OTP Travel direkt: +36 1 486 6600
otptravel@otptravel.hu

PERUI KÖRUTAZÁS – UTAZÁS AZ INKÁK FÖLDJÉN


Katalógus ár: 819 000 Ft/fő-től

Peru
LIMA PROVINCE
Hotel ***
Repülős
Leírás szerint félpanziós ellátás:10reggeli, 9 ebéd, 2 vacsora

Összefoglaló

Ajánlat leírás

Az inkák szent földje - nagy körutazás Peruban

Repülős körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel


Lima - Paracas - Nazca - Chauchilla - Arequipa - Colca Canyon - Titikaka-tó - Puno - Cuzco - szent völgy - Machu Picchu - Lima

Időpont: 2018. április 29. - május 10. (10 éjszaka)
A körutazásra helyek már csak lekérésre foglalhatók; a részvételi díj a szabad kapacitás függvényében változhat.

Peru Dél-Amerikában, de valószínűleg a világon is egyedülálló régészeti örökségével fogad. Az utazást égbe nyúló hegyek, párás őserdők és kopár sivatagok teszik változatossá. Az Inka Birodalomban kevesek kiváltsága volt a jelenleg meglátogatható titokzatos Machu Picchu megpillantása is. Ma is tudományos rejtélyként, kizárólag a levegőből láthatjuk Peruban a világ legszárazabb sivatagi talajába karcolt Nazca vonalakat. Lenyűgöző sétálni a "múlt"-ban, a kultúrák keverékét nyújtó Arequipa, Cuzco és Lima utcáin, piacain; csodálni a városok gyönyörű építészetét. Peru múzeumaiban járva az inkák és az inkák előtti civilizációk tárgyi emlékeit bemutató gyűjtemények mind-mind felejthetetlen élményt nyújtanak. A világ legmagasabban fekvő hajózható taván Peru és Bolívia osztozik, a Titicaca-tó hatalmas mérete, a tavon lebegő nádból épített szigetek, az Andok 6000 méter fölé nyúló, távoli hófödte csúcsai lélegzetelállító látványt nyújtanak a hajókirándulás során. Az inkák szent taván és környékén lakó uros, kecsua és aymara indiánok legendás vizi életformája a világon egyedülálló. Hajókészítői nádból hajómodelleket is készítenek, a gyapjúból szőtt, csomózott textíliák színesek, díszesek, valamint viselőjük társadalmi helyzetét is kifejezi. Egzotikus élővilágával gyönyörködtet Ballestas,  a "Kis-Galapagosz"-nak is nevezett őserdei térség. A történelmében, ősi legendáiban, megszentelt helyeiben gazdag Peru jelenében tovább élnek és fejlődnek az ősi hagyományok. A Peru háromötödét borító őserdőben, Amazóniában ma is a folyók jelentik az utakat, amiken motorcsónakokkal és a kenukkal közlekednek az itt lakók. A modern élettel szemben itt még ma is az elbűvölő egzotikum az úr.
Peruba látogatni egész évben lehet, de érdemes figyelembe venni a csapadékot, és azt is, hogy az ország mely részébe utazunk, mivel a nagy távolságok és a földrajzi viszonyok miatt régiónként is nagy eltérések lehetnek. Az Andokban az esős nyári évszak decembertől márciusig, a száraz téli évszak júniustól augsztusig tart. A hegyekben a nappali és esti hőmérséklet között akár 20-25 ° C eltérés is lehet! Az OTP Travel perui körútján megmutatjuk e varázslatos ország nyújtotta csodákat, hogy ezek ne csak a szavak szülte képzeletben létezzenek!

Perui körutazás 1. nap 
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Limába. Megérkezés Peru fővárosába, Limába a késő délutáni órákban, transzfer a limai szállodába. Szállás Limában. 

Perui körutazás 2. nap 
Hajnalban elutazás autóbusszal a kb. 200 km-re fekvő, 1975-ben létrehozott nemzeti parkjáról nevezetes Paracas városába. Utazás motoros kishajókkal a Peruhoz tartozó csendes-óceáni természetvédelmi körzet részét képező Ballestas-szigetekhez, ahol a part mentén ritka tengeri madárfajok, flamingók, kormoránok, szulák, sirályok, szürke (perui) pelikánok, sőt, néha oroszlánfókák és Humboldt-pingvinek is láthatók. A szigeteket állatvilága miatt „Kis Galapagos”-ként is emlegetik. A kikötő mögötti domboldalban megfigyelhető a Candelabro, vagyis gyertyatartó geoglifája, mely a Nazca-vonalakhoz hasonlatos és kb.i.e.200 körül keletkezett. Ebéd Icában, majd továbbutazás a Peru félreeső vidékén, a Pampas de Jumana nevű fennsíkon fekvő Nazcába, ahol szállás.

Perui körutazás – utazás az inkák földjén - Paracas

Perui körutazás 3. nap
Fakultatív program: kora reggel transzfer a Marie Reiche repülőtérre, majd utazás kisrepülővel a Nazca – vonalak fölött (magyar idegenvezető nélkül). A rejtélyes Nazca–vonalak különböző alakokat, állatokat formáló, gigantikus ábrák a sivatagban, amelyek csak a magasból vehetők ki. A vonalak a dél-perui partvidék legjelentősebb kultúrája, az i.e. I-VIII. század között élt Nazca kultúra idejében keletkeztek titkukat a mai napig nem fejtették meg. A fakultatív programot nem választók a cantalloc-i vízvezetékeket, a perui Nazca vonalak híres kutatójáról elnevezett múzeumot, Museo Lineas de Nasca Centro Maria Reiche-t és a Metallic Towert tekintik meg. A különleges, földalatti vízvezetékeket a nazcák építették a III-VI. század között, a víztározókba gyűjtött vizet mesterséges földalatti csatornákon továbbították, melyeket még ma is használnak a völgy lakói. A Marie Reiche-Grose Newman Múzeumban az életét a Nazca-vonalak megfejtésének szentelő német matematikus- és felfedezőnő kutatásainak érdekes dokumentumai láthatók. A pánamerikai autópályán emelkedik a 12 méter magas Metallic Tower, ahonnan két rajzolat, a fa és a kezek láthatók.
Út közben ebéd. A programok után utazás Chauchillába a legrégebbi perui pre-inka temetőhely megtekintésére. A sivatagi szárazság miatt i.sz. 900-1300 közötti időkből épen maradt csontok, koponyák, ruha- és cserépdarabok is láthatók itt. Látogatás egy jellegzetes perui kerámiaműhelyben, majd továbbutazás Arequipába, ahol szállás.

Perui körutazás – utazás az inkák földjén - Nazca vonalak

Perui körutazás 4. nap
Városnézés Arequipában, mely Peru délnyugati részén, 2 316 méterrel a tengerszint felett emelkedik. A várost 1540-ben alapító Francisco Pizarro a Szép város (Villa Harmosa) nevet ajándékozta az alvó vulkánok által körülölelt városnak. Fénykorát a XVII. - XVIII. században élte a gazdag hegyi bányászoknak köszönhetően, akik csodálatos templomokat és épületeket emeltek itt. A Szent Katalin kolostor, a katedrális, a monumentális főtér, a Jezsuita templom, a Carmen Alto kilátópont és a város egyéb látnivalóinak megtekintése. Délután továbbutazás Colcába, út közben hideg ebéd. Vacsora és szállás Colcában.

Perui körutazás 5. nap
Utazás a lenyűgöző Colca Canyonhoz, amely a világ egyik legmélyebb Canyonja (3270 m), kétszer olyan mély, mint a Grand Canyon. Nevét az alatta hömpölygő folyóról kapta, a Colca az egykor itt élt indián törzs neve. Itt élnek az igen ritka kondorok, amelyek köröző röpte egy kis szerencsével a megfigyelő pontokról jól látható. Az út olyan festői, tipikus perui városkákat is érint, mint Pinchillo, Maca, Achola, Yanque és Chivay. Ebéd Chivayban, majd továbbutazás a leghíresebb perui tó, a Titikaka mellett fekvő Punó városába, ahol szállás.   

Perui körutazás 6. nap
Kirándulás hajóval a Titikaka - tavon. A 3821 méteres magasságban fekvő tó Peru és egyben a világ legmagasabban fekvő, hajózható tava, 8300 m2-es kiterjedésével pedig Dél-Amerika legnagyobb édesvízi tava. A Titikaka gyönyörű látványt nyújt háttérben a havas hegyvonulatokkal, előtérben a sima víztükörrel. A legenda szerint a tó a Föld születésének és az inka civilizációnak szent helye: Viracocha, a Nap és vihar istene emelkedett itt ki, s alkotta meg a Napot, a csillagokat és az első embereket. A Titicaca-tó partján és szigetein a Peru legősibb népeihez tartozó kecsua és aymara indiánok élnek. Látogatás az Uros-szigeteken, az uros indiánok által nádból épített szigeteken, melyek a tavon lebegnek és otthonként szolgálnak az itt élők számára. Továbbutazás Taquile szigetére, ahol 533 kőlépcsőn lehet eljutni a központba. A szigetet kb. 1700-an lakják, a szűk közösség halászatból, növénytermesztésből, kézművességből él. Házias ebéd a szigeten, majd visszautazás Punóba, ahol szállás.

Perui körutazás – utazás az inkák földjén - Titicaca-tó, Puno

Perui körutazás 7. nap
Elutazás távolsági turista busszal Cuzcóba. Az út során az inka kultúra további kincsei láthatók: a Pukara komplexum, a 4335 méteres magasságban található La Raya hágó és szemet gyönyörködtető látképe a vadon élő vikunyákkal (dél-amerikai tevefaj), a Raqchi templom, az Andahuaylillas templom. Útközben ebéd Sicuaniban. Késő este megérkezés Peru egyik legrégibb városába, Cuzcóba, ahol szállás.

Perui körutazás 8. nap 
Délelőtt kirándulás a szent völgybe, ahol az Urubamba, az inkák szent folyója folyik. Pisac faluban látogatás a híres indián piacon. Ebéd, majd városnézés Cuzcóban, melynek jelentése: a világ köldöke. Az inkák alapították i.sz. 1100-ban (Manco Cápac) és az Inka Birodalom központja volt. A város épületei egyaránt magukon hordozzák az inkák masszív építészetének és a XVI. századi spanyol hódítók részletgazdag stílusának jegyeit. Főtere, a Plaza de Armas a híres katedrálissal, a koloniális épületek és a szűk kis utcácskák különleges hangulatot árasztanak. A Koricancha templom, a katedrális, majd a Cuzco környéki régészeti központ megtekintése: Sacsayhuaman, a villám temploma, Puca Pucara, Kenko és Tambomachay inka fürdői. Szállás Cuzcóban.

Perui körutazás – utazás az inkák földjén - Cuzco

Perui körutazás 9. nap 
Kora reggel transzfer a Poroy vasútállomásra, hogy kezdetét vegye a program talán legszebb kirándulása. Utazás Peru legszebb vidékein az Andok festői vonulata mentén panoráma vonattal Aguas Calientesbe, a Machu Picchu lábához, ahol a megérkezést követően ebéd. Az ebéd után kb. félórás autóbuszos utazás a tengerszint felett 2400 méterrel található híres perui templomváros, a Machu Picchu romjaihoz. Az ég és az Andok között, egy szinte megközelíthetetlen hegynyergen bújik meg a kis erődített település, amelyet 1450 körül Pacsakutek Yupanki inka király parancsára építettek. A város fél évszázadig virágzott, majd kb. 400 évig nem tudott róla a világ, míg 1911-ben-ben újra felfedezték: a Yale-en dolgozó Hiram Bingham kalandos régészeti expedíciót vezetett Peruba, az utolsó inka főváros, Vilcabamba felkutatására, és egy indián földműves vezette el a sűrű növényzettel benőtt hegyhátra. A tudósok mai álláspontja szerint Machu Picchu az inka társadalom uralkodó osztályai számára épített templomokból, palotákból és obszervatóriumokból álló komplexum volt. 1983-tól a Világörökség kincseit, 2007-től a Világ Új Hét csodáját gazdagítja. A romváros megtekintése perui vezetővel. Délután visszautazás vonattal Cuzcóba, ahol szállás.

Perui körutazás 10. nap 
Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel Limába. Városnézés a királyok városában, melyet 1535. január 18.-án alapított Francisco Pizarro és már a XVII. század kezdetétől reneszánsz és barokk templomok, csodálatos épületek és paloták, egyetemek, püspöki rezidenciák és intenzív kulturális élet jellemezte. A Plaza Mayor – a főtér, a katedrális, az óváros házai jellegzetes, fedett, Mudéjar stílusú balkonjaikkal, a San Francisco kolostor – a perui koloniál építészet igazi ékköve, és lenyűgöző katakombáinak megtekintése, majd látogatás a Miraflores és a San Isidro negyedben és a közeli óceánparton. Vacsora és szállás Limában.

Perui körutazás 11. nap 
Szabad program Limában vagy félnapos fakultatív programlehetőség ebéddel: a világon egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező Aranymúzeum megtekintése idegenvezetővel, ahol a prekolumbián időkből származó, páratlan arany, ezüst és bronz tárgyak, valamint kerámiák és textíliák, és a spanyol gyarmati időkből való fegyverek gyűjteménye tekinthető meg. A program után ebéd Limában. Délután transzfer a limai repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járatokkal, európai átszállással Budapestre.

Perui körutazás 12. nap
Megérkezés Budapestre a menetrend függvényében.

A sárgaláz elleni védőoltás kötelező!

Minimum létszám: 15 fő


Fakultatív program (minimum létszám: 10 fő):
Utazás repülővel a Nazca-vonalak felett: 45 000,- Ft/fő
A limai Aranymúzeum megtekintése ebéddel: 12 000,- Ft/főÉljen át fantasztikus kalandokat az Andok vidékén!

A perui táj valóban festővászonra kívánkozik: az Andok itt a legcsodálatosabb.

Peru a világ legnagyobb indián országa, ahol (kecsua) indiánokkal találkozni a legtermészetesebb dolgok egyike.

Kuba utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A tengerpart mellett a pöfögő régi amerikai autók látványa és a házakból kiszűrődő kubai zene elvarázsol.

Costa Rica ezerarcú természeti környezettel csábítja a turistát.

Brazília utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Mesés tájak a világ egyik legszebb országában.

Összeállítottunk egy válogatást a világ legszebb vagy legkülönlegesebb tengerpartjaiból.

Nyaraljon az év bármely időszakában luxuskörülmények között!

Képek

Szállás

Szállás leírás
Helyi középkategóriájú (jó minőségű háromcsillagos) szállodák kétágyas szobáiban.
Szoba szolgáltatások

Ár tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
  • utazás menetrend szerinti légitársaság repülőjárataival, átszállással Budapest – Lima / Cuzco – Lima - Budapest útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt autóbusszal, Puno és Cuzco között helyi turista buszjárattal, valamint Poroy - Aquas Calientes között panoráma ablakos vonattal
  • 10 éjszakai szállás helyi háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás a leírás szerint (10 alkalommal reggeli, 9 alkalommal ebéd és 2 alkalommal vacsora)
  • a programleírás szerinti kirándulások a szükséges belépőkkel
  • baleset –, betegség– és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • magyar idegenvezető

Ár nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
  • illetékek
  • fakultatív programok
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

Legfrissebb inspirációk:


Olasz szigetek - OTP Travel
Talján tengeri titkok

Repüljön Ázsia egyik legsokszínűbb turistaparadicsomába, Tokióba Moszkván keresztül az Aeroflottal!

Repüljön Ázsia egyik legsokszínűbb turistaparadicsomába, Bangkokba Moszkván keresztül az Aeroflottal!

Hajóról jó - OTP Travel
Varázslatos helyek, amelyek igazán a víz felől, hajóról élvezhetők a leginkább.

Légies szépség - OTP Travel
Legszebb légikikötők ezúttal színtisztán építészeti szempontból

< VISSZA

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő Chat
hétfőtől - péntekig
09:00 - 17:30

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdése
kapcsán állnak rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes Utazási Szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Találkozzunk!

Irodáinkban
személyesen állunk
az Ön rendelkezésére!

  Kövessen minket: