Élmények a világ körül

Keresés

SRÍ LANKA

Katalógus ár: érdeklődésre

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel

Colombo – Wattala – Pinnawela – Polonnaruwa – Dambulla – Sigiriya – Matale – Kandy – Peradeniya – Nuwara Eliya – Bentota, Beruwela – Colombo

Srí Lanka, az India-óceánban elterülő, könnycsepp alakú kis sziget több mint 2500 éves írott történelemével és számos világörökségi helyszínével egyike a Föld legegzotikusabb helyeinek. Egy olyan ország, mely egyaránt nyűgözi le látogatóit természeti szépségeivel és változatos építészeti emlékeivel: az egykori gyarmati időszak európai épületeivel, ősi buddhista műemlékekkel, valamint szingaléz királyi palotákkal. Polonnaruwa ősi romjai, Sigiriya oroszlánsziklája, Nuwara Elija bársonyos teaültetvényei, vagy Pinnawela különleges elefánt-árvaháza mind része a szemet gyönyörködtető és változatos látnivalóknak. Az élmények sokasága után jól esik megpihenni Beruwala pálmafás tengerpartján.

Időpont: Előkészületben

1. nap: Budapest - Colombo

Elutazás repülőgéppel Budapestről Srí Lankára egy átszállással.

2. nap: Colombo - Wattala

Megérkezés Colombóba a délutáni órákban, majd transzfer a repülőtérről a 45 percre lévő tengerparti szálláshelyre. Vacsora és szállás Wattalában.

Körutazás Sri Lankán tengerparti pihenéssel - OTP Travel utazási iroda

3. nap: Wattala - Pinnawela - Polonnaruwa - Dambulla

Elutazás a Pinnawelába, az 1975-ben alapított elefánt árvaházba, ahol a dzsungelben árván maradt, vagy sebesült állatokat gondozzák. Tovább utazás Polonnaruwa középkori romvárosába, mely az UNESCO Kulturális Világörökségének részét képezi. A korabeli Ceylon második fővárosát a XIXII. században alapították és mesés kertjeiről vált híressé. Főbb látnivalói a királyi fellegvár és a Lótusz-fürdő romjai, valamint a buddhista szentély, a Gal Vihara (Kőtemplom) gránittömbből mívesen kifaragott nagy Buddha-szobrai. Vacsora és szállás Dambullában.

Körutazás Sri Lankán tengerparti pihenéssel - OTP Travel utazási iroda

4. nap: Dambulla – Sigiriya - Matale - Kandy

Indulás a reggeli órákban Sigiriyába, az ősi városba, Srí Lanka egy másik UNESCO világörökségi helyszínére. Itt található a 200 méter magasan kiemelkedő Oroszlánszikla, a romjaiban is lenyűgöző pompájú erődítmény és palotarendszer, melyet látványos kertek – a világ legrégebbi tervezett kertjei – öveznek. Sigiriya hatalmas és látványos sziklájának kialakulása sem mindennapi, a szikla ugyanis egy megszilárdult lávadugó, amely körül szép lassan erodálódott a vulkán. A szikla megmászása során láthatók a „sigiriya-i asszonyok” híres freskói és a „tükörfal” is. (A szikla megmászása 2-3 órát vesz igénybe oda-vissza; a tetejére 1200 lépcsőfok vezet, a felső szakasz tériszonyosoknak nem ajánlott.) A folytatásban látogatás Dambulla sziklába vájt kolostorához, melynek lenyűgöző nevezetessége az öt szentély és a bennük látható, összesen 153 Buddha-szobor. Ezt követően utazás Kandy-be. Útközben Mataléban egy fűszerkert megtekintése, ahol a sziget ősfáinak árnyékában termő illatos fűszerekről szerezhetnek ismereteket a résztvevők. A szerecsendió, curry, fahéj, kardamom, gyömbér és vanília szüretelését a mai napig kézzel végzik. Vacsora és szállás Kandy-ben.

Körutazás Sri Lankán tengerparti pihenéssel - OTP Travel utazási iroda

5. nap: Kandy - Peradeniya - Nuwara Eliya

A nap fénypontja a buddhizmus egyik fontos zarándokhelye, a legendák szerint a Buddha fogát is őrző Szent Fog temploma. A templom a Királyi Palota épületegyüttesének része. Maga a palota napjainkban régészeti múzeum, a gyarmati időkben pedig a kormányzó irodájaként szolgált. A Kandy Nemzeti Múzeum is a palotaépületekben kapott helyet. Útközben látogatás és vásárlási lehetőség a bazárban. A következő megálló a Királyi Botanikus kert Peradeniya tengerszint felett 460 m-en fekvő városában. A rendkívül párás klimatikus adottsággal rendelkező kert híres a több, mint 4000 különböző példányt bemutató növénygyűjteményéről, többek között orchideák, fűszerek, pálmák nyűgözik le a látogatókat. Az utazás folytatódik Srí Lanka legszebb tájain, ahol harsány zöld dombokon, hegyeken és teaföldeken keresztül visz az út. Látogatás Nuwara Eliya teaültetvényein, ahol a híres Ceylon teát termesztik. A hegyek közötti völgy, a XIX. század közepéig sűrű erdővel benőtt, vadállatokkal teli, lakatlan vidék volt. Ekkor a britek felfedezték a magasan fekvő, de sík és hűvös terület kiváló adottságait és az európaiak körében igen népszerű várossá tették. Manapság „Kis Anglia” néven is ismert. Felejthetetlen emléket hagynak az erre járókban az idevezető út csodálatos vízesései, hegyei, és világhírű teaültetvényei. Vacsora és szállás Nuwara Eliyában.


Körutazás Sri Lankán tengerparti pihenéssel - OTP Travel utazási iroda

6. nap: Nuwara Eliya - Beruwala

Látogatás egy teaültetvényen és teafeldolgozó-üzemben, ahol a világ egyik legjobb teáját készítik. Évszázadok óta változatlan módszerekkel, a mai napig a tradicionális brit gépekkel készül a tea feldolgozása. A látogatás során a teakészítés folyamata, a tealevelek előkészítése, osztályozása is megfigyelhető, a feldolgozás végén pedig egy csésze valódi Ceylon tea kóstolása vár a résztvevőkre. Az utazás Srí Lanka vad szépségű tájain vezet keresztül: útban a tengerparthoz a teaültetvények között megbújó St. Clair-vízesés is megcsodálható. Rövid pihenő az Oscar-díjas Híd a Kwai-folyón című film forgatási helyszínén. Vacsora és szállás a tengerparti üdülőhelyen Beruwalában.

Körutazás Sri Lankán tengerparti pihenéssel - OTP Travel utazási iroda

7. nap: Beruwala

Egész napos szabadprogram, pihenés a tengerparton, vagy fakultatív program: látogatás egy teknős óvodában és kirándulás a Gallé-erődhöz. A fallal körülvett kikötőt a portugálok építették a gyarmati idők kezdetén, majd holland és angol fennhatóság alá került. Napjainkban is érezhető az utcákon sétálva a gyarmati kor hangulata a városban, ahol sok pompás épület maradt fent. Vacsora és szállás a tengerparti üdülőhelyen.

8. nap: Tengerparti pihenés

Egész napos szabadprogram, pihenés a tengerparton.

Körutazás Sri Lankán tengerparti pihenéssel - OTP Travel utazási iroda

9. nap: Colombo - Budapest

Üdülés a tengerparton. Kijelentkezés a hotelből, transzfer Colombo repülőterére, hazautazás repülőgéppel, átszállással.

10. nap: Budapest

Megérkezés Budapestre menetrend szerint.


Minimum létszám: 12 fő

Srí Lanka utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Kaland, kultúra és kikapcsolódás egymástól karnyújtásnyira.

Sri Lanka 5 rejtett kincse - OTP Travel Utazási Iroda
Srí Lanka sokak szerint maga a földi paradicsom, melybe első látásra beleszeret az ide érkező kalandor.

Mit kínál Srí Lanka?

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Srí Lanka gasztronómiája világszerte népszerűvé vált a tüzes fűszerek, a krémes curryk, a gazdag ízek és az egyedi textúrák keverékével.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
7 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi besorolás szerinti négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban félpanzióval
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Repülős utazás
Reggeli + Vacsora

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Toszkána egyik legszebb pontját a középkori felhőkarcolók városának is hívják. Tartson velünk San Gimignanoba!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Siena gazdag történelmi múltjáról, gyönyörű építészetéről és impozáns főteréről ismert. Fedezze fel velünk a régió fővárosát!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Toszkána egyik ékszerdoboza Pisa. Fedezze fel különleges látnivalót velünk!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Az észak-olaszországi Emilia-Romagna tartomány fővárosa, Bologna nagyjából félúton fekszik Firenze és Milánó között. Fedezze fel velünk!

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel, Budapest – Colombo – Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, a körutazás alatt légkondicionált minibusszal
   
 • utazás a körutazás alatt légkondicionált minibusszal
   
 • 7 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi besorolás szerinti négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban
   
 • félpanziós ellátás
 • a leírás szerinti programok belépőkkel.
 • A helyszínen magyar idegenvezető várja a csoportot, aki a körutazás során végig a csoporttal lesz.

  A repülőút során asszisztencia nem áll rendelkezésre.

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • belépési engedély
 • fakultatív program (minimum létszám: 10 fő)
  Teknős óvoda és a Galle-erőd

  A beutazáshoz elektronikus engedély szükséges, melynek ügyintézését irodánk vállalja 14 000 Ft/engedély áron