Élmények a világ körül

Keresés

Toszkána éke - Pisa

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Toszkána egyik ékszerdoboza Pisa. Fedezze fel különleges látnivalót velünk!

Toszkána éke - Pisa

 
Pisa Olaszország Toszkána régiójának egyik leghíresebb városa. A turisták gyakran megállnak Pisában a Firenzébe vezető úton, hiszen a város fantasztikusan szép, és a legendás ferde toronynál sokkal több látnivalót kínál. Olaszország nyugati partvidékén található, mindössze 20 percre a Ligur-tenger partjától, és remek közlekedési kapcsolatokkal Firenze, Livorno és La Spezia felé. A mindössze 91 000 lakosú város a régió egyik legkisebbje, de történelmileg az egyik legfontosabb és legbefolyásosabb volt.
 

Pisa a XI. században emelkedett fel, és Itália egyik legfontosabb tengeri köztársaságává vált. A város gyors fejlődésnek indult, és nőtt a lakossága, valamint felépítették a ma is álló világhírű műemlékeket. A középkorban Pisa számos csatában vett részt, és fontos szerepet játszott a guelfák és ghibellinek közötti háborúkban és viszályokban. A város ma is fenntartja kikötőit, ez adja gazdaságának nagy részét. Továbbá az olyan ikonikus épületeknek köszönhetően, mint a ferde torony, Pisa fejlett turisztikai infrastruktúrával rendelkezik. Ez a történelmi város sokkal többet ér egy futó látogatásnál, és remek kiindulópontként szolgál azok számára, akik szeretnék felfedezni Toszkána ezen régióját.

Santa Maria Assunta székesegyház

Érintetlen Borneo - OTP Travel Utazási Iroda
Ezt a gyönyörű székesegyházat háttérbe szorítja a ferde torony, de feltétlenül meg kell nézni, ha Pisába látogatunk. A székesegyház építését a XI. században kezdték el, és 1092-ben fejezték be. Homlokzata igazán díszes, gyönyörű kő- és márványívek sorával és három pazar bronzajtóval. Ez az építmény valóban a vallási építészet remekműve, és csodálatos látványt nyújt.

Pisai ferdetorony

Érintetlen Borneo - OTP Travel Utazási Iroda
Ez a világszerte ismert építmény az egyik legfőbb turisztikai vonzerő. A Campanile vagy a pisai székesegyház harangtornya önmagában is gyönyörű építmény, de híressé a feltűnő dőlése tette. A XII. században épült toronyról hamarosan kiderült, hogy az alapok instabilak, és az épület dőlni kezdett. A torony a mai napig dől, és különböző óvintézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy ne dőljön össze.

Keresztelőkápolna

Érintetlen Borneo - OTP Travel Utazási Iroda
A székesegyházhoz és a ferdetoronyhoz kapcsolódó keresztelőkápolna 54 méter magas, gyönyörű külső kialakítású, sokféle szoborral, ívvel és díszítéssel varázsolja el a turistáka. Ráadásul a keresztelőkápolna kupolás teteje csak félig teljes - a fele narancssárga cserepekkel van fedve, míg a másik fele csupasz maradt, és soha nem fejezték be.

Campo Santo

Érintetlen Borneo - OTP Travel Utazási Iroda
A Dóm téren vagyis a Csodák terén található utolsó említésre méltó építmény a Műemléktemető azaz a Campo Santo. A katedrális oldalában található komplexum ugyanabból a kőből készült, mint a többi épület, és egy gyönyörű és békés belső udvarral rendelkezik. A főépület belső folyosója fényben fürdik, és néhány gyönyörű freskó található benne.

Nemzeti Múzeum

Az Arno folyó partján található Pisai Nemzeti Múzeum a város legértékesebb múzeuma, amely lenyűgöző műtárgyakat és szobrokat mutat be. Ha szeretnénk egy kicsit megismerni ennek a szép városnak a történetét, akkor ezt a múzeumot mindenképpen érdemes meglátogatni. A nevezetes tárgyak közé tartoznak a székesegyház és a keresztelőkápolna eredeti szobrai, valamint néhány csodálatos festmény a XII. és XIII. századból. Ezenkívül sok ősi kézirat és más vallási relikvia is található a különböző pisai templomokból.

Lovagok palotája - Palazzo dei Cavalieri

Érintetlen Borneo - OTP Travel Utazási Iroda
A Lovagok tere Pisa egyik főtere, a Palazzo dei Cavalieri pedig egy gyönyörű palota, amely a tér központi látványossága. Ez a palota a XVI. században épült, és eredetileg a Szent István lovagok főhadiszállása volt. Egy nagy központi lépcső vezet fel a főbejárathoz, és egy sor kőszobor, amelyek Toszkána hercegeit ábrázolják.

Séta az Arno folyó mentén

Érintetlen Borneo - OTP Travel Utazási Iroda
Az Arno folyó Olaszország egyik fő folyója, Pisa pedig a folyó partja mentén épült ki. Pisa központjában öt gyönyörű híd ível át az Arnón.

Pisai Egyetem Botanikus Kertje

Érintetlen Borneo - OTP Travel Utazási Iroda
A kertet eredetileg a XVI. században a Medici család építette. A történelmi óváros szívében található kert könnyen megközelíthető, és gyönyörű növényeket, fákat, virágokat és állatvilágot rejt. A kert több különböző részre oszlik, köztük kertekre, tavakra, üvegházakra és arborétumra.

Kapcsolódó inspirációk:


Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Toszkána egyik legszebb pontját a középkori felhőkarcolók városának is hívják. Tartson velünk San Gimignanoba!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Siena gazdag történelmi múltjáról, gyönyörű építészetéről és impozáns főteréről ismert. Fedezze fel velünk a régió fővárosát!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Az észak-olaszországi Emilia-Romagna tartomány fővárosa, Bologna nagyjából félúton fekszik Firenze és Milánó között. Fedezze fel velünk!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Olaszország régióinak jellegzetes ízei és különlegességei vannak. Ezúttal a toszkán finomságokat vesszük sorra.

Nagy szépségek nyomában Rómában - OTP Travel Utazási Iroda
5 különleges római látnivaló, mely felfedezésre vár!

Puglia, Olaszország legkeletibb gyöngyszeme - OTP TRAVEL utazási iroda
Olaszországi hosszú hétvége? Két órás repülőúttal könnyen elérhetjük az „olasz csizma sarkát”

Ízes Itália - OTP TRAVEL utazási iroda
La dolce vita – édes élet. Egy ország, ahol az élvezetes étkezés az élet elválaszthatatlan részét képezi.

Etna túra - OTP TRAVEL utazási iroda
Hasznos tippek a csúcstámadáshoz.

Édes Itália  - OTP TRAVEL utazási iroda
Olaszország többet nyújt mint gondolta. Mesés célpontok az olasz csizma minden szegletében.

Kultúrtripp Toszkánában - OTP TRAVEL utazási iroda
Reneszánsz romantika, mesebeli tájak, lankás borvidékek.

Kapcsolódó ajánlatok:


CHIA LAGUNA HOTEL VILLAGE****

Olaszország
érdeklődésre

CONRAD CHIA LAGUNA SARDINIA*****

Olaszország
érdeklődésre

UNAHOTELS NAXOS BEACH

Olaszország
érdeklődésre

RÓMA – ADVENTI HÉTVÉGE DEBRECENBŐL

Olaszország
299 000 Ft-tól/fő

RÓMA - VÁROSLÁTOGATÁS DEBRECENBŐL

Olaszország
319 000 Ft-tól/fő

RÓMA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Olaszország
349 000 Ft-tól/fő

MEDITERRÁN PILLANATOK

Olaszország
559 000 Ft-tól/fő

DÉL-OLASZORSZÁG TITKAI - PUGLIA

Olaszország
579 000 Ft-tól/fő

AZ ISMERETLEN SZICÍLIA

Olaszország
599 000 Ft-tól/fő

SZICÍLIA - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Olaszország
635 000 Ft-tól/fő