Élmények a világ körül

Keresés

NEPÁL – BHUTÁN

Katalógus ár: 2 599 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Tartson velünk Nepál kulturális gyöngyszemei és Bhután fenséges tájai között egy varázslatos utazáson, amely Kathmandu ősi varázsától Bhaktapur történelmi gazdagságáig vezet, mielőtt Nagarkot lélegzetelállító magasságaiból szemlélné a tájat. Lépjen be a Mennydörgő Sárkány azaz Bhután misztikus országába, ahol Paro nyugodt szépsége Thimphu nyüzsgő utcái és Punakha nyugodt völgyei varázsolják el érzékeit. Ez a felejthetetlen utazás a Himalája természeti csodáit és a kulturális érdekességeit öleli fel.

Nepál – Bhután - csoportos körutazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

1. nap • Budapest – Katmandu

Elutazás repülőgéppel Budapestről Katmanduba, Nepál fővárosába átszállással a délelőtti órákban.

2. nap • Katmandu

Megérkezés a hajnali órákban az 1350 m tengerszintfeletti magasságon fekvő Katmanduba, mely Nepál legnagyobb városa és egyben fővárosa is. A Katmandu-völgyben található a legtöbb látnivaló, gyönyörű terek, kolostorok, szobrok árulkodnak a város és a környék közel kétezer éves múltjáról. Transzfer a szállodába, rövid pihenési lehetőséget követően a város egyik legfontosabb örökségi helyszínének, a Boudhanath sztúpának a megtekintése. A buddhista sztúpát az V. században a Tibetet a Katmandu-völggyel összekötő ősi kereskedelmi út mentén építették, így évszázadokon át tibeti kereskedők a sztúpa közelében telepedtek meg, majd az ötvenes években jelentősen megnőtt a tibetiek száma a kínai megszállást követően. A sztúpán a négy Buddha szempár a négy égtáj felé néz így őrködve az emberek és cselekedeteik felett. Ma a Boudhanath egy mini Tibetbe enged bepillantást, ahol a nyüzsgő helyiek szőnyeggyártással, kereskedelemmel és a napi rutinjuk részeként imádkozással foglalkoznak a tibeti buddhizmus különböző szektáihoz tartozó kolostorokban. Látogatás egy kolostorban, ahol a fiatal szerzetesek élnek és tanulnak. A látogatás során a szerzetesek áldást, valamint a „khadát”, himalájai selyemsálat adnak a vendégeknek. Három éjszakai szállás reggelivel és vacsorával Katmanduban.

3. nap • Katmandu – Kirtipur

Látogatás Kirtipurban, melynek fő látványosságai a Chilancho sztúpa, Bagh Bhairav-templom és Uma Maheshwar-templom. A templomok és a sztúpák mellett a város tele van hagyományos nepáli házakkal és templomterekkel. A kisváros két dombon fekszik, távol a nyüzsgő tömegtől és a főváros forgalmától. Visszatérés Katmanduba. Először látogatás az egyik legfőbb kegyhelyhez, a Swayambhunath-hoz, más néven a Majmok templomához, mely a buddhista világ egyik legrégebbi sztúpája. Tiszta időben gyönyörű panoráma nyílik innen a városra. Ezt követően a Durbar tér felkeresése, a durbar szó palotát jelent, itt koronázták meg a királyt és innen uralkodott. A völgyben három Durbar tér található, Katmanduban, Patanban és Bhaktapurban, a három palota előtt. A több épületet (Kasthamandap, Narayan-templomot, Trilokya Mohan, és Krishna templomot) romba döntő földrengés után a helyreállítási munkálatok még folynak a téren és a városban. Itt található a Királyi Palota bejárata a Hanuman Dhoka, Taleju Bhawani templom, a szuvenírárusokkal teli Basantapur, az Élő Istennő, a Kumari temploma. Séta a helyi bazárban. Az esti Aarti szertartás megtekintése a folyóparton.

Nepál – Bhután - csoportos körutazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

4. nap • Katmandu – Bhaktapur – Nagarkot – Katmandu

Utazás Nagarkot irányába. A Lichhavi dinasztia által a IV. században épített Changunarayan-templom fenségesen áll Bhaktapur rizsföldjei felett. Az UNESCO Világörökség részeként számontartott templom kettős tetejű pagoda, melynek mind a négy ajtaját kőoroszlánok őrzik. A Narayan inkarnációjában megjelenő tízfejű és tízkarú Visnunak szentelt bálvány az V. századi kőfaragás remek példája. Különféle szobrok és díszes faragványok találhatók a templom belsejében. Továbbutazás Bhaktapurba, melynek neve szó szerinti fordításban ’a hívek városa’. A völgy három fő városa közül Bhaktapurban találhatóak a legszebb vallási építészet alkotásai. Három főtere van, a Durbar tér, a Taumadhi tér és a Dattatreya tér, pagoda és sikhara stílusú templomokkal tűzdelve. A forgalom és a szennyezés nélkül Bhaktapur határozottan a völgy legtisztább városa. Keskeny, kövezett utcák kígyóznak a vörös téglából készült házak között, amelyek elrejtett templomokhoz, díszes vízköpőkhöz és udvarokhoz vezetnek. A város büszkén mutatja be kulturális életét a mindennapi életmód révén; a kézművesek generációi folytatják a hagyományos mesterségeket, például a szövést, a fazekasságot és a fafeldolgozást. A helyiek a közös udvarban gyülekeznek, hogy fürödjenek, vizet gyűjtsenek, mosakodjanak, vagy csak beszélgessenek. A város fő nevezetességeinek felkeresése kívülről: az 55 ablakos palota, az Arany kapu, az Oroszlán kapuja, a kis Pashupati-templom, a Nyatapola-templom és a Bhairavnath-templom. Továbbutazás Nagarkotba, mely a festői helyen egy hegygerincen terül el, és az egyik legteljesebb kilátását nyújtja a Himalájára, alant pedig a Katmandu-völgy fekszik. Visszatérés Katmanduba.

5. nap • Katmandu – Paro – Timpu

Kora reggel transzfer a repülőtérre, majd repülés a Himalája hegyvonulatai felett a mennydörgő sárkány országába, a Bhutáni Királyságba, amely Kína és India között fekszik. Érkezés a 2200 m magasságban fekvő Paróba, majd transzfer a fővárosába, Timpuba. Rövid pihenő után a Tashichho Dzong, a buddhista kolostor és erőd felkeresése, mely a kormány székhelye és itt található a király trónterme is. Két éjszakai szállás reggelivel és vacsorával Timpuban.

6. nap • Timpu

A főváros látnivalóinak megtekintése: Ázsia egyik legnagyobb Buddha szobrának, egy kilátópontra épült 51,5 m nagyságú Buddha Dordenma szobor felkeresése, a Chorten sztúpa, a Nemzeti Könyvtár elképesztő gyűjteménye és egy helyi kézműves iskola és szövőműhely felkeresése.

Nepál – Bhután - csoportos körutazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

7. nap • Timpu – Punakha

Utazás a hegyek között a 3100 méter magasan fekvő Dochula-hágón át, melynél számos sztúpa is épült. Bhután egykori fővárosa, Punakha felfedezése: az 1499-ban alapított Chimi Lhakhang buddhista monostor, mely népszerű a gyermekáldásért fohászkodó nők körében, majd a számos tűzvészt és földrengés után újjáépíttetett Punakha dzong erőd felkeresése, mely két folyó összefolyásánál épült, itt koronázták meg az ország összes királyát. Két éjszakai szállás reggelivel és vacsorával Punakhában.

8. nap • Punakha

Reggel kétórás gyalogtúrázás a Khamsum Yuelley Namgyal Chortenhez, majd átkelés a zabolátlan vizű Mo Chhu folyó felett átívelő punakhai függőhídon és piknikebéd a folyóparton. Ezt követően az 1638-ból származó Wangduephodrang Dzong történelmi erőd és a vele szemközti dombon található Rinchengang falu felfedezése, melynek varázsa a hagyományos vályogházaiban rejlik.

9. nap • Punakha – Paro

Továbbutazás a 7300 méteres magasságokat is elérő Jhomolhari hegyvonulat ölelésében fekvő Paro völgybe, mely az ország legtermékenyebb területe. A VII. századi Kichu Lhakhang templom megtekintése, mely egyike a 108 templomnak, melyet a tibeti király Songtsen Gampo emeltetett a démonok legyőzésére. Később a Nemzeti Múzeum tárlatainak megtekintése és a tradicionális vajas tea elfogyasztása egy helyi farmon. Két éjszakai szállás reggelivel és vacsorával Paróban.

Nepál – Bhután - csoportos körutazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

10. nap • Paro

Bhután legismertebb látnivalójának felkeresése: gyalogtúra a Taktsang Palphug vagyis a Tigris fészke kolostorhoz, mely kb. 900 méterre a völgy felett egy sziklaszirten található. A legenda szerint guru Rinpoche egy nőstény tigris hátán érkezett Tibetből, az itt található barlangokban meditált és nyolc megtestesült formában jelent meg; ezt követően szent helyként tisztelték.

11. nap • Paro – Katmandu – Patan

Reggel repülővel utazás Nepálba, Katmanduba. Később a Shivának szentelt Pashupatinath felkeresése, mely a hindu zarándokok egyik legjelentősebb szent helye, majd utazás Patanba, melyet a Katmandu-völgy második legnagyobb, egyben a legszebb és legősibb városaként tartanak számon. A város gazdag művészeti és kézműves hagyományairól, például fémszobrokról és díszes építészetéről ismert. Patan érdekessége, hogy az egy négyzetkilométerre jutó templomok száma itt a legmagasabb. A Durbar tér műemlékcsoportja (templomok, kolostorok) az UNESCO Világörökség részét képezi, itt található a régi királyi palota, valamint bámulatos udvarok és pagodatemplomok. Az egykori királyi palotakomplexumot múzeummá alakították. A palotában három fő udvar található: Mul Chowk, Sundari Chowk és Keshav Narayan Chowk. A Sundari Chowk jól ismert a kőépítészet remekművéről, a királyi fürdőről. További fő látnivalók többek között a Krisna-templom, a Bhimsen-templom és az Arany templom. A patani Durbar tér rekonstrukciója folyamatban van. Visszatérés, majd vacsora és szállás Katmanduban.

12. nap • Katmandu – Budapest

Kora hajnalban transzfer a repülőtérre. Hazautazás Katmanduból repülőgéppel, átszállással Budapestre. Megérkezés az esti órákban.Minimum létszám: 12 fő

Tibet csillaga, a Potala palota - OTP Travel Utazási Iroda
A Potala palota a tibeti Vörös-hegyen áll, 3750 méter tengerszint feletti magasságon, Lhászában, Kína Tibeti Autonóm Területének fővárosában. A dalai lámák egykori téli palotája, Tibet szimbóluma.

Tibet csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet a világ teteje, számos utazó álma. A hosszú évekig elzárt régió őrzi ezredéves hagyományait, titokzatos vallási szokásait és érintetlen, tiszta természeti szépségeit. Fedezze fel Tibet csodáit!

Tibet a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Tibeti Autonóm Terület egyedülálló természeti és kulturális kincsek otthona. Összeállításunkból most kiderül, mennyire ismerjük vagy sem Tibet varázslatos világát. Tartson velünk!

Top tippek Tibethez - OTP Travel Utazási Iroda
Minden utazás új vidékek és új kultúrák felfedezésével jár. Minden kulturális közegnek megvannak a maga sajátos szabályai, szokásai, amelyeket nem csak illik, de ildomos is betartani. Így van ez Tibetben is.

Tibeti csemegék - OTP Travel Utazási Iroda
A tibetiek többsége a több mint 3000 méter magasan fekvő Qinghai-Tibet fennsíkon él. A nagy földfelszíni magasság miatt sajátos ételeik és étkezési szokásai vannak. Kóstoljon bele Tibet ízeibe!

Tibet és a fekete hit - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet spirituális és kulturális öröksége páratlan. A lenyűgöző természeti szépségek díszletei között az ősi és a modern kultúra keveredik itt, csodálatot és tiszteletet ébresztve mindenkiben.

Nepál: programok - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál fenséges hegycsúcsaival, hatalmas erdeivel, tiszta vizű tavaival és érintetlen természeti kincseivel maga a földi paradicsom.

Nepál: ír kocsma - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál legmagasabban fekvő ír pubja az Everest csúcsára igyekvő túrázók utolsó megállója. Ennél magasabban már megszűnik az emberi civilizáció.

Fedezze fel Nepál kincseit a fotelből! - OTP Travel Utazási Iroda
Az innovatív nepáli múzeum összekapcsolja a nepáliakat kulturális örökségükkel, a világnak pedig segít abban, a művészet, a kultúra és a történelem révén megismerjék az országot.

Nepál csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Nepál különleges csodáit! A hegyvidéki ország jóval többet nyújt a Himalája szemet gyönyörködtető csúcsainál.

Nepál tények - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál a lélegzetelállító szépségű, sokszínű ország, maga a világ teteje. Ismerje meg velünk néhány érdekes tényen keresztül.

Nepál ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál gasztronómiai különlegességeit jártuk körbe. Kóstoljon bele a hegyvidéki ország csemegéibe!

Adrenalinfröccs | OTP Travel Utazási Iroda
A váratlanra várva, kalandortippek világutazóknak.

Bhután ízei - OTP Travel Utazási Iroda
A himalájai királyság konyhájára a környező hegyi népek gasztronómiája volt hatással. Kóstoljon bele Bhután finomságaiba!

Bhután különleges reptere - OTP Travel Utazási Iroda
A bhutáni Paro nemzetközi repülőtér a világ egyik legveszélyesebbje: mindössze néhány pilóta rendelkezik engedéllyel arra, hogy itt leszállhasson.

Bhután a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Bhutáni Királyság a Kelet-Himalájában fekszik. Titokzatos ország, amely sokak számára alternatív univerzumból valónak tűnik. Íme néhány érdekes tény Bhutánról.

Bhután, a négy évszakos úti cél - OTP Travel Utazási Iroda
Bhután egész évre tartogat meglepetéseket. A himalájai királyság számos különlegességgel vonzza a turistákat.

Bhután, a kőfürdők országa - OTP Travel Utazási Iroda
A forró köves fürdők több mint tizenhárom évszázada a bhutáni kultúra alapvető részét képezik.

Bhutáni kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
Bhután a békeszerető nemzetek egyike. Lakói vendégszeretők, de meglehetősen tisztelik a hagyományaikat, de van néhány íratlan szabály, amit ildomos betartani.

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Katmandu – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal,
  helyi járatokkal Katmandu – Paro – Katmandu útvonalon,
  a körutazás során légkondicionált autóbusszal
 • 10 éjszakai szállás helyi négy- és ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • félpanziós ellátás
 • korai bejelentkezés felára a 2. napon reggelivel
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • vízumdíj:
  Nepál 2 x 30 USD/fő,
  Bhután 40 USD/fő – a helyszínen fizetendő
 • borravalók
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás

Elhelyezés

Szállás leírás
10 éjszakai szállás helyi négy- és ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Félpanzió
****-*****-os szállodában
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Környezettudatos utazás

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Megelevenedő múlt: Jane Austen Fesztivál - OTP Travel Utazási Iroda
Anglia egyetlen melegvizes forrásának városban minden szeptemberben megelevenedik a múlt: a XIX. század díszletei között rendezik meg a varázslatos Jane Austen Fesztivált.

Georgia a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Ősi települések, hófödte hegycsúcsok, buja természet, különleges gasztronómia, meleg vendégszeretet – csak néhány ok, amiért Georgiát érdemes felvennünk a bakancslistánkra.

Georgia első számú borvidéke - OTP Travel Utazási Iroda
A kaukázusi ország évezredes múltra visszatekintő szőlészeti hagyományokkal rendelkezik, így a borrajongók egyik kötelező úti célja. A legjobb hely a georgiai borok felfedezésére a Kakheti régió. Tartson velünk!

Georgia világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Az UNESCO világörökségi listáján több, mint 1100 műemlék szerepel világszerte, ezek közül jó párat Georgiában találunk. A szellemi kulturális örökségek listáján is vannak georgiai szereplők.

Georgia csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
A georgiai konyha elképesztően gazdag, változatos és nagyon finom. A legkedveltebb finomságokat szedtük most csokorba.

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Hasznos információk

Környezettudatos utazás

 • Környezetvédelem mellett elkötelezett térség
 • A természetes környezet és az élővilág megóvása