Élmények a világ körül

OMÁN - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Katalógus ár: 619 000 Ft/fő-től

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Muscat – Barka – Nakhal – Al Thowarah – (Muscat –) Quiryat – Bimah víznyelő - Wadi Tiwi – Sur - Ras Al Jinz - Sur – Wadi Bani Khalid – Wahiba – Nizwa – Jabreen – Bahla – Jebel Shams – Al Hamra – Muscat


Az Emirátusok keleti szomszédjánál, Ománban az arab világ gyökereihez kerülhet közelebb az utazó. Gyönyörű tájak, 5000 éves történelem, féltve őrzött építészeti emlékek és fehér homokú strandokkal, védett öblökkel szabdalt, gazdag vízi világú partok várják itt a látogatót. Négy tenger: a Perzsa- és az Ománi öböl, valamint az Arab-tenger és az Indiai óceán is mossa partjait, amelynek köszönhetően egyedi vízi élővilágnak és drámai szépségű természeti látnivalóknak ad otthont Omán. Az utazók a kalandokban és különleges látnivalókban bővelkedő körutazás során a csillagos sivatagi éjszakában, egy táborhelyen töltött szállás rendkívüli élményét is megtapasztalhatják.
 

1. nap: Budapest – Muscat

Délután elutazás Muscatba menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással.

2. nap: Muscat

A hajnali megérkezést követően transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Reggeli és délelőtt pihenés a szállodában. Délután városnézés Muscatban. A Bait Al Zubair helytörténeti múzeum meglátogatása, amely egy antikvitásokat gyűjtő kereskedő 1998-ban múzeummá átalakított házában mutatja be Omán hagyományos kézműves termékeit, népviseletét, ékszereket és bútorokat. Az Al Alam palota, az ománi szultán, Qaboos palotája kívülről tekinthető meg. Az impozáns épületet a Mirani és Jalali erődök védik, melyeket a portugálok építettek a XVI. században. Séta Omán egyik legrégebbi bazárjában, a Muttrah Souk-ban, amelynek különleges atmoszférája mindenkit elvarázsol és ahol a vásárlás mellett lehetőség nyílik beszélgetésre is a helyi lakosokkal. Vacsora és szállás Muscatban.

Titokzatos Omán - csoportos körutazás

3. nap: Muscat – Barka – Al Hazm – Al Thowarah

Reggeli után a muscati városnézés folytatása a Nagy Mecset meglátogatásával, amelyet 1995 és 2001 között, hat évig építettek. A grandiózus épületet öt minaret veszi körül, melyek az iszlám öt oszlopát, a vallás öt legfontosabb parancsolatát szimbolizálják, amelyeket minden hithű muzulmánnak követnie kell. Omán szultánságának fő mecsete az országban egyedüliként áll nyitva a nem muszlim vallásúak számára is. A központi épület lélegzetelállító belsejét a világ második legnagyobb kézzel szőtt iráni szőnyege teszi igazán különlegessé. Ezt követően rövid látogatás a negyed évszázada alapított Amouge parfümgyárban. Az Omán királyi család tagja - Őfelsége Sayyid Hamad bin Hamoud Al Busaidi - 1983-ban újra életre keltette a híres, csúcsminőségű, egzotikus alapanyagokkal (ománi rózsa, mirha, ezüst tömjén) készülő arab parfümök hírnevét, amelyek csomagolása ma is kézzel történik. Betekintés a tengerparti kisváros, Barka hal-, és zöldségpiacának mindennapi életébe, ahol a környező falvak őslakosai friss áruval várják a vásárlókat. Oman egyik legegyedülállóbb várának, a Hazm erődnek megtekintése. Bár a várat védelmi célokból építették, építészeti szépségekkel is rendelkezik, ezért UNESCO világörökségi helyszínnek nyilvánították. Ezután az Al Thowarah gyógyforrás meglátogatása és az Ománban ezer éve működő, híres falaj öntözőrendszer megismerése. A falaj rendszer a vizet földalatti forrásokból, tavakból meríti és csatornarendszeren keresztül juttatja el a földekre és a településekre. Vacsora és szállás Muscatban.

Titokzatos Omán - csoportos körutazás

4. nap: Muscat – Quiryat – Bimah víznyelő - Wadi Tiwi – Sur - Ras Al Jinz

Reggeli után elutazás délre. Rövid megálló a tenger partján fekvő Quiryat halászfaluban, melynek érdekessége, hogy kikötőjében közvetlen közelről figyelhetők meg a helyi halászok dolgos hétköznapjai. A hagyományos fából készült arab dhow hajók látványa és a kikötő felett őrködő XVII. századi világítótorony a város egykori dicső kereskedelmi múltját és a halászat ősi hagyományait idézi meg. Továbbutazás a Bimah víznyelő különleges természeti látványosságához. Ez az egyedülálló mészkőkráter egy természetes geológiai képződmény, mely valószínűleg egy barlangkamra volt, mielőtt teteje beomlott. A hatalmas mészkőüregben kristálytiszta, a zöld és kék árnyalataiban pompázó tengervíz csillog, melynek mélysége a 8 métert is eléri. Rövid szabadidő, majd továbbutazás Wadi Tiwi-be. A szikár hegyek között megbúvó oázis elsősorban banán- és papayafarmjairól, valamint ódon kis falváról nevezetes, melyet fehér és okker színű lapos tetős házak tesznek jellegzetessé. Rövid séta a faluban és a farmokon, majd továbbutazás Sur felé. A megérkezés után a szálláshely elfoglalása, majd szabadidő a nap hátralevő részében. Korai vacsora a szállodában. Este utazás autóbusszal a Ras Al Jinz teknősrezervátumba és látogatóközpontba. A rezervátumot a zöld teknősök egyik legnagyobb fészekrakó helyeként tartják számon, ahol a teknősök mindennapi életébe kapunk betekintést. Évente mintegy 20.000 zöld teknős kel útra többszáz kilométert vándorolva, hogy az Arab-félsziget csúcsának homokos partjainál lerakhassa tojásait. Ennek fő időszaka májustól augusztusig van, de kis szerencsével más időpontban is megtapasztalható ez az igazán egyedülálló élmény. Késő este visszatérés a szállodába. Szállás Sur-ban.

Titokzatos Omán - csoportos körutazás

5. nap: Sur – Wadi Bani Khalid – Wahiba

Reggeli után Sur felfedezése. A kikötőváros egészen a XIX. századig, a Szuezi-csatorna megnyitásáig Kelet-Afrika fontos kereskedelmi központja volt; napjainkban elsősorban tradicionális hajógyártásáról híres. Rövid megálló egy dhow hajóépítő üzemben, megismerkedés a fából épített tradícionális arab kereskedelmi hajóval és annak felújítási munkálataival. Ezt követően egy helyi souq (piac) autentikus világába pillanthatnak be a résztvevők. Továbbutazás Wahiba mintegy 200 km hosszan húzódó festői homokdűnéihez. Út közben megálló Wadi Bani Khalid természetes oázisánál, mely zöldellő növényzetével és természetes, kristály vizű medencéivel éles kontrasztot képez Wahiba vörös és arany árnyalatokban izzó sivatagával. Wadi Bani Khalid felfedezése négykerék meghajtású járművekkel, majd szabadidő sétára vagy úszkálásra az oázis természetes medencéiben. A program után utazás a Wahiba sivatagba. A nagy kiterjedésű homoktenger északról délre húzódó dűnéket foglal magában, némelyikük a száz méteres magasságot is eléri. Utazás terepjárókkal, tapasztalt gépkocsivezetőkkel a homokdűnék között. Ezt követően látogatás egy beduin házban, ahol helyi beduin asszonyok mesélnek a sivatagi életről. Este (a megfelelő időjárás függvényében) a színpompás naplemente megtekintése a sivatagban. Vacsora és szállás egy sivatagi táborhelyen.

Titokzatos Omán - csoportos körutazás

6. nap: Wahiba – Ibra – Birkat Al Mauz – Nizwa

Reggeli a táborhelyen, majd a sivatag elhagyása terepjáró járműveken. Továbbutazás autóbusszal Nizwába, út közben rövid megálló, séta Ibra városában. Ibra Omán egyik legősibb városa, amely hosszú ideig a kereskedelem, a vallási élet és a művészet központja volt. Látogatás Birkat al Mauzban, egy datolyapálmafa farmon, ahol a pálmafa-termesztés, -művelés folyamata és az ősi öntözőrendszer is megismerhető. Ezt követően a városképet uraló Nizwa erőd megtekintése. A masszív kerek tornyának köszönhetően jellegzetes erődöt Imam Sultan Bin Saif Al Ya’rubi építtette a XVII. században. A toronyba keskeny fa csigalépcsőn lehet feljutni, azonban a torony tetején, a városra nyíló panoráma kárpótol a lépcsőzésért. Látogatás a helyi piacon (souq), ahol az eltérő portékáknak - zöldségeknek, húsoknak, fűszereknek, szuveníreknek - külön épületek adnak otthont. Transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Nizwában.

Titokzatos Omán - csoportos körutazás

7. nap: Nizwa – Jabreen – Bahla – Jebel Shams – Al Hamra – Muscat

A reggeli után utazás Jabreenba, a XVII. század végén épült Jabreen vár megtekintése. Az épület részletgazdag mennyezeti díszítésével, fafaragványaival az ománi várak, paloták egyik kiemelkedő darabja. Továbbutazás Bahla falvába, mely a XII. századra visszanyúló fazekasmesterségéről nevezetes. Hatalmas XII. századi, vályogból épült erődje a UNESCO Világörökségeinek listáját gazdagítja (rövid megálló fotózásra). Al Hamrában négykerék meghajtású járművekbe szállva folytatódik az út Jebel Sams-ba; útközben rövid megálló Wadi Gul hegyvidéki falvában. Jebel Shams jelentése arabul: a Nap hegye. Az itt található lenyűgöző kanyon Omán legmagasabb és a világ harmadik legnagyobb kanyonja. A megérkezés után séta a lélegzetelállító hegyek ölelésében. Visszatérés Al Hamrába, séta a régi faluban, ahol az ősi falaj öntözőrendszer csatornái is láthatók. Látogatás Nyugat-Hadzsar egyik hegyvidéki kis falvában, Misfah Al Abyeen-ben. A falu sziklákra épült vályogházai építészeti ritkaságnak számítanak. Visszautazás autóbusszal Muscatba, ahol vacsora és szállás.

8. nap: Muscat – Budapest

Elutazás Budapestre a hajnali órákban menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. Megérkezés a menetrend szerint.

Minimum létszám: 15 fő

FONTOS! Az országba való belépéshez a turista vízum kiállítása elektronikus úton, előzetesen történik. Ennek feltétele az online regisztráció, amelyhez már a foglaláskor szükséges az utas és útlevél adatok megadása (legkésőbb három héttel az utazás időpontja előtt). Az irodánkon keresztül történő vízumügyintézés díja: 18 000 Ft/fő. A megadott vízumdíj mértéke változhat!Ismerje meg a titokzatos Ománt!

Ismerje meg napjaink egyik legkedveltebb úticélját!

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
5 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban, félpanziós ellátással
1 éjszakai szállás középkategóriájú sivatagi táborhelyen kétágyas légkondicionált, fürdőszobás kőházban (bungaló), félpanziós ellátással
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


10 görög étel, amit Rodoszon ki kell próbálni! - Top 10 görög étel - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Rodoszon jár, ne hagyja ki ezeket a különleges görög ízeket!

Ahol az égbolt is élmény
Bemutatjuk a hazánkban található fényszennyezettség mentes helyeket.

Hódíts várakat a Balaton-felvidéken - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük azokat a Balaton-felvidéki várakat, melyeket nekünk is érdemes meghódítanunk.

Hungaricum italok, fogyaszd mértékkel - OTP Travel Utazási Iroda
Fogyaszd mértékkel!

Kanári-szigetek mustra – melyik az ideális választás számunkra? | OTP Travel Utazási Iroda
Melyik az ideális választás számunkra?

Adatok betöltése folyamatban...

Az ár a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest – Muscat – Budapest útvonalon, dubai átszállással, turista osztályon
 • illetékek
 • utazás a körutazás során légkondicionált autóbusszal, illetve négykerék meghajtású terepjárókkal az útvonalnak megfelelően
 • 5 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban
 • félpanziós ellátás
 • 1 éjszakai szállás középkategóriájú sivatagi táborhelyen kétágyas légkondicionált, fürdőszobás kőházban (bungaló), félpanziós ellátással
 • a leírás szerint programok belépőjegyekkel
 • magyar idegenvezető

Az ár a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • vízum díja
 • illetékek
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás