Élmények a világ körül

Keresés

Párizs ámulatba ejtő parkjai

Párizs ámulatba ejtő parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Párizs számtalan történelmi parkkal, különleges kerttel és zöldterülettel rendelkezik, ahol érdemes megpihentetni a városnézéstől megfáradt lábainkat.

Párizs ámulatba ejtő parkjai

A világhírű múzeumok, elegáns üzletek és kivételes gasztronómiai különlegességek fellegvárában könnyen elfelejtjük, hogy Párizs számtalan történelmi parkkal, különleges kerttel és zöldterülettel rendelkezik, melyeket a helyiek teljes mértékben kihasználnak a mindennapokban.
 

Romantikus folyópart menti séták, nyugodt piknikező helyek és számtalan szabadtéri sport lehetőség várja az ide érkezőket. Párizs zöldterületei nyüzsgő találkozóhelyek, ahol a város lakói kiélvezik a friss levegőt, a napsütést és a gyönyörű környezetet. Legyünk egy kicsit mi is igazi párizsiak és pihenjünk egyet a gyönyörű parkok valamelyikében.

Jardin du Luxembourg

Párizsi passzázsok - OTP Travel Utazási Iroda
A város legnépszerűbb parkja, a Jardin du Luxembourg a párizsi élet pillanatképét tárja a szemünk elé. Párok sétálnak a gesztenyefák között, a gyerekek fából készült vitorlásokat terelgetnek a tó vizén. A kert kialakítása 1612-ben kezdődött, amikor Marie de' Medici, IV. Henrik király özvegye új rezidenciájaként felépítette a Luxemburgi Palotát. A kert ma a francia szenátus tulajdona, amely a palotában ülésezik. A 23 hektáros kert gyepterületeiről, fákkal szegélyezett sétányairól, teniszpályáiról, színes virágágyásairól, valamint az 1620-ban épült festői Medici-kútról ismert.

Parc des Buttes-Chaumont

Párizsi passzázsok - OTP Travel Utazási Iroda
Buttes Chaumont a város egyik legnagyobb zöldterülete, a buja park barlangokat, vízeséseket, tavat és még egy szigetet is rejt, melynek tetején egy Sibylle-templom áll. Jelenlegi formáját Haussmann báró alakította ki az 1867-es Exposition Universelle megnyitására. A parkon keresztül vezetnek a XIX. századi, elhagyott Petite Ceinture vasútvonal sínjei, mely napjainkban pedig kedvelt fotótémának számít.

Parc Monceau

Párizsi passzázsok - OTP Travel Utazási Iroda
A Courcelles sugárút főbejáratánál található neoklasszicista rotunda jelzi a gyönyörű Parc Monceau 8,2 hektáros parkjának bejáratát. Louis Carrogis Carmontelle 1778-79-ben angol stílusban alakította ki, kanyargós utakkal, tavakkal és virágágyásokkal. Egy egyiptomi stílusú piramis az egyetlen mára megmaradt eredeti építmény, de a park egyéb jellegzetességei közé tartozik a velencei Rialtóról mintázott híd, egy reneszánsz boltív és egy korinthoszi oszlopsor. A gyerekeket játszóterek, körhinta és bábelőadások is várják. A parkban olyan szobrokat találunk, melyek többek között Frédéric Chopin és Charles-François Gounod zeneszerzőket, valamint Guy de Maupassant írót ábrázolják.

Jardin des Tuileries

Párizsi passzázsok - OTP Travel Utazási Iroda
A szökőkutakkal, tavakkal és szobrokkal teli 28 hektáros Tuileriák kertjét, amely a Jardin du Carrouseltől nyugatra kezdődik, jelenlegi formájában 1664-ben André Le Nôtre, a versailles-i kertek építésze hozta létre. A Szajna menti partokkal együtt az UNESCO világörökség részét képezik.

Jardin des Plantes

Párizsi passzázsok - OTP Travel Utazási Iroda
Az 1626-ban XIII. Lajos gyógynövénykertjeként alapított 24 hektáros párizsi botanikus kert idilli hely a sétálgatásra és piknikezésre. A Természettudományi Múzeum - Muséum National d'Histoire Naturelle - három kisebb épülete és egy kis állatkert, a La Ménagerie még vonzóbbá teszi a parkot. További látnivalók a bazsarózsa- és rózsakertek, egy alpesi kert, valamint az École de Botanique kertje, amelyet az iskola diákjai használnak.

Bois de Boulogne

Párizsi passzázsok - OTP Travel Utazási Iroda
A Párizs nyugati szélén található 845 hektáros kert megtervezését a londoni Hyde Park inspirálta. Délen két lóversenypálya található, a Hippodrome de Longchamp a galoppversenyek számára, a Hippodrome d'Auteuil pedig az akadályversenyek számára. Az erdők adnak otthont a híres Stade Roland Garrosnak is, ahol a francia nyílt tenisz bajnokságot rendezik.

Bois de Vincennes

Párizsi passzázsok - OTP Travel Utazási Iroda
A Párizs délkeleti sarkában található Bois de Vincennes mintegy 995 hektárnyi területet foglal magába. Az eredetileg királyi vadászterületet a forradalom után a hadsereg csatolta magához, majd III. Napóleon 1860-ban a városnak adományozta. A Bois de Vincennes mesés hely ahhoz, hogy elmeneküljünk egy kis időre a betondzsungelből, és egy maroknyi híres látnivalót is találunk itt, köztük egy varázslatos királyi kastélyt, a Château de Vincennes-t, hatalmas erődítményekkel és vizesárokkal. Párizs legnagyobb és legmodernebb állatkertje, a Parc Zoologique de Paris szintén itt található, akárcsak a csodálatos Parc Floral de Paris, egy botanikus park, amely izgalmas játszóterekkel várja a nagyobb gyerekeket. Az erdőben egy gyönyörű tó is található, ahol csónakokat lehet bérelni a tökéletes romantikus kikapcsolódáshoz.

Versailles-i kertek

Párizsi passzázsok - OTP Travel Utazási Iroda
A Párizs külvárosában található Versailles továbbra is az egyik legikonikusabb zöldterület a francia főváros közelében. A palotához legközelebb eső, 1661 és 1700 között francia stílusban kialakított rész híres geometrikusan elrendezett teraszairól, virágágyásairól, fákkal szegélyezett útjairól, tavairól és szökőkútjairól. A mintegy 400 márványból, bronzból és ólomból készült szobrot a korszak legtehetségesebb szobrászai készítették. A kert részét képezi az angol stílusú Jardins du Petit Trianon, ahol kanyargós, védett ösvényeken sétálhatunk. A palota délnyugati oldalán, a Parterre du Midi azaz déli virágágyás mellett épült Orangerie télen trópusi növényeknek nyújt menedéket.

Kapcsolódó inspirációk:


Franciaországi utazás: Bordeaux gasztronómia - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux minden kétséget kizáróan a bor egyik világvárosa. Gasztronómiai kincsei között azonban akad még néhány, amelyet a városban járva meg kell kóstolnunk!

Franciaországi utazás: Bordeaux kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux a borok Mekkája: rangos château-k, pincészetek és még számtalan egyéb látnivaló felfedezésre vár. Bemutatjuk a város lés környéke csodáit!

Provence-­i ízorgia - OTP Travel Utazási Iroda
Három izgalmas, hamisítatlan provence­-i receptet mutatunk be.

Városi strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható.

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Párizs - Disneyland, múzeumok, panoptikum - OTP Travel Utazási Iroda
Szeretnénk megmutatni a francia főváros legjobb helyszíneit, ahol kicsik és nagyok egyaránt kitűnően érezhetik magukat.

Kapcsolódó ajánlatok:


NORMANDIA – BRETAGNE

Franciaország
érdeklődésre

HOTEL ASTON LA SCALA****- NIZZA

Franciaország
érdeklődésre

HOTEL WEST END NICE****- NIZZA

Franciaország
érdeklődésre

NEHO SUITES CROISETTE**** - CANNES

Franciaország
érdeklődésre

PÁRIZS TITKAI

Franciaország
349 000 Ft-tól/fő

BORDEAUX - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Franciaország
355 000 Ft-tól/fő

PROVENCE, A FRANCIA RIVIÉRA ÉS MONACO

Franciaország
689 000 Ft-tól/fő