Élmények a világ körül

Keresés
 
Bhután utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Bhután, a Himalája hegyláncai között rejlő kis dél-ázsiai ország, különleges és egyedi kulturális és természeti kincseivel hívja fel magára a figyelmet.

Bhután

Úti célok BhutánbanBhután, a Himalája hegyláncai között rejlő kis dél-ázsiai ország, egyedülállóan különleges és egyedi kulturális és természeti kincseivel hívja fel magára a figyelmet. Az ország hivatalos neve a Bhutáni Királyság, és az északi részén Indiával, míg a déli, keleti és nyugati határai Kínával érintkeznek. Bhután egyike azon kevés országoknak, amelyeket a Bruttó Nemzeti Boldogság (GNH) mutatója alapján értékelnek, ahol a boldogság és jólét fontosabb szempont, mint a gazdasági növekedés.

A bhutáni kultúra mélyen gyökerezik a buddhista hagyományokban, és az ország számos festői kolostora és szent helye kiemelkedik az egyedülálló építészettel és festészettel. A Bhutánba látogatókat lenyűgözik az elvarázsolt tájak, a hegységek, a zöld völgyek és a tiszta folyók. A bhutáni emberek barátságosak és vendégszeretőek, és számos hagyomány és ünnep ápolása révén megőrzik kulturális identitásukat.

Ez a kis királyság, ahol a modernitás és a hagyományok harmóniában élnek, egy olyan hely, ahol az utazók egyedülálló élményekkel gazdagodhatnak, miközben megismerik ezt a varázslatos és misztikus országot.

Utazásra ajánlott időszak: A legjobb időszak Bhután meglátogatására március és november között van. Repülési idő Katmanduba 19 óra, átszállási idő nélkül.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/bhutan


NEPÁL – BHUTÁN

Nepál, Bhután
2 599 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Bhután

  Főváros: Timpu
  Nyelv: dzonghka, tibeti, nepáli
  Vallás: buddhizmus
  Államforma: királyság
  Terület: 47 000 km2
  Népesség: 807 610 fő (2021-es becslés)
  Népsűrűség: 21 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 3 266 (2022-es becslés)
  Hivatalos pénznem: nepáli rúpia (NPR), indiai rúpia (INR)
  Időeltérés: +5 óra (CET, UTC +6)
  Közlekedés iránya: bal
  Hálózati feszültség: 230V
  Csatlakozó és aljzat: C, D, G
  Országhívószám: +975
  Internet TLD: .bt


  Bhutánba való belépéshez vízumra van szükség. A vízumot csak érkezéskor állítják ki a hatóságok. A vízumkérelmet utazásszervezőn keresztül előre kell igényelni, és az utazás előtt meg kell szerezni a vízum jóváhagyását. Minden vízumot Bhutánban hagynak jóvá, és csak olyan turisták számára adják meg a beutazás lehetőségé, akik egy helyi engedéllyel rendelkező utazásszervezőnél nyújtották be a vízumkérelmüket. Ha üzleti vagy egyéb, nem turisztikai okokból utazik, vízumát a bhutáni meghívó szervezeten keresztül kell megszerveznie.
  Vízum vagy tartózkodási engedély online igényelhető itt: https://visit.doi.gov.bt/
  A vízumkérelmezési folyamat részeként további napi 100 USD Fenntartható Fejlődési Díjat (SDF) kell fizetnie (felnőttenként fizetendő az összeg; gyermekekre kedvezményes árak vonatkoznak). Az SDF-ről bővebb információ itt: https://bhutan.travel/faqs#planning-your-trip
  Az ország egyes részeire csak előzetes engedély birtokában lehet ellátogatni, melyet a helyi utazási ügynök szerez be.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!

   
 • Biztonság


  Bhután biztonsági besorolása általánosságban IV. kategória, alacsony biztonsági kockázatot rejtő, látogatható ország.
  Az országban nincs magyar külképviselet. Az akkreditált magyar nagykövetség Újdelhiben (India) található, ezért a Bhutánba utazóknak a konzuli segítség nyújtása nehézségekbe ütközik, és hosszabb időt vehet igénybe. Az Európai Unió tagállamai közül nincs rezidens Bhutánban, az Újdelhiből akkreditált tagállamok az alábbiak: https://www.mfa.gov.bt/embassies-missions-accredited-to-bhutan-from-new-delhi/
  Bhutánban nincsen terrorveszély, azonban a támadások nem zárhatók ki.

  Légi közlekedés: A Bhutánba és az onnan induló járatok erősen csökkentett menetrend szerint közlekednek továbbra is a COVID-19-re vonatkozó idegenforgalmi korlátozások miatt. A Druk Air (Royal Bhutan Airlines) a nemzeti légitársaság. Általában a napi légi járatokat Paro és Bangkok, valamint Paro és Kolkata között, valamint heti járatokat Paro és Katmandu között a Tashi Air (Bhutan Airlines), egy független bhutáni légitársaság üzemelteti. A Druk Air belföldi járata Paro, Bumthang, Yongphula és Gelegphug között repül. Az időjárási viszonyok miatt lehetnek fennakadások. Phuntsholing, Gelephu és Samdrup Jongkhar Kelet-Bhutánban az egyetlen szárazföldi határterület, amely általában nyitva áll a nemzetközi turisták számára. További információ a Bhután Idegenforgalmi Tanácsának honlapján található: https://bhutan.travel

  Közúti közlekedés: A balesetek gyakoriak, különösen a monszun idején. Tartsa be a sebességkorlátozást, és gondoskodjon megfelelő biztosításról. Különös óvatossággal kell eljárni az autópályákon, ahol a körülmények gyakran veszélyesek.

  Földrengések: Bhután több része erősen aktív törészónákon fekszik. A korlátozott számú katasztrófa-elhárítási járművek, felszerelések és egészségügyi létesítmények növelhetik a földrengések hatását ezeken a területeken. Javasoljuk, hogy a Bhutánba utazó magyar állampolgárok éljenek az online adatlap kitöltésének lehetőségével, így szükség esetén konzuli védelmet kérhetnek a magyar konzuli szolgálattól.

   
 • Egészségügyi tudnivalók


  A fővároson kívül csak alapvető orvosi ellátás biztosított. Előfordul hastífusz, Hepatitis A (magas a fertőzöttség), Hepatitis B (közepes fertőzöttség). Veszettség ellen is érdemes védekezni bizonyos területekre utazóknak. Sárgaláznál kötelező az oltás, ha fertőzött országokból érkezik vagy országon utazik át valaki. Bhután déli határa menti alacsonyabb területeken nagy a malária fertőzés kockázata, az óvintézkedéseket meg kell tenni. Megfelelő óvatosságra van szükség a fertőző források víz, jég, nem főzött zöldségfélék elkerülése érdekében. Általában javasolt, hogy az utazók teljes körű utas-, baleset- és egészségügyi biztosítást kössenek, különös tekintettel a megfelelő kiegészítő biztosításokra Bhutánba tervezett tevékenységre. Ajánlott oltások: Hepatitis A, Veszettség, Diftéria, tetanusz, gyermekbénulás, Meningitis, Hepatitis B, Tífusz, Malária Utazás előtt javasoljuk felkeresni a Nemzeti Népegészségügyi Központot: https://www.nnk.gov.hu/index.php/jarvanyugyi-es-infekciokontroll-foosztaly/oltokozpont;
  https://oltokozpont.hu/hu/oltas/utazas/bhutan, ahol az utasok naprakész tájékoztatást kaphatnak a szükséges védőoltásokkal kapcsolatban, valamint egyéb trópusi egészségügyi kérdéseikre.

  Pénz: Az ország minden nagyobb városában található bankautomata, mely a Visa és MasterCard-ot elfogadja, a legtöbb szállodában, kézműves boltban használhatók a kártyák.

  Kábítószer, dohánytermékek, technikai eszközök: A kábítószer kereskedelem, a kábítószer birtoklása, használata szigorú büntetést von maga után; hosszú börtönbüntetéssel és súlyos pénzbírsággal jár.
  A dohánytermékekkel való kereskedés tilos Bhutánban. Az országba 200 szál cigaretta vihető be, a pénzforgalmi adó- és behozatali vám 200%-os. A dohány-csempészet akár 3 év börtönbüntetéssel is járhat. Tilos a dohányzás a szállodákban, éttermekben és bárokban.
  Személyi számítógépek, mobiltelefonok, kamerák vagy bármilyen más elektronikus eszköz bevitelét az országba belépéskor regisztrálni szükséges a határátkelőhelyen. Az országból történő régiségek kivitelét szigorúan ellenőrzik.

   
 • Gépkocsivezetés, közlekedés


  A tartózkodási engedély intézésével a Magyarországon kiállított vezetői engedélyt a Road Safety and Transport Authority-nál kell érvényesíteni. A magyar vezetői engedély alapján beszerezhető a bhutáni vezetői engedély, mely az első három hónapra ingyenes. Az ország közút-hálózata fejletlen, van saját légitársasága és egy nemzetközi repülőtere.

  A Paro Nemzetközi Repülőtér honlapja: https://www.doat.gov.bt/
  A Druk Air – Royal Bhutan Airlines honlapja: https://www.drukair.com.bt/
  A Bhutan Airlines honlapja: http://www.bhutanairlines.bt/
   
 • Térkép


Inspirációk

Nepál és Bhután - a Himalája két gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda
A hindu mitológia szerint Siva isten otthona, de ugyanakkor szankszrit jelentése szerint a „hó lakhelye” is a világ legfiatalabb hegyvonulata, a mintegy 70 millió éves Himalája hegység.

Bhutáni kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
Bhután a békeszerető nemzetek egyike. Lakói vendégszeretők, de meglehetősen tisztelik a hagyományaikat, de van néhány íratlan szabály, amit ildomos betartani.

Bhután, a kőfürdők országa - OTP Travel Utazási Iroda
A forró köves fürdők több mint tizenhárom évszázada a bhutáni kultúra alapvető részét képezik.

Bhután, a négy évszakos úti cél - OTP Travel Utazási Iroda
Bhután egész évre tartogat meglepetéseket. A himalájai királyság számos különlegességgel vonzza a turistákat.

Bhután a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Bhutáni Királyság a Kelet-Himalájában fekszik. Titokzatos ország, amely sokak számára alternatív univerzumból valónak tűnik. Íme néhány érdekes tény Bhutánról.

Bhután különleges reptere - OTP Travel Utazási Iroda
A bhutáni Paro nemzetközi repülőtér a világ egyik legveszélyesebbje: mindössze néhány pilóta rendelkezik engedéllyel arra, hogy itt leszállhasson.

Bhután ízei - OTP Travel Utazási Iroda
A himalájai királyság konyhájára a környező hegyi népek gasztronómiája volt hatással. Kóstoljon bele Bhután finomságaiba!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!