Élmények a világ körül

Keresés

OMÁN - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Katalógus ár: 629 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel

Muscat – Jabreen – Bahla – Jebel Shams – Al Hamra – Nizwa – Birkat Al Mauz – Wahiba – Wadi Bani Khalid – Sur – Wadi Tiwi – Bimah víznyelő – Quiryat – Muscat –Barka – Al Hazm – Al Thowarah – Muscat


Az Emirátusok keleti szomszédjánál, Ománban az arab világ gyökereihez kerülhet közelebb az utazó. Gyönyörű tájak, 5000 éves történelem, féltve őrzött építészeti emlékek és fehér homokú strandokkal, védett öblökkel szabdalt, gazdag vízi világú partok várják itt a látogatót. Négy tenger: a Perzsa- és az Ománi öböl, valamint az Arab-tenger és az Indiai óceán is mossa partjait, amelynek köszönhetően egyedi vízi élővilágnak és drámai szépségű természeti látnivalóknak ad otthont Omán. Az utazók a kalandokban és különleges látnivalókban bővelkedő körutazás során a csillagos sivatagi éjszakában, egy táborhelyen töltött szállás rendkívüli élményét is megtapasztalhatják.

1. nap: Budapest – Muscat

Reggel elutazás repülőgéppel Budapestről Muscatba, átszállással. Érkezés a késő esti órákban. Transzfer a szállodába, szállás Muscatban.

2. nap: Muscat

Reggeli után egésznapos városnézés Muscatban, látogatással a Nagy Mecsetnél, amelyet 1995 és 2001 között, hat évig építettek. A grandiózus épületet öt minaret veszi körül, melyek az iszlám öt oszlopát, a vallás öt legfontosabb parancsolatát szimbolizálják, amelyeket minden hithű muzulmánnak követnie kell. Omán szultánságának fő mecsete az országban egyedüliként áll nyitva a nem muszlim vallásúak számára is. A központi épület lélegzetelállító belsejét a világ második legnagyobb kézzel szőtt iráni szőnyege teszi igazán különlegessé. Ezt követően az Arab-félsziget első operaházának - a Királyi Operaház - megtekintése, amely kortárs építészeti remekmű. A Bait Al Zubair helytörténeti múzeum meglátogatása, amely egy antikvitásokat gyűjtő kereskedő 1998-ban múzeummá átalakított házában mutatja be Omán hagyományos kézműves termékeit, népviseletét, ékszereket és bútorokat. Az Al Alam palota, az ománi szultán, Qaboos palotája kívülről tekinthető meg. Az impozáns épületet a Mirani és Jalali erődök védik, melyeket a portugálok építettek a XVI. században. Séta Omán egyik legrégebbi bazárjában, a Muttrah Souk-ban, amelynek különleges atmoszférája mindenkit elvarázsol és ahol a vásárlás mellett lehetőség nyílik beszélgetésre is a helyi lakosokkal. Vacsora és szállás Muscatban.


Titokzatos Omán - csoportos körutazás
 

3. nap: Muscat – Jabreen – Bahla – Jebel Shams – Al Hamra – Nizwa

Reggeli után utazás Jabreen-ba, a XVII. század végén épült Jabreen vár megtekintése. Az épület részletgazdag mennyezeti díszítésével, fafaragványaival az ománi várak, paloták egyik kiemelkedő darabja. Továbbutazás Bahla falvába, mely a XII. századra visszanyúló fazekasmesterségéről nevezetes. Hatalmas XII. századi, vályogból épült erődje a UNESCO Világörökségeinek listáját gazdagítja (rövid megálló fotózásra). Al Hamrában négykerék meghajtású járművekbe szállva folytatódik az út Jebel Sams-ba; útközben rövid megálló Wadi Gul hegyvidéki falvában. Jebel Shams jelentése arabul: a Nap hegye. Az itt található lenyűgöző kanyon Omán legmagasabb és a világ harmadik legnagyobb kanyonja. A megérkezés után séta a lélegzetelállító hegyek ölelésében. Visszatérés Al Hamrába, séta a régi faluban, ahol az ősi falaj öntözőrendszer csatornái is láthatók. Látogatás Nyugat-Hadzsar egyik hegyvidéki kis falvában, Misfah Al Abyeen-ben. A falu sziklákra épült vályogházai építészeti ritkaságnak számítanak. Utazás autóbusszal Nizwába, ahol vacsora és szállás.

4. nap: Nizwa – Birkat Al Mauz – Wahiba

Reggeli után a városképet uraló Nizwa erőd megtekintése. A masszív kerek tornyának köszönhetően jellegzetes erődöt Imam Sultan Bin Saif Al Ya’rubi építtette a XVII. században. A toronyba keskeny fa csigalépcsőn lehet feljutni, azonban a torony tetején, a városra nyíló panoráma kárpótol a lépcsőzésért. Látogatás a helyi piacon (souq), ahol az eltérő portékáknak - zöldségeknek, húsoknak, fűszereknek, szuveníreknek - külön épületek adnak otthont. Látogatás Birkat al Mauzban, egy datolyapálmafa farmon, ahol a pálmafa-termesztés, -művelés folyamata és az ősi öntözőrendszer is megismerhető. Továbbutazás Wahiba mintegy 200 km hosszan húzódó festői homokdűnéihez. Út közben megálló, séta Ibra városában. Ibra Omán egyik legősibb városa, amely hosszú ideig a kereskedelem, a vallási élet és a művészet központja volt. Wahiba, a nagy kiterjedésű homoktenger északról délre húzódó dűnéket foglal magába, némelyikük a száz méteres magasságot is eléri. Utazás terepjárókkal, tapasztalt gépkocsivezetőkkel a homokdűnék között. Látogatás egy beduin házban, ahol helyi beduin asszonyok mesélnek a sivatagi életről. Este - a megfelelő időjárás függvényében - a színpompás naplemente megtekintése a sivatagban. Vacsora és szállás a sivatagi táborhelyen.

Titokzatos Omán - csoportos körutazás

5. nap: Wahiba – Wadi Bani Khalid – Sur – Ras Al Jinz

Reggeli a táborhelyen, majd a sivatag elhagyása terepjáró járműveken és átszállás az autóbuszra. Megálló Wadi Bani Khalid természetes oázisánál, mely zöldellő növényzetével és természetes, kristály vizű medencéivel éles kontrasztot képez Wahiba vörös és arany árnyalatokban izzó sivatagával. Wadi Bani Khalid felfedezése, szabadidő sétára vagy úszkálásra az oázis természetes medencéiben. Továbbutazás Surba, majd a kisváros felfedezése. A kikötőváros egészen a XIX. századig, a Szuezi-csatorna megnyitásáig Kelet-Afrika fontos kereskedelmi központja volt; napjainkban elsősorban tradicionális hajógyártásáról híres. Rövid megálló egy dhow hajóépítő üzemben, megismerkedés a fából épített tradícionális arab kereskedelmi hajóval és annak felújítási munkálataival. Ezt követően a helyi souq (piac) autentikus világába pillanthatnak be a résztvevők. A városnézést követően a szálláshely elfoglalása, majd szabadidő a nap hátralevő részében. Korai vacsora a szállodában. Este utazás autóbusszal a Ras Al Jinz teknősrezervátumba és látogatóközpontba. A rezervátumot a zöld teknősök egyik legnagyobb fészekrakó helyeként tartják számon, ahol a teknősök mindennapi életébe kapunk betekintést. Évente mintegy 20.000 zöld teknős kel útra többszáz kilométert vándorolva, hogy az Arab-félsziget csúcsának homokos partjainál lerakhassa tojásait. Ennek fő időszaka májustól augusztusig van, de kis szerencsével más időpontban is megtapasztalható ez az igazán egyedülálló élmény. Késő este visszatérés a szállodába. Vacsora és szállás Surban.

6. nap: Sur – Wadi Tiwi – Bimah víznyelő – Quiryat – Muscat

Reggeli után elutazás Wadi Tiwibe. A szikár hegyek között megbúvó oázis elsősorban banán- és papayafarmjairól, valamint ódon kis falváról nevezetes, melyet fehér és okker színű lapos tetős házak tesznek jellegzetessé. Rövid séta a faluban és a farmokon. Továbbutazás a Bimah víznyelő különleges természeti látványosságához. Ez az egyedülálló mészkőkráter egy természetes geológiai képződmény, mely valószínűleg egy barlangkamra volt, mielőtt teteje beomlott. A hatalmas mészkőüregben kristálytiszta, a zöld és kék árnyalataiban pompázó tengervíz csillog, melynek mélysége a 8 métert is eléri. Rövid szabadidő, majd továbbutazás Quiryat halászfaluba, melynek érdekessége, hogy kikötőjében közvetlen közelről figyelhetők meg a helyi halászok dolgos hétköznapjai. A hagyományos fából készült arab dhow hajók látványa és a kikötő felett őrködő XVII. századi világítótorony a város egykori dicső kereskedelmi múltját és a halászat ősi hagyományait idézi meg. Vacsora és szállás Muscatban.


Titokzatos Omán - csoportos körutazás
 

7. nap: Muscat – Barka – Al Hazm – Al Thowarah – Muscat

Reggeli után rövid látogatás a negyed évszázada alapított Amouge parfümgyárban. Az Omán királyi család tagja - Őfelsége Sayyid Hamad bin Hamoud Al Busaidi - 1983-ban újra életre keltette a híres, csúcsminőségű, egzotikus alapanyagokkal (ománi rózsa, mirha, ezüst tömjén) készülő arab parfümök hírnevét, amelyek csomagolása ma is kézzel történik. Betekintés a tengerparti kisváros, Barka hal-, és zöldségpiacának mindennapi életébe, ahol a környező falvak őslakosai friss áruval várják a vásárlókat. Oman egyik legegyedülállóbb várának, a Hazm erődnek megtekintése. Bár a várat védelmi célokból építették, építészeti szépségekkel is rendelkezik, ezért UNESCO világörökségi helyszínnek nyilvánították. Ezt követi az Al Thowarah gyógyforrás meglátogatása és az Ománban ezer éve működő, híres falaj öntözőrendszer megismerése. A falaj rendszer a vizet földalatti forrásokból, tavakból meríti és csatornarendszeren keresztül juttatja el a földekre és a településekre. Vacsora az autentikus arab konyha ételeit felszolgáló helyi étteremben. Transzfer a muscati repülőtérre, elutazás Budapestre átszállással.

8. nap: Muscat – Budapest

Érkezés Budapestre a kora reggeli órákban.


A jelen helyzetre való tekintettel a programok sorrendje változhat. Amennyiben egyes helyszínek nem látogathatók az utazás időpontjában, úgy más látnivalókkal helyettesítjük azokat. Az esetleges változásokról haladéktalanul tájékoztatjuk utasainkat.


FONTOS! Az országba való belépéshez a turista vízum kiállítása elektronikus úton, előzetesen történik. Ennek feltétele az online regisztráció, amelyhez már a foglaláskor szükséges az utas és útlevél adatok megadása (legkésőbb három héttel az utazás időpontja előtt). Az irodánkon keresztül történő vízumügyintézés díja: 18 000 Ft/fő. (a megadott vízumdíj mértéke változhat).


Minimum létszám: 15 fő


Ismerje meg a titokzatos Ománt!

Ismerje meg napjaink egyik legkedveltebb úticélját!

A Holt-tenger titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Cikkünkben összegyűjtöttünk olyan érdekességet, amely még a gyakorlott utazó számára is tartogathat újdonságokat erről a különleges desztinációról!

OTP Travel Utazási Iroda
Dubai az Egyesült Arab Emírségek második legnagyobb városa, melyet hihetetlen luxus és pompa övez, emellett az utcákat járva sok kalandot is átélhet az utazó.

Egyesült Arab Emírségek - OTP Travel Utazási Iroda
A misztikus kelet és a modern világ találkozása.

Dubai utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Bár látnivalói java modern, új építmény, Dubai klasszikus nevezetességekben sem szűkölködik.

Dubai | Extrém élmények Dubajban - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Dubait egy új oldaláról és vesse bele magát az adrenalin okozta mámorba a világ egyik legizgalmasabb városában!

Iráni utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A Közel-Kelet gyöngyszeme.

Jordánia utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Lépjen be az ősi kultúra birodalmába!

Libanoni utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Kis ország, nagyszerű látnivalók!

Ismerje meg a titokzatos Ománt!

Fedezzen fel páratlan szépségeket Közép-Ázsia szívében!

Üzbegisztán | Szamarkand | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A mecseteiről és mauzóleumairól ismert Szamarkand Üzbegisztán legismertebb települése, egyúttal az ország második legnagyobb városa is.

Üzbég finomságok | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ha Üzbegisztánba látogat, ezeket az egzotikus közép-ázsiai ízeket mindenképpen meg kell kóstolnia!

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
5 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban, valamint 1 éjszakai szállás középkategóriájú sivatagi táborhelyen kétágyas légkondicionált, fürdőszobás kőházban (bungaló)
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Kalifornia, Sonoma-völgy, borászat | OTP Travel Utazási Iroda
Különösen izgalmas élete volt Haraszthy Ágostonnak a pesti nemesnek, aki Kaliforniába vitte a borászat kultúráját.

San Francisco - Golden Gate híd | OTP Travel Utazási Iroda
Minden bizonnyal a világ egyik legismertebb építménye, San Francisco jelképe. De vajon mindent tud már róla?

Krabi, a földi paradicsom | OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a világ második leglátogatottabb városának kihagyhatatlan látnivalóit.

Krabi, a földi paradicsom | OTP Travel Utazási Iroda
Szigetnézés, sznorkelezés, sziklamászás, tengeri kajakozás, dzsungeltúrázás és búvárkodás a legnépszerűbb elfoglaltságok közé tartoznak, amelyeket a Krabi régiójában eltöltött nyaralás alatt élvezhetünk.

 Nevada hét varázsoszlopa | OTP Travel Utazási Iroda
A Seven Magic Mountains Nevadában a Las Vegas melletti sivatag egyik legkedveltebb célpontja. A fotózás szerelmesei imádják.

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Muscat – Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
   
 • utazás a körutazás során légkondicionált autóbusszal, illetve négykerék meghajtású terepjárókkal az útvonalnak megfelelően
   
 • 5 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban, valamint 1 éjszakai szállás középkategóriájú sivatagi táborhelyen kétágyas légkondicionált, fürdőszobás kőházban (bungaló)
   
 • félpanziós ellátás (az érkezés napján snack box)
   
 • a leírás szerint programok belépőjegyekkel
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • vízum díja
 • borravalók
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás