Élmények a világ körül

Keresés

CSILLAGTÚRA TOSZKÁNÁBAN

Katalógus ár: 649 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csillagtúra Toszkánában magyar idegenvezetővel

Firenze – Siena – Montecatini Terme – Volterra – San Gimignano – Lucca – Carrera – Pisa – Firenze

Tartson velünk egy felejthetetlen csillagtúrára a napsütötte Toszkána legszebb részein. Elsőként a régió kulturális fővárosának számító Firenze legszebb látnivalóit ismerhetjük meg. Az Uffizi képtár csodálatos műgyűjteményét, a Vénusz születését és Michelangelo Dávid szobrát megcsodálni önmagában is hatalmas élmény. Siena és San Gimignano városában a középkori Olaszország elevenedik meg képzeletünkben, miközben az olajfaligetek illata varázsolja el érzékszerveinket. Nem maradhat ki a képzeletbeli bakancslistáról Volterra városa sem, mely középkori városfalával és romjaival repíti vissza az utazókat az etruszk időkbe. A képzeletbeli bakancslistánkról nem maradhat le a pisai ferdetorony és a Csodák terének felfedezése. Merüljünk el az olasz életérzésben, hiszen ahogy ők mondanák „la vita è troppo corta per non essere felici” vagyis az „élet túl rövid, hogy ne legyünk boldogok.

Garantált indulás: 2024. május 15-19.


Csillagtúra Toszkánában az OTP Travel utazási iroda szervezésében!

1. nap • Budapest – Firenze – Siena – Montecatini Terme

Elutazás Budapestről Firenzébe átszállással. Érkezés után utazás autóbusszal Sienába, ahol Szerb Antal Utas és holdvilág című regényének helyszínei elevenednek meg, mely Mihályt, a főszereplőt is elvarázsolta. A három dombra épült Siena utcáin és fényűző palazzói között sétálva a szemünk elé tárul, hogy milyen lehetett Toszkána a középkorban. Főtere, a vörös téglával kirakott, XII. századi Piazza del Campo sokak szerint a világ legszebb tere. Vacsora és szállás Montecatini Termében.

2. nap • Montecatini Terme – Firenze

Reggeli után egész napos gyalogos városnézés Toszkána kulturális fővárosában, Firenzében a főbb látnivalókkal. A Battistero keresztelőkápolna, a Harangtorony, a Dóm, az Orsanmichele, Dante háza, a Palazzo Vecchio és a híres Ponte Vecchio megtekintése (kívülről). Belépőt biztosítunk a Battistero keresztelőkápolnába. Ezt követően rövid látogatás a világ egyik leglátogatottabb múzeumában, az Uffizi Képtárban. Vacsora és szállás Montecatini Termében.

3. nap • Montecatini Terme – Volterra – San Gimignano

Reggeli után Volterra és San Gimignano felfedezése. Volterra városa a hangulatos kis utcáival, etruszk romjaival a Medici erőddel és a Palazzo Priori városházával veszi le lábáról látogatóit. San Gimignano tornyai és sikátorai között megállt az idő. A VIII. században alapított kis középkori város egyike Toszkána leghíresebb településeinek. Egykor 72 középkori tornyából ma már csak 14 „tekint le” a városkát körbe ölelő festői olajfaligetekre és szőlőültetvényekre. Vacsora és szállás Montecatini Termében.

Csillagtúra Toszkánában az OTP Travel utazási iroda szervezésében!

4. nap • Montecatini Terme – Lucca – Carrara

Reggeli után utazás Luccába, Puccini szülővárosába. A toszkán városok közül itt maradtak meg legjobb állapotban a középkori épületek és a városfal. A Piazza dell’Anfiteatro pasztellsárga házainak, a város régészeti emlékeinek és XII-XVI. századi tornyainak felkeresése. Továbbutazás Carrarába, ahol az utazók a világ egyik leghíresebb márványával és a márványbánya történetével ismerkedhetnek meg. Vacsora és szállás Montecatini Termében.

5. nap • Montecatini Terme – Pisa – Firenze – Budapest

Reggeli után utazás Pisába. A Piazza dei Miracoli, azaz a Csodák terének felkeresése, ahol a ferde torony, a dóm, a keresztelőkápolna és a temető található. A délutáni órákban transzfer a firenzei repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.Minimum létszám: 15 fő

10+1 csodálatos helyszín Szardínián | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Az olaszországi Szardínia tele van természeti csodákkal. A Földközi-tenger és a strandok jelentik a fő vonzerőt, de a titokzatos ősi építményeit vagy a színes hegyi kisvárosait is érdemes felfedezni.

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Olaszország régióinak jellegzetes ízei és különlegességei vannak. Ezúttal a toszkán finomságokat vesszük sorra.

Ha végre itt a nyár - OTP Travel Utazási Iroda
A nyári hőség elől Európa-szerte varázslatos tengerpartok várják a vakációzókat.

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Toszkána egyik legszebb pontját a középkori felhőkarcolók városának is hívják. Tartson velünk San Gimignanoba!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Siena gazdag történelmi múltjáról, gyönyörű építészetéről és impozáns főteréről ismert. Fedezze fel velünk a régió fővárosát!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Toszkána egyik ékszerdoboza Pisa. Fedezze fel különleges látnivalót velünk!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Az észak-olaszországi Emilia-Romagna tartomány fővárosa, Bologna nagyjából félúton fekszik Firenze és Milánó között. Fedezze fel velünk!

Alghero – az ezerarcú „kis Barcelona” - OTP Travel Utazási Iroda
Algheronak, a középkori szardíniai kisvárosnak sikerült megőriznie sajátos arculatát, hangulatát annak ellenére, hogy nyáron igazi üdülőparadicsommá változik.

Nagy szépségek nyomában Rómában - OTP Travel Utazási Iroda
5 különleges római látnivaló, mely felfedezésre vár!

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
  • utazás repülőgéppel Budapest – Firenze – Budapest útvonalon, átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal,
    a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
  • 4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás
  • a leírás szerinti programok belépőkkel
  • helyi idegenforgalmi adók
  • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás

Elhelyezés

Szállás leírás
4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Félpanzió
***-****-os szállodában
Repülőtéri transzfer
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Fülöp-szigetek, a kalandorok paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek lenyűgöző természeti kincseit testközelből a legjobb megismerni. Érdemes tehát belevetni magunkat a paradicsomi ország felfedezésébe.

Fülöp-szigeteki kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A filippínóknak számos olyan, elsőre meglepő szokásuk, gesztusuk van, amelyek fontos információkat hordozhatnak. Az utazóknak is érdemes a legfontosabbakat megismerni.

Fülöp-szigeteki furcsaságok - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, és kissé meglepő dolgokban sincs hiány. Összeállításunkban ezek között kalandoztunk.

A Fülöp-szigetek kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A közel hétezer szigetből álló Fülöp-szigetek végtelen, buja erdőségeiről, gyönyörű strandjairól, egzotikus élővilágáról és fenséges hegyeiről ismert.

Fókuszban a Fülöp-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek Ázsia egyik vonzó turisztikai célpontja. Mégis viszonylag keveset hallunk róla. Ismerje meg néhány érdekes adaton keresztül ezt a különleges országot!

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.