Élmények a világ körül

Keresés

Bhután, a kőfürdők országa

Bhután, a kőfürdők országa - OTP Travel Utazási Iroda
A forró köves fürdők több mint tizenhárom évszázada a bhutáni kultúra alapvető részét képezik.

Bhután, a kőfürdők országa

A forró köves fürdők több mint tizenhárom évszázada a bhutáni kultúra alapvető részét képezik. Az ősi "wellness-hagyomány"egyre népszerűbb az országba érkező turisták körében is hiszen valóban testi, lelki felüdülést nyújt
A Bhutánba érkezők egyetértenek abban, hogy az apró himalájai ország már önmagában is tökéletes hely feltöltődésre. De ezt tovább is fokozhatjuk. Bhután egyik ősi neve Menjung, ami annyit tesz: "A gyógynövények földje". Nem véletlenül, a bhutáni testi-, lelki- gyógyászat története egészen a VII. századi Tibetig nyúlik vissza, és sok mindent átvett az indiai ajurvédikus gyakorlatokból is.
A bhutáni forró fürdők nem olyanok, mint a világ más forró fürdői. Úgynevezett menchut használnak, ami gyógyvizet jelent. A menchu friss vízből és az Artemisia absinthium (üröm) leveleiből áll össze. A keveréket folyami kövekkel melegítik fel, amelyeket tűz fölött hevítenek, majd egy csúszdán keresztül a kádba juttatják. A forró kövekből kulcsfontosságú ásványi anyagok jutnak a vízbe.
A bhutáni forró köves fürdő kiváló módja a kikapcsolódásnak, nem is beszélve az egészségügyi előnyeiről. A meleg víz a gyógynövényekkel és a kövekből származó ásványi anyagokkal kombinálva csodákra képes. A bhutániak a forró köves fürdőt olyan betegségek kezelésére is használják, mint az ízületi gyulladás, a magas vérnyomás, az ízületi fájdalmak, a gyomorpanaszok és a bőrpanaszok.
A hagyományok szerint a bhutáni családok ma is hetente egyszer vagy kétszer a forró kőfürdőben pihennek. Egyesek még asztrológusukkal is konzultálnak előtte, hogy melyik az a nap, amikor a fürdő a legjobban kifejti a hatásait.
A forró kőfürdőket jellemzően ma is rusztikus környezetben helyezik el. Többnyire mezőgazdasági épületekben vagy akár közvetlenül a szabad ég alatt, ahol folyóvíz áll rendelkezésre. Manapság Bhután-szerte megtalálhatjuk őket, a rusztikus parasztházaktól a fényűző ötcsillagos szállodákig, szinte mindenhol.

Fürdők, ahova érdemes ellátogatni

Bjagoe Menchu

A Bjagoe Menchu Paro-ban, egy helyi forrás közelében található. Hagyományos, fából készült kádak várják a relaxálni vágyókat. 2017-ben napenergiával működő vízmelegítő rendszereket és vízmelegítő kemencéket is telepítettek, hogy csökkentsék a tűzifa felhasználását. A Bjagoe Menchu népszerű célpont, havonta legalább 300-an látogatják. 

Sherab Dema vendégház

Ha egy autentikus bhutáni forró kőfürdő élményére vágyunk, érdemes felkeresni a Sherab Dema Farmhouse Homestayt. A létesítmény Bumthang-ban, a híres Jambay Lhakhang templomtól sétatávolságnyira található és igen népszerű a helyiek körében is. A fürdő hagyományosan van berendezve, a kádakból festői kilátás nyílik a környékre, így a fürdőzés egészen különleges élménnyé válik. 

Aum Choden Homestay

Az Aum Choden Homestay egy szerény, 108 éves, kétszintes, hagyományos bhutáni ház Paróban, ahol családias környezetben élvezhetjük a bhutáni vendégszeretetet. A forró köves fürdőn kívül itt kipróbálhatjuk az íjászatot, a dartsot (khuru) illetve belekóstolhatunk a bhutáni konyha tradicionális remekműveibe is.

Uma Paro és Uma Punakh

A szállodalánc Paróban és Punakhában rendelkezik létesítményekkel, ahol 90 perces forró kőfürdőt kínálnak. Ezek talán a legdrágábbak Bhutánban, de itt a minőségért fizetünk: különlegesen figyelmes, minden igényt kielégítő szolgáltatást kínálnak. A kádakból a kilátás is lélegzetelállító. 

Amankora Gangte

A Bumthang-ban található Amankora forró kőfürdőit mezőgazdasági fészerekben alakítottak ki. Gyertyafény, ízes teák, különleges harapnivalók és a Himalája hegyeire nyíló lenyűgöző kilátás várja a látogatókat.

Kapcsolódó inspirációk:


Bhutáni kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
Bhután a békeszerető nemzetek egyike. Lakói vendégszeretők, de meglehetősen tisztelik a hagyományaikat, de van néhány íratlan szabály, amit ildomos betartani.

Bhután, a négy évszakos úti cél - OTP Travel Utazási Iroda
Bhután egész évre tartogat meglepetéseket. A himalájai királyság számos különlegességgel vonzza a turistákat.

Bhután a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Bhutáni Királyság a Kelet-Himalájában fekszik. Titokzatos ország, amely sokak számára alternatív univerzumból valónak tűnik. Íme néhány érdekes tény Bhutánról.

Bhután különleges reptere - OTP Travel Utazási Iroda
A bhutáni Paro nemzetközi repülőtér a világ egyik legveszélyesebbje: mindössze néhány pilóta rendelkezik engedéllyel arra, hogy itt leszállhasson.

Bhután ízei - OTP Travel Utazási Iroda
A himalájai királyság konyhájára a környező hegyi népek gasztronómiája volt hatással. Kóstoljon bele Bhután finomságaiba!

Nepál: programok - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál fenséges hegycsúcsaival, hatalmas erdeivel, tiszta vizű tavaival és érintetlen természeti kincseivel maga a földi paradicsom.

Nepál: ír kocsma - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál legmagasabban fekvő ír pubja az Everest csúcsára igyekvő túrázók utolsó megállója. Ennél magasabban már megszűnik az emberi civilizáció.

Fedezze fel Nepál kincseit a fotelből! - OTP Travel Utazási Iroda
Az innovatív nepáli múzeum összekapcsolja a nepáliakat kulturális örökségükkel, a világnak pedig segít abban, a művészet, a kultúra és a történelem révén megismerjék az országot.

Nepál csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Nepál különleges csodáit! A hegyvidéki ország jóval többet nyújt a Himalája szemet gyönyörködtető csúcsainál.

Nepál tények - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál a lélegzetelállító szépségű, sokszínű ország, maga a világ teteje. Ismerje meg velünk néhány érdekes tényen keresztül.

Nepál ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál gasztronómiai különlegességeit jártuk körbe. Kóstoljon bele a hegyvidéki ország csemegéibe!

Adrenalinfröccs | OTP Travel Utazási Iroda
A váratlanra várva, kalandortippek világutazóknak.

Kerala ayurvédikus varázsa - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
A hinduizmus legfontosabb ünnepét szerte a világon ünneplik, a fény győzelmét szimbolizálja a sötétség felett.

Kerala ayurvédikus varázsa - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Agra, Jaipur, Jodhpur és Delhi csodáit!

Kerala ayurvédikus varázsa - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Kerala ayurvédikus központjai a világ minden tájáról vonzzák a látogatókat. Ismerje meg közelebbről ezt az 5000 éves tudományt.

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
A Hawa Mahal a jaipuri építészeti örökség maradandó szimbóluma, amely a világ minden tájáról vonzza a látogatókat, hogy megtapasztalják időtlen szépségét.

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Rajasthan egy magával ragadó úti cél, amely könnyedén ötvözi a történelmet, a kultúrát és a természeti szépséget. Tartson velünk!

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
India multikulturális szövetének egy darabja testesül meg a Taj Mahal épületében, mely az örök szerelmet szimbolizálja.

Kína különleges régiói - OTP Travel Utazási iroda
Hong Kong és Macao, Kína különleges közigazgatási területei olyan egykori gyarmati birtokok, amelyek a XX. század során tértek vissza az anyaországhoz.

Kína természeti csodái - OTP Travel Utazási iroda
Kína a világ második legnagyobb országa. Területe hihetetlen változatosságot mutat. Fedezze fel velünk Kína legizgalmasabb vidékeit!

Xi'an, a Selyemút végállomása - OTP Travel Utazási iroda
Xi'an, a közép-kínai Shaanxi tartomány fővárosa, gyakran a kínai civilizáció szülőhelyeként emlegetik.

A kínai Nagy Fal - OTP Travel Utazási iroda
A több mint 6000 kilométer (majdnem két Budapest-Tenerife távolság) hosszan elnyúló Kínai Nagy Fal kétségtelenül az emberiség egyik leglenyűgözőbb alkotása.

Kapcsolódó ajánlatok:


NEPÁL – BHUTÁN

Nepál, Bhután
2 599 000 Ft-tól/fő

INDIA – NEPÁL

India, Nepál
1 265 000 Ft-tól/fő

KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

VIETNÁM - LAOSZ - KAMBODZSA EGYÉNILEG

Vietnám, Laosz, Kambodzsa
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THE SHORE AT KATATHANI*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THE SLATE***** – PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

BANGKOK ÉS SZIÁM KINCSEI, KOH SAMUI-VAL

Thaiföld
érdeklődésre

BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
645 000 Ft-tól/fő

INDIAI ARANYHÁROMSZÖG

India
659 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
768 000 Ft-tól/fő

HOTEL NIKKO BALI BENOA BEACH RESORT****+

Indonézia
789 000 Ft-tól/fő