Élmények a világ körül

Keresés

NORMANDIA – BRETAGNE

Katalógus ár: érdeklődésre

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetővel

Franciaország két tájegysége gazdag történelmi, kulturális örökséggel és egyedülálló természeti szépséggel rendelkezik. Normandiában Rouen középkori negyede és fagerendás házai visszarepítik Jeanne d’Arc korába, Caen-ban a Nők Apátsága Hódító Vilmos és Matilda királyné szerelmét meséli el a Százéves háború idején. Bretagne-ban az Atlanti-óceán partvidéke, semmihez nem hasonlítható vadregényes partszakaszok, védett öblök és világítótornyok várják az odalátogatót.

Normandia – Bretagne - OTP Travel utazási iroda

1. nap: Budapest – Párizs – Rouen

Elutazás repülőgéppel Párizsba. Érkezés után elutazás autóbusszal Normandia egykori fővárosába Rouen-ba. Útközben a Szajna parti településen Givernyben látogatás az impresszionista festő Claude Monet házában és a kertben. A kert két részből áll, a ház előtt lévő virágoskertből és a japán témájú híres vízikertből, ahol a tavirózsákkal teli tavon egy japán híd mása ível át. Továbbutazás Felső-Normandia fővárosába, Rouen-ba, melynek óvárosát a II. Világháború alatti lerombolása után gondosan újjáépítették. Gyalogos városnézés, az óváros festői favázas házainak, a régi piactéren található Jeanne d'Arc vesztőhelyének és a normann gótika kiemelkedő alkotásának, a Szajna-parti Notre Dame katedrálisnak megtekintése. Elutazás a szálláshelyre. Vacsora és szállás Rouen környékén.

2. nap: Rouen – Fecamp – Etretat – Honfleur

Reggeli után elutazás az Atlanti-óceán partján fekvő Fecampba, látogatás a Szentháromság bencés apátságban, melyben a híres bencés likőrt, a Bénédictine-t készítették. Az út következő állomása Etretat, amely lenyűgöző, fehérben pompázó mészkőszikláiról vált híressé. Rövid séta után átutazás a Szajna-delta legnagyobb fesztávú hídján Honfleurbe, Normandia legszebb halászfalujába. A településen a 19. században sok művész és író tartózkodott, köztük Baudelaire, Boudin és Monet. Látogatás Franciaország legrégebbi fatemplomában, a Sainte Catherine-ben, majd Calvados kóstoló, mely hagyományos normandiai almaborból készített, érlelt gyümölcspárlat. Vacsora és szállás Honfleur környékén.

Normandia – Bretagne - OTP Travel utazási iroda

3. nap: Honfleur – Deauville – Caen

Reggeli, majd elutazás a divatos tengerparti üdülőhelyre, Deauville-be, ahol évente az amerikai filmfesztiválon a filmipar sztárjai találkoznak. Továbbutazás Caenbe, mely Alsó-Normandia régió székhelye. A város Hódító Vilmos normandiai hercegnek köszönheti fejlődését, aki nehezen megszerzett hercegsége fővárosává tette. Városnézés keretében ismerkedés Vilmos király őrtornyával, a Nők- és Férfiak Apátságával (kívülről) és a Saint-Pierre templommal. Vacsora és szállás Caen környékén.

Normandia – Bretagne - OTP Travel utazási iroda

4. nap: Caen – Bayeux – D-Day part – Avranches

Kora reggel elutazás Bayeux-ba, érkezés után a városi múzeumban Hódító Vilmos feleségéről, Matilda királynőről elnevezett, kb. 70 méter hosszú falikárpit megtekintése. A hímzett falikárpit színes képekkel mutatja be Anglia 1066 évi normannok általi elfoglalását. A faliszőttesen lévő jelenetek többek között harcosok, katonai felszerelések, állatfigurák, épületek és hajók ábrázolásával mutatja be a bretagne-i hadjáratot, a Csatornán való átkelést és a hastingsi csatát, mely a normann hadjárat döntő ütközete volt. Továbbutazás Arromanches-öbölbe, mely a szövetségesek második világháborús inváziójának egyik legfontosabb helye volt. Látogatás a D-Day Múzeumban, melynek panoráma mozijában archív felvételek segítségével a normandiai partraszállás eseményei elevenednek meg. Vacsora és szállás Avranches környékén.

5. nap: Avranches – Mont St. Michel – Cancale – Pointe du Grouin – St. Malo

Reggeli után elutazás Mont-Saint-Michelbe, mely gránitszikla tetején, a tengerből emelkedik ki. A bencés apátság a 8. századtól a 18. századik fontos zarándokhely volt. A normann gótika stílusjegyeit magán viselő apátság megtekintése, melyet gyalogos túrával lehet megközelíteni a szűk utcákon és lépcsőkön. Továbbutazás Cancalébe, az "osztriga fővárosába", kóstolással egybekötött látogatás egy osztrigafarmon, majd rövid megálló és fotó szünet a "Pointe du Grouin" kilátónál. Vacsora és szállás Saint-Malo környékén.

Normandia – Bretagne - OTP Travel utazási iroda

6. nap: St. Malo – Fort La Latte – Dinan – St. Malo

Reggeli után utazás a Fort La Latte-hoz, mely egy fenséges, 13. századi kastély, Bretagne északkeleti részén, egy kis földterületen emelkedik. A kastélyt 1690 és 1715 között tengerparti védelmi erőddé alakították. A falak, a kapuházak, a barbakán, a tornyok, a kazamaták és a tömlöc mind túlélték az évszázadokat. Az erődítményben középkori kert, labirintus és veteményeskert is megtekinthető. Továbbutazás a breton sziklavárosba, Dinanba, séta a favázas épületekkel rendelkező középkori városrészben. Visszautazás St. Malo-ba, városnézés a gránit óvárosban és a városfalakon. Vacsora és szállás Saint-Malo környékén.

7. nap: St. Malo – Párizs

Reggeli után szabadprogram St. Malo-ban, majd elutazás TGV vonattal Párizsba. Érkezés után panoráma városnézés keretében a látnivalók megtekintése kívülről: a Diadalív, a luxusboltokkal övezett Champs-Élysées sugárút, a Louvre, a Pont Neuf híd, a Sainte Chapelle, a Notre-Dame, mely a francia gótika egyik legszebb példája. Vacsora és szállás Párizs környékén.

8. nap: Párizs – Budapest

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás repülőgéppel Budapestre.


Minimum létszám: 20 fő


4 kihagyhatatlan európai város 2022-re - OTP Travel Utazási Iroda
Íme kedvenc négy európai nagyvárosunk 2022-re, ahol életre szóló élményekkel töltekezhet fel egy hosszú hétvégén.

Párizs titkos szegletei - OTP Travel Utazási Iroda
A titkos parkoktól, kertektől és átjáróktól kezdve a régi kolostorokig összegyűjtöttük a „tömegturizmustól” mentes különleges párizsi látnivalókat.

Franciaországi utazás: Bordeaux kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux a borok Mekkája: rangos château-k, pincészetek és még számtalan egyéb látnivaló felfedezésre vár. Bemutatjuk a város lés környéke csodáit!

Franciaországi utazás: Bordeaux gasztronómia - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux minden kétséget kizáróan a bor egyik világvárosa. Gasztronómiai kincsei között azonban akad még néhány, amelyet a városban járva meg kell kóstolnunk!

Provence-­i ízorgia - OTP Travel Utazási Iroda
Három izgalmas, hamisítatlan provence­-i receptet mutatunk be.

Provence varázslatos vidékein
Provence szél borzolta levendulamezői, elbűvölő városai és az elegáns francia Riviéra Franciaország legjavát kínálják. Íme 7 kihagyhatatlan hely a varázslatos Provence vidékén.

Ha végre itt a nyár - OTP Travel Utazási Iroda
A nyári hőség elől Európa-szerte varázslatos tengerpartok várják a vakációzókat.

Párizs ámulatba ejtő parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Párizs számtalan történelmi parkkal, különleges kerttel és zöldterülettel rendelkezik, ahol érdemes megpihentetni a városnézéstől megfáradt lábainkat.

Városi strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható.

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Párizs, a fények városa - OTP Travel Utazási Iroda
Párizsban este is sok izgalmas, érdekes látnivaló várja!

Párizs - Disneyland, múzeumok, panoptikum - OTP Travel Utazási Iroda
Szeretnénk megmutatni a francia főváros legjobb helyszíneit, ahol kicsik és nagyok egyaránt kitűnően érezhetik magukat.

Marseille - A mediterráneum kapuja
Évezredeken átívelő történelmi hagyományokat, barátságos lakosokat, gazdag gasztronómiát kínál.

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
  • utazás repülőgéppel Budapest – Párizs – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, St. Malo – Párizs között TGV vonattal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
  • 7 éjszakai szállás helyi háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • reggelis ellátás
  • városnézések és kirándulások a program szerint a szükséges belépőkkel
  • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás

Elhelyezés

Szállás leírás
7 éjszakai szállás helyi háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Félpanzió
***-os szállodában
Repülőtéri transzfer
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Cullinan gyémántbánya - OTP Travel Utazási Iroda
Cullinan gyémántbánya, amely a világ egyik leghíresebb és legértékesebb gyémántlelőhelye.

Picos de Europa - OTP Travel Utazási Iroda
Legyen szó akár aktív kalandokról, történelmi felfedezésekről vagy egyszerűen csak a természet csodáinak élvezetéről, ez a régió mindenki számára tartogat valami különlegeset.

Baszkföld - OTP Travel Utazási Iroda
Baszkföld Észak-Spanyolországban és Dél-Franciaországban elterülő régió, amely a baszkok ősi otthona.

Nepál és Bhután - a Himalája két gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda
A hindu mitológia szerint Siva isten otthona, de ugyanakkor szankszrit jelentése szerint a „hó lakhelye” is a világ legfiatalabb hegyvonulata, a mintegy 70 millió éves Himalája hegység.

Portugália utazás | Portó: több mint borfőváros - OTP Travel Utazási Iroda
Portóban számos kiváló borbár, vinotéka csábítja a vendégeket. A város azonban egyéb kincseket is tartogat. Ezúttal a rejtett gyöngyszemek nyomába eredtünk.

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.