OTP Travel direkt: +36 1 486 6600
otptravel@otptravel.hu

DÉL-OLASZORSZÁG TITKAI - PUGLIA - CSOPORTOS


Katalógus ár: 279 000 Ft/fő-től

Olaszország
Bari
Hotel
Repülős
Csak reggeli

Összefoglaló

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás tengerparti pihenéssel, római városnézéssel


Budapest – Bari – Vieste – Monte Sant’Angelo – Trani – Giovinazzo – Matera – Castel del Monte – Alberobello – Martina Franca – Locorotondo – Róma – Budapest

Itáliáért csak rajongani lehet! A városok és falvak hangulata, a régi és az új kontrasztjai, az espresso aromája, a stílus és elegancia, az ellenállhatatlan ételek - és persze italok, a végtelen tenger „azzurrója” – és még ezernyi más érzékekre ható élmény ejti itt örökre rabul az utazók szívét. A csizma sarkán húzódó Puglia tartománya megmutatja a jellegzetes dél igazi arcát. Az évszázados szántóföldeket csodálatos, napsütötte homokos partvidék szegélyezi, s a békés vidék tájai és kisvárosai autentikus dél-olasz élményeket tartogatnak az ide látogatóknak. Vieste sziklafalakba ékelt házai és képeslapra kívánkozó tengerpartja, Alberobello mesébe illő kerek trullói, Matera ősi, sziklába vájt egykori barlanglakásai, az álmos déli kisvárosok gazdagon díszített barokk épületei mind felfedik kincseiket a körutazás során. A sok szépséget tovább fokozva az utazás végén Rómából is nyújt egy csipetnyi ízelítőt a gazdag program.

Időpontok: 2019. szeptember 15-22.


Dél-Olaszország titkai - Puglia 1. nap Budapest – Bari – Vieste
Délelőtt elutazás Budapestről, átszállással Bariba. Megérkezés után transzfer a Vieste környéki szálláshelyre.

Dél-Olaszország titkai-Puglia - csoportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

Dél-Olaszország titkai - Puglia 2. nap Vieste (Monte San’t Angelo)
Reggeli, majd pihenés a tengerparton vagy séta Gargano „fővárosában”, Viestében, ahol a sziklafalakra épült középkori óváros kis utcácskái, üzletek, hangulatos kávézók és éttermek várják a látogatókat. Vieste a Gargano-félsziget legkeletibb részén fekszik, festői kilátással és tájakkal, a csodálatos Gargano Nemzeti Parkkal övezve. A szálloda tengerparti homokos strandja, valamint a Vieste környékén található több mint 20 homokos vagy aprókavicsos strand nagyszerű kikapcsolódást kínál. Fakultatív programlehetőség: elutazás az Unesco Világörökség részét képező Monte Sant’Angelóba, amelynek bájos, fehérre meszelt házai hegyoldalon helyezkednek el. Olaszország egyetlen tölgy- és bükkfaerdője, a Foresta Umbra szélén található kisváros páratlan kilátást nyújt a Manfredóniai-öbölre. Monte Sant’ Angelo kiemelkedő keresztény zarándokhely Olaszországban, az I. Anjou Károly által építtetett Mihály arkangyal szentélyével, ahol a legenda szerint megjelent Mihály arkangyal és Isten szavát tolmácsolta, mely szerint a barlang változzon át keresztény templommá. A barlangban épült, 11. századi freskók maradványaival díszített kápolna meglátogatása után séta a történelmi városközpontban, ahol Rothari longobárd király sírhelye, a 11-12. századi Santa Maria Maggiore-templom, és a 10. században épült norman-aragónai vár is található. Szállás Viestében vagy környékén.

Dél-Olaszország titkai - Puglia 3. nap Vieste (Gargano-félsziget)
Pihenés a tengerparton vagy fakultatív programlehetőség: hajókázás a Gargano-félsziget öblökkel, sziklákkal és barlangokkal tűzdelt partvidéke mentén. A Vieste kikötőjéből induló motorcsónakos hajókirándulás a félsziget legendás szikláit (Pizzomunno, Zagare) és Gargano legszebb tengeri barlangjait érinti, amelyek csak a tengerről láthatók. A rájuk jellemző formák, színek vagy a hozzájuk kapcsolódó anekdoták alapján a halászok által „megkeresztelt” Grotta dei Contrabbandieri, a Grotta Sfondata, a Grotta dei Occhi megtekintése. A kirándulás során pihenés egy festői öbölben és fürdési lehetőség a tenger kristálytiszta vizében. Amennyiben a nem megfelelő időjárás miatt a hajókirándulás nem indul, látogatás a Gargano Nemzeti Parkban és a Gargano-félsziget igazgyöngyének tartott, festői Peschiciben. Szállás Viestében vagy környékén.

Dél-Olaszország titkai-Puglia - csoportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

Dél-Olaszország titkai - Puglia 4. nap Vieste – Trani – Giovinazzo
Reggeli után továbbutazás Trani városán keresztül Apuglia szívébe. Trani egy történelmi halászati kikötő Bari és Barletta között az Adriai-tenger partján. A város a normanok alatt vált fontossá, és II. Frederick alatt virágzott, aki a várat építtette. A dicsőséges múltat idézik a történelmi központ templomai és rezidenciái, köztük a XVIII. Századi Palazzo Caccetta, a Palazzo Quercia és a Palazzo Bianchi. A város fő látványossága, a román kori építészet kiemelkedő alkotása, a San Nicola Pellegrino katedrális, amely tengerparti elhelyezkedésével, lenyűgöző látványával uralja a várost. Séta a hangulatos óvárosban, melynek házai a környéken kitermelt márványszerű mészkőből, a híres fehér trani márványból épültek. Szállás Giovinazzóban vagy környékén.

Dél-Olaszország titkai-Puglia - csoportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

Dél-Olaszország titkai - Puglia 5. nap Giovinazzo – Matera – Castel del Monte
Reggeli után egész napos kirándulás a közeli Basilicata tartomány szép fekvésű városába, Materába, amely a Világörökség része és 2019-ben Európa Kulturális Fővárosa. Az ősi falu, Sassi mészkőbe ásott házai, sikátorai, a kőtemplomok, teraszok és kertek különleges és egyedülálló tájképe elvarázsolja az utazót, számos filmrendezőt is inspirált már. A sziklába vájt barlangtemplomok a középkorban a szerzetesek befogadására szolgáltak, akik gyakorlatilag beásták magukat a hegy üregeibe és kis kápolnákat, templomokat építettek a sziklákba, a hegy belsejébe. Összesen 155 ilyen különleges barlangot tartanak számon a város déli részén, sok közülük a bizánci építészet emlékét őrzi, korabeli freskókkal, díszítő elemekkel. A domboldalra épült házak, girbegurba utcák Krisztus korának szentföldi városképeire emlékeztetnek. Látogatás a Sassi lakosainak szokásait felidéző, mindennapjaik tárgyi emlékeivel berendezett barlanglakásban (Casa Grotta) és egy barlangtemplomban. Visszaúton a II. Frigyes német-római császár által építtetett titokzatos várkastély, Castel del Monte meglátogatása, amely a Világörökség részét képezi. A nyolcszög alakú vár nem szolgált védelmi célokat, a mai napig rejtély és kutatják, hogy milyen célból épült. Szállás Giovinazzóban vagy környékén.

Dél-Olaszország titkai-Puglia - csoportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

Dél-Olaszország titkai - Puglia 6. nap Alberobello – Martina Franca – Locorotondo
Reggeli után kirándulás a trullik városába, Alberobellóba, amelyet a Puglia régióra jellemző olajfaligetek és szőlőültetvények vesznek körül. Alberobello elsősorban a helyi kőből készült hagyományos kupola alakú épületeiről ismert, amelyből a városban több mint 1000 található, ezért az Unesco Világörökség részét képezi. A kis házak jellegzetes formájuk miatt valóban egyedülálló látványt nyújtanak, mintha a mesebeli törpék országában járnánk. Séta a különleges hangulatot árasztó település utcácskáin, vásárlási lehetőség a helyi kézművesek által készített termékekből. A csodálatos Valle d'Itria felfedezése nem lenne teljes Martina Franca meglátogatása nélkül. A város híres barokk épületeiről, mint a Palazzo Panelli, a Blasi és a Motolese. Séta az óvárosban, majd továbbutazás Locorotondóba. A kis város fehérre meszelt kúptetős trulli házai már messziről „világítanak” a zöld tájon. Locorotondo az Olaszország egyik legszebb falva címet viseli és festői megjelenése mellett bortermeléséről is híres. Bor és helyi ételek kóstolója után visszautazás Giovinazzóba. Szállás a városban vagy környékén.

Dél-Olaszország titkai - Puglia 7. nap Bari – Róma
Kora reggel transzfer Bari repülőterére, elutazás Rómába. Megérkezés után transzfer és panorámás városnézés az örök városban, az emblematikus látnivalók: az V. századi Santa Maria Maggiore-bazilika, a Colosseum, a Forum Romanum, a Capitolium, a Piazza Venezia a Vittorio Emanuele-emlékművel és a Vatikán környékének érintésével, megállással a Szent Péter téren. A szállás elfoglalása, majd fakultatív programalehetőség: a hangulatos Trastevere negyed felkeresése helyi közlekedéssel, vacsora egy jellegzetes helyi étteremben. A Trastevere a város egyik legérdekesebb, az ókortól lakott negyede, borostyánnal befuttatott pasztell házfalak, apró, keskeny utcák, közök, terek, átjárók labirintusa. Szállás Rómában vagy környékén.

Dél-Olaszország titkai-Puglia - csoportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

Dél-Olaszország titkai - Puglia 8. nap Róma - Budapest
Kora reggel transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre a menetrend szerint.Minimum létszám: 15 fő


Olaszországi hosszú hétvége? Két órás repülőúttal könnyen elérhetjük az „olasz csizma sarkát”.

Dallamos desztinaciók, nyári utazás
A nyár az utazás mellett a zenei fesztiválok ideje is.

Olaszország, autó múzeum, motor múzeum - OTP Travel Utazási Iroda
Múzeumok, ahol a Vespától a Ferrariig megtudhat mindent az olasz autó- és motorgyártásról.

OTP Travel Utazási Iroda- Legjobb NÁSZUTAK - Inspiráló nászutazások
A közösségi médiában legtöbbet szereplő nászutazások helyszíneit gyűjtötték amerikai újságírók csokorba, kattintson!

 Utazás Európa legjobb városaiba - OTP Travel Utazási Iroda
​Kilenc város, ahová feltétlenül el kell utaznia!

Tematikus utazási ajánlatok karácsonyra, szilveszterre, kultúrbolondoknak vagy a borok szerelmeseinek.

Képek

Szállás

Szállás leírás
7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások

Ár tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest – Bari – Budapest útvonalon, átszállással, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • reggelis ellátás
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
 • magyar idegenvezető

Ár nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • illetékek
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok felára
  Félnapos kirándulás Monte Sant’Angelóba
  Hajókirándulás – Gargano-félsziget
  Trastevere – vacsorával (Róma)

Hasznos információk

Szolgáltatások
Időpont és csomag kijelölése

Legfrissebb inspirációk:


Grand Canyon kortalan szépség - OTP Travel
100 éves a Grand Canyon

Repül az idő - OTP Travel
hosszabb repülőtéri átszállások, mint a felfedezés kitűnő lehetőségei

Hamburg - OTP Travel Utazási Iroda
ötcsillagos élmény

Kreatív városok - OTP Travel Utazási Iroda
az UNESCO exkluzív listájáról szemezgettünk

Horvátország - OTP Travel Utazási Iroda
szemrevaló szomszéd

< VISSZA

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő Chat
hétfőtől - péntekig
09:00 - 17:30