OTP Travel direkt: +36 1 486 6600
otptravel@otptravel.hu

ÍRORSZÁG - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS


Katalógus ár: 349 000 Ft/fő-től

Írország
Dublin
Hotel ***
Repülős
Reggeli + Vacsora

Összefoglaló

Ajánlat leírás

Írország, a smaragd sziget - körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel


Dublin – Avoca – Curracloe Beach – Wexford – New Ross – Waterford – Midleton – Kinsale – Cork – Blarney – Cashel – Kilkenny – Dublin

Időpont: 2019. október 2-8.

Írország drámai szépségét szavakkal kifejezni nem lehet. Ez a nagy hírnévnek örvendő kis ország nem véletlenül a világutazók egyik legkedveltebb célpontja. Az írországi körutazás során a lélegzetelállító mészkősziklák szabdalta tájak, a zöldre festett legelők, a szilaj szépségű ír partvidék, Kilkenny középkori ékszerdoboz városa, Dublin bohém bája és az elbűvölő írek vendégszeretete már az első pillanatban magával ragad. Írország nyáron a leghangulatosabb, amikor a langyos estéket különböző fesztiválok tarkítják és pezseg az élet a kis- és nagyvárosokban. Írországban járva érdemes a látnivalók és a helyi legendák mellett a jó öreg Guiness-szel és az ír whiskey-vel is megismerkedni.

Írország, a smaragd sziget - csoportos körutazás 1. nap
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről átszállással Írországba. Érkezést követően transzferrel egybekötött autóbuszos panoráma városnézés Dublinban, érintve a város legfőbb nevezetességeit, a György korabeli tereket, melyek híresek az épületekről és azok egyedi bejárati ajtajukról. Látogatás a Trinity College-ban. Írország legjelentősebb egyetemét I. Erzsébet alapította 1592-ben, impozáns könyvtára 250.000 kötetet tartalmaz. Itt látható a VIII. századból származó Book of Kells is, mely a korai kereszténység egyik legszebb alkotása. Vacsora és szállás Dublin környékén.

Írország - A smaragd sziget - csoportos körutazás. Fedezze fel Írországot az OTP Travel utazásán!

Írország, a smaragd sziget - csoportos körutazás 2. nap
Reggeli után utazás dél irányába, Wexfordba. Útközben pihenő Avoca festői kisvárosában, mely ismertségét a Fitzgerald’s pubnak, valamint az 1723 óta működő kézi szőttes manufaktúrának köszönheti. A manufaktúra látogatási központjában a kézi szövés rejtelmeibe is beavatnak a helyi szakemberek. Továbbutazás, majd fényképezési lehetőség a Curracole Beach-en, ahol a „Ryan közlegény megmentése” című film látványos partraszállási jeleneteit forgatták. Délután érkezés az Ír Nemzeti Örökség Parkba, amely a skanzenek mintájára mutatja be a kelták életét, kezdve az első települések kialakulásától a XII. századig, a normannok megjelenéséig. A parkban egy középkori vár, egy vízimalom és egy korabeli viking hajóépítő üzem is megtalálható. Vacsora és szállás Wexford környékén.

Írország, a smaragd sziget - csoportos körutazás 3. nap
Reggelit követően látogatás a Hook világítótoronynál, amely a korai XIII. században épült és egy rövid periódust leszámítva 800 éve folyamatosan működik. Utazás tovább New Ross-ba, ahol a várost már messziről uralja a lenyűgöző SS Dunbrody vitorlás gálya, mely pontos mása a Graves család 1845-ben készült hajójának. Ez a hajó több ezer bevándorló ír családot szállított a nagy éhínség idején az anyaföldről az Egyesült Államokba. Délután utazás Waterfordba, a vikingek alapította kikötővárosba, mely megőrizte középkori karakterét. Városnézés után vacsora és szállás Waterford környékén.

Írország - A smaragd sziget - csoportos körutazás. Fedezze fel Írországot az OTP Travel utazásán!

Írország, a smaragd sziget - csoportos körutazás 4. nap
Délelőtt látogatás az 1783-ban alapított waterfordi kristály manufaktúrában. A látogatók megismerkedhetnek a kristálykészítés folyamataival, az üvegfújástól a vésésen keresztül a kész műalkotásokig. Ezt követően utazás Midleton városába, ahol a IX. század óta foglalkoznak égetett szesz előállításával. Ismerkedés az ír whiskey készítésének fázisaival az 1825-ben alapított Old Midleton lepárlóban, amely mai napig évente 24 millió üveg whiskey-t állít elő. A vezetést követően kóstoló. Vacsora és szállás Cork környékén.

Írország, a smaragd sziget - csoportos körutazás 5. nap

Reggeli után utazás Kinsale városába, ahol látogatás a XVII. századi Károly erődben. A klasszikus csillag alakú, ötbástyás erődítmény stratégiailag fontos védelmi szerepet töltött be. Ezt követően autóbuszos panoráma városnézés Cork városban, mely 2005-ben Európa Kulturális Fővárosa volt. Látogatás a belvárosban található fedett Angol piacon, ahol 1786 óta árulnak halat, húst, gyümölcsöket és zöldségeket. Délután látogatás a McCarthy család ősi várában Blarney-ban, mely a legerősebb erődök egyike Munsterben. Az 1446-ban épült vár egyik érdekessége a Blarney kő, mely a legenda szerint ékesszólással és meggyőzőerővel ruházza fel azt, aki megcsókolja. Vacsora és szállás Cork környékén.


Írország - A smaragd sziget - csoportos körutazás. Fedezze fel Írországot az OTP Travel utazásán!

Írország, a smaragd sziget - csoportos körutazás 6. nap
Reggelit követően utazás Cashel sziklájához, amely Írország egyik legismertebb turisztikai látnivalója. A mészkősziklára épült vár egykor Munster királyának székhelye volt, majd az O’Brian klán a XII. században az egyháznak adományozta, így lett Cashel érsekének székhelye. A masszív kőfalak ma a lakótornyot, a katedrálist és a XII. századi román stílusban épült kápolnát rejtik. A gótikus katedrális és az érseki palota a XIII. században épült hozzá. Délután gyalogos városnézés a márvány városnak nevezett Kilkenny-ben, amely megőrizte középkori látképét. Vacsora és szállás Kilkenny környékén.

Írország - A smaragd sziget - csoportos körutazás. Fedezze fel Írországot az OTP Travel utazásán!

Írország, a smaragd sziget - csoportos körutazás 7. nap
Utazás Dublinba, útközben látogatás a Kilkenny kastélyban. A Nore-folyó partján álló, festői elhelyezkedésű kastély különlegessége, hogy 1391 és 1935 között egyetlen család, a Butlerek tulajdonában volt. Viktoriánus stílusú termeit a családi portrék díszítik. Transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre átszállással. Érkezés a késő esti órákban.

Minimum létszám: 15 fő.

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

OTP Travel Utazási Iroda
Dublinon átkelhet-e úgy egy utazó, hogy közben egyetlen kocsma mellett sem halad el?

OTP Travel Utazási Iroda
Viking felmenők, kelta hagyomány.

OTP Travel Utazási Iroda
Írország gyönyörű fővárosa, Dublin fantasztikus látnivalókat kínál az Ön számára is!

Írországi utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A Smaragd-sziget varázslatos tájai.

Európa tengerein varázslatos hajóutakat kínálunk minden kalandvágyó utazónak, családoknak is!


 
Képek

Szállás

Szállás leírás
Helyi háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban.
Szoba szolgáltatások

Ár tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, Budapest – Dublin – Budapest útvonalon átszállással
  • utazás a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal,
  • 6 éjszakai szállás helyi háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás
  • a leírás szerinti programok belépők nélkül
  • magyar idegenvezető

Ár nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
  • illetékek
  • belépőjegyek felára
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás

Hasznos információk

Szolgáltatások
Időpont és csomag kijelölése

Legfrissebb inspirációk:


Grand Canyon kortalan szépség - OTP Travel
100 éves a Grand Canyon

Repül az idő - OTP Travel
hosszabb repülőtéri átszállások, mint a felfedezés kitűnő lehetőségei

Hamburg - OTP Travel Utazási Iroda
ötcsillagos élmény

Kreatív városok - OTP Travel Utazási Iroda
az UNESCO exkluzív listájáról szemezgettünk

Horvátország - OTP Travel Utazási Iroda
szemrevaló szomszéd

< VISSZA

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő Chat
hétfőtől - péntekig
09:00 - 17:30