Élmények a világ körül

Keresés

VILÁGÖRÖKSÉGEK TUNÉZIÁBAN

Katalógus ár: 569 000 Ft/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel

A több mint 3000 éves, föníciaiak alapította Tunézia ókorból fennmaradt romvárosai, régészeti lelőhelyei megkapó szépségben és épségben őrzik a gazdag történelem lenyomatait. Az UNESCO Kulturális Világörökségének részét képező nyolc tunéziai helyszín a körutazás programjának része, míg a tengerparti városokban pihenésre is alkalom nyílik.

1. nap • Budapest – Hammamet

Elutazás repülőgéppel Tuniszba. Megérkezést követően transzfer Hammametbe, a szállás elfoglalása.

2. nap • Zaghouan – Dougga

Reggeli után utazás Zaghouan városkába, mely tavasszal igazán csodálatos látványt nyújt, a hegyoldalt elárasztó lenyűgöző virágoknak köszönhetően. A város és a víz története mintegy 2000 éves múltra tekint vissza. Út közben láthatók a Hnaya – a római vízvezetékek – híres árkádjai, melyek Karthágót látták el vízzel. Ezután a vízi templom meglátogatása, amely a forrás helyét jelzi. A félköralakú gyűjtőmedencét tizenkét fülke veszi körül, melyben régen a védőistenek szobrai helyezkedtek el. Következő megálló az ókori római romváros, Thuburbo Majus. Továbbutazás az egyik legnagyobb és legépebben fennmaradt római kori városba, Dougga-ba, mely az UNESCO Világörökség része. Legjelentősebb műemlékei a római fórum, a templomok, a fürdőkomplexumok és a villák. Vacsora és szállás Hammametben.


Világörökségek Tunéziában - OTP Travel utazási iroda

3. nap • Nábel – Kerkuán – El Haouria

Reggeli után látogatás Cap Bon-félszigetre, ahol Nábel városában egy fazekasműhely meglátogatása a program. Ezt követően az UNESCO világörökség részét képező, legépebben fennmaradt pun-kori város maradványainak megtekintése Kerkuán városában. Ebéd El Haouria-ban, ahonnan tiszta időben átlátni Európába. Visszautazás Hammametbe, útközben borkostoló egy helyi borászatban. Vacsora és szállás Hammametben.

4. nap • Tunisz – Karthago – Sidi Bou Said

Reggeli után indulás Tuniszba, az ország fővárosába. A sokszínű város rengeteg kulturális és történelmi látnivalót kínál. Tunézia egyik legrégibb mecsetje a grandiózus méretű Zitouna-mecset, mely egyben az első és sokáig egyben a legnagyobb egyetem volt az iszlám világban. A világhírű Bardo Nemzeti Múzeum, ahol számos régészeti lelet, köztük a római kori mozaikgyűjtemény látható. Ezt követően utazás Tunisz külvárosába, ahol az ókori történelem talán leghíresebb városa, a föníciaiak alapította Karthago fekszik. A fennmaradt romok megtekintése után Sidi Bou Said, a festői kisváros meglátogatása következik. A hangulatos mór stílusú épületekben képzőművészeti galériák, kávézók, éttermek, és ajándékboltok találhatók. Vacsora és szállás Hammametben.

5. nap • Sousse – Monastir

Reggelit követően városnézés Sousse-ban, a főbb látnivalók megtekintése kívülről. Ezután Monastir nevezetességeinek megtekintése; az aranykupolás mauzóleum, a 796-ban épült Ribat, ami udvarok, kerek és négyzet alakú tornyok igazi labirintusa. A várost - kiváló elhelyezkedésének köszönhetően - Julius Caesar támaszpontként használta. Késő délután szabadprogram. Vacsora és szállás Sousse-ban.


Világörökségek Tunéziában - OTP Travel utazási iroda

6. nap • Kairouan

Reggeli után látogatás az iszlám vallás negyedik legszentebb városába, a 670-ben az Omajjádok alapította Kairouanba. Főbb látnivalók: a medina, a nagymecset, az Aghlabida medencék, Sidi Sahib Zavijjája a lenyűgöző mázas csempékkel díszített mauzóleummal. Ebédre visszautazás Sousse-ba. A nap hátralévő részében szabadprogram, pihenés a tengerparton. Vacsora és szállás Sousse-ban.

7. nap • El Jem

Reggelit követően indulás a punok alapította El Jembe, ahol a világ egyik legnagyobb és legépebben fennmaradt amfiteátruma található. Az UNESCO Világörökség részét képező III. századbeli épület egykor mintegy 35 000 vendég befogadására volt képes. Ezt követően a páratlan épségben megmaradt római mozaiktáblákat rejtő múzeum megtekintése. Ebéd a sousse-i szállodában, majd szabadprogram. Vacsora és szállás Sousse-ban.

8. nap • Sousse

Reggeli után szabadprogram, pihenés a tengerparton. Kijelentkezés a szállodából a késő délutáni órákban. Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre átszállással.

9. nap • Budapest

Megérkezés Budapestre a reggeli órákban.


Minimum létszám: 20 fő

Egyiptom - OTP Travel Utazási Iroda
Balzsamos klíma és sivatagi kalandok várják Önt Tunéziában!

Tengerparton Tunézia
Egzotikummal és színpompás látnivalókkal fűszerezett nyaralás mediterrán hangulatban.
 

Fedezze fel Tunéziát családdal! - OTP Travel Utazási Iroda
Tunézia megfizethető családi tengerparti nyaralásairól ismert, de sokkal több felfedeznivaló van ebben az észak-afrikai országban, akár a gyerekek számára is.

Tunézia | érdekességek - OTP Travel Utazási Iroda
Tények, számok, érdekességek Afrika legészakibb országáról, Tunéziáról.

Tunézia | látványosságok - OTP Travel Utazási Iroda
Sokan csak tengerparti úti célnak tekintik Tunéziát, pedig számos meglepő turisztikai látványosságot tartogat azok számára, akik a homokos partoktól távolabbra merészkednek.

Tunézia | Szúza - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Tunézia egyik legcsodásabb városa, Szúza történetét és legfontosabb látnivalóit!

Tunézia | Szúza - OTP Travel Utazási Iroda
A tunéziai Szúza (Sousse) fantasztikus látnivalókat kínál a turistáknak. Bemutatjuk a legkiemelkedőbbeket, melyeket nem szabad kihagyni!

Tunézia legjobb strandjai - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a legszebb, aranyhomokos tunéziai strandokat, amelyeken gyakorlatilag egész évben élvezhetjük a ragyogó napsütést.

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Tunisz – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, a körutazás során légkondicionált autóbusszal
 • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • teljes panziós ellátás
 • késői kijelentkezés felárát a 8. napon
 • a programban leírt kirándulások a szükséges belépőkkel
   
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • borravalók

Elhelyezés

Szállás leírás
7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Körutazás és tengerpart
Repülős utazás
Reggeli + ebéd + vacsora
*****-os szállodában
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
késői kijelentkezés a 8. napon

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Ismerje meg Valencia hogyan egyesíti a hagyományt és az innovációt, hogy egy élhetőbb és fenntarthatóbb jövő felé haladjon.

Tibet csillaga, a Potala palota - OTP Travel Utazási Iroda
A Potala palota a tibeti Vörös-hegyen áll, 3750 méter tengerszint feletti magasságon, Lhászában, Kína Tibeti Autonóm Területének fővárosában. A dalai lámák egykori téli palotája, Tibet szimbóluma.

Tibet csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet a világ teteje, számos utazó álma. A hosszú évekig elzárt régió őrzi ezredéves hagyományait, titokzatos vallási szokásait és érintetlen, tiszta természeti szépségeit. Fedezze fel Tibet csodáit!

Tibet a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Tibeti Autonóm Terület egyedülálló természeti és kulturális kincsek otthona. Összeállításunkból most kiderül, mennyire ismerjük vagy sem Tibet varázslatos világát. Tartson velünk!

Top tippek Tibethez - OTP Travel Utazási Iroda
Minden utazás új vidékek és új kultúrák felfedezésével jár. Minden kulturális közegnek megvannak a maga sajátos szabályai, szokásai, amelyeket nem csak illik, de ildomos is betartani. Így van ez Tibetben is.

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.