Élmények a világ körül

Keresés

AZ AMALFI-PART KINCSEI

Katalógus ár: érdeklődésre

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

A Nápolyi-öböl szépségeihez kevés vidék fogható. Északról Nápoly városa, keletről a Vezúv, délről a Sorrentói-félsziget foglalja keretbe a meredek sziklákkal, pasztellszínű városkákkal pettyezett partvidéket és a tenger azúrkékjét. Mediterrán életérzés, az igazi dolce vita várja itt az utazókat, mely minden érzékszervre hat. Pompei páratlan érintetlenségben feltárt városa teljes és átfogó példája az ókori római civilizáció történelmének, építészetének, közösségi életének. Az Amalfi-part sziklameredélyeken kapaszkodó tengerparti városkái, Ravello, Amalfi, Positano bájos, színes házaikkal, citromfáikkal és lélegzetelállító panorámájukkal csábítják el az utazót. Sorrento ódon utcácskáin és piazzáin, megkapó szépségű nemesi paloták között sétálva érdemes a híres limoncellót is megkóstolni, melynek hazája a város. Capri szigete igazi ékszerdoboz, valamint a gasztronómia örömök, a helyi finomságok zamata mind hozzájárul az utazás élményeihez.

Tervezett időpontok: 2023. június 7-12., szeptember 27. – október 2.

1. nap: Budapest – Nápoly – Sorrento

Elutazás repülőgéppel Budapestről Nápolyba. A megérkezés után panoráma városnézés Nápoly városában autóbusszal, mely során olyan nevezetességek láthatók kívülről, mint a Castel Nuovo, a San Carlo operaház vagy a Piazza del Jesú Nuovo. Út közben egy szelet híres nápolyi pizza és espresso kóstolására is alkalom nyílik. Továbbutazás Sorrentóba, a szállodai szobák elfoglalása. A rendelkezésre álló szabadidő függvényében séta a városban az idegenvezetővel. Szállás Sorrento környékén.

2. nap: Pompei és a Vezúv

Reggeli után utazás a ma is aktív Vezúvhoz, mely a környék fölé magasodva uralja a látképet. Utazás 1000 méterig autóbusszal, majd onnan gyalogtúra az 1280 méteres magasságban lévő kráterig, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik az öbölre. Ezt követően kirándulás Pompei híres romvárosába. Itália ma is aktív vulkánja, a Vezúv i. sz. 79-es kitörésével egy virágzó, ősi várost temetett maga alá, ezzel napjaink egyik legérdekesebb régészeti lelőhelyét létrehozva, ahol fantasztikus épségben tárulnak a látogatók szeme elé az ókori élet hétköznapjai. A séta során megtekinthetők a hagyományos, átriumos lakóházak, piacok, terek, fürdők, mozaikok és freskók. A program után helyi termelői finomságok (olíva olaj, szalámi, bor) kóstolása egy farmon. Szállás Sorrento környékén.


Az Amalfi-part kincsei - csoportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

3. nap: Capri szigete

Egész napos kirándulás Capri szigetére. Indulás a sorrentói kikötőből hajóval (az út kb. félórás), majd a megérkezés után utazás minibusszal Anacapriba. Libegővel feljutás a Capri legmagasabb pontjára, a Monte Solaróra. Séta a Villa San Micheléhez, mely Axel Munthe (1857-1949) svéd orvos háza és életműve volt. A villa ma múzeumként működik; gyönyörű kert öleli körül, melyet Olaszország legszebb magánparkjaként tartanak számon. A látogatás után ebédelési lehetőség Anacapriban. Visszautazás Capriba, séta a Piazza Umbertóra, becenevén a Piazettára, ahonnan csodás panoráma nyílik Caprira és a tengerre. Időjárás függvényében rövid hajókázás a sziget körül. A hajókázást követően visszautazás komppal Sorrentóba. Szállás Sorrento környékén.

4. nap: Positano – Amalfi – Ravello

Reggeli után az Amalfi-part szépségeinek felfedezése. Az Amalfi-part 50 kilométer hosszú szakasza a Sorrentói-félsziget déli szélén húzódik, s méltán Itália egyik legszebb partvidéke. A festői parvidék meredek sziklái között kis strandok bújnak meg, pasztellszínű halászfalvai képeslapra kívánkoznak. Az első megálló Positano tengerparti városkája, mely fantasztikus látványt nyújt meredek sziklára épült színes házaival. Innen utazás Amalfiba busszal, mely a középkorban az azonos nevű tengeri köztársaság központja volt, ma az UNESCO Világörökségének része. Amalfiból továbbutazás a romantikus hangulatú Ravellóba, mely az Amalfi-part rejtett gyöngyszeme. Az évek során színészek, énekesek, költők kedvelt nyaraló- és lakóhelye is volt a városka. Visszautazás Sorrentóba. Út közben megálló egy farmon, ahol a népszerű olasz citromlikőr, a limoncello kóstolására nyílik alkalom. Szállás Sorrento környékén.


Az Amalfi-part kincsei - csoportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

5. nap: Procida szigete

A Nápoly környéki szigetek közül talán Procida maradt meg a legérintetlenebb formában. Mintha megállt volna az idő a Nápolyi-öbölből kiemelkedő, csupán 3,7 km2-es, vulkanikus kis szigeten, Capri és Positano elegáns szomszédságában. Napszítta, színes falvai ismerősnek tűnhetnek a Tehetséges Mr.Ripley és a Neruda Postása című filmek lenyűgöző helyszíneiből. A Terra Murrata erőd-falvából, a sziget legmagasabb pontjáról tiszta időben a Vezúv is látható. Marina Grandétól, a kikötőtől rövid sétára Corricella falvában a halászok békésen javítgatják hálójukat, a trattoriák asztalára a napi fogás tengeri finomságai kerülnek. A sziget különleges, vastag héjú citromaiból készül a legfinomabb limoncello. A fakultatív program keretén belül Nápolyból szárnyashajóval lehet eljutni a szigetre. Szállás Sorrento környékén.

6. nap: Sorrento – Nápoly – Budapest

Szabad program Sorrentóban vásárlásra, pihenésre, séta az idegenvezetővel. Transzfer a repülőtérre, elutazás repülőgéppel Budapestre.


Minimum létszám 20 fő.

Alghero – az ezerarcú „kis Barcelona” - OTP Travel Utazási Iroda
Algheronak, a középkori szardíniai kisvárosnak sikerült megőriznie sajátos arculatát, hangulatát annak ellenére, hogy nyáron igazi üdülőparadicsommá változik.

Nagy szépségek nyomában Rómában - OTP Travel Utazási Iroda
5 különleges római látnivaló, mely felfedezésre vár!

Római utazás - OTP Travel Utazási Iroda
5 különleges római látnivaló, mely felfedezésre vár!

Puglia, Olaszország legkeletibb gyöngyszeme - OTP TRAVEL utazási iroda
Olaszországi hosszú hétvége? Két órás repülőúttal könnyen elérhetjük az „olasz csizma sarkát”

Ízes Itália - OTP TRAVEL utazási iroda
La dolce vita – édes élet. Egy ország, ahol az élvezetes étkezés az élet elválaszthatatlan részét képezi.

Etna túra - OTP TRAVEL utazási iroda
Hasznos tippek a csúcstámadáshoz.

Édes Itália - OTP TRAVEL utazási iroda
Olaszország többet nyújt mint gondolta. Mesés célpontok az olasz csizma minden szegletében.

Kultúrtripp Toszkánában - OTP TRAVEL utazási iroda
Reneszánsz romantika, mesebeli tájak, lankás borvidékek.

Dallamos desztinaciók, nyári utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A nyár az utazás mellett a zenei fesztiválok ideje is.

Utazás Európa legjobb városaiba - OTP Travel Utazási Iroda
Kilenc város, ahová feltétlenül el kell utaznia!

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
5 éjszakai szállás helyi háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli
***-os szállodában
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Singapore Sling, a legendás szingapúri koktél - OTP Travel Utazási Iroda
A Raffles Hotelben működő Raffles Long Bar a város leghíresebb, mondhatnánk ikonikus koktéljának, a Singapore Sling szülőhelye. A bár meglátogatása kötelező program a Szingapúrba látogatóknak.

Szingapúr tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr trópusi éghajlatának és fantasztikus tengerpartjainak köszönhetően egész évben strandolásra csábít.

Szingapúr szépségei - OTP Travel Utazási Iroda
A világ leginnovatívabb országainak egyike. Menő bárok, kiváló múzeumok, különleges éttermek otthona. Szingapúr minden, csak nem unalmas.

Szingapúr ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr gasztronómiája különösen gazdag. Kínai, maláj, indiai és számos egyéb más ázsiai konyha fúziójából született. Összeállításunkban bemutatjuk a tíz legkedveltebb szingapúri finomságot.

Szingapúr, a gasztronómia Bábelje - OTP Travel Utazási Iroda
A hatalmas választék miatt a szingapúri gyorséttermi központok (hawker-centerek) elsőre ijesztőnek tűnhetnek. De némi hozzáértéssel profiként navigálhatunk a város híresen színes gasztronómiai felhozatalában.

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Nápoly – Budapest útvonalon, átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
   
 • 5 éjszakai szállás helyi háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban
   
 • reggelis ellátás
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
 • idegenforgalmi adók
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • félpanzió
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív program