Élmények a világ körül

Keresés

ANDALÚZIA, ÜDÜLÉSSEL COSTA DEL SOL TENGERPARTJÁN

Katalógus ár: 679 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel

Malaga – Mijas – Ronda – Sevilla – Córdoba – Granada – Costa del Sol

Spanyolország változatos tartományai és régiói közül Andalúzia a leghíresebb. Különleges gasztronómiája, lenyűgöző építészete és izgalmas történelme teljesen magával ragadja az ide érkezőket. Az operákban megörökített és a XIX. századi művészetben és irodalomban élénken ábrázolt Andalúzia gyakran Spanyolország egészének szinonimájaként szolgál: a napsütötte, fiesztázni vágyó, gitározó trubadúrok, vakmerő bikaviadorok, temperamentumos operahősnők földje. Bár ez a leegyszerűsített portré lehet elavult, sztereotip és túlságosan romantikus, mégis van benne igazság. Andalúzia a modernizáció ellenére továbbra is egy temperamentumos és szenvedélyes hely, ahol akkor jár át minket a város hangulata, amikor a legkevésbé számítunk rá. Andalúzia biztosan rabul ejti szívünket akár egy nyüzsgő tapas bárban zsúfolódunk össze, vagy egy flamenco előadás szépségében veszünk el, esetleg az Alhambra lenyűgöző szépségét csodáljuk. A körutazás végén a népszerű Costa del Sol gyönyörű tengerpartja nyújt pihenést.

Garantált indulás: 2024. október 29. - november 7.

1. nap • Budapest – Malaga - Mijas

Elutazás Budapestről Malagába repülőgéppel. Az érkezést követően transzfer a Mijas városkában lévő szállásra. Mijas az egyik legeredetibb, mórok által alapított andalúz kisváros. A hegyoldalba épült piros tetős, fehérre meszelt házikók kovácsoltvas erkélyeiről lefüggő növények képeslapra kívánkozó látványt nyújtanak. Az idegenvezetővel tett séta során a kávézókkal, kisvendéglőkkel tarkított, kanyargó, macskaköves utcákon sétálva máris megtapasztalható az az életöröm, ami a dél-spanyolországi utazást feledhetetlen élménnyé varázsolja. Szállás és vacsora Mijasban.

2. nap • Mijas – Gibraltár – Mijas

Pihenés a szállodában vagy fakultatív program: kirándulás Gibraltárhoz. Földrajzilag Spanyolország, közigazgatását tekintve Nagy-Britannia része. A spanyolok által ,,sziklának” nevezett koronagyarmat az Atlanti-óceánt és a Földközi-tengert köti össze. Az egyik legkedveltebb nevezetessége a Skywalk kilátó, ahonnan megtekinthető három ország és két kontinens, mindez 340 méter tengerszint fölötti magasságban. Számos látnivaló nyújt lehetőséget a szabadidő kellemes és aktív eltöltésére, kezdve a viktoriánus kori utcáival, melyek a spanyol kultúra jegyeit szintén magukon hordozzák.

3. nap • Mijas – Ronda – Sevilla

Az utazás következő állomása a gyönyörű fekvésű Ronda városka, melynek meglátogatása „kötelező” program a régióban. A várost a Guadalevín folyó mély szurdoka szeli ketté. Hídjai lenyűgözőek, a legmagasabb a Puento Nuevo, amely 120 méteres magasságban ível át a folyó felett. Spanyolország igazi arca látható Rondában, ahol a városnéző séta során a jellegzetes mór házak szépsége mellett a Santa Maria La Mayor-templom és az ország legrégibb bikaviadal arénája is megcsodálható. Továbbutazás Sevillába, a tartományi fővárosba. Szállás Sevilla közelében.

Andalúzia, üdüléssel Costa Blanca tengerpartján - OTP Travel utazási iroda

4. nap • Sevilla

Egész napos városnézés keretében Sevilla nevezetességeinek megtekintése: a katedrális, az Alcazar és a jellegzetes Santa Cruz negyed felfedezése (a megtekintett látnivalók az aktuális nyitvatartás függvényében változhatnak). Sevilla kanyargós utcáival, a mór stílusjegyeket magukon viselő házaival, műemlékeivel, gyönyörű kertjeivel egyike Spanyolország legérdekesebb városainak. Székesegyháza a világ legnagyobb gótikus katedrálisa. Szállás Sevilla közelében.

5. nap • Sevilla – Córdoba – Granada

Elutazás Córdobába, amely az azonos nevű andalúz tartomány székhelye. A várost a kartagóiak alapították a római korban, majd az arabok fellegvára lett. A IX – X. században élte virágkorát, ekkor Európa harmadik legnagyobb városa és egyben az akkori arab világ legfontosabb szellemi és művészeti centrumainak egyike volt. Mór jellegét a mai napig őrzi a gyönyörű város, amely Andalúzia egyik kihagyhatatlan látnivalója. Városnézés keretében a mecset és a zsidó negyed megtekintése. Továbbutazás Granadába. Este fakultatív program: egy tüzes hangulatú flamenco-show megtekintése. Szállás és vacsora Granadában.

6. nap • Granada

Évszázadok során költők, írók, zenészek, utazók énekelték és éneklik meg ma is szépségét, titokzatosságát, megejtő varázsát. Itt található a világ egyik leglátogatottabb műemlék együttese, a csodálatos mór palotaegyüttes, az Alhambra. A ma 200 ezer lakosú város éghajlata enyhe és száraz, levegője tiszta. Nemcsak világhírű műemlék együttese, hanem belvárosának hangulatos utcái, a bazárok, a szép középkori paloták, a lakóházak is megérnek egy kis barangolást. Látogatás az Alhambrában, az Ibériai-félsziget utolsó muszlim királyságának egykori fővárosában. A látogatás után séta a palotaegyüttest körülvevő Generalife lenyűgöző kertjeiben, majd szabadprogram.

Andalúzia, üdüléssel Costa Blanca tengerpartján - OTP Travel utazási iroda

2024. októberi időpont programja

7. nap • Granada – Costa del Sol

Elutazás Granadából Costa del Sol-ra. A Costa del Sol - a Napos Part - hátországával, a nagy múltú Andalúziával együtt az ibériai félsziget legjellegzetesebben spanyol tájegysége. Műemlékekben és természeti szépségekben gazdag, olyan hátteret ad a tengerpartnak, mint Provence a francia Riviérának. Három éjszakai szállás reggelivel Costa del Sol egyik kedvelt üdülőhelyén.

8. nap • Costa del Sol

Pihenés vagy fakultatív program: Malaga városnézés.
Malaga Andalúzia modern, csodaszép kikötővárosa. A település Costa del Sol központja, amely kiváló éghajlatának, gasztronómiájának és homokos strandjainak is köszönhető. A strandok mellett építészeti emlékei és múzeumai is kiemelkedők.

9. nap • Costa del Sol

Pihenés Andalúzia napsütötte partvidékén, Costa del Sol-on, ahol a kellemes klíma mellett festői strandok, hangulatos városkák, megannyi élmény és felfedezni való várja a látogatókat.

10. nap • Costa del Sol - Malaga - Budapest

Reggeli után utazás autóbusszal a malagai repülőtérre. Hazautazás átszállással Budapestre.

Andalúzia, üdüléssel Costa Blanca tengerpartján - OTP Travel utazási iroda 

2025. áprilisi időpont programja

7. nap • Granada – Costa del Sol

Elutazás Granadából Costa del Sol-ra. A Costa del Sol - a Napos Part - hátországával, a nagy múltú Andalúziával együtt az ibériai félsziget legjellegzetesebben spanyol tájegysége. Műemlékekben és természeti szépségekben gazdag, olyan hátteret ad a tengerpartnak, mint Provence a francia Riviérának. Kettő éjszakai szállás reggelivel Costa del Sol egyik kedvelt üdülőhelyén.

8. nap • Costa del Sol

Pihenés Andalúzia napsütötte partvidékén, Costa del Sol-on, ahol a kellemes klíma mellett festői strandok, hangulatos városkák, megannyi élmény és felfedezni való várja a látogatókat.

9. nap • Costa del Sol - Malaga - Budapest

Reggeli után utazás autóbusszal a malagai repülőtérre. Hazautazás átszállással Budapestre.Minimum létszám 20 fő.

Picos de Europa - OTP Travel Utazási Iroda
Legyen szó akár aktív kalandokról, történelmi felfedezésekről vagy egyszerűen csak a természet csodáinak élvezetéről, ez a régió mindenki számára tartogat valami különlegeset.

Baszkföld - OTP Travel Utazási Iroda
Baszkföld Észak-Spanyolországban és Dél-Franciaországban elterülő régió, amely a baszkok ősi otthona.

Engedje át magát Spanyolország csábításának!

Családdal Sevillában | OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia fővárosa számtalan történelmi, kulturális és gasztronómiai kincset mellett a legkisebbeknek is tartogat különös csodákat. Ezeket szedtük most csokorba. Tartson velünk!

Kihagyhatatlan látnivalók Sevillában | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla gazdag történelmi múltja, a mór és a katolikus kulturális öröksége, a nagyszerű tapasbárok, a mozgalmas piacok olyan célponttá teszik, ahova az ember mindig szívesen visszatér. Ismerje meg Andalúzia gyöngyszemének kincseit!

Sevilla titkos folyosói | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla a föld alatt is tartogat látnivalókat. Az andalúz főváros mélységeiben egy összefüggő alagútrendszer-hálózat emlékeztet a letűnt időkre.

Sevilla rejtett kincsei | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla páratlan kalandokat kínál. Andalúzia fővárosa gazdag történelmi múltjával, pezsgő mindennapjaival rabul ejti az utazót. Fedezze fel velünk Sevilla rejtett kincseit!

Sevilla - Húsvét és flamenco fiesta | OTP Travel Utazási Iroda
Többszörösen is érdemes Húsvét táján érkezni Sevillába.

Sevilla - Andalúzia - vendégszeretet | OTP Travel Utazási Iroda
Aki járt már Sevillában, azt minden bizonnyal rabul ejtette a város és csak szuperlatívuszokban tud beszélni róla.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Ismerje meg Valencia hogyan egyesíti a hagyományt és az innovációt, hogy egy élhetőbb és fenntarthatóbb jövő felé haladjon.

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Malaga – Budapest útvonalon, turista osztályon, átszállással, 1 db feladott poggyásszal, valamint a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal)
   
 • 2024. októberi időpontban: 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • 2025. áprilisi időpont: 8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   
 • 2024. októberi időpontban: reggeli, valamint 7 alkalommal vacsora a program szerint
 • 2025. áprilisi időpont: reggeli, valamint 6 alkalommal vacsora a program szerint
   
 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • borravalók
 • fakultatív program (minimum létszám: 12 fő)
  · Flamenco show
  · Kirándulás Gibraltár

Elhelyezés

Szállás leírás
2024. októberi időpont: 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

2025. áprilisi időpont: 8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban.

A Costa del Sol-on található szállás nem közvetlenül a tengerparton helyezkedik el, de gyalogos távolságra van a tengerparttól.
 
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli és 6 vagy 7 alkalommal vacsora
***-****-os szállodában
Repülőtéri transzfer
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Környezettudatos utazás
La Manga

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Cullinan gyémántbánya - OTP Travel Utazási Iroda
Cullinan gyémántbánya, amely a világ egyik leghíresebb és legértékesebb gyémántlelőhelye.

Picos de Europa - OTP Travel Utazási Iroda
Legyen szó akár aktív kalandokról, történelmi felfedezésekről vagy egyszerűen csak a természet csodáinak élvezetéről, ez a régió mindenki számára tartogat valami különlegeset.

Baszkföld - OTP Travel Utazási Iroda
Baszkföld Észak-Spanyolországban és Dél-Franciaországban elterülő régió, amely a baszkok ősi otthona.

Nepál és Bhután - a Himalája két gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda
A hindu mitológia szerint Siva isten otthona, de ugyanakkor szankszrit jelentése szerint a „hó lakhelye” is a világ legfiatalabb hegyvonulata, a mintegy 70 millió éves Himalája hegység.

Portugália utazás | Portó: több mint borfőváros - OTP Travel Utazási Iroda
Portóban számos kiváló borbár, vinotéka csábítja a vendégeket. A város azonban egyéb kincseket is tartogat. Ezúttal a rejtett gyöngyszemek nyomába eredtünk.

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Hasznos információk

Környezettudatos utazás

 • Többségében fenntarthatósági minősítéssel rendelkező szállások