OTP Travel direkt: +36 1 486 6600
otptravel@otptravel.hu

INDIA - RAJASTHAN CSOPORTOS KÖRUTAZÁS


Katalógus ár: 389 000 Ft/fő-től

India
Hotel
Repülős
Reggeli + Vacsora

Összefoglaló

Ajánlat leírás
Rajasthan India koronájának tündöklő ékköve, ahol felfedi magát a lenyűgöző ország igazi arca. Masszív erődök és légies paloták fogadnak a varázslatos tartományban, melynek kapuja Jaipur, a rózsaszín árnyalataiba öltöztetett város. Rajasthan a legszebb színek otthona: a vörös turbánok és libbenő szárik ragyogó árnyalatai visszaköszönnek az épületek pompás homlokzatain és belső díszítésein egyaránt. Jodhpur színe a kék: az erődváros kékre festett házai szinte ragyognak a napsütésben. Rajasthanban az egykori rádzsput hercegi államok gazdagságát jól tükrözik a részletgazdagon díszített, mesés szépségű épületek. A maharadzsák földje csupa titok és talány, melyet egyszer az életben látni kell, hogy jobban megértsük s érezzük Indiát, ezt a semmihez sem hasonlítható, csodálatos országot.

Delhi - Agra - Fatehpur Sikri - Abhaneri - Jaipur – Puskar – Jodhpur – Ranakpur – Udaipur – Delhi

Időpont: 2019. október 16-26., 2020. február 17-27.

India - Rajasthan 1. nap
Elutazás Budapestről átszállással Delhibe.

Indiai Rajasthan - csoportos körutazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

India - Rajasthan 2. nap
Érkezés a reggeli órákban Delhibe. Transzfer, majd városnézés a világ legrégebb óta folyamatosan lakott városában, mely megannyi birodalom központja volt már. Újdelhi és az óváros nevezetességeinek megtekintése kívülről. A városnézés a 72 m magas, lenyűgöző Qutub Minarnál veszi kezdetét, melyet Hindusztán hetedik csodájaként tartanak számon. Újdelhiben látogatás Humayun uralkodó mauzóleumánál, majd az India kapu, az impozáns Rajpath sugárút, mely a Vijay Chowk, avagy a Győzelem terén zárul és kormányhivatali épületeknek ad otthont. Ó-Delhi 1649 és 1857 között a mogul birodalom központja volt. Látogatás az 1648-ban épített Vörös Erődnél, mely az egykori mogul hatalom jelképe, majd India legnagyobb mecsetének, a Jama Masjidnak és Mahatma Ghandi nyughelyének, a Raj Ghat-nak a megtekintése. Később az óvárosi Chandni Chowk bazárjainak felfedezése riksákkal. Szállás Delhiben.

India - Rajasthan 3. nap
Reggeli, majd utazás a kb. ötórás autóútra fekvő Agrába; transzfer a szállodába. Agra volt a mogul uralkodók székhelye a XVI – XVII. században. Délután a Jamuna-folyó partján álló Agra Erőd felkeresése. A vörös homokkőből épült erődítményben paloták, díszes termek, udvarok, galériák, háremek, börtönök, XIX. századi brit katonai barakkok találhatóak. Fakultatív programlehetőség: Taj Mohabattein táncos show műsor Mumtaz Mahalról és szerelméről. Szállás Agrában.

Indiai Rajasthan - csoportos körutazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

India - Rajasthan 4. nap
Kora hajnalban a világhírű, fehér márványból készült Taj Mahal, megtekintése, melynek szépsége páratlan. A lélegzetelállító épületegyüttest Sah Jahan építtette a XVII. században tizennegyedik gyermekük szülése közben elhunyt felesége, Mumtaz Mahal emlékére és az iránta érzett örök szerelme jeléül. India legismertebb épületén 1632-től huszonkét éven keresztül dolgozott közel húszezer munkás több mint ezer elefánt segítségével. A fenséges műemlékegyüttes tökéletes arányaival és szimmetriájával, nemes anyagaival, gazdag díszítésével és a hozzá kapcsolódó legendákkal számtalan művészt is megihletett. Később elutazás Jaipurba. Útközben látogatás Fatehpur Sikriben, a vízhiány miatt elnéptelenedett városban, mely a XVI. században Akbar mogul sah uralkodása alatt volt a birodalom központja. 1986-ban az UNESCO Világörökségi védelme alá került a különleges, vörös homokkőből épült város, mely a mai napig inspirálóan hat India építészeire. A „szellemvárosban” található többek között Salim Chisti sírja, a gyermektelen asszonyok zarándokhelye és az 1000 hívőt befogadó császári mecset. Később megállás Abhaneri lépeskútjánál: az esővízgyűjtőt az i.e. XVIII-IX. században építették és 3500 lépcsőfok vezet 13 emelet mélyen az aljáig. Az építmény nem csak kivételes szépségű, de a világ legmélyebb lépeskútja is. Szállás Jaipurban.

India - Rajasthan 5. nap
Reggeli, majd városnézés Jaipurban, a mesés bazárok, gazdag paloták, ún. havelik városában. Rajasthan állam kapuja, Jaipur az ország egyik legnagyobb és legrégebbi ékszerkészítő központja; a város híres a zománcozási és drágakő-berakási technikájáról. Utazás a városon kívül található Amber-erődhöz, mely egykor uralkodók székhelye volt. Az erőd masszív falai mesés palotákat, pazar termeket, gyönyörű templomokat és gondozott kerteket rejtenek. Később a Man Sangar-tó és a Jal Mahal palota megtekintése kívülről, majd megállás a Hava Mahalnál – a gyönyörű Szelek Palotájánál. Látogatás az 1728-ban alapított Jantar Mantar obszervatóriumnál, melynek kőből és fémből készült precíz műszerei ma is használhatók a bolygók és csillagok helyének meghatározására. A városnézés következő állomása a Városi Palota, a maharadzsa lakhelye, mely különlegesen szép ötvözete a mogul és a hindu stílus építészetének. Szállás Jaipurban.

Indiai Rajasthan - csoportos körutazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

India - Rajasthan 6. nap
Reggeli, majd továbbutazás Puskarba, ahol közel négyszáz templom és számos tó található, melyek a legenda szerint Brahma, a Teremtő kezéből kihulló virágszirmokból keletkeztek. A Brahma templom megtekintése, majd továbbutazás a kékre meszelt házairól is ismert Jodhpurba, a Thár-sivatag szélénél. A szárazföldi kereskedelmi útvonalon meghatározó központtá vált, gazdag paloták és tíz kilométer hosszú fallal körülvett nyüzsgő bazár színesíti. Szállás Jodhpurban.

Indiai Rajasthan - csoportos körutazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

India - Rajasthan 7. nap
Reggelit követően a 122 méter magasan a város fölé tornyosuló Mehrangarh-erőd megtekintése, melyet több ízben építettek és toldottak meg a századok során. A zord homokkő erődítmény belsejében pompázatosan díszes, aprólékosan megmunkált paloták találhatóak. A múzeumban látható többek közt az arannyal és festéssel díszített Phool Mahal terem, a jodhpuri uralkodók fehér márványtrónja, a festett famennyezetű Takhat Mahal, a tükör és aranyfólia díszítésű Moti Mahal, avagy a Gyöngy-palota. Később a Jaswant Thada, II. Jaswant Singh síremléke és a huszadik században épült Umaid Bhawan palota megtekintése kívülről. Szállás Jodhpurban.

India - Rajasthan 8. nap
Reggelit követően utazás Udaipur felé, és útközben megállás Ranakpurban, ahol a dzsaina vallás egyik legnagyszerűbb remekművének, az Adinath templomnak megtekintése. A dzsainizmust az i.e. VI. században alapították, minden élőlény tiszteletén alapszik. A Taj Mahalhoz hasonlóan Makranában fejtett fehér márványból faragott, hihetetlen aprólékossággal megmunkált oszlopok, csarnokok, domborművek ékesíti a templomot. Továbbutazás a tavakkal és pazar márványpalotákkal teli Udaipurba. Szállás Udaipurban.

India - Rajasthan 9. nap
Reggeli után Rajasthan állam legnagyobb palotájának, a Városi Palotának a megtekintése, mely közel két hektáron terül el és részben múzeum, részben az uralkodó leszármazottainak otthona, valamint luxuszszállodaként is működik és a palotaszigetekkel beépített Pichola-tóra néz. Ragyogó lakosztályok, fogadótermek, dekoratív freskók, kiállítások találhatók benne. Később a Jagdish templom felkeresése, melyben egy fekete kőből faragott Visnu-szobrot őriznek, majd csónakázás a festői a Pichola-tavon, amelyből a Jag Mandir és Jag Niwas palotaszigetek emelkednek ki. Szállás Udaipurban.

Indiai Rajasthan - csoportos körutazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

India - Rajasthan 10. nap
Reggeli, majd menetrendtől függően szabadprogram, vásárlási lehetőség az udaipuri bazárban. Később utazás belföldi repülőjárattal Delhibe. Vacsora és szállás Delhiben.

India - Rajasthan 11. nap
Hajnalban transzfer a repülőtérre és hazautazás egy átszállással. Megérkezés Budapestre a déli órákban.

Minimum létszám 15 fő.OTP Travel Utazási Iroda
Matthew Karsten blogger fél évtizede folyamatosan úton van, igazi világutazó. Tippjeivel felvértezve minden utazás élvezetesebb lesz!

Légies szépség - OTP Travel
Legszebb légikikötők ezúttal színtisztán építészeti szempontból

Hajóról jó - OTP Travel
Varázslatos helyek, amelyek igazán a víz felől, hajóról élvezhetők a leginkább.

Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda
India az egyetlen ország a világon, ahol még csodák vannak, mert hisznek bennük az emberek.

A világ tele van lenyűgöző, varázslatos, olykor meglepő, gyakran meghökkentő helyekkel.

Fesztiválok utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Egy-egy hagyományos népünnepély, fesztivál olyan dolgokat mesél az adott országról, melyet talán egyetlen útikönyv sem képes visszaadni vagy leírni. Látni kell!

Színes őrségváltások a nagyvilágban.

Képek

Szállás

Szállás leírás
októberi időpontnál: 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

februári időpontnál: 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások

Ár tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás menetrend szerinti légitársaság repülőjárataival, átszállással Budapest – Delhi – Budapest útvonalon, turista osztályon, valamint belföldi repülőjárattal Udaipur – Delhi útvonalon
 • utazás az országon belül légkondicionált autóbusszal
 • 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos (a februári időpontnál ötcsillagos) szállodák kétágyas szobáiban
 • félpanziós ellátás
 • a leírás szerinti programok és kirándulások
 • magyar idegenvezető

Ár nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • illetékek
 • vízumdíj
 • belépők felára 
 • borravalók
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás 
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív program (minimum létszám: 10 fő)
  Agra - Taj Mohabattein táncos show műsor

Hasznos információk

Szolgáltatások
Időpont és csomag kijelölése

Legfrissebb inspirációk:


Grand Canyon kortalan szépség - OTP Travel
100 éves a Grand Canyon

Repül az idő - OTP Travel
hosszabb repülőtéri átszállások, mint a felfedezés kitűnő lehetőségei

Hamburg - OTP Travel Utazási Iroda
ötcsillagos élmény

Kreatív városok - OTP Travel Utazási Iroda
az UNESCO exkluzív listájáról szemezgettünk

Horvátország - OTP Travel Utazási Iroda
szemrevaló szomszéd

< VISSZA

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő Chat
hétfőtől - péntekig
09:00 - 17:30