Élmények a világ körül !

 
ÖSSZECSOMAGOLTUK ÖNNEK ÁRAINKAT!

Az OTP Travel 2020. január 1. után induló csoportos útjainak árai már minden felmerülő költséget tartalmaznak!

KÖRUTAZÁS SRÍ LANKÁN TENGERPARTI PIHENÉSSEL


Katalógus ár: 499 000 Ft/fő-től

Srí Lanka
Colombo
Hotel ****
Repülős
Reggeli + Vacsora

Összefoglaló

Ajánlat leírás

Srí Lanka - körutazás tengerparti pihenéssel
Csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel

Srí Lanka, az India-óceánban elterülő, könnycsepp alakú kis sziget több mint 2500 éves írott történelemével és számos világörökségi helyszínével egyike a Föld legegzotikusabb helyeinek. Egy olyan ország, mely egyaránt nyűgözi le látogatóit természeti szépségeivel és változatos építészeti emlékeivel: az egykori gyarmati időszak európai épületeivel, ősi buddhista műemlékekkel, valamint szingaléz királyi palotákkal. Polonnaruwa ősi romjai, Sigiriya oroszlánsziklája, Nuwara Elija bársonyos teaültetvényei, vagy Pinnawela különleges elefánt-árvaháza mind része a szemet gyönyörködtető és változatos látnivalóknak. Az élmények sokasága után jól esik megpihenni Beruwala pálmafás tengerpartján.


Colombo – Wattala – Pinnawela – Polonnaruwa – Dambulla – Sigiriya – Matale – Kandy – Peradeniya – Nuwara Eliya – Bentota, Beruwela – Colombo

Körutazás Srí Lankán tengerparti pihenéssel 1. nap: Budapest - Colombo
Elutazás menetrend szerinti járatokkal Budapestről Srí Lankára egy átszállással.

Körutazás Srí Lankán tengerparti pihenéssel 2. nap: Colombo - Wattala
Megérkezés Colombóba délután, majd transzfer a repülőtérről a 45 percre lévő tengerparti szálláshelyre. Vacsora és szállás Wattalában.

Körutazás Sri Lankán tengerparti pihenéssel - OTP Travel utazási iroda

Körutazás Srí Lankán tengerparti pihenéssel 3. nap: Wattala - Pinnawela - Polonnaruwa - Dambulla
Elutazás a Pinnawelába, az 1975-ben alapított elefánt árvaházba, ahol a dzsungelben árván maradt, vagy sebesült állatokat gondozzák. Tovább utazás Polonnaruwa középkori romvárosába, mely az UNESCO Kulturális Világörökségének részét képezi. A korabeli Ceylon második fővárosát a XI-XII. században alapították és mesés kertjeiről vált híressé. Főbb látnivalói a királyi fellegvár és a Lótusz-fürdő romjai, valamint a buddhista szentély, a Gal Vihara (Kőtemplom) gránittömbből mívesen kifaragott nagy Buddha-szobrai. Vacsora és szállás Dambullában.

Körutazás Sri Lankán tengerparti pihenéssel - OTP Travel utazási iroda

Körutazás Srí Lankán tengerparti pihenéssel 4. nap: Dambulla – Sigiriya - Matale - Kandy
Reggeli indulás Sigiriyába, az ősi városba, Srí Lanka egy másik UNESCO világörökségi helyszínére. Itt található a 200 méter magasan kiemelkedő Oroszlánszikla, a romjaiban is lenyűgöző pompájú erődítmény és palotarendszer, melyet látványos kertek – a világ legrégebbi terezett kertjei – öveznek. Sigiriya sziklája látványos, hatalmas és kialakulása sem mindennapi, a szikla ugyanis egy megszilárdult lávadugó, amely körül szép lassan erodálódott a vulkán. A szikla megmászása során láthatók a „sigiriya-i asszonyok” híres freskói és a „tükörfal” is. (A szikla megmászása 2-3 órát vesz igénybe oda-vissza; a tetejére 1200 lépcsőfok vezet, a felső szakasz tériszonyosoknak nem ajánlott.) A folytatásban látogatás Dambulla sziklába vájt kolostorához, melynek lenyűgöző nevezetessége az öt szentély és a bennük látható, összesen 153 Buddha-szobor. Ezt követően utazás Kandy-be. Útközben megállás Mataléban, ahol egy helyi fűszerkert megtekintése következik, ahol a sziget ősfáinak árnyékában termő illatos fűszerekről szerezhetnek ismereteket a résztvevők. A szerecsendió, curry, fahéj, kardamom és a gyömbér, vanília szüretelését a mai napig kézzel végzik. Vacsora és szállás Kandy-ben.

Körutazás Sri Lankán tengerparti pihenéssel - OTP Travel utazási iroda

Körutazás Srí Lankán tengerparti pihenéssel 5. nap: Kandy - Peradeniya - Nuwara Eliya
A mai nap fénypontja a buddhizmus egyik fontos zarándokhelye, a legendák szerint a Buddha fogát is őrző Szent fogereklye temploma. A templom a Királyi Palota épületegyüttesének része. Maga a palota ma régészeti múzeum, a gyarmati időkben pedig a kormányzó irodájaként szolgált. A Kandy Nemzeti Múzeum is a palotaépületekben kapott helyet. Út közben látogatás a bazárban, vásárlási lehetőség. A következő megálló a Királyi Botanikus kert Peradeniya tengerszint felett 460 m-en fekvő városában. A rendkívül párás klimatikus adottsággal rendelkező kert híres a több, mint 4000 különböző példányt bemutató növénygyűjteményéről, többek között orchideák, fűszerek, pálmák nyűgözik le a látogatókat. Az utazás folytatódik Srí Lanka legszebb tájain, ahol harsány zöld dombokon, hegyeken és teaföldeken keresztül visz az út. Látogatás Nuwara Eliya teaültetvényein, ahol a híres Ceylon teát termesztik. A hegyek közötti völgy, a XIX. század közepéig sűrű erdővel benőtt, vadállatokkal teli, lakatlan vidék volt. Ekkor a britek felfedezték a magasan fekvő, de sík és hűvös terület kiváló adottságait és az európaiak körében igen népszerű várossá tették. Manapság „Kis Anglia” néven is ismert. Felejthetetlen emléket hagynak az erre járókban az idevezető út csodálatos vízesései, hegyei, és világhírű teaültetvényei. Vacsora és szállás Nuwara Eliya-ban.

Körutazás Sri Lankán tengerparti pihenéssel - OTP Travel utazási iroda

Körutazás Srí Lankán tengerparti pihenéssel 6. nap: Nuwara Eliya - Beruwala
Látogatás egy teaültetvényen és teafeldolgozó-üzemben, ahol a világ egyik legjobb teáját készítik. Évszázadok óta változatlan módszerekkel, a mai napig a tradicionális brit gépekkel készül a tea feldolgozása. A látogatás során a teakészítés folyamata, a tealevelek előkészítése, osztályozása is megfigyelhető, az előállítás végén pedig egy csésze valódi Ceylon tea kóstolása vár a résztvevőkre. Az utazás Srí Lanka vad szépségű tájain vezet keresztül: útban a tengerparthoz a teaültetvények között megbújó St. Clair-vízesés is megcsodálható. Rövid megállás az Oscar-díjas Híd a Kwai-folyón című film forgatási helyszínén. Vacsora és szállás a tengerparti üdülőhelyen.

Körutazás Sri Lankán tengerparti pihenéssel - OTP Travel utazási iroda

Körutazás Srí Lankán tengerparti pihenéssel 7. nap: Beruwala
Egész napos szabadprogram, pihenés a tengerparton, vagy fakultatív program – látogatás egy teknős óvódában és kirándulás a Gallé-erődhöz. A fallal körülvett kikötőt a portugálok építették a gyarmati idők kezdetén, majd holland és angol fennhatóság alá került. Napjainkban is érezhető az utcákon sétálva a gyarmati kor hangulata a városban, ahol sok pompás épület maradt fent. Vacsora és szállás a tengerparti üdülőhelyen.

Körutazás Srí Lankán tengerparti pihenéssel 8. nap: Tengerparti pihenés
Egész napos szabadprogram, pihenés a tengerparton.

Körutazás Sri Lankán tengerparti pihenéssel - OTP Travel utazási iroda

Körutazás Srí Lankán tengerparti pihenéssel 9. nap: Colombo - Budapest
Üdülés a tengerparton. Kijelentkezés a hotelből, transzfer Colombo repülőterére, hazautazás egy átszállással.

Körutazás Srí Lankán tengerparti pihenéssel 10. nap: Budapest
Megérkezés Budapestre menetrend szerint.

Minimum létszám: 10 fő

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Srí Lanka gasztronómiája világszerte népszerűvé vált a tüzes fűszerek, a krémes curryk, a gazdag ízek és az egyedi textúrák keverékével.

Srí Lanka utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Kaland, kultúra és kikapcsolódás egymástól karnyújtásnyira.

Mit kínál Srí Lanka?

Képek

Szállás

Szállás leírás
középkategóriájú (helyi négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások

Ár tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, Budapest – Colombo – Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon
 • illetékek
 • utazás a körutazás alatt légkondicionált minibusszal
 • 7 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban
 • félpanziós ellátás
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
 • A helyszínen magyar idegenvezető várja a csoportot, aki körutazás során végig a csoporttal lesz. Az repülőút során asszisztencia nem áll rendelkezésre.

Ár nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • belépési engedély (14 000 Ft/fő)
 • fakultatív programok
 • borravalók
 • baleset, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • Fakultatív program
  Teknős óvoda és a Galle-erőd

A beutazáshoz elektronikus engedély szükséges. Srí Lanka kormánya az ország turizmusának erősítése érdekében vízumdíj-mentességet vezetett be 2019. augusztus 1. és 2020. január 31. közötti időszakra a magyar állampolgárok részére. Ezt követően az engedély térítés ellenében igényelhető.
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

Legfrissebb inspirációk:


Brazíliaváros, a hatvan éves főváros | OTP Travel utazási iroda
Hatvan évvel ezelőtt, mindössze négy évnyi építkezés után került átadásra Brazília új fővárosa a 15. és a 20. szélességi fok között.

Kuba, az orvos nagyhatalom | OTP Travel utazási iroda
A kubai orvosok a világ minden táján ott vannak, ahol humanitárius segítségre van szükség.

Hat város – hat film - OTP Travel utazási iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

A portugál Madeira Európa egyik legkedveltebb szigete. | OTP Travel utazási iroda
Ismerje meg a portugál Madeirát, Európa egyik legkedveltebb szigetét!

Öt könyv, amely felér egy utazással - OTP Travel utazási iroda
Íme öt remekbe szabott olvasmány, melynek lapjai szebbnél szebb tájakra repítik gondolatban az olvasót.

< VISSZA

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő Chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00