látnivalóira koncentrál, akad belőlük bőven.
 
Akkor sem fogunk unatkozni, ha lemaradunk a városnézésről. 5 kert, 3 mozi, óriáscsúszda, művészeti központ, uszoda áll a világjárók rendelkezésére.

Repül az idő - OTP TRAVEL utazási iroda
 

Szöul, Korea (Incheon Nemzetközi Repülőtér)

A Koreai Köztársaság fővárosa az ázsiai országok egyik legkedveltebb turisztikai célpontja. Szöul több építménye is szerepel az UNESCO világörökségi listáján, illetve a javasolt helyszínek listáján: a Cshangdokkung palotaegyüttes 1997-ben, a Csongmjo-szentély 1995-ben került védelem alá. A Csoszon-dinasztia királysírjainak egy része a város területén található, ezek szintén a világörökség részét képezik. Nos, ezek közül többet is érintenek a repülőtérről induló kirándulások. Ha útlevelünk még legalább 3 hónapig érvényes, és kedvünk valamint időnk is van, akkor részt vehetünk a 9 városnéző túra valamelyikén. A legrövidebb 1, a leghosszabb 5 órás és előre, online is foglalhatunk helyet. Ha ezt nem tesszük meg, akkor is van még esély, hiszen a Transit Tour pultoknál elcsíphetünk még szabad helyeket. Foglalni és a túrákról részletesen tájékozódni itt lehet. Jelképes összeget, 10 USD-t kérnek a részvételért. Ha erre nem költenénk, vagy inkább maradnánk a tranzitban, akkor is elrepül a várakozási iső. Fenyő-, és sziklakert, múzeum, tradicionális koreai hangszerek és előadások biztosítják a kellemes élményt./>

Repül az idő - OTP TRAVEL utazási iroda

 

Tajpej, Tajvan (Taoyuan Nemzetközi Repülőtér)

A tajpeji ingyenes városnézésen azok vehetnek részt, akiknek legalább 7 óra van a két járata között. a Taoyuan reptér a belvárostól távolabb eső, a túra időtartama 4 óra. Minden nap kétszer indítanak városnézést, maximum 18 fős csoportokban. Ezekre emailben is regisztrálhatunk, de a helyek többségét mégiscsak a helyszínen, érkezéskor adják ki. Mindkét terminálon van Tourist Service Center, így nem okoz gondot a jelentkezés. 8:15-kor illetve 14:15-kor indulnak a buszok, mindegyik más útvonalon. Megtekinthetjük a város jelképévé vált Taipei 101-et, a felhőkarcolót, amely 2009-ig a világ legmagasabb befejezett felhőkarcolója volt. A 449 méter magas épület büszkélkedhet a világ leggyorsabb toronyházi liftjével is, melynek sebessége 60,4 km/h. Nem maradhat ki a Zhongzhen negyedben található Elnöki Palota, a mindenkori államelnök székhelye. A Csang Kaj-sek-emlékcsarnok hatalmas parkjában, illetve a hozzá tartozó hatalmas téren található a Tajvani Nemzeti Színház, valamint a Nemzeti Koncertcsarnok. Fontos nevezetesség a Lungshan templom, a hagyományos tajvani építészet szimbóluma, más régi tajvani épületekhez hasonlóan megőrizte dél-kínai jellegét. Bármi is legyen utazásunk célállomása, egy tajpeji ízelítőre érdemes elhagyni a repülőteret.

Repül az idő - OTP TRAVEL utazási iroda

 

Tokió, Japán (Narita Nemzetközi Repülőtér)

Japán önmagában is tökéletes úti cél, de ha csak átutazóban járunk Tokióban, akkor is sokat belefér. Az ingyenes városnézésen való részvétel feltétele, hogy legalább 5 óra legyen az érkező és az induló járat között. A 8 túra mindegyike ingyenes, ám az esetleges belépőket vagy tömegközlekedést a résztvevőknek kell fizetniük japán jenben. Az idegenvezetők önkéntesek, és angol nyelven kalauzolják a csoportot. És hogy mi a választék, mit láthatunk Tokióban? A világ egyik legnagyobb városában jól megférnek egymással az ősi tradíciók és a futurisztikus fejlesztések, ahol az ódon palotákat és pagodákat égbe szökő felhőkarcolók ölelik körbe. Tokió fiatal főváros, legfontosabb nevezetességei korábbi időkbe visznek vissza, függetlenül attól, hogy a városképet jobbára modern és kortárs épületek határozzák meg. A Császári Palota egyike a XIX. századból fennmaradt épületeknek; a császári család lakhelye Tokió szíve és lelke, ahol archívum, múzeum és adminisztratív épületek is találhatók. Hasonlóan fontos épület Tokió legrégebbi szentélye, a 645-ben emelt Senso-ji buddhista templom. De ott vannak a város kedvelt kerületei, negyedei, a Shibuja, a Ginza és a Sinjuku is. Vétek lenne kihagyni!

Repül az idő - OTP TRAVEL utazási iroda
 

Isztambul, Törökország (Istanbul Grand Airport)

A reptér változik, a szolgáltatás marad. A közelmúltban megnyílt új isztambuli repülőtér továbbviszi a hagyományt, változatlan formában kínálja a Touristanbul nevű programot. Az ajánlat a Turkish Airlines utasainak szól, közülük is azoknak, akiknek legalább 6 órát kell várakozniuk a csatlakozó járatra. Részvételi jegyet a Hotel Desknél tudunk szerezni (legalább fél órával indulás előtt), ami az érkező csarnokban, az útlevél ellenőrzés után található. Egyes túrák nem csak az idegenvezetést, buszt és belépőket tartalmazzák, hanem étkezést is. 6 különböző túra közül választhatunk, indulási időpontjukban, útvonalukban és időtartamukban is eltérő programokról van szó. Ami viszont közös bennük, az élmény, amit a csodálatos Isztambul nyújt az átutazóknak. Ha este érkezünk, a Boszporuszon hajókázva költhetünk el egy kellemes vacsorát,ha pedig nap közben utazunk megcsodálhatjuk a Kék mecsetet, az Hagia Sophia templomot, a Topkapi palotát, a Hippodromot, a Dolmabahce Palotát, a Fedett bazárt.

Repül az idő - OTP TRAVEL utazási iroda

Doha, Katar (Doha Nemzetközi Repülőtér)

Doha látnivalói miatt mindenképpen megérdemli, hogy felkerüljön listánkra, ám a katari kirándulások eltérnek társaiktól. Olyanoknak ajánljuk, akiknek legalább 5 óra áll rendelkezésükre, illetve az ingyenes belépési engedélyt megszerzik. Fontos különbség, hogy ezek a kirándulások nem ingyenesek, de már kb.20 eurónak megfelelő riálért emlékezetes élménnyé varázsolhatjuk a dohai átszállást. Személyesen a bevándorlási rész előtt, a repülőtér A csarnokában található Discover Qatar Tours pultnál kérheünkt tájékoztatást. Az aktuális menetrendben napi 6 indulás szerepel (08:00,10:30,15:00,18:00,20:00,21:30), a foglalásokat az indulás előtt 90 perccel zárják. A dohai városnéző körút során a város legkiemelkedőbb látványosságaihoz látogathatunk el. Ezek a Katara kultúrfalu, a The Pearl (A Gyöngy – Doha mesterséges szigete), az Iszlám Művészetek Múzeuma és a Waqif souq.

Repül az idő - OTP TRAVEL utazási iroda

 

Kapcsolódó ajánlatok:


TÖRÖKORSZÁG - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Törökország
250 000 Ft-tól/fő

ISZTAMBUL - A BOSZPORUSZ PARTJÁN

Törökország
359 000 Ft-tól/fő

ISZTAMBUL, FÜRDŐZÉSSEL A MÁRVÁNY-TENGERBEN

Törökország
389 000 Ft-tól/fő

ISZTAMBUL - GASZTRONÓMIAI UTAZÁS

Törökország
497 000 Ft-tól/fő

VILÁGÖRÖKSÉGEK TUNÉZIÁBAN

Tunézia
569 000 Ft/fő

TÖRÖKORSZÁG - KAPPADÓKIA CSODÁI

Törökország
639 000 Ft-tól/fő

ISZTAMBUL, KORFU, ATHÉN ÉS AZ ADRIA

Törökország
839 000 Ft-tól/fő

SZÖUL – HAGYOMÁNYOK ÉS MODERN KULTÚRA

Dél-Korea
965 000 Ft-tól/fő

DÉL-KOREA FELFEDEZÉSE

Dél-Korea
1 239 000 Ft-tól/fő

VILÁGÖRÖKSÉGEK JAPÁNBAN

Japán
2 075 000 Ft-tól/fő

További ajánlatok:

Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00