Élmények a világ körül

Keresés

MEXIKÓ ÉS GUATEMALA - NAGY KÖRUTAZÁS A MAJÁK FÖLDJÉN

Katalógus ár: 1 359 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás Mexikóban és Guatemalában magyar idegenvezetéssel

Mexikó és Guatemala két olyan ország, melyeknek gyökerei egészen a maja kultúráig nyúlnak vissza, és lenyűgöző bepillantást nyújtanak a régióban egykor virágzó ősi civilizációba. Az utazók csodálatos maja romvárosokat fedezhetnek fel, például a mexikói Teotihuacant és a guatemalai Tikalt, ahol égbe törő piramisok és bonyolult faragványok mutatják be a maja nép építészeti és művészi képességeit. A körutazás Mexikó és Guatemala legszebb részein lehetőséget ad arra, hogy ne csupán az ősi maja civilizációk nagyságát fedezzük fel, hanem a régiók mai kultúrájában és természeti szépségeiben, bájos kisvárosaiban is elmerüljünk.

Mexikó és Guatemala - nagy körutazás a maják földjén - OTP Travel utazási iroda

1. nap • Bécs - Mexikóváros

Elutazás Bécsből menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Mexikóvárosba. (A bécsi repülőtérre Budapestről fakultatív transzfer kérhető.) Mexikó fővárosát Tenochtitlán néven az aztékok alapították, jelenleg közel 22 millióan lakják. Az azték város maradványain épült metropoliszban megtapasztalható, hogyan él békésen egymás mellett az indián és a spanyol kultúra a kettőből kialakult mexikói kultúrával. A megérkezést követően transzfer a szállodába, vacsora és szállás Mexikóvárosban.

2. nap • Mexikóváros

Félnapos autóbuszos városnézés során a több mint 2000 méter magasan fekvő világváros izgalmas látnivalóinak felfedezése a Zocalo, a Nemzeti Palota, a Metropolitan katedrális megtekintésével. Délután a Frida Kahlo múzeum, azaz a „Kék ház” meglátogatása. A mexikói festőművész munkásságának állít emléket a férje, Diego Rivera által alapított kiállítás abban a házban, ahol a festőnő a gyermekkorát és élete alkonyát eltöltötte. Coyoacán történelmi városrészben a gyarmati időket idéző felújított épületekben üzletek, cukrászdák, kávézók és éttermek sorakoznak, kellemes kikapcsolódást nyújtva, mielőtt Xochimilco virágos városában hajókázás a csatornákon ringatózó jellegzetes, díszes kishajókkal. Vacsora és szállás Mexikóvárosban.

3. nap • Mexikóváros – Teotihuacan – Mexikóváros

Egész napos kirándulás Teotihuacanba, az UNESCO Világörökség részét képező romvárosba. A Kolumbusz előtti időkben ez az azték település volt Mexikó és Közép-Amerika legnagyobb városa. A legkorábbi építkezések i. e. 200-as évekre tehetők - itt épült fel Mexikó és az Újvilág második legnagyobb piramisa, a Nap piramis. A hatalmas területen levő négyzetháló alapú város másik nevezetessége a több kilométer hosszú Holtak útja, mely a Hold piramisnál végződik. Elbúcsúzva Tollas Kígyótól és Esőistentől visszautazás Mexikóvárosba, vacsora és szállás.

Mexikó és Guatemala - nagy körutazás a maják földjén - OTP Travel utazási iroda

4. nap • Mexikóváros – Sumidero-kanyon – San Cristobal

Reggeli után transzfer a repülőtérre, utazás repülőgéppel az ország déli részére, Chiapas állam fővárosába. Tuxtla Gutierrez egy völgyben fekvő, indiánok alapította város, legfőbb vonzerője a szomszédos Sumidero-kanyon. A különleges természeti képződmény egy meredek sziklafalakkal határolt folyóvölgy - a Grijalva folyó két oldalán 1000 méter magas sziklák között hajózik el a csoport az északi részen található víztározóig. Délután Zinacantan és San Juan Chamula ősi hagyományokat őrző maja településeinek meglátogatása következik. Chamulában Mexikó egyik legfurcsább katolikus temploma látható. Nincsenek padok, a hívek a tűlevelekkel szórt padlón imádkoznak a fal mellett sorakozó színes ruhába öltöztetett szentekhez és a maja számmisztikán alapuló geometrikus alakzatban elhelyezett gyertyákat égetnek. Továbbutazás a tengerszint felett 2000 méteren elhelyezkedő San Cristobal de las Casas-ba, ahol vacsora és szállás.

5. nap • San Cristobal de las Casas

San Cristobal de las Casas felfedezése, mely nevét Bartolomé de las Casas dominikánus szerzetesről kapta, aki az indiánok védelmezőjeként különös tiszteletnek örvendett az Újvilágban. Sokak szerint ez egész Mexikó legkellemesebb városa, mely egyrészt páratlan kilátást biztosító fekvésének, másrészt egységes, koloniális stílusban épült színes lakóházainak köszönhető. A városnézésnek keretet ad a több évszázadon keresztül épített katedrális, melynek oltárán megfigyelhető a díszes latin-amerikai barokk stílus, a nyüzsgő piac és a Szent Miklós templom, amely egyben egyházi múzeumként is szolgál. Délután szabadprogram, a hangulatos sétálóutcák, a kávézók, a maja árusok színes portékái és a sok izgalmas templom felfedezésére. Vacsora és szállás San Cristobalban.

6. nap • San Cristobal – Agua Azul – Palenque

Búcsúzás a hangulatos várostól, a folytatásban Mexikó legszebb vízeséseit tekinti meg a csoport. A karsztvidéken keresztülrobogó Yaxhá folyó különböző ásványi anyagokat, például kalciumot, magnéziumot és kloridokat szállít az Agua Azul-vízeséshez, ezzel jellegzetes színeket kölcsönözve a kristálytiszta víznek. A buja növényzettel benőtt területen kanyargó folyó vízhozama évszakonként változó. A vad vidék sokáig nem vonzotta a spanyol hódítókat, mert nem is sejtették, hogy mit rejt a térség utolsó megmaradt trópusi esőerdeje. Palenquétől Tikalig teljesen benőtte a növényzet a csodálatra méltó egykori maja városokat. A mahagóni, cédrus és a mulato faóriások rendkívül értékesek, élőhelyet biztosítanak számos állatfajnak, köztük az erős hangja miatt félelmetesnek tűnő, de kizárólag gyümölcsöket fogyasztó bőgőmajomnak, a csendesen vadászó jaguárnak, az ezer színben pompázó papagájoknak. Vacsora és szállás Palenquében.

Mexikó és Guatemala - nagy körutazás a maják földjén - OTP Travel utazási iroda

7. nap • Palenque

A legjelentősebb, eddig kb. 6%-ban feltárt maja városállam, Palenque 600-800-ig, Pakal és legidősebb fia uralkodása idején élte virágkorát. Varázslatos élményt nyújt az egzotikus környezetben fekvő épületek felfedezése. A hatást fokozza, hogy a magasba szökő piramisokat, templomokat csillagászati megfigyelések alapján rendszerbe rendezték. A maják kiváló építészek voltak és a csillagászat és a matematika terén is utolérhetetlennek bizonyultak. Rendkívül pontosan rögzítették az idő múlását, nap- és holdciklusok szerint. Pontos számításokat végezek a természet megfigyelése alapján, melyet bonyolult írásjelekkel rögzítettek. A vallási épületek mellett a rituális labdajátokoknak helyet adó tér és a palota környéke is bejárható. Az UNESCO kulturális világörökségének része. Vacsora és szállás Palenquében.

8. nap • Palenque – Corozal – Bethel – Flores

Korai indulás Corozal városba, mely még a mexikói Chiapas állam része, de a határfolyó, az Usmacinta mentén helyezkedik el. Innen motorcsónakokkal, úgynevezett „lanchákkal” folytatódik az utazás Yaxchilán ősi maja romvároshoz. A kb. 45 perces hajóút egyedülálló élmény, a dzsungel közepén, közvetlenül Mexikó és Guatemala határán. Becslések szerint 120 építmény található Yaxchilánban, melyek közül némelyiket csak félig tártak fel, így bepillantást nyerhet a látogató, hogyan néztek ki régen és most. Az ajtónyílások felett lévő kőből faragott áthidalók az épületek jellegzetes díszítőelemei, melyeken a város történetét elmesélő sztélék és hieroglif írások találhatók. Némelyikükön még az eredeti festék is megfigyelhető. Átkelés a vízen, kikötés a guatemalai Bethel városában, ahonnan utazás tovább, immár a szárazföldön Floresbe. Vacsora és szállás.

Mexikó és Guatemala - nagy körutazás a maják földjén - OTP Travel utazási iroda
 

9. nap • Flores – Tikal – Flores

Guatemalában folytatódik az utazás, a vad őserdők és mocsaras területek borította Petén kerületben. A maják legnagyobb és legpompásabb városa: Tikal felfedezése. 900 éves rejtőzködése után a XIX. század közepén fedezték fel a burjánzó növényzetben méltóságteljesen elterülő műemlékegyüttest. Az egykori, kifinomult civilizáció élete valószínűtlenül tárul fel a látogató előtt a 40 méter magas cédrus, mahagóni és pálmafák között. A lombozat sűrűjéből fehér tetejű, többszintes piramisok, templomok bukkannak elő, melyeket ismeretlen jelképek, faragott, vagy festett figurák képe borít. Tikal központja körül több tízezer ember élt, akik értettek az írástudományhoz és a csillagászathoz. Legizgalmasabb helyszíne a főtér, ahol piactér lehetett és itt tartották a maják ünnepélyes összejöveteleit is. Leghíresebb műemléke az Nagy Jaguár temploma a tér keleti oldalán helyezkedik el, nevét a bejárat feletti gerendára faragott jaguárról kapta. Visszautazás Floresbe, vacsora a szállodában.

10. nap • Flores – Rio Dulce – Puerto Barrios

Reggelit követően a csoport a Rio Dulce-n az „édes folyón” hajózva fedezheti fel a természeti csodákban gazdag vidéket. Egy kis spanyol gyarmati erőd található itt, a Castillo de San Felipe de Lara, mely a kalózok támadásainak visszaverésére és védelmére szolgált. Az Izabal tóból eredő folyó felett, Közép-Amerika egyik legnagyobb hídja ível át. A látnivalók sorában Puerto Barrios következik. A Karib-tengerhez tartozó öböl partján elterülő várost az ország fő kikötővárosaként tartják számon. Érdekesség, hogy 1935-ben itt forgatták a Tarzan legújabb kalandjai című filmsorozat egy részét. Puerto Barriost a fővárossal vasút köti össze. Szállás és vacsora Puerto Barriosban.

Mexikó és Guatemala - nagy körutazás a maják földjén - OTP Travel utazási iroda
 

11. nap • Puerto Barrios – Quirigua – Antigua

Ezen a napon, több, az UNESCO Világörökség részét képező helyszínnel is megismerkedhetnek az utazók. A reggelit Quirigua régészeti lelőhelyének felfedezése követi. Az egykori maja civilizáció emlékeinek egyik jelentős felfedezése ez a város. A monumentális épületegyüttes piramisok, teraszok és lépcsők összetett rendszeréből áll. Jelentőségét igazolja, hogy az UNESCO 1981-ben a kulturális világörökség részévé nyilvánította. Quirigua felfedezése után továbbutazás Antigua Guatemala „csendes völgyébe”. A terület 1530 m-es tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, három vulkánnal körülvéve: Agua, Fuego és az Acatenango. A természet alkotta csodás helyszín mellett építészeti remekműveket is felsorakoztat ez a város, a macskaköves utakat színes csempékkel borított házak kísérik. Antigua Guatemala fő látnivalói a több évszázados templomok, kápolnák, kolostorok és egyéb épületek, amelyek közül némelyik a földrengések miatt romos állapotban maradt meg, egy részüket azonban újjáépítették, felújították. A város 1979 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. Vacsora és szállás Antiguában.

12. nap • Antigua – Chichicastenango – Panajachel

Reggeli után transzfer a Chichicastenango piacra. A helyi piac igazi látványosság, ahol az indián árusok pompás, színes ruhákban kínálják portékáikat, kézműves termékek színes választékát minden héten csütörtökön és vasárnap. Szabadidő a piac felfedezésére és vásárlásra. Érdemes ellátogatni a piactéren álló Santo Tomas templomába is, mely egy római katolikus templomnak és múzeumnak is helyt ad. Maja papok ma is használják a templomot szertartásaikra, füstölőt és gyertyákat égetnek, különleges és misztikus hangulatot kölcsönözve a helynek. A templomhoz vezető 18 lépcső mindegyike a maja naptári év egy-egy hónapját jelenti. A város másik különlegessége egy faragott kő, a „Pascual Abaj Cofradia”, ahol számos vallási rituálét végeznek. A kőre Tohil istenség cselekedetei kerültek. Továbbutazás Panajachelbe, ahol vacsora és szállás.

13. nap • Panajachel – Santiago Atitlan – San Antonio Palopo – Panajachel - Antigua

Reggelit követően hajózás Santiago Atitlan falujába, egy csodás lagúnába, Toliman és San Pedro égbe nyúló vulkánjai között. Santiago, a Tzutuhil királyság fővárosa volt a Kolumbusz előtti időkben. A hely aktív központja a helyi kézműveseknek. Stilizált madármotívumokkal díszített huipil-jeiket kínálják az itt élők, mely a közép-amerikai nők hagyományos ruhadarabja: egyszerű szabású blúz, mely egy téglalap alakú hímzett szövetdarab a fej számára kialakított nyílással. Rövid utazás helyi tuk-tukkal és látogatás a maják bálványozott szentélyéhez, El Maximonhoz. Ezután ismét hajóra szállás és utazás a festői fekvésű San Antonio Palopóba, ahol a változatos színű tetőkkel borított házak, különleges hangulatot árasztanak és helybeli kerámiaműhelyek sokasága várja a látogatókat. Utazás vissza Antigua felé Panjachelen keresztül. Szállás és vacsora Antigua Guatemalában.

Mexikó és Guatemala - nagy körutazás a maják földjén - OTP Travel utazási iroda

14. nap • Antigue – Pacaya Volcano – Antigua

Reggeli után kirándulás Guatemala napjainkban is aktívan működő vulkánjához, a Pacaya vulkánhoz, az ország déli részére. A tűzhányó és környéke lóháton is felfedezhető. A vulkán aktivitása kb 23.000 évvel ezelőtt kezdődött. A korábbi és az új tűzhányó működése változatossá tette a tájat. A vulkán környezetét is magában foglaló Pacaya Vulkán és Calderasi tó Nemzeti Park 2221 hektáron terül el. A vulkántúra után visszautazás Antigua építészeti remekművekben gazdag városába, ismerkedés a helyi templomokkal, kolostorokkal, palotákkal és házacskákkal. Látogatás a La Merced katolikus templomban, melyet 1767-ben avattak fel. A két harangtornyáról híres templom barokk homlokzattal, csodás szobrokkal, és Közép-Amerika egyik legnagyobb átmérőjű szökőkútjával büszkélkedik. A Capitanes Generales palota és a híres kolostor is szerepel a felfedezésre váró látnivalók között. Lehetőség lesz ellátogatni egy jáde köveket feldolgozó üzembe. Vacsora és szállás Antigua Guatemalában.

15. nap • Antigua – Guatemalaváros – Bécs

Transzfer a repülőtérre, hazautazás Bécsbe, átszállással.

16. nap • Bécs

Megérkezés Shwechat repülőtérre az esti órákban (fakultatív transzfer Budapestre).


Minimum létszám: 30 fő

Mexikói utazások - OTP Travel Utazási Iroda
Tengerparti nyaralás vagy ősi indián kultúrák: Mexikó Önre vár!

Mexikó | Mexikó | A mexikói cenoték titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikóváros környékén létezik egy hely, amelyet az istenek megáldottak, a turisták viszont elfelejtettek, a Teutli. Itt találjuk az aztékok aranyát, a nopált.

Autómentes városok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol nincs forgalmi dugó és benzingőz.

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
„Nem érdemes úgy elhagyni ezt a világot, hogy nem volt egy kis szórakozás az életben". – vallotta Mexikó ikonikus festőnője. Ismerje meg különleges életútját!

A mexikói piramisok titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük Mexikó leghíresebb piramisait, melyet érdemes bakancslistánkra tűzni, ha erre a különleges kontinensre látogatunk.

Igazi kalandokra vágyik? Nem elég a városok vagy a tengerpartok szépsége? Van 5 utazási tippünk az Ön számára!

A világ leghíresebb karácsonyfái - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a leghíresebb fenyőket, hogy nekünk már csak azt kelljen eldönteni melyik alatt állnánk boldogan az év ezen különleges időszakában.

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

Varázslatos tengerpartok | OTP Travel Utazási Iroda
Összeállítottunk egy válogatást a világ legszebb vagy legkülönlegesebb tengerpartjaiból.

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikóban egészen másként ünneplik a halottak napját.

Holtak ünnepe Mexikóban - OTP Travel Utazási Iroda
Mosolygó koponyák, burjánzó virágdíszek, vibráló színek kavalkádja.

Mexikó | Mexikó | Mexikó gasztronómiai útikalauz - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel velünk finomabbnál finomabb mexikói ételeket!

Ezért van Guatemala a bakancslistán - OTP Travel Utazási Iroda
David Stuart maja kutató szerint Tikal a világ egyik leglenyűgözőbb régészeti lelőhelye. Tartson velünk az ősi Guatemalába!

Guatemala kis extrákkal - OTP Travel Utazási Iroda
Guatemala a természetimádók és kalandvágyók kedvelt célpontja. Íme néhány dolog, amit Guatemalában érdemes kipróbálni.

Tippek Guatemalához - OTP Travel Utazási Iroda
Néhány fontos információ, amit érdemes tudni, ha Guatemalába indulunk.

Guatemala nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Trópusi esőerdők, varázslatos szépségű hegyek, csodálatos tengerpartok és felbecsülhetetlen értékű, ősi romok, és ez csak néhány kincs, amit Guatemala magáénak tudhat.

Guatemala gasztro - OTP Travel Utazási Iroda
Kóstoljon bele Közép-Amerika legszebb országának különleges konyhájába. Guatemala finomságai kerültek ezúttal terítékre.

Ezért van Guatemala a bakancslistán - OTP Travel Utazási Iroda
A gyakran "örök tavasz földjeként" emlegetett Guatemalában rengeteg a látnivaló, életre szóló élményeket szerezhetünk. Tartson velünk!

A kultúra és a természeti csodák vibráló egyvelege.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás

14 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos vendégházak, szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás

félpanzió

Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Félpanzió
****-os szállodában
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda

Az óceánba nyíló termálvizes öböl vagy a trópusi páfrányerdő között megbúvó fürdő, esetleg egy botanikus kert, ahol megmártózhatunk - ez São Miguel.

Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda

Az Azori-szigeteket sokszor csak Európa Hawaii-jaként emlegetik. Ismerje meg legnagyobb szigetét São Miguel-t, mely a természetszeretők igazi fellegvára.

Panama-csatorna: A kontinenseket összekötő modern csoda | OTP Travel Utazási Iroda
A Panama-csatorna a XX. század egyik legnagyobb mérnöki teljesítménye, létfontosságú csatorna a globális kereskedelem számára. Ismerje meg izgalmas történetét!

A geisha kávé hódítása Etiópiától Panamáig - OTP Travel Utazási Iroda
A geisha kávé ugyanolyan világhírű, mint a kopi luwak vagy a jamaicai blue mountain, de hogyan tört utat magának Etiópiából Panamáig? Fedezze fel velünk ezt a különleges történetet.

Lagom – a svéd boldogság kulcsa - OTP Travel Utazási Iroda

Bár Svédország a látnivalók gazdag tárházát kínálja, a lagom fogalma az, ami igazán összeköti az utazókat ennek az északi országnak a szívével.

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel, átszállással, Bécs – Mexikóváros, Guatemala - Bécs útvonalon, valamint belső repülőjárattal Mexikóváros – Tuxtla Gutierrez útvonalon turista osztályon, illetékkel,
  a körutazás alatt utazás alatt légkondicionált autóbusszal
   
 • 14 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos vendégházak, szállodák kétágyas szobáiban
   
 • félpanziós ellátás
 • a körutazásban leírt programok és kirándulások a szükséges belépőjegyekkel
   
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok
 • transzfer a bécsi repülőtérre