OTP Travel direkt: +36 1 486 6600
otptravel@otptravel.hu

MALAJZIA - SZINGAPÚR - INDONÉZIA KÖRUTAZÁS JÁVA ÉS BALI SZIGETÉVEL


Katalógus ár: 849 000 Ft/fő-től

Nincs
Repülős
Nincs

Összefoglaló

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel


Penang – George Town – Kuala Kangsar – Ipoh – Cameron Highlands – Kuala Lumpur – Batu barlangok – Melaka – Szingapúr – Jáva, Jogjakarta – Borobudur – Prambanan – Bali, Ubud – Taman Ayun – Beratan tó – Pura Luhur Batukaru – Benoa

Időpont:
2019. június 15-30.

Malajzia–Szingapúr–Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 1. nap: Budapest – Penang
Elutazás Budapestről a délutáni órákban átszállással Penang szigetére.

Malajzia–Szingapúr–Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 2. nap: Penang – George Town
Megérkezés a délutáni órákban Penangra. A sziget a Maláj-félsziget észak-nyugati részén található. A szárazföldtől a Malaka-szoros választja el. Penang az UNESCO Világörökség része. A sziget szerecsendió- és szegfűszeg ültetvényei, kiváló strandjai és egzotikus tájai miatt az egyik legkedveltebb úti cél a régióban. Érkezést követően transzfer a szállodába és pihenés. Szállás George Townban.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével - OTP Travel Utazási iroda

Malajzia–Szingapúr–Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 3. nap: George Town
Reggeli a szállodában, majd városnézés Penangban: látogatás a sziget közepén található 830 méteres Penang Hillhez, melyre siklóval lehet feljutni és a hegytetőről csodálatos kilátás nyílik George Townra, a sziget legnagyobb városára. Később indulás a monumentális Kek Lok Si, a tízezer buddha templomához. A templom-együttesnél egy hatalmas bronz szobor is található. George Townban ismerkedés a sziget történelmével, a Cornwallis erőd bejárása. A komplexum Malajzia legnagyobb és legjobban megőrzött erődje, amely több mint kétszáz éves színes történelmet tudhat a háta mögött. Az erődöt Sir Francis Light, a Brit Kelet-indiai Társaság egyik kapitánya emeltette, hogy megvédje a szigetet a kalózoktól, a többi gyarmatosító hatalomtól és a szultán seregeitől. Az eredeti építmény csupán pálmatörzsekből állt, nevét Bengál akkori kormányzójáról kapta. A mai is látható, kőből épült, csillag formájú változata csak néhány évvel később készült el. Később a Wat Chayamangkalaram templom megtekintése, ahol a monumentális Fekvő Buddha szobor található. A Jalan Mesjid Kapitan Keling városrész „a harmónia utcája” arról híres, hogy számos vallás temploma épült egy helyre: az anglikán Szent György templom, a kínai Isteni Könyörület temploma, a hindu Sri Mariamman templom és a Kapitan Keling mecset. Szállás George Townban.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével - OTP Travel Utazási iroda

Malajzia–Szingapúr–Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 4. nap: George Town – Kuala Kangsar – Ipoh – Cameron Highlands
Reggel utazás a Cameron Highlands felé. Útközben megállás Kuala Kangsarban, rövid informatív városnézés Perak állam központjában. Az impozáns Ubudiah mecset, a Iskandariah szultáni palota és az Istana Kenangan uralkodói rezidencia megtekintése kívülről. Később megállás az Ipoh városában található buddhista barlangtemplomnál, majd az út folytatása a valaha kedvelt brit üdülőhely, a Cameron Highlands felé, mely egy 1500 méter magas felföldön található. A harsányzöld teaföldeken túl eperültetvényekben, méhészetekben, virágkertészetekben és pillangófarmokban is bővelkedik a terület. Szállás a Cameron Highlandsben.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével - OTP Travel Utazási iroda

Malajzia–Szingapúr–Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 5. nap: Cameron Highlands – teaültetvény – Kuala Lumpur
Reggeli, majd félnapos kirándulás során utazgatás a Cameron-felföldön, látogatás egy helyi teaültetvényen illetve teagyárban, majd egy pillangó- és rovarfarm útba ejtését követően időutazás a Time Tunnel mini múzeumban, mely egy régiséggyűjtő pici galériája, ahol érdekességek láthatók a felföld történetéről. A Sam Poh buddhista templom és egy eperföld megtekintését követően továbbutazás Kuala Lumpurba. Szállás Kuala Lumpurban.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével - OTP Travel Utazási iroda

Malajzia–Szingapúr–Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 6. nap: Kuala Lumpur
Reggel városnézés Kuala Lumpurban, mely 1896 óta Malajzia fővárosa, az ország kereskedelmi és gazdasági központja, mely a maláj, kínai és indiai kultúra jegyeit hordozza magán. Kuala Lumpur a kontrasztok városa: az ultramodern üvegpalotákon, tágas, rendezett parkokon kívül brit gyarmati emlékek is találhatóak a városban. Látogatás a Royal Selangor ónbányászati látogatóközpontban, ahol ismerkedés a város korai történtével, majd az autóbuszos városnézés során a Függetlenség tere (Merdeka Square), Nemzeti Emlékmű, Abdul Szamad szultán épület, Dzsamek Mecset, Régi Vasútállomás, Sri Mahamariamman templom, Negara Mecset, Királyi Palota, majd a Batu barlangok felkeresése és fotóstop a Petronas-tornyoknál (belépés nélkül). Szállás Kuala Lumpurban.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével - OTP Travel Utazási iroda

Malajzia–Szingapúr–Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 7. nap: Kuala Lumpur – Melaka
Reggel továbbutazás a Világörökség részét képező Melakában, mely az egyik legkorábbi maláj szultanátus helyszíne volt, amelyet előbb a portugálok, majd a hollandok később a britek gyarmatosítottak. A Porta de Santiago, Szent Pál-templom, a „Stadthuys” avagy a régi városháza, a holland Krisztus-templom, Cheng Hoon Teng-templom és a Jonker utca antikvitásainak felkeresése. Szállás Melakában.

Malajzia–Szingapúr–Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 8. nap: Melaka – Szingapúr
Továbbutazás Szingapúrba, félnapos városnézés: a közigazgatási negyed, a Raffles tér, a Merlion Park, a Marina-öböl ahol impozáns épületek sora található, mint a Fullerton Hotel, Esplanade park, Marina Bay Sands Hotel, Helix-híd, a buddhista-taoista Thian Hock Keng templom megtekintése, majd látogatás a kínai negyedben. Szállás Szingapúrban.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével - OTP Travel Utazási iroda

Malajzia–Szingapúr–Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 9. nap: Szingapúr – Jáva, Jogjakarta
Reggeli, majd szabadprogram Szingapúrban, később transzfer a repülőtérre és utazás átszállással Indonéziába, Jáva-szigetére. Indonézia több mint tizenháromezer szigetéből az egyik legjelentősebb szigete Jáva, mivel itt található a fővárosa is, Jakarta, valamint a népesség több mint fele. Transzfer a szállodába, pihenés és szállás Jogjakartában.

Malajzia–Szingapúr–Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 10. nap: Jáva, Jogjakarta – Borobudur – Prambanan
Reggeli, majd egész napos kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező Borobudur templomhoz, mely az egyik legnagyobb buddhista épületegyüttes. A négyszögletű teraszok a földi létet jelképezik, a fölöttük elhelyezkedő három kör alakú, pedig a szellemi világ szimbóluma. A felső teraszokon sztúpák sorakoznak, közepükben Buddha szobrokkal. Később rövid megállás a közelben található kisebb, de szintén fontos Pawon és Mendut templomoknál, melyek azonos mértani vonalon fekszenek Borobudurral, melynek szakrális funkciót feltételeznek. Ezt követően utazás a sziget legérdekesebb hindu sírjához, a Prambanan nevű templomegyütteshez. A IX. században épült sívaista stílusú épületek hat szentélyből állnak, melyből a három főépület Sívának, Visnunak és Brahmának tiszteleg. A Prambanant körülvevő terület Közép-Jáva talán legszebb, templomokkal övezett parkja. Szállás Jogjakartában.

Malajzia–Szingapúr–Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 11. nap: Jogjakarta – Keraton – Bali, Ubud
Reggeli után látogatás Keratonban, a szultán palotájának megtekintése, mely az első jogjakartai szultán, Hamengkubuwono számára épült 1756-ban. Később látogatás a helyi kézműves bazárban, majd a Maliboro sugárúton, vásárlási lehetőség. Ezt követően transzfer a repülőtérre és utazás Bali szigetére. A Jáva és Lombok között fekvő Bali az indonéz szigetvilág legszebb és legkedveltebb úti célja. A vulkanikus hegyek, a zöldellő teraszos rizsföldek, az egzotikus, buja növényzet, a finom homokos strandok, valamint a vendégszeretetükről és kultúrájukról híres balinéz hindu szigetlakók varázslatos kikapcsolódást nyújtanak az ide érkező turisták számára. Transzfer Ubudba, Bali kulturális központjába, szállás elfoglalása. Szállás Ubudban.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével - OTP Travel Utazási iroda

Malajzia–Szingapúr–Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 12. nap: Ubud – Taman Ayun – Beratan tó – Pura Luhur Batukaru – Benoa
Reggeli után Ubud felfedezése, majd kirándulás a gyönyörű kerttel rendelkező Pura Taman Ayun templomhoz, melyet mengwi királyság uralkodója építtetett 1634-ben. Továbbutazás az 1239 méter magasan fekvő festői Beratan tóhoz, később a 2270 méter magas Mount Batukaru lábánál fekvő, harsányzöld mohával benőtt ősi épületekből álló Pura Luhur Batukaru templomnál. Később látogatás egy helyi kávéfarmon és egy fűszerfarmon. Transzfer a sziget déli részén található Benoa félszigetre szállás elfoglalása.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével - OTP Travel Utazási iroda

Malajzia–Szingapúr–Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 13. nap: Benoa
Szabadprogram, pihenés a tengerparton reggelis ellátással. Fakultatív programlehetőségként Kelet-Bali misztikumának felfedezése: az egész napos kirándulás során a fafaragás egyedi építészeti megoldásainak megtekintése Klungklungban, majd továbbutazás a Besakih templomhoz, Bali legnagyobb templom komplexumához, mely Bali szent vulkánja, a Mount Agung oldalában helyezkedik el. Délután látogatás egy hagyományos balinéz faluban. Szállás Benoán.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével - OTP Travel Utazási iroda

Malajzia–Szingapúr–Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 14. nap: Benoa
Szabadprogram, pihenés a tengerparton reggelis ellátással. Fakultatív programlehetőségként Kintamani szépségeinek felfedezése: egész napos kirándulás során Batubulanban a Ramayana hercegnő történetét elmesélő tradicionális barong és keris tánc megtekintését követően látogatás egy fafaragásairól ismert faluban. Útközben megálló a Batur vulkán közelében, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a krátertóra és a környező vulkánokra, majd látogatás a Szent Fiatalság Forrásához. Szállás Benoán.

Malajzia-Szingapúr-Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével - OTP Travel Utazási iroda

Malajzia–Szingapúr–Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 15. nap: Benoa – Budapest
Szabadprogram, pihenés a tengerparton reggelis ellátással. Délután transzfer a repülőtérre és hazautazás egy átszállással.

Malajzia–Szingapúr–Indonézia körutazás Jáva és Bali szigetével 16. nap: Budapest
Megérkezés Budapestre a kora reggeli órákban.


Minimum létszám: 15 fő.Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a Világnak.

Délkelet-Ázsia összes szépsége egy országban!

Képek

Szállás

Szállás leírás
Szoba szolgáltatások

Ár tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Penang és Denpasar – Budapest útvonalon, turista osztályon, továbbá helyi repülőjáratokkal Szingapúr – Jakarta – Jogjakarta – Denpasar útvonalon
 • utazás a körutazás során légkondicionált autóbusszal
 • 13 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • félpanziós ellátás (kivétel az üdülés során, a 13-14-15.napon csak reggelis ellátás)
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
 • magyar idegenvezető

 

Ár nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • illetékek
 • maláj idegenforgalmi adó (cca. 36 MYR/fő)
 • borravalók (cca. 70 USD/fő)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok (minimum létszám 10 fő)
  Bali - egész napos Kelet-Bali misztikuma
  Bali - egész napos Kintamani szépségei

Hasznos információk

Szolgáltatások
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

Legfrissebb inspirációk:


Hamburg - OTP Travel Utazási Iroda
ötcsillagos élmény

Kreatív városok - OTP Travel Utazási Iroda
az UNESCO exkluzív listájáról szemezgettünk

Horvátország - OTP Travel Utazási Iroda
szemrevaló szomszéd

Angkor, az elfeledett város - OTP Travel Utazási Iroda
romjaiban is lenyűgöző

OTP Travel Utazási Iroda- Rodosz, a pillangók szigete!
Igazi mesebeli táj, egy apró paradicsom Rodosz szívében.

< VISSZA

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő Chat
hétfőtől - péntekig
09:00 - 17:30