Élmények a világ körül

OMÁN - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Katalógus ár: 599 000 Ft/fő-től

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Muscat – Barka – Al Hazm – Al Thowarah – Jabreen – Bahla – Jebel Shams – Al Hamra – Nizwa – Birkat Al Mauz – Wahiba – Wadi Bani Khalid – Sur – Wadi Tiwi – Bimah víznyelő – Quiryat – Muscat

Az Emirátusok keleti szomszédjánál, Ománban az arab világ gyökereihez kerülhet közelebb az utazó. Gyönyörű tájak, 5000 éves történelem, féltve őrzött építészeti emlékek és fehér homokú strandokkal, védett öblökkel szabdalt, gazdag vízi világú partok várják itt a látogatót. Négy tenger: a Perzsa- és az Ománi öböl, valamint az Arab-tenger és az Indiai óceán is mossa partjait, amelynek köszönhetően egyedi vízi élővilágnak és drámai szépségű természeti látnivalóknak ad otthont Omán. Az utazók a kalandokban és különleges látnivalókban bővelkedő körutazás során a csillagos sivatagi éjszakában, egy táborhelyen töltött szállás rendkívüli élményét is megtapasztalhatják.

1. nap: Budapest – Muscat

Reggel elutazás repülőgéppel Budapestről Muscatba, átszállással. Érkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába, vacsora és szállás Muscatban.

2. nap: Muscat

Reggeli után egésznapos városnézés Muscatban, látogatással a Nagy Mecsetnél, amelyet 1995 és 2001 között, hat évig építettek. A grandiózus épületet öt minaret veszi körül, melyek az iszlám öt oszlopát, a vallás öt legfontosabb parancsolatát szimbolizálják, amelyeket minden hithű muzulmánnak követnie kell. Omán szultánságának fő mecsete az országban egyedüliként áll nyitva a nem muszlim vallásúak számára is. A központi épület lélegzetelállító belsejét a világ második legnagyobb kézzel szőtt iráni szőnyege teszi igazán különlegessé. Ezt követően az Arab-félsziget első operaházának - a Királyi Operaház - megtekintése, amely kortárs építészeti remekmű. A Bait Al Zubair helytörténeti múzeum meglátogatása, amely egy antikvitásokat gyűjtő kereskedő 1998-ban múzeummá átalakított házában mutatja be Omán hagyományos kézműves termékeit, népviseletét, ékszereket és bútorokat. Az Al Alam palota, az ománi szultán, Qaboos palotája kívülről tekinthető meg. Az impozáns épületet a Mirani és Jalali erődök védik, melyeket a portugálok építettek a XVI. században. Séta Omán egyik legrégebbi bazárjában, a Muttrah Souk-ban, amelynek különleges atmoszférája mindenkit elvarázsol és ahol a vásárlás mellett lehetőség nyílik beszélgetésre is a helyi lakosokkal. Vacsora és szállás Muscatban.


Titokzatos Omán - csoportos körutazás
 

3. nap: Muscat – Barka – Al Hazm – Al Thowarah – Muscat

Reggeli után rövid látogatás a negyed évszázada alapított Amouge parfümgyárban. Az Omán királyi család tagja - Őfelsége Sayyid Hamad bin Hamoud Al Busaidi - 1983-ban újra életre keltette a híres, csúcsminőségű, egzotikus alapanyagokkal (ománi rózsa, mirha, ezüst tömjén) készülő arab parfümök hírnevét, amelyek csomagolása ma is kézzel történik. Betekintés a tengerparti kisváros, Barka hal-, és zöldségpiacának mindennapi életébe, ahol a környező falvak őslakosai friss áruval várják a vásárlókat. Oman egyik legegyedülállóbb várának, a Hazm erődnek megtekintése. Bár a várat védelmi célokból építették, építészeti szépségekkel is rendelkezik, ezért UNESCO világörökségi helyszínnek nyilvánították. Ezt követi az Al Thowarah gyógyforrás meglátogatása és az Ománban ezer éve működő, híres falaj öntözőrendszer megismerése. A falaj rendszer a vizet földalatti forrásokból, tavakból meríti és csatornarendszeren keresztül juttatja el a földekre és a településekre. Vacsora és szállás Muscatban.

4. nap: Muscat – Jabreen – Bahla – Jebel Shams – Al Hamra – Nizwa

A reggeli után utazás Jabreen-ba, a XVII. század végén épült Jabreen vár megtekintése. Az épület részletgazdag mennyezeti díszítésével, fafaragványaival az ománi várak, paloták egyik kiemelkedő darabja. Továbbutazás Bahla falvába, mely a XII. századra visszanyúló fazekasmesterségéről nevezetes. Hatalmas XII. századi, vályogból épült erődje a UNESCO Világörökségeinek listáját gazdagítja (rövid megálló fotózásra). Al Hamrában négykerék meghajtású járművekbe szállva folytatódik az út Jebel Sams-ba; útközben rövid megálló Wadi Gul hegyvidéki falvában. Jebel Shams jelentése arabul: a Nap hegye. Az itt található lenyűgöző kanyon Omán legmagasabb és a világ harmadik legnagyobb kanyonja. A megérkezés után séta a lélegzetelállító hegyek ölelésében. Visszatérés Al Hamrába, séta a régi faluban, ahol az ősi falaj öntözőrendszer csatornái is láthatók. Látogatás Nyugat-Hadzsar egyik hegyvidéki kis falvában, Misfah Al Abyeen-ben. A falu sziklákra épült vályogházai építészeti ritkaságnak számítanak. Utazás autóbusszal Nizwába, ahol vacsora és szállás.

Titokzatos Omán - csoportos körutazás

5. nap: Nizwa – Birkat Al Mauz – Wahiba

Reggeli után városképet uraló Nizwa erőd megtekintése. A masszív kerek tornyának köszönhetően jellegzetes erődöt Imam Sultan Bin Saif Al Ya’rubi építtette a XVII. században. A toronyba keskeny fa csigalépcsőn lehet feljutni, azonban a torony tetején, a városra nyíló panoráma kárpótol a lépcsőzésért. Látogatás a helyi piacon (souq), ahol az eltérő portékáknak - zöldségeknek, húsoknak, fűszereknek, szuveníreknek - külön épületek adnak otthont. Látogatás Birkat al Mauzban, egy datolyapálmafa farmon, ahol a pálmafa-termesztés, -művelés folyamata és az ősi öntözőrendszer is megismerhető. Továbbutazás Wahiba mintegy 200 km hosszan húzódó festői homokdűnéihez. Út közben megálló, séta Ibra városában. Ibra Omán egyik legősibb városa, amely hosszú ideig a kereskedelem, a vallási élet és a művészet központja volt. Wahiba, a nagy kiterjedésű homoktenger északról délre húzódó dűnéket foglal magába, némelyikük a száz méteres magasságot is eléri. Utazás terepjárókkal, tapasztalt gépkocsivezetőkkel a homokdűnék között. Látogatás egy beduin házban, ahol helyi beduin asszonyok mesélnek a sivatagi életről. Este - a megfelelő időjárás függvényében - a színpompás naplemente megtekintése a sivatagban. Vacsora és szállás a sivatagi táborhelyen.

6. nap: Wahiba – Wadi Bani Khalid – Sur - Ras Al Jinz

Reggeli a táborhelyen, majd a sivatag elhagyása terepjáró járműveken és átszállás az autóbuszra. Megálló Wadi Bani Khalid természetes oázisánál, mely zöldellő növényzetével és természetes, kristály vizű medencéivel éles kontrasztot képez Wahiba vörös és arany árnyalatokban izzó sivatagával. Wadi Bani Khalid felfedezése, szabadidő sétára vagy úszkálásra az oázis természetes medencéiben. Továbbutazás Surba, majd a kisváros felfedezése. A kikötőváros egészen a XIX. századig, a Szuezi-csatorna megnyitásáig Kelet-Afrika fontos kereskedelmi központja volt; napjainkban elsősorban tradicionális hajógyártásáról híres. Rövid megálló egy dhow hajóépítő üzemben, megismerkedés a fából épített tradícionális arab kereskedelmi hajóval és annak felújítási munkálataival. Ezt követően a helyi souq (piac) autentikus világába pillanthatnak be a résztvevők. A városnézést követően a szálláshely elfoglalása, majd szabadidő a nap hátralevő részében. Korai vacsora a szállodában. Este utazás autóbusszal a Ras Al Jinz teknősrezervátumba és látogatóközpontba. A rezervátumot a zöld teknősök egyik legnagyobb fészekrakó helyeként tartják számon, ahol a teknősök mindennapi életébe kapunk betekintést. Évente mintegy 20.000 zöld teknős kel útra többszáz kilométert vándorolva, hogy az Arab-félsziget csúcsának homokos partjainál lerakhassa tojásait. Ennek fő időszaka májustól augusztusig van, de kis szerencsével más időpontban is megtapasztalható ez az igazán egyedülálló élmény. Késő este visszatérés a szállodába. Szállás Surban.


Titokzatos Omán - csoportos körutazás
 

7. nap: Sur – Wadi Tiwi – Bimah víznyelő - Quiryat – Muscat

Reggeli után elutazás Wadi Tiwibe. A szikár hegyek között megbúvó oázis elsősorban banán- és papayafarmjairól, valamint ódon kis falváról nevezetes, melyet fehér és okker színű lapos tetős házak tesznek jellegzetessé. Rövid séta a faluban és a farmokon. Továbbutazás a Bimah víznyelő különleges természeti látványosságához. Ez az egyedülálló mészkőkráter egy természetes geológiai képződmény, mely valószínűleg egy barlangkamra volt, mielőtt teteje beomlott. A hatalmas mészkőüregben kristálytiszta, a zöld és kék árnyalataiban pompázó tengervíz csillog, melynek mélysége a 8 métert is eléri. Rövid szabadidő, majd továbbutazás Quiryat halászfaluba, melynek érdekessége, hogy kikötőjében közvetlen közelről figyelhetők meg a helyi halászok dolgos hétköznapjai. A hagyományos fából készült arab dhow hajók látványa és a kikötő felett őrködő XVII. századi világítótorony a város egykori dicső kereskedelmi múltját és a halászat ősi hagyományait idézi meg. Rövid séta, majd továbbutazás a muscati repülőtérre. Elutazás Budapestre átszállással.

8. nap: Muscat – Budapest

Érkezés Budapestre a kora reggeli órákban.FONTOS! Az országba való belépéshez a turista vízum kiállítása elektronikus úton, előzetesen történik. Ennek feltétele az online regisztráció, amelyhez már a foglaláskor szükséges az utas és útlevél adatok megadása (legkésőbb három héttel az utazás időpontja előtt). Az irodánkon keresztül történő vízumügyintézés díja: 18 000 Ft/fő. (a megadott vízumdíj mértéke változhat).


Minimum létszám: 15 fő


Ismerje meg a titokzatos Ománt!

Ismerje meg napjaink egyik legkedveltebb úticélját!

Dubai ismét várja Önt! - OTP Travel Utazási Iroda
 Így tud most utazni, ha Dubaiba vágyik!

Egyesült Arab Emírségek - OTP Travel Utazási Iroda
A misztikus kelet és a modern világ találkozása.

Ajándékötletek Dubaiból - OTP Travel Utazási Iroda
Aki ide utazik nem éri be csupán átlagos vásárfiával, hiszen Dubai városa számos olyan különleges portékát kínál, melyek a Közel-Kelet „aranyban tündöklő” városát, ízeit és illatait idézik fel.

Dubai | Extrém élmények Dubajban - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Dubait egy új oldaláról és vesse bele magát az adrenalin okozta mámorba a világ egyik legizgalmasabb városában!

Régészeti kalandozások Izraelben - OTP Travel Utazási Iroda
Izrael hemzseg a történelmi emlékektől. Ismerje meg a legérdekesebbeket!

Izraeli kibuclátogatás - OTP Travel Utazási Iroda
Élőben látni, személyesen jelen lenni a kibuc életében, különösen nagy élményt jelent.

Izraeli utazás: Tel-Aviv, te csodás! - OTP Travel Utazási Iroda
Kalandozzon velünk az 1950-ben egyesített Tel-Aviv és Jaffa különleges hangulatú világában!

Izrael sokszínű ízei - Top 10 izraeli étel - OTP Travel Utazási Iroda
10 különleges ételt mutatunk be, amelyeket Izraelben járva feltétlenül meg kell kóstolni!

Fedezzen fel páratlan szépségeket Közép-Ázsia szívében!

Ismerje meg a titokzatos Ománt!

Libanoni utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Kis ország, nagyszerű látnivalók!

Jordánia utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Lépjen be az ősi kultúra birodalmába!

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
5 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban, valamint 1 éjszakai szállás középkategóriájú sivatagi táborhelyen kétágyas légkondicionált, fürdőszobás kőházban (bungaló)
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Tanzánia | Zanzibár gasztronómiai különlegességei - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Zanzibár különleges ételeit!

Olaszország | Szicília templomok - OTP Travel Utazási Iroda
Szicília legszebb templomai gazdag és színes örökségről árulkodnak.

Olaszország | Szicília finomságok - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerjen meg néhány szicíliai finomságot a limoncello mellett, amiket érdemes megkóstolni.

Sri Lanka 5 rejtett kincse - OTP Travel Utazási Iroda
Sri Lanka sokak szerint maga a földi paradicsom, melybe első látásra beleszeret az ide érkező kalandor.

Adatok betöltése folyamatban...

Az ár a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Muscat – Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
   
 • utazás a körutazás során légkondicionált autóbusszal, illetve négykerék meghajtású terepjárókkal az útvonalnak megfelelően
   
 • 5 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban, valamint 1 éjszakai szállás középkategóriájú sivatagi táborhelyen kétágyas légkondicionált, fürdőszobás kőházban (bungaló)
   
 • félpanziós ellátás
 • a leírás szerint programok belépőjegyekkel
 • magyar idegenvezető

Az ár a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • vízum díja
 • illetékek
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás