Élmények a világ körül

Keresés

NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN

Katalógus ár: 1 599 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Az inkák szent földje, júniusban az Inti Raymi fesztivállal

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Lima – Pisco – Nazca – Huacachina – Paracas – Ballestas-szigetek – Arequipa – Colca – Puno – Titicaca-tó – Cuzco – szent völgy – Machu Picchu - Lima
 

Dél-Amerika legtitokzatosabb országának meghódításához egy óceánt és egy kontinenst is át kell repülni, amikor azonban szembesül az utazó azzal, hogy Peruban lenni mit is jelent, nem kételkedik többé, hogy megérte-e a fárasztó utazás. A hatalmas Andok fenséges láncolata és a Titicaca-tó rezzenéstelen, jeges tükre, az indiánok piros pozsgás mosolya és az út szélén szelíden bámészkodó lámák, a spanyol hódítók barokk templomai és az inkák nyers kőépítményei, az ízek, a színek, a ritka hegyi levegő, a csend hangjai mind egy-egy pillanatkép az emlékezet számára arról, hogy itt és most egy nem mindennapi ország látnivalóinak vagyunk tanúi. Itt még a hegyekben is istenek laknak, s szinte érezzük Pachamama, vagyis Föld Anya szellemét a Machu Picchu szó szoros értelmében szédítő látványába belefeledkezve.
A legtalálóbban perui körutazásaink nagy tapasztalattal rendelkező Dél-Amerika-specialista idegenvezetője fogalmazta meg e különleges ország lényegét: vannak a világ országai - és ott van Peru.


Perui körutazás – utazás az inkák földjén

1. nap: Budapest - Lima

Kora reggel elutazás Budapestről repülőgéppel, átszállással Limába. Megérkezés Peru fővárosába a késő délutáni órákban, transzfer a szállodába. Szállás Limában.

2. nap: Lima – Pisco – Nazca-vonalak – Ica Huacachina – Paracas

Korai elutazás autóbusszal a kb. 3,5 órás buszútra fekvő Pisco városába. Indulás dél irányába az óceánpart mentén, a híres Pánamerikai főútvonalon, mely az amerikai kontinensen vonul végig mintegy 30 000 km hosszan, Alaszkától Patagóniáig. Piscóba érve fakultatív program: utazás kisrepülőgéppel a Nazca-vonalakhoz angolul-spanyolul beszélő idegenvezető kíséretével. A rejtélyes Nazca–vonalak különböző alakokat, állatokat formáló, gigantikus ábrák a sivatagban, amelyek csak a magasból vehetők ki. A vonalak a dél-perui partvidék legjelentősebb kultúrája, az i.e. I-VIII. század között élt Nazca kultúra idejében keletkeztek, titkukat a mai napig nem fejtették meg. A program időtartama kb. 90 perc, melyből a Nazca-vonalak fölött történő repülés 30 perces. Az utazás során a a perui táj szépsége: az Ocucaje-völgy és hegyei, Santa Cruz, Palpa, Viscas, a paracasi és nazcai kultúra bölcsője, az El Ingenio-völgy is megcsodálható. A Nazca-vonalakhoz érve repülés a híres geoglifák: a bálna, az űrhajós, a majom, a kutya, a kolibri, a spirál, a pók, a kondor, a hínár, az albatrosz, a pelikán, a papagáj, a kezek, a fa, a gyík, a virág, az utazó, a termékenység, a királyi család ábrája felett.
A programot nem választók a különleges ökoszisztémájú, látványos tájakkal tarkított Paracas Nemzeti Rezervátumot fedezhetik fel. Először a látogatóközpont, majd a vörös homokjáról híres Red Beach megtekintése, melynek szépségét a Csendes-óceán panorámája emel ki.  A katedrális nevű egyedülálló sziklaképződmény a tengeri madarak fészkelőhelyéül szolgál.
A programot követően ebéd és látogatás egy helyi borgazdaságban Icában, ahol a helyi borkészítés és a pisco szőlőpárlat készítésének titkai ismerhetők meg. A rendelkezésre álló idő függvényében fakultatív program az Icától kb. 5 km-re lévő oázis-városban, Huacachinában: buggy túra a homokdűnéken. Utazás terepjárókkal a sivatag dűnéi között, majd lehetőség a sandboarding kipróbálására. Szállás Paracasban.


Perui körutazás – utazás az inkák földjén

3. nap: Ballestas-szigetek - Lima - Arequipa

Reggel utazás motoros kishajókkal a Peruhoz tartozó csendes-óceáni természetvédelmi körzet részét képező Ballestas-szigetekhez, ahol a part mentén ritka tengeri madárfajok, flamingók, kormoránok, szulák, sirályok, szürke (perui) pelikánok, sőt, néha oroszlánfókák és Humboldt-pingvinek is láthatók. A szigeteket állatvilága miatt „Kis Galapagos”-ként is emlegetik. A kikötő mögötti domboldalban megfigyelhető a Candelabro, vagyis gyertyatartó geoglifája, mely a Nazca-vonalakhoz hasonlatos és kb. i.e. 200 körül keletkezett.
Visszautazás autóbusszal Limába, útközben ebéd. Limába érve elutazás repülőgéppel Arequipa városába. Megérkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába, szállás Arequipában.


Perui körutazás – utazás az inkák földjén

4. nap: Arequipa

Félnapos városnézés Arequipában, mely Peru délnyugati részén, 2 316 méterrel a tengerszint felett emelkedik. A várost 1540-ben alapító Francisco Pizarro a Szép város (Villa Harmosa) nevet ajándékozta az alvó vulkánok által körül ölelt városnak. Fénykorát a XVII. - XVIII. században élte a gazdag hegyi bányászoknak köszönhetően, akik csodálatos templomokat és épületeket emeltek itt. A Szent Katalin kolostor, a katedrális, a monumentális főtér, a Jezsuita templom, a Carmen Alto kilátópont és a város egyéb látnivalóinak megtekintése, majd ebéd. A délután szabad pihenésre, kikapcsolódásra a gyönyörű "fehér városban".

5. nap: Arequipa - Colca

Reggel továbbutazás festői tájakon a kb.5 órás buszútra lévő, 3600 méteres magasságban fekvő Colcába. Az utazás a Salinas és az Aguada Blanca Nemzeti Rezervátumon át vezet, ahol kis szerencsével vikunyák is láthatók. Út közben megálló kokatea vagy inka tea fogyasztására. A Chucure vulkán régi kráterén és a túra legmagasabb pontján (4800 m) áthaladva érkezés Chivayba, a Colca-kanyonhoz, mely a második legmélyebb kanyon a világon. A megérkezést követően elhelyezkedés a hegyek ölelésében fekvő termálvizes szállodában. A nap hátralevő rész.ében pihenés a szállodában, kikapcsolódás és akklimatizálódás a magassághoz. Vacsora a szállodában.

6. nap: Colca Canyon - Puno

Utazás a lenyűgöző Colca Canyonhoz, amely a világ egyik legmélyebb Canyonja (3270 m), kétszer olyan mély, mint a Grand Canyon. Nevét az alatta hömpölygő folyóról kapta, a Colca az egykor itt élt indián törzs neve. Itt élnek az igen ritka kondorok, amelyek köröző röpte egy kis szerencsével a megfigyelő pontokról jól látható. Az út olyan festői, tipikus perui városkákat is érint, mint Pinchillo, Maca, Achola, Yanque és Chivay. Ebéd Chivayban, majd továbbutazás Puno városába (kb. 6 órás buszút), ahol szállás.

Perui körutazás – utazás az inkák földjén

7. nap: Puno – Titicaca-tó

Kirándulás hajóval a Titicaca-tavon. A 3821 méteres magasságban fekvő tó Peru és egyben a világ legmagasabban fekvő, hajózható tava, 8300 m2-es kiterjedésével pedig Dél-Amerika legnagyobb édesvízi tava. A Titicaca gyönyörű látványt nyújt háttérben a havas hegyvonulatokkal, előtérben a sima víztükörrel. A legenda szerint a tó a Föld születésének és az inka civilizációnak szent helye: Viracocha, a Nap és vihar istene emelkedett itt ki, s alkotta meg a Napot, a csillagokat és az első embereket. A Titicaca-tó partján és szigetein a Peru legősibb népeihez tartozó kecsua és aymara indiánok élnek. Látogatás az Uros-szigeteken, az uros indiánok által nádból épített szigeteken, melyek a tavon lebegnek és otthonként szolgálnak az itt élők számára. Ebéd, majd visszatérés Punóba. A délután szabad pihenésre, vagy látogatás az idegenvezetővel a punói kokamúzeumba (Museo de La Coca y Costumbres), ahol a kokacserje feldolgozása és a kokalevél sokoldalú felhasználása mellett történelmi és kulturális érdekességek hallhatók és hagyományos perui öltözékek is láthatók. Szállás Punóban.

8. nap: Puno - Cuzco

Elutazás turista autóbusszal Cuzcóba (kb.380 km). Az út során az inka kultúra további kincsei láthatók: a Pukara komplexum, a 4335 méteres magasságban található La Raya hágó és szemet gyönyörködtető látképe a vadon élő vikunyákkal (dél-amerikai tevefaj), a Raqchi templom, az Andahuaylillas templom. Útközben ebéd Sicuaniban. Késő este megérkezés Peru egyik legrégibb városába, Cuzcóba, ahol szállás.


Perui körutazás – utazás az inkák földjén

9. nap: Szent völgy – Pisac- Cuzco

Délelőtt kirándulás a szent völgybe, ahol az Urubamba, az inkák szent folyója folyik. Pisac faluban látogatás a híres indián piacon. Visszautazás Cuczóba és a Cuzco környéki régészeti központ megtekintése: Sacsayhuaman, a villám temploma, Puca Pucara, Kenko és Tambomachay inka fürdői. Ezt követően városnézés Cuzcóban, melynek jelentése: a világ köldöke. Az inkák alapították i.sz. 1100-ban (Manco Cápac) és az Inka Birodalom központja volt. A város épületei egyaránt magukon hordozzák az inkák masszív építészetének és a XVI. századi spanyol hódítók részletgazdag stílusának jegyeit. Főtere, a Plaza de Armas a híres katedrálissal, a koloniális épületek és a szűk kis utcácskák különleges hangulatot árasztanak. A Koricancha templom és a katedrális megtekintése. Este vacsora és folklór táncbemutató. Szállás Cuzcóban.

10. nap: Cuzco – Machu Picchu

Kora reggel transzfer a Poroy vasútállomásra, hogy kezdetét vegye a program talán leglátványosabb kirándulása. Utazás Peru legszebb vidékein az Andok festői vonulata mentén panoráma vonattal Aguas Calientesbe, a Machu Picchu lábához. Kb. félórás autóbuszos utazás a tengerszint felett 2400 méterrel található híres perui templomváros, a Machu Picchu romjaihoz. Az ég és az Andok között, egy szinte megközelíthetetlen hegynyergen bújik meg a kis erődített település, amelyet 1450 körül Pacsakutek Yupanki inka király parancsára építettek. A város fél évszázadig virágzott, majd kb. 400 évig nem tudott róla a világ, míg 1911-ben-ben újra felfedezték: a Yale-en dolgozó Hiram Bingham kalandos régészeti expedíciót vezetett Peruba, az utolsó inka főváros, Vilcabamba felkutatására, és egy indián földműves vezette el a sűrű növényzettel benőtt hegyhátra. A tudósok mai álláspontja szerint Machu Picchu az inka társadalom uralkodó osztályai számára épített templomokból, palotákból és obszervatóriumokból álló komplexum volt. 1983-tól a Világörökség kincseit, 2007-től a Világ Új Hét csodáját gazdagítja. A romváros megtekintése perui vezetővel. Ebéd. Délután visszautazás vonattal Cuzcóba, ahol szállás.


Perui körutazás – utazás az inkák földjén

11. nap (június): Napisten-ünnep, Inti Raymi fesztivál a Szent völgyben

Az Inti Raymi az inkák idején a legfontosabb vallási ünnep volt, melynek hagyományait hűen őrzik ma is. Minden évben a téli napforduló után három nappal, június 24-én ünneplik Napistent látványos, jelmezes, álarcos ünnepséggel és felvonulással Cuscóban és Sacsayhuamanban. Inti Raymi, a Napisten Viracocha, a Föld teremtőjének istene után a második legnagyobb isten volt az inka kultúrában. A Napistenhez fohászkodnak a bőséges terméshozamért is. Az egésznapos, színpompás, zenés felvonulás kora reggel kezdődik a Naptemplomnál, Qorikancha templománál, majd a Plaza de Armason folytatódik és a Cuscó környéki Sacsayhuamanban ér véget a fő ceremóniával, a Napistennek való felajánlással, hálaadással és kérésekkel. A nap során hideg ebédcsomag biztosított, valamint autóbuszos transzfer Sacsayhuamanba. Délután visszautazás Cuzcóba, ahol szállás.

11. nap (április-május), 12. nap (június): Cuzco - Lima

Délelőtt transzfer a repülőtérre, elutazás repülőgéppel Limába. Délután fakultatív program: a világon egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező Larco múzeum megtekintése idegenvezetővel, ahol a mintegy 5000 évet átölelő, prekolumbián időkből származó páratlan kincsek, arany, ezüst és bronz tárgyak, kerámiák és textíliák gyűjteménye tekinthető meg. Vacsora és szállás Limában.
 

12. nap (április-május), 13. nap (június): Lima

Városnézés a királyok városában, melyet 1535. január 18.-án alapított Francisco Pizarro és már a XVII. század kezdetétől reneszánsz és barokk templomok, csodálatos épületek és paloták, egyetemek, püspöki rezidenciák és intenzív kulturális élet jellemezte. A Plaza Mayor – a főtér, a katedrális, az óváros házai jellegzetes, fedett, Mudéjar stílusú balkonjaikkal, a San Francisco kolostor – a perui koloniál építészet igazi ékköve, és lenyűgöző katakombáinak megtekintése. A program után ebéd Limában. Délután transzfer a limai repülőtérre, elutazás repülőgéppel, európai átszállással Budapestre.
 

13. nap (április-május), 14. nap (június)

Megérkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Minimum létszám: 16 fő

Fontos információ az út nehézségi szintjével és egészségügyi kockázataival kapcsolatban:
A program a lehetőségekhez képest úgy került összeállításra, hogy ne viselje meg a szükségesnél jobban az emberi szervezetet. A magas szintkülönbségek és a 3-4000 méter feletti magasságok miatt azonban általában még egy teljesen egészséges és fiatal szervezet is komoly igénybevételnek van kitéve. Az útvonalban fokozatosan követik egymást az egyre nagyobb magasságok, hogy minél kevésbé legyen megterhelő, de egyénenként eltérően reagál a szervezet. Azoknak, akiknek krónikus szív- és érrendszeri, vagy bármilyen mozgásszervi problémája van a program nem javasolt! Számos természeti látnivalót gyalogosan keres fel a csoport. A gyalogos programok a magasságok miatt fárasztóbbak lehetnek. A körutazás átlagos erőnléttel teljesíthető (nem szerepel benne hosszú túrázás), de a szívbetegek számára veszélyes lehet, mert a magas hegyek között egy városi séta is felér egy lépcsőzéssel. Kérjük, hogy a jelentkezők minden esetben konzultáljanak kezelőorvosukkal vagy háziorvosukkal!

A sárgaláz elleni védőoltás felvétele ajánlott!

A programok sorrendje változhat.

Fedezze fel Dél-Amerika egyik legkülönlegesebb országát!

10 érdekesség a Machu Picchuról - OTP Travel Utazási Iroda
A Machu Picchu a leglátogatottabb turisztikai célpont Peruban, melyet a világ hét új csodájának egyikévé választottak.

Éljen át fantasztikus kalandokat az Andok vidékén!

Peru, te csoda! - OTP Travel Utazási Iroda
Peru csodálatos látványosságai egytől-egyig különleges élményeket tartogatnak.

Bolívia ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a bolíviai konyha gyöngyszemeit! Tartson velünk egy egzotikus gasztro-kirándulásra!

Bolívia titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Bolíviában a Titicaca-tó déli partján, közel 4000 méterrel a tengerszint felett található Tiwanaku, amely az inkák előtti legfontosabb civilizáció fővárosa volt.

Bolívia tíz csodája - OTP Travel Utazási Iroda
Bolíviában a Titicaca-tó partján fekvő Copacabana luxus üdülőhelyei vagy az Uyuni sós sivatagja további különleges élményeket kínálnak. Íme Bolívia tíz csodája!

Bolívia szíve: La Paz - OTP Travel Utazási Iroda
A bolíviai La Paz kevés utazó bakancslistáján szerepel, pedig ott lenne a helye, ugyanis a világ legmagasabban fekvő fővárosa számtalan felfedezni valóval csalogat. Fedezze fel velünk La Pazt!

Top 10 hely Bolíviában - OTP Travel Utazási Iroda
Aki autentikus és látványos dél-amerikai nyaralásra vágyik, annak mindenképpen Bolíviát kell célba vennie. Mutatjuk a helyszíneket, amelyeket Bolíviában feltétlenül érdemes meglátogatni.

Bolívia a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Bolívia Argentínával, Chilével, Peruval, Brazíliával és Paraguayjal határos. Az ország egyharmada az Andok vonulatain belül fekszik. Íme pár tény erről a csodás országról.

Dél-Amerika kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Ízlelje meg Dél-Amerika kávéit!

A Machu Pichu felfedezése - OTP Travel Utazási Iroda
Az inkák elveszett városának felfedezése kalandregénybe illő fordulatokban bővelkedett.

Peru, a gasztro-meglepetés I. - OTP Travel Utazási Iroda
Merüljünk el az andoki konyhaművészet titkaiban és Arequipa vidéki ízeiben!

Bolívia és Peru - A Titicaca-tó úszó szigetei - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Amerika egyik legérdekesebb őslakos népcsoportját a bolíviai-perui határvidéken élő uruk alkotják.

Peru, a gasztro-meglepetés II. - OTP Travel Utazási Iroda
Lima Latin-Amerika gasztronómiai fővárosa, az autentikus piacoktól a Michelin-csillagos éttermekig fantasztikus étkezési lehetőségekkel. 

A Titicaca-tó titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Az inkák szent völgye egy szűk hasadékban kígyózik az Urubamba folyó mentén. A központja Urubamba városa, a fő látványossága pedig a hihetetlen táj és a szédítő hegyek.

Peru megfejtetlen titkai - OTP Travel Utazási Iroda
A perui táj valóban festővászonra kívánkozik: az Andok itt a legcsodálatosabb.

Az inka Szent völgy legszebb települései II. - OTP Travel Utazási Iroda
Cikksorozatunk második részében ismét elmerülhetünk Peru egyik legszebb és leglátványosabb régiójába.

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Lima - Budapest útvonalon, átszállással, turista osztályon, az borszégon belül Lima - Arequipa, Cuzco - Lima útvonalon utazás helyi repülőjárattal, turista osztályon
 • utazás  a körutazás alatt autóbusszal, Puno és Cuzco között helyi buszjárattal, valamint Poroy - Aquas Calientes között panoráma ablakos vonattal
 • az április-májusi időpontban 11, a júniusi időpontban 12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • félpanziós ellátás a leírás szerint (április-májusban 11 reggeli, 8 ebéd, 3 vacsora, júniusban 12 reggeli, 9 ebéd, 3 vacsora; egyes étkezések hideg csomagban)
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • borravalók
 • fakultatív programok (minimum létszám: 10 fő)
  Utazás repülővel a Nazca-vonalak felett
  A limai Aranymúzeum megtekintése
  Buggy-túra a Huacachina-oázisban


 

Elhelyezés

Szállás leírás

Az április-májusi időpontban 11, a júniusi időpontban 12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban


Ellátás:

félpanzió

(11 illetve 12 alkalommal reggeli, 8 illetve 9 alkalommal ebéd, 3 alkalommal vacsora)

Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Félpanzió
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Környezettudatos utazás
Inti Raymi fesztivál júniusban

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Fülöp-szigetek, a kalandorok paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek lenyűgöző természeti kincseit testközelből a legjobb megismerni. Érdemes tehát belevetni magunkat a paradicsomi ország felfedezésébe.

Fülöp-szigeteki kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A filippínóknak számos olyan, elsőre meglepő szokásuk, gesztusuk van, amelyek fontos információkat hordozhatnak. Az utazóknak is érdemes a legfontosabbakat megismerni.

Fülöp-szigeteki furcsaságok - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, és kissé meglepő dolgokban sincs hiány. Összeállításunkban ezek között kalandoztunk.

A Fülöp-szigetek kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A közel hétezer szigetből álló Fülöp-szigetek végtelen, buja erdőségeiről, gyönyörű strandjairól, egzotikus élővilágáról és fenséges hegyeiről ismert.

Fókuszban a Fülöp-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek Ázsia egyik vonzó turisztikai célpontja. Mégis viszonylag keveset hallunk róla. Ismerje meg néhány érdekes adaton keresztül ezt a különleges országot!

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Hasznos információk

Környezettudatos utazás

 • A természetes környezet és az élővilág megóvása
 • Helyi kulturális hagyományok tiszteletben tartása és megőrzése
 • Többségében fenntarthatósági minősítéssel rendelkező szállások
 • Helyi kultúrák és hagyományok bemutatása