Élmények a világ körül

Keresés

KÖRUTAZÁS SRÍ LANKÁN TENGERPARTI PIHENÉSSEL

Katalógus ár: 899 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Colombo – Wattala – Pinnawela – Polonnaruwa – Sigiriya – Dambulla – Matale – Kandy – Peradeniya – Nuwara Eliya – Beruwela – Colombo

Srí Lanka, az Indiai-óceánban elterülő, könnycsepp alakú kis sziget több mint 2500 éves írott történelmével és számos világörökségi helyszínével egyike a Föld legegzotikusabb helyeinek. A szigetország egyaránt nyűgözi le látogatóit természeti szépségeivel és változatos építészeti emlékeivel. Az egykori gyarmati időszak európai épületei, ősi buddhista műemlékei, valamint szingaléz királyi palotái, Polonnaruwa ősi romjai, Sigiriya oroszlánszikláka, Nuwara Eliya teaültetvényei mind a változatos látnivalók listáját bővítik. Az élmények sokasága után pihenés Beruwala pálmafás tengerpartján.

1. nap • Budapest – Colombo

Elutazás Budapestről repülőgéppel, átszállással Srí Lankára. Éjszaka a repülőgépen.

2. nap • Colombo – Wattala

Érkezést követően transzfer Wattalába. Délután rövid városnézés, vacsora és szállás Wattalában.

Körutazás Sri Lankán tengerparti pihenéssel - OTP Travel utazási iroda

3. nap • Wattala – Pinnawela – Polonnaruwa – Habarana

Reggeli a szállodában, majd elutazás Pinnawelába, az 1975-ben alapított elefánt árvaházba, ahol a dzsungelben árván maradt vagy sebesült állatokat gondozzák. Továbbutazás Polonnaruwa középkori romvárosába, mely az UNESCO Kulturális Világörökség részét képezi. A korabeli Ceylon második fővárosát a XII. században alapították és mesés kertjeiről vált híressé. Főbb látnivalói a királyi fellegvár és a Lótusz-fürdő romjai, valamint a buddhista szentély, a Gal Vihara (Kőtemplom) gránittömbből kifaragott nagy Buddha-szobrai. Vacsora és szállás Habaranában.

Körutazás Sri Lankán tengerparti pihenéssel - OTP Travel utazási iroda

4. nap • Sigiriya – Dambulla – Matale – Kandy

Reggelit követőn utazás Sigiriyába, az UNESCO világörökségi ősi városba. Itt található a 200 méter magasan emelkedő Oroszlánszikla, a romjaiban is lenyűgöző erődítmény és palotarendszer, melyet látványos kertek, a világ legrégebbi kertjei öveznek. Sigiriya hatalmas sziklájának kialakulása sem mindennapi, a szikla ugyanis egy megszilárdult lávadugó, amely körül szép lassan erodálódott a vulkán. A szikla megmászása során láthatók a „sigiriya-i asszonyok” híres freskói és a „tükörfal” is. (A szikla megmászára 2-3 órát vesz igénybe oda-vissza; a tetejére 1200 lépcsőfok vezet, a felső szakasz tériszonyosok számára nem ajánlott.) Továbbutazás Dambullába, ahol látogatás a sziklába vájt kolostorhoz, melynek nevezetessége az öt szentély és a bennük látható, összesen 153 Buddha-szobor. Továbbutazás Kandy-ba, útközben egy fűszerkert megtekintése Mataléban. A látogatók a sziget ősfáinak árnyékában termő fűszerekkel, köztük a szerecsendióval, curry-vel, fahéjjal, kardamommal, gyömbérrel és vaníliával ismerkedhetnek meg. Vacsora és szállás Kandy-ban.

Körutazás Sri Lankán tengerparti pihenéssel - OTP Travel utazási iroda

5. nap • Kandy – Peradeniya – Nuwara Eliya

Reggeli a szállodában, majd látogatás a buddhizmus egyik legfontosabb zarándokhelyére, a Szent Fog templomba, ahol a legendák szerint Buddha fogát is őrzik. A templom a Királyi Palota épületegyüttesének része. Maga a palota napjainkban régészeti múzeum, a gyarmati időkben pedig a kormányzó irodájaként szolgált. A Kandy Nemzeti Múzeum is a palotaépületekben kapott helyet. Útközben látogatás és vásárlási lehetőség a bazárban. Továbbutazás Peradeniya városába, ahol a Királyi Botanikus kert és a Drágakő Múzeum megtekintése. A rendkívül párás klímával rendelkező kert híres a több mint 4000 különböző példányt bemutató növénygyűjteményéről, többet között orchideák, fűszerek, pálmák nyűgözik le a látogatókat. Az utazás folytatódik Srí Lanka legszebb tájain, ahol harsány zöld dombokon, hegyeken és teaföldeken keresztül visz az út. Látogatás Nuwara Eliya teaültetvényein, ahol a híres Ceylon teát termesztik. A völgy a XIX. század közepéig sűrű erdővel benőtt, vadállatokkal teli, lakatlan vidék volt, majd a britek felfedezték a magasan fekvő, sík és hűvös terület kiváló adottságait és az európaiak körében igen népszerű várossá tették. Napjainkban „Kis Anglia” néven ismert. Vacsora és szállás Nuwara Eliyában.


Körutazás Sri Lankán tengerparti pihenéssel - OTP Travel utazási iroda

6. nap • Nuwara Eliya – Beruwala

Reggeli, majd látogatás egy teaültetvényen és teafeldolgozó üzemben, ahol a világ egyik legjobb teáját készítik. Évszázadok óta változatlan módszerekkel, a mai napig a tradicionális brit gépekkel készül a tea feldolgozása. A látogatás során a teakészítés folyamata, a tealevelek előkészítése, osztályozása is megfigyelhető, a feldolgozás végén pedig egy csésze valódi Ceylon tea kóstolása vár a résztvevőkre. Az utazás Srí Lanka vad szépségű tájain vezet keresztül: a tengerpart felé a teaültetvények között megbújó St. Clair vízesés is megcsodálható. Rövid pihenő az Oscar-díjas Híd a Kwai folyón című film forgatási helyszínén. Vacsora és szállás a tengerparti szállodában Beruwalában.

Körutazás Sri Lankán tengerparti pihenéssel - OTP Travel utazási iroda

7. nap • Beruwala – Galle

Reggeli a szállodában, majd egész napos szabadprogram, pihenés a tengerparton. Fakultatív programlehetőség: hajókázás a Madu folyón, majd látogatás egy teknős óvodában és kirándulás a Galle erődhöz. A fallal körülvett kikötőt a portugálok építették a gyarmati idők kezdetén, majd holland és angol fennhatóság alá került. Napjainkban is érezhető az utcákon sétálva a gyarmati kor hangulata a városban, ahol sok pompás épület maradt fent. Vacsora és szállás a tengerparti szállodában Beruwalában.

8. nap • Beruwala

Egész napos szabadprogram, pihenés a tengerparton. Reggeli és vacsora a tengerparti szállodában Beruwalában.

Körutazás Sri Lankán tengerparti pihenéssel - OTP Travel utazási iroda

9. nap • Beruwala – Colombo – Budapest

Reggeli, majd pihenés a tengerparton. Kijelentkezés a szállodából, transzfer Colombo repülőterére és hazautazás Budapestre átszállással. Éjszaka a repülőgépen.

10. nap • Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.


Minimum létszám: 12 fő

Srí Lanka utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Kaland, kultúra és kikapcsolódás egymástól karnyújtásnyira.

Sri Lanka 5 rejtett kincse - OTP Travel Utazási Iroda
Srí Lanka sokak szerint maga a földi paradicsom, melybe első látásra beleszeret az ide érkező kalandor.

Mit kínál Srí Lanka?

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Srí Lanka gasztronómiája világszerte népszerűvé vált a tüzes fűszerek, a krémes curryk, a gazdag ízek és az egyedi textúrák keverékével.

Maldív-szigetek utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A legtökéletesebb üdülés...

Japán utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A Távol-Kelet minden szépsége Önre vár.

Kerala ayurvédikus varázsa - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Agra, Jaipur, Jodhpur és Delhi csodáit!

Indonézia utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Bali, a fantasztikus indonéz sziget feledhetetlen élményeket tartogat!

Kerala ayurvédikus varázsa - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Kerala ayurvédikus központjai a világ minden tájáról vonzzák a látogatókat. Ismerje meg közelebbről ezt az 5000 éves tudományt.

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
A Hawa Mahal a jaipuri építészeti örökség maradandó szimbóluma, amely a világ minden tájáról vonzza a látogatókat, hogy megtapasztalják időtlen szépségét.

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Rajasthan egy magával ragadó úti cél, amely könnyedén ötvözi a történelmet, a kultúrát és a természeti szépséget. Tartson velünk!

Kína utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Kína feltárja Ön előtt minden titkát.

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
India multikulturális szövetének egy darabja testesül meg a Taj Mahal épületében, mely az örök szerelmet szimbolizálja.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négy- és ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Körutazás és tengerpart
Repülős utazás
Félpanzió
****-*****-os szállodában
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Észtország csemegéi | OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatunk tíz finomságot, amelyeket Észtországban járva feltétlenül meg kell kóstolni. Tartsanak velünk a gasztro-kalandunkban!

Terceira – a béke szigete - OTP Travel Utazási Iroda

Fedezzen fel vulkanikus barlangokat és kóstoljon helyi finomságokat Terceirán, mely felejthetetlen élményt ígér.

Flores – a vízesések otthona - OTP Travel Utazási Iroda

Az azori sajt több mint kulináris élvezet; az Azori-szigetek gazdag kulturális örökségéről és természeti gazdagságáról tanúskodik.

Flores – a vízesések otthona - OTP Travel Utazási Iroda

Flores szigete esik a legtávolabb az európai kontinenstől, szinte félúton Amerika és Európa között fekszik az Atlanti-óceánban. Fedezze fel velünk!

Az Azori-szigetek híres szélmalmai - OTP Travel Utazási Iroda

Magasra törő vulkáni csúcsaival, buja szőlőültetvényeivel és élénk tengeri életével Pico szigete a kaland, a pihenés és a kultúra egyedülálló keverékét kínálja.

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Colombo – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
   
 • utazás a körutazás során légkondicionált autóbusszal
   
 • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négy- és ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   
 • félpanziós ellátás
 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel
   
 • magyar idegenvezető kísérete az utazás teljes időtartamára

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • fakultatív program
 • vízumdíj
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás