Élmények a világ körül

Keresés

Miami Beach „Baywatch” tornyai

Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Ami Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak a szabadságszobor, az Miami Beachnek a hófehér tengerparton sorakozó, színes életmentő tornyok sokasága. Merüljön el a színkavalkádba velünk!

Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai

 
A Húsvét-szigeteken található Moai-szobrokhoz hasonlóan az életmentő tornyok az identitás és kultúra kifejezői lettek Miami Beach-en.
 

Részben ezek az ikonikus látványosságok adták az inspirációt a cukorka színű életmentő tornyok tervezéséhez. Miamiban járva mindenképp tűzzük bakancslistánkra meglátogatásukat.

Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai - OTP Travel Utazási Iroda

A színek kavalkádjában

1995-ben az Andrew hurrikán után egy híres építész céget, a William Lane Architecht-et kérték fel arra, hogy a meglévő öt megrongálódott tornyot újjáépítsék. Ezek hamarosan ikonikus jelképeivé váltak South Beach-nek, melyek a város megújulását reprezentálták. 20 évvel később hat új prototípust dolgoztak ki és új köntöst kapott a már meglévő 36 torony, melyek a Miami Beach South Point Parktól a 86. utcáig helyezkednek el, több kilométer hosszan. 2016-ban mutatták be a William Lane által tervezett életmentő tornyokat, melyek időjárásállóbb jellemzőkkel, erősebb ablakokkal és idő állóbb anyagokkal rendelkeznek. Mivel a sós párás levegő hamar tönkreteszi az épületek festését, így pár évente rendszeresen felújítják őket.
Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai - OTP Travel Utazási Iroda
A tetővonalak, kontúrok, színek és anyagok absztrakt részletei az art deco-t idézik. A South Pointe-tól kezdődően Miami Beach életmentő tornyai kilométereken át húzódnak. Miután az Andrew hurrikán 1992-ben elpusztította a korábbi tornyokat, úgy döntöttek, hogy a klasszikus stílusú tornyokat a város ikonjává emelik. Azóta rengeteg különböző ember vett részt a tervezésükben, az építészektől kezdve a művészeken át a zenészekig, így mindegyik teljesen egyedi.
Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai - OTP Travel Utazási Iroda
Van közöttük az amerikai zászlót megidéző, vagy a hippi korszakra jellemző, mindegyik élénk színeivel és különleges építészeti megoldásaival válik egyedivé. Az épület alkotói azt szeretnék, hogy minden életkorú, identitású és származású emberhez szólnának az épületek. A tornyok nemcsak az art deco mozgalom hatásait mutatják, amelyről Miami Beach nagy része ismert, hanem olyan rajzfilmeket is felidéznek, mint a Jetson család, illetve a minigolfpályák világát és Miami trópusi hangulatát is megidézik.
Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai - OTP Travel Utazási Iroda
Hurrikán biztosra tervezték az új tornyokat, mivel nincsen stabil alapjuk ezért viszonylag mobilisnak számítanak, így szükség esetén ideiglenes el tudják szállítani őket biztonságos helyre.
Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai - OTP Travel Utazási Iroda

Kapcsolódó inspirációk:


Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Miami Beach Art Deco történelme | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Az Art Deco Miami Beach egyik meghatározó építészeti stílusa, kialakulása izgalmas múltra tekint vissza. Merüljön el érdekességeiben Ön is!

A legjobb adventi programok New York-ban - OTP Travel Utazási Iroda
Korcsolyázás a műjégpályán, a város karácsonyfájának ünnepi kivilágítása vagy a botanikus kert időszakos kiállításainak meglátogatása csak néhány a számos izgalmas adventi program közül.

Meleget ajánlunk - OTP Travel Utazási Iroda
A Föld legforróbb helyei - hőmérsékleti rekordok.

További 25 furcsa tény az USA-ról - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel együtt ezt a csodálatos országot!

US Route 66 - OTP Travel Utazási Iroda
Mítosznak született, legendává vált.

Kapcsolódó ajánlatok: