Élmények a világ körül

Keresés

Kalandparki kihívások

Kalandparki kihívások - OTP Travel Utazási Iroda
Hazánk változatos tájain barangolva számos olyan kalandparkra lelhetünk, ahova érdemes betérnünk, ha izgalmas és újszerű élményprogramra vágyunk.

Kalandparki kihívások

Hazánk változatos tájain barangolva számos olyan kalandparkra lelhetünk, ahova érdemes betérnünk, ha izgalmas és újszerű élményprogramra vágyunk.
 

A kalandparkokban a családdal érkezők és az adrenalin függők is megtalálják a számításaikat a különböző nehézségű pályák és programok között. Egyaránt jó választás lehet egy családi hétvége élmény albumához vagy pedig egy barátokkal eltöltött hétvége felejthetetlen bátorságpróbájának részeként. A hazai élmény- és kalandparkok színes palettáján biztosan nem találunk két egyformát, hiszen mindegyik kihasználja az egyediség és újszerű szabadtéri szórakozás változatos ötleteit.

Sátoraljaújhely - Zemplén Kalandpark

Kalandparki kihívások - OTP Travel Utazási Iroda

Sátoraljaújhelyen, az ország legészakibb városában található a Zempléni Kalandpark. Közel-Kelet Európa leghosszabb bob pályája, változatos nehézségű kalandtúra pályák, libegő, 21 méteres mászófal, tansövények és számtalan egyéb szórakozási lehetőség csábítja kikapcsolódásra az ide látogatókat. Az adrenalin függők egy 80 km/órás sebességgel átcsúszó kötélpályán tehetik próbára bátorságukat a Szár-hegy és Magas-hegy között futó 1000 méter hosszúságú pályán. A kevésbé bátrak ugyanezt az utat üvegpanorámás zárt kabinnal tehetik meg, ahonnan felejthetetlen kilátásban gyönyörködhetünk a Zemplén változatos tájai felett.

Visegrád – Canopy

Kalandparki kihívások - OTP Travel Utazási Iroda

A lombkorona tanösvények térhódítása után hazánkban egyedülállóként Magyarország első Canopy pályáján a Dunakanyarban próbálhatjuk ki a fák lombkoronája feletti száguldás élményét. 45 játékelem 3 nehézségi szinten biztosítja azt, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő kihívást, miközben a Fellegvár és a Dunakanyar szépséges hegyei felelnek a képeslapra illő panorámáért.

Kislőd - Sobri Jóska Kalandpark

Kalandparki kihívások - OTP Travel Utazási Iroda

A szórakozási lehetőségek tárháza szinte végtelen a Bakonyban található élményparkban, többek között íjászat, elektromos kisautók, kisvasút, vízi akadálypályák, lézerharc, drótkötélpálya, bob pálya, mászófal várja a család apraját-nagyját. A legkisebbek számára külön játékokkal készülnek, valamint egy állatsimogató és étterem is biztosítja az egész napos felhőtlen kikapcsolódást.

Mátrafüred - Oxygen Adrenalin Park

Kalandparki kihívások - OTP Travel Utazási Iroda

A Mátra-Sástón található 16 hektáron elterülő Oxygén Adrenalin Park gyönyörű, oxigéndús környezetben csábítja az izgalmak kedvelőit. A park 35 élményeleme és bobpályája nevéhez hűen garantálja az izgalmaktól túlfűtött időtöltést. Az ennél is extrémebb élményre vágyók a canopy-n, azaz egy 30 méteres magas alpesi csúszdán „szárnyalhatnak” a szakadék felett, de ezen kívül számos egyéb szórakoztató játék megtalálható, mint például a paintball, quad gyermek és felnőtt pálya, vízi akadálypálya, 360 fokos hinta, légvár, kisállatsimogató.

Szilvásvárad - Kalandpark és Kalanderdő Szilvásvárad

Kalandparki kihívások - OTP Travel Utazási Iroda

A Bükk legnépszerűbb kalandparkja azokra is gondol, akik még csak kezdeti, ismerkedő, bátortalan lépéseiket teszik meg a kalandparkok világában. Három kalandpályája közül a kék jelű kifejezetten kezdők, családok és idősek számára épült, így ők is biztonsággal gyűjthetik a rendhagyó élményeket. A kalandpark nyomvonala különösen festői, hiszen többször keresztezi a Szalajka-völgyben futó Szalajka-patakot. Külön élményt nyújt a monstrollerezés, az euro bungee, a lézerharc, a mászófal, az aranymosás, a kisebbek bátorságát pedig egy mini kalanderdő teszi próbára.

Zamárdi – Kalandpark

Kalandparki kihívások - OTP Travel Utazási Iroda

Amennyiben megunjuk az egész napos pancsolást a Balaton partján, csak egy ugrásra, Zamárdi főútja mellett találjuk azt a 18 élményelemes kalandpályát, mely a gyermekek számára egész napos felhőtlen kikapcsolódást biztosít. Csúszópályák, ugrótorony, vízidodzsem, vízigolyó, vízihenger, kincsmosás, labirintus, élménygőzös, csak néhány a számtalan attrakció közül, mellyel a Balaton déli partján megbújó kalandpark csalogat.

Zalaszabar - Zobori Élménypark

Kalandparki kihívások - OTP Travel Utazási Iroda

A Kis-Balaton népszerű ökoturisztikai célpont a háborítatlan természet szerelmeseinek, a szomszédságában kialakított élménypark akkor is bevethető programlehetőség, ha éppen kicsit hűvösebbre, esősebbre fordul az idő. Az attrakciók közül számos olyan beltéri elem van, melyeket akkor is felhőtlenül élvezhetünk, ha kint éppen nem tombol a strandidő. A beltéri játszóház, lézerharc, virtuális játékok és szimulátorok (hullámvasút, autóverseny, vadászrepülőgép vezetése), beltéri csúszdapark, ability park és ökoház, szabadulószoba, 4XD filmek hosszú órákra leköti a család-apraját nagyját, hőségben pedig a kültéri vizes játszótér, óriás csúszda, elektromos dodzsem pálya, vízi dodzsem hozhat felfrissülést.

Kapcsolódó inspirációk:


Etyeki gasztro-örömök - OTP Travel Utazási Iroda
Etyek a gasztronómia igazi fellegvárává nőtte ki magát az elmúlt években, se szeri, se száma a páratlan gasztronómiai élményeket nyújtó pincészeteknek és vendéglátóhelyeknek.

Sisi kedvence: Gödöllő - OTP Travel Utazási Iroda
Magyarország egyik legimpozánsabb barokk kastélya Erzsébet királyné kedvelt pihenőhelye volt, ahol szenvedélyének, a lovaglásnak is hódolhatott.

Dél-Alföld kincse: Ópusztaszer - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük a történelemmel átitatott táj legérdekesebb látnivalóit és hungaricumait, ahol érdemes elkalandoznunk elődeink lábnyomain.

A legszebb kastélyok Magyarországon - OTP Travel Utazási Iroda
Hazánk impozáns kastélyaiban bepillantást nyerhetünk !

Kis magyar divattörténet – színes népviseletek - OTP Travel Utazási Iroda
A magyar népviselet négy nagyobb táji típusát különböztethetjük meg egymástól: a dunántúlit, a felföldit, az alföldit és az erdélyit.

A magyar pirospaprika nyomában - OTP Travel Utazási Iroda
A magyar fűszerpaprika íze mellett hungarikum csoda-fűszerünk története is figyelemreméltó.

Édes csábítás itthon is - OTP Travel Utazási Iroda
Az édességek készítése igazi művészet.

Kornyi-tó - Balaton-felvidék - OTP Travel Utazási Iroda
A Balaton-felvidék legszebb táján, a Káli-medence közepén izgalmas kompozíció ragadja meg a figyelmet.

Kapcsolódó ajánlatok:


PÉCSI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre

VESZPRÉMI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre

SZEGEDI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre

GYŐRI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre

EGER ÉS HATVAN LÁTNIVALÓI

Magyarország
85 800 Ft-tól/fő