Élmények a világ körül

Keresés

Édes csábítás itthon is

Édes csábítás itthon is - OTP Travel Utazási Iroda
Az édességek készítése igazi művészet.

Édes csábítás itthon is


Az édességek készítése igazi művészet. A hideg vízzel, fűszerekkel habosított kakaót már a maják is ismerték és az Istenek eledelének tartották. A spanyol hódítók először 1519-ben találkoztak ezzel az itallal és alapanyagával, a kakaóbabbal, amely az Amazon sűrű őserdeiből vándorló indián törzsekkel jutott el Mexikóig.

Édes csábítás itthon is - OTP Travel Utazási Iroda

Európába már csokoládé formájában érkezett 1615-ben III. Fülöp spanyol király leányának hozományaként. Először gyógyszerként – frissítő és erősítő szerként - készítették el a patikusok, majd idővel inkább élvezeti értékéért kezdték fogyasztani a francia udvarban. XIV. Lajos, Casanova, Napóleon és Mozart is nagyra tartotta a sokszor csak szerelem elixírjeként emlegetett nedűt. A 18. század végéig a csokoládét italként fogyasztották, vízzel, fűszerekkel, speciális receptúrák alapján. A napjainkban ismert szilárd csokoládék a 19. században jelentek meg az új eljárásoknak köszönhetően, melynek során a kakaóbabból és kakaóporból egy holland vegyész segítségével kakaóvajat tudtak előállítani. A csokoládékészítés művészete hazánkban is több évszázados múltra vezethető vissza, ismerjük meg és lessünk be az ország legcsábítóbb manufaktúráiba és kóstoljuk meg az évszázados receptúrák ízvilágát.


 

Szamos Csokoládé és Marcipán Múzeum


Édes csábítás itthon is - OTP Travel Utazási Iroda

Budapest szívében a Szamos Csokoládé Múzeumban a 20-as évekbeli cukorkabolt és a századfordulós csokoládéműhely egykori életébe kaphatunk betekintést a marcipán különlegességek mellett. Megismerkedhetünk a csokoládékészítés titkaival és megcsodálhatjuk azokat az aprólékos munkával megszobrászkodott marcipán műalkotásokat is, mint például az országház tökéletes miniatűr mása.

Szerencsi bonbon


Édes csábítás itthon is - OTP Travel Utazási Iroda

1923-ban nyitotta meg kapuit a szerencsi csokoládégyár, melynek ikonikus termékei, mint a Macskanyelv, Állat ABC, Vár Csokoládé, Szerencsi Retró szelet belföldön és külföldön is hamar népszerű termékekké váltak. Az interaktív csokoládéműhelyben saját magunk alkothatjuk meg a csokoládékülönlegességeket és az üzemi méretű előállítás titkaiba is betekintést nyerhetünk.

Csokoládémúzeum Budapest


Édes csábítás itthon is - OTP Travel Utazási Iroda

A Csokoládémúzeum kiállításán nem csak az olvadó csokoládé gasztronómiai élvezetében merülhetünk el, hanem olyan kulturális utazást tehetünk, melynek során százéves csokoládé készítő eszközöket, ikonikus csokoládé csomagolásokat ismerhetünk meg, miközben századfordulós csokoládéboltok kirakataiban gyönyörködhetünk. Az igazi élvezetet a csokoládé szökőkútba mártott finomságok kóstolása teszi teljessé, valamint saját csokoládénkat is elkészíthetjük és feldíszíthetjük a program során.

Harrer Csokoládéműhely – Sopron


Édes csábítás itthon is - OTP Travel Utazási Iroda

Az osztrák gyökerekhez visszanyúló Harrer Csokoládéműhely 2009 óta várja az édességek szerelmeseit modern építészeti stílusban megalkotott műhelyében, ahol minden terméket kézzel készítenek. Táblás és törtcsokoládék, forró csokoládék, bon-bonok és trüffelek varázsvilága ez, ahol minden alapanyag válogatott forrásból származik és kizárólag természetes eredetű. Bármelyik programot is választjuk, egy napra - büntetlenül - Csukás István népszerű mesefigurájává Gombóc Artúrrá válhatunk, és elmondhatjuk magunkról, hogy szeretjük: a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét,a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét,a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon.

Kapcsolódó inspirációk:


Etyeki gasztro-örömök - OTP Travel Utazási Iroda
Etyek a gasztronómia igazi fellegvárává nőtte ki magát az elmúlt években, se szeri, se száma a páratlan gasztronómiai élményeket nyújtó pincészeteknek és vendéglátóhelyeknek.

Sisi kedvence: Gödöllő - OTP Travel Utazási Iroda
Magyarország egyik legimpozánsabb barokk kastélya Erzsébet királyné kedvelt pihenőhelye volt, ahol szenvedélyének, a lovaglásnak is hódolhatott.

Dél-Alföld kincse: Ópusztaszer - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük a történelemmel átitatott táj legérdekesebb látnivalóit és hungaricumait, ahol érdemes elkalandoznunk elődeink lábnyomain.

A legszebb kastélyok Magyarországon - OTP Travel Utazási Iroda
Hazánk impozáns kastélyaiban bepillantást nyerhetünk !

Kis magyar divattörténet – színes népviseletek - OTP Travel Utazási Iroda
A magyar népviselet négy nagyobb táji típusát különböztethetjük meg egymástól: a dunántúlit, a felföldit, az alföldit és az erdélyit.

A magyar pirospaprika nyomában - OTP Travel Utazási Iroda
A magyar fűszerpaprika íze mellett hungarikum csoda-fűszerünk története is figyelemreméltó.

Kalandparki kihívások - OTP Travel Utazási Iroda
Hazánk változatos tájain barangolva számos olyan kalandparkra lelhetünk, ahova érdemes betérnünk, ha izgalmas és újszerű élményprogramra vágyunk.

Kornyi-tó - Balaton-felvidék - OTP Travel Utazási Iroda
A Balaton-felvidék legszebb táján, a Káli-medence közepén izgalmas kompozíció ragadja meg a figyelmet.

Kapcsolódó ajánlatok:
Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.