Élmények a világ körül

Keresés

EGYIPTOM KINCSEI ÉS A NÍLUS

Katalógus ár: 959 000 Ft/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás és hajóút magyar nyelvű idegenvezetéssel

Az ókori Egyiptom közel 4000 évig virágzott a Nílus völgyében, ahol rengeteg gyönyörű templomra és síremlékre bukkanhatunk. Kairo bája különleges hangulatában rejlik. A misztikus piramisok és a nagyváros egybeolvadása sokak számára furcsa lehet első látásra, de a többezer éves múlt szerves része a mindennapoknak, hiszen az emberek az idők kezdete óta alkottak, építkeztek és éltek ezen a területen. A Nílus mentén megelevenednek a történelemkönyv oldalai, káprázatos régészeti kincsek és templomok várják a kalandorokat. Tartson velünk és fedezze fel Egyiptom legszebb szegleteit.

Kairó – Gíza – Alexandria – Luxor – HAJÓN: Karnak – Királyok völgye – Edfu – Kom Ombo – Asszuán – Philae – Kairó

1. nap • Budapest – Kairó

Elutazás közvetlen járattal Budapestről Kairóba a déli órákban. Érkezést követően transzfer a szállodába. Kairó igazi megapolisszá nőte ki magát a Nílus mentén, közel 20 millió lakossal rendelkezik az agglomerációval együtt, melyben az ókori egyiptomi emlékek mellett a későbbi korokban épült mecsetek, paloták, valamint modern felhőkarcolók színesítik a látképét. Szállás Kairóban.

2. nap • Kairó - Gíza

A korai reggeli után a gízai piramisok megtekintése kívülről. Az Óbirodalom korából származó három piramis – Kheopsz (Hufu), Khephrén (Hafré) és Mükerinosz (Menkauré) – közül a legnagyobb a Kheopsz-piramis, melynek 146,5 méter volt egykori magassága. A hatalmas fennsíkon további emlékek találhatók: templomok, a királyi család és előkelőségek masztabái, kisebb piramisok, sírhelyek, a halottkultusszal kapcsolatos építmények és az oroszlán testű, emberfejű 20 méter magas Szfinx. Ezután ebéd egy helyi étteremben, majd látogatás a Közel-Kelet legrégebbi és legismertebb múzeumában, az Egyiptomi Múzeumban, mely felbecsülhetetlen értékeket őriz az ókori egyiptomi civilizáció titokzatos múltjából: a Narmer paletta mellett, mely a Felső- és Alsó-Egyiptom egyesítésének történetét jeleníti meg, további fáraó szobrokat, szarkofágokat, múmiákat, ékszereket, halotti maszkokat, berendezési tárgyakat, kanópusz edényeket mutat be tárlatain. Visszatérés a szállodába. Este fakultatív programlehetőség: hajózás a Níluson keleti show műsorral.


Egyiptom, nílusihajóúttal - OTP Travel utazási iroda

3. nap • Kairó – Alexandria

Korai reggelit követően egész napos kirándulás Alexandriába, melynek egykori pharoszi világítótornya és ókori könyvtára alapozta meg hírnevét. Séta a III. (Nagy) Sándor alapította városban: az emberléptékű méretekkel rendelkező római amfiteátrum, a főleg ptolemaida kori emlékekkel rendelkező Nemzeti Múzeum és a Mediterrán-tenger partján található Montaza kert megtekintése. Útközben ebéd egy helyi étteremben. Visszatérés Kairóba.

4. nap • Kairó – Luxor – (Dendera)

A hajnali órákban elutazás repülőgéppel Kairóból Luxorba, mely egykor a Théba nevet viselte. Transzfer a szállodába, majd fakultatív programlehetőség: kirándulás a denderai Hathor-templomához, mely i.e. IV. századból származik és az egyik legdíszesebb szentély, a 17 méter magas díszes oszlopcsarnok, domborművek és kripták sora várja a látogatót. Innen származik a Louvre-ban található denderai zodiákus is, melyet egy gyűjtő a XIX. században a mennyezetből vágatott ki és szállíttatta Franciaországba. Este hang- és fényjáték megtekintése a karnaki templomnál fakultatív program keretében. Szállás Luxorba.

Egyiptom, nílusihajóúttal - OTP Travel utazási iroda

5. nap • Luxor – Karnak

Reggelit követően látogatás a Nílustól keletre található luxori templomban, melyet III. Amenhotep kezdett építeni i.e. XIV. században. A templom kaputornyát (pülónját) két kolosszus és egy gránit obeliszk őrzi, melynek párja a párizsi Concorde téren található. Ezután bejelentkezés a nílusi hajóra, majd a karnaki templomkomplexum megtekintése, mely három templomkörzetet – Ámon-Ré, Mut és Montu – foglal magában több kisebb templommal együtt. Az építése folyamatos volt, mind bővítették az i.e. XX. századtól a görög-római korig, közel 30 fáraó uralkodása alatt, a legnagyobb és legfontosabb vallási helyszíne az ókori Egyiptomnak. Szállás a hajón teljes ellátással.

6. nap • Királyok völgye – Edfu

Reggelit követően a nyugati part nevezetességei közül a Királyok völgye - Tutankhamon és VI. Ramszesz sírja, a Hatsepszut királynő temploma és a Memnon kolosszusok megtekintése. Később továbbhajózás Edfu felé.

7. nap • Edfu – Kom Ombo – Asszuán

Délelőtt a Horus és Hathor isteneknek ajánlott edfui templom felfedezése, melyhez a hajótól lovaskocsikkal lehet eljutni (kb. 10 perc irányonként). A hajóra történő visszaérkezést követően továbbhajózás Kom Ombo felé. Érkezést követően Horus, a sólyomisten és Sobek, a krokodilisten tiszteletére a Nílus partján épített Kom Ombo-i templomegyüttes felfedezése, mely gyalogosan kb. 5 percnyire található. Visszatérés a hajóhoz, majd az utazás folytatása Asszuán irányába.


Egyiptom, nílusihajóúttal - OTP Travel utazási iroda

8. nap • Asszuán – Philae

Reggelit követően Asszuánban a nagy gát megtekintése, mely Afrika legnagyobb duzzasztógátja. Az utazás folytatása a Philae templomhoz, látogatás a műemléknél, melyet Ízisz istennő tiszteletére építettek. A régi asszuáni-gát megépítése után a templom az év egy időszakában víz alá került, majd a nagy gát megépítésekor a templomot teljesen ellephette volna a víz. Ezért Ízisz templomát áthelyezték egy másik szigetre. 1980-ban lettek készen a munkálatok, és azóta talán még szebb helyen fekszik ez az elbűvölő templom, mely motoros kishajóval közelíthető meg. Ezt követően továbbutazás és a Befejezetlen Obeliszk megtekintése.

9. nap • Asszuán – (Abu Szimbel) – Kairó

A kora hajnali órákban fakultatív programlehetőség: utazás autóbusszal az Abu Szimbel-i sziklatemplomokhoz. A világ egyik leglátványosabb mentőakciójában közel 50 ország vett részt és 15 év alatt darabokra bontva és újra felépítve átköltöztették a két templomot így megmentve a víz alá kerüléstől. A visszautazást követően kijelentkezés a hajóról, majd transzfer a repülőtérre és utazás Kairóba belföldi repülőjárattal. Szállás Kairóban.

10. nap • Kairó

Reggeli után egész napos szabad program, vagy fakultatív program keretében látogatás a Kopt-negyedben. A városrész legszebb épületében, a Kopt múzeumban őrzik az egyiptomi kereszténység egyedülállóan gazdag emlékeit. A VII. században épült impozáns Függesztett Templomot Szűz Mária dicsőségére emelték. A templom előkertjében sétálva, keresztény jeleneteket ábrázoló üvegmozaik képek láthatók. Keskeny utcákon haladva lehet eljutni a Szent Sergius templomhoz, mely a Szent Családról felkapott legendának köszönheti látogatottságát. A legenda szerint Mária, József és a kis Jézus egy barlangban talált menedéket Heródes üldöztetése elől, mely rejtekhelyre a templom épült. A program során megtekinthető a Ben Ezra Zsinagóga, valamint Egyiptom legrégebbi fennmaradt mecsete, az Amr Ibn al-As. Szállás Kairóban.

11. nap • Kairó – Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elutazás délben közvetlen járattal Budapestre. Megérkezés a kora délutáni órákban.


Minimum létszám: 16 fő


Egyiptom - Nílus menti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A Nílus mentén megelevenednek a történelemkönyv oldalai, káprázatos régészeti kincsek és templomok várják a kalandorokat. Tartson velünk és fedezze fel Egyiptom legszebb szegleteit.

Sharm el-Sheikh - az üdülőparadicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el-Sheikh felemelkedése egy egyedülálló és turisztikai szempontból példaértékű történet.

Sharm el Sheikh - tengeri kalandok - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el Sheikh a világ egyik legismertebb búvárterepe.

Sármos Sharm - OTP Travel Utazási Iroda
Annyi fantasztikus látni- és tennivaló van itt, hogy nehéz választani!

Ras Mohammed: a földi paradicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm El Sheikhtől délre, a Sínai-félsziget legdélebbi csúcsánál fekszik a kivételes szépségű Ras Mohammed.

Egyiptom - Kairó kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó nyüzsgő nagyvárosának forgatagában lenyűgöző építészeti csodákra bukkanhatunk. A várossal szinte összefonódva a gízai piramisok őrzik a régi kultúrák megfejthetetlen titkait.

Egyiptom - Alexandria varázslatos városa - OTP Travel Utazási Iroda
Alexandria városa a történelemrajongók fellegvára. Tartson velünk és fedezze fel Egyiptom különleges szegletét, mely egykor a híres Alexandriai világítótoronynak adott otthont.

Tengerparton Egyiptom
Víz alatti és sivatagi kalandok, egzotikus élmények és gyönyörű szállodák kényeztetnek a Vörös-tenger varázslatos partvidékén.
 

Hurghada | strandok | Egyiptom | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A Vörös-tenger legjobb egyiptomi strandjai az egész család számára kellemes kikapcsolódást ígérnek.

Halászfaluból turistaparadicsom | Egyiptom | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Az egyiptomi Hurghada néhány évtized alatt vált az ország legnagyobb üdülőközpontjává. A Vörös-tenger partján fekvő város ma a napsütésre vágyó turisták paradicsoma.

Hurghada | programok | Egyiptom | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Hurghada az egyik legnépszerűbb nyaralóhely a Vörös-tenger partján. Ismerje meg velünk ezt a sokoldalú úti célt!

Családi élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Fantasztikus élményeket rejteget Egyiptom!

Madinat Makad ismét várja Önt! - OTP Travel Utazási Iroda
Madinat Makadi Hurghada új, virágzó üdülőnegyede.

Sharm el Sheikh - Egyiptom - utazási ajánlatok OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el Sheikh-i nyaralás, fantasztikus egyiptomi utazások

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
6 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban 

4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos nílusi hajó kétágyas kabinjaiban 
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli + 2 alkalommal ebéd
*****-os szállodában
Repülőtéri transzfer
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
A hajón teljes ellátás

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Bejártuk Chile legszebb vidékeit - OTP Travel Utazási Iroda
A 6000 km hosszú Csendes-óceáni partvonallal az egyik oldalon és a fenséges Andokkal a másik oldalon Chile egy hosszan elnyúló ország, amely számos különböző éghajlatú területet foglal magába.

Chile a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Chile fővárosa és egyben legnagyobb városa Santiago. Nemzeti nyelve a spanyol, hivatalos pénzneme a peso. Ismerje meg velünk ezt a különleges országot ön is a tények tükrében.

Chile szíve: Santiago de Chile - OTP Travel Utazási Iroda
Santiago de Chilét a spanyolok alapították 1541-ben, és a gyarmati idők óta Chile fővárosa. A több mint hatmillió lakosú település épületeiben még ma is fellelhetőek a spanyol örökség nyomai.

A chilei Húsvét-sziget titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Bár Chile államhoz tartozik, a Húsvét-sziget a Csendes-óceán szívében bújik meg. A helyiek nyelvén a világ köldökének nevezett szigetet sokan a bolygó egyik legfélreesőbb helyének tartják.

Chile csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Chile különleges attrakciót bemutató sorozatunk újabb darabjában természeti és kulturális kincseket is igyekszünk bemutatni. Tartsanak velünk a különleges chilei kalandban!

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Kairó – Luxor és Asszuán – Kairó – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, valamint a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
   
 • vízumdíj
 • 6 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelis ellátással
   
 • 2 alkalommal ebéd
 • 4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos nílusi hajó kétágyas kabinjaiban teljes ellátással
   
 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel
   
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok 
  (minimum létszám: 10 fő)

  - Kairó – hajózás a Níluson
  - Dendera
  - Karnak - fényjáték
  - Abu Szimbel
  - Kairó – Kopt negyed
A fakultatív programok árai később kerülnek meghatározásra.