Élmények a világ körül

Keresés

New York: túl Manhattanen

New York: túl Manhattanen | OTP Travel Utazási Iroda
New York híres negyedei, mint Brooklyn, Bronx, Queens vagy Staten Island megérnek egy kitérőt. Tartson velünk és fedezze fel a Nagy Alma másik arcát.

New York: túl Manhattanen

Amerika legváltozatosabb városa New York, ahol a híres Manhattan negyeden túl is van élet. Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabb városrészeket, hogyha szeretnénk felfedezni ezt a multikulturális közeget és a Nagy Alma különböző hangulatait.
 

Brooklyn, Bronx, Queens és Staten Island a legismertebb negyedek, ahova – ha időnk engedi – érdemes egy kis kitérőt tennünk.

Brooklyn

New York: túl Manhattanen - OTP Travel Utazási Iroda
New York legváltozatosabb városrésze Brooklyn. A holland földművesek 1636-ban telepedtek le először a területen, amit hamarosan további települések követtek Flatlands, Wallabout, a Ferry, Gravesend és 1645-ben Breuckelen azaz a napjainkra Brooklynként ismert település. Az amerikai függetlenségi háború Long Island-i csatáját 1776. augusztus 27-én Brooklynban vívták, az amerikai hadsereg utolsó erői az East Riverre néző Brooklyn Heights-ra vonultak vissza. A XIX. század elején Brooklyn lett a világ első modern ingázó külvárosa, és Brooklyn Heights gazdag lakóközösséggé alakult át. Brooklyn legnépesebb részét 1816-ban faluként, 1834-ben pedig városként jegyezték be. Williamsburg és Bushwick települését 1855-ben csatolták hozzá. Napjainkban Brooklyn változó környékei - kávéházak, bárok, divatos éttermek, galériák, butikok és kézműves vállalkozások sokaságával - mágnesként vonzzák a XXI. század fejlődő "tudásalapú gazdaságának" vállalkozásait és fiatal munkavállalóit. Brooklynnak számos jellegzetes negyede van. Brooklyn Heights az East River mentén húzódó sétányáról panorámás kilátást nyújt Lower Manhattanre; a Park Slope lombos utcáin Brownstone házak sorakoznak; Carroll Gardens pedig megtartotta olasz-amerikai örökségét, miközben bővelkedik divatos éttermekben, üzletekben és bárokban. A DUMBO - Down Under the Manhattan Bridge Overpass - New York egyik legismertebb művészeti negyedévé vált, Coney Island pedig óceánparti strandja, sétánya és vidámparkja miatt népszerű turisztikai célpont.

Bronx

New York: túl Manhattanen - OTP Travel Utazási Iroda
Amerika legnagyobb állatkertje és a Yankee Stadion New York legészakibb kerületének uralkodó turisztikai látványosságai. A Manhattan északkeleti részén, a Harlem folyóval szemben található városrész, amely a hip-hopot, J.Lo-t és Kerry Washingtont adta a világnak, számos olyan látnivalót tartogat, amelyet érdemes felkeresni egy New York-i utazás során. A bronxi állatkerttel szemben, a Fordham Egyetem közelében található 250 hektáros New York-i Botanikus Kertet a New York-i miniatűr nevezetességeket bemutató ikonikus Holiday Train Show és a lenyűgöző Orchidea Show - februártól áprilisig tartják - miatt érdemes felkeresni. Akár baseballrajongók vagyunk, akár nem, a Yankee stadionba, a 27x-es World Series bajnok otthonába tett kirándulás biztosan életre szóló élmény lesz. A Yankees 2009-ben debütált modern stadionja új szintre emeli a baseball nézését. A 2.5 kilométer hosszú City Islanden élő kis közösség a Pelham Bay Park széléről nyíló hídon keresztül kapcsolódik Bronxhoz. Ez az egykori hajóépítő enklávé új-angliai stílusú menedékhelyet kínál, antikváriumokkal, galériákkal, régi viktoriánus házakkal és a nyüzsgő város többi részéhez képest lassabb életritmussal.

Queens

New York: túl Manhattanen - OTP Travel Utazási Iroda
2,2 milliós lakosságával ez a második legnépesebb kerület New York városában. Queens szimbóluma, az Unisphere egy óriási földgömb a Flushing Meadows Parkban. Ez egy remek hely, ahol a városrész lakói szórakozhatnak, sétálhatnak, biciklizhetnek, korcsolyázhatnak, futhatnak, grillezhetnek és focizhatnak. A szomszédban található a Queens Museum of Art, amelynek Panorama of New York City című kiállítása az egész város hihetetlenül részletes makettjét mutatja be. Az 1964-es világkiállításra épített mű annyira jól megkomponált, hogy konkrét házakat is meg tudunk határozni rajta.

Staten Island

New York: túl Manhattanen - OTP Travel Utazási Iroda
Staten Island több mint 9300 hektárnyi parkkal büszkélkedhet, ami a legzöldebb kerület becenevet adta neki. A lakosai által gyakran "elfelejtett kerületként" emlegetett legdélebbi része New Yorknak egyedi turisztikai látványosságokkal rendelkezik, melyek kiemeli a többi városrész közül. A narancssárga színű, háromszintes hajó szinte ikonikus a New York-i Szabadság-szoborról készült képeken. A Staten Island lakói erre az ingyenes ingázó járatra támaszkodnak, hogy naponta eljussanak a munkahelyükre, de a komp a turistáknak is lehetőséget kínál arra, hogy megnézzék New York látványosságait. A Szabadságszobor mellett keletre a Governors Island, nyugatra pedig az Ellis Island is látható. Staten Island-en található New York egyik titkos gyöngyszeme is, Fort Wadsworth, mely az Egyesült Államok leghosszabban lakott katonai bázisa volt. Ma az erőd maradványai a Gateway National Recreation Area részét képezik, a terület egyes részei még mindig katonai ellenőrzés alatt állnak, de a terület látogatható és remek piknikezőhely.

Kapcsolódó inspirációk:


Állati jó helyek - Utazás az állatok birodalmába - OTP Travel Utazási Iroda
Létezik néhány fantasztikus hely a világon, ahol az állatok teljességgel átvették az uralmat az emberektöl.

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
A világ tele van lenyűgöző, varázslatos, olykor meglepő, gyakran meghökkentő helyekkel.

New York híres film helyszínei | OTP Travel Utazási Iroda
New York ikonikus helyszínei a legnagyobb filmrendezőket is megihletik. Tartson velünk a legemlékezetesebb filmes helyszínekre!

New York gasztronómiai különlegességei | OTP Travel Utazási Iroda
New York a kultúrák olvasztótégelye, mely gasztronómiájában is megjelenik. A világ egyik legnagyobb metropolisza tálcán kínálja a kulináris élvezeteket. Íme a legínycsiklandóbb fogások!

New York titkos gyöngyszemei | OTP Travel Utazási Iroda
Titokzatos metróállomás, képeslapra illő kis piros világítótorony vagy a Central Park titkos barlangja? Tartson velünk és ismerje meg a Nagy Alma kevéssé ismert látványosságait!

Las Vegas a kaszinókon túl - OTP Travel Utazási Iroda
„Ami Vegasban történt, az Vegasban marad.” – tartja a népszerű mondás. Las Vegas azonban a kaszinók világán túl, jóval több érdekességet tartogat. Ismerje meg velünk „a bűnös város” másik arcát!

San Francisco fényei - OTP Travel Utazási Iroda
San Francisco sokkal több érdekességet tartogat, mint gondolná. Fedezze fel velünk a Golden Gate hídnak otthont adó híres várost!

AZ USA legszebb nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Az Amerikai Egyesült Államok természeti kincsestára kimeríthetetlen lehetőségeket tartogat. Tartson velünk az USA legszebb nemzeti parkjaiba!

USA, Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
Honnan kapta a város ikonikus nevét? Melyek a fő látványosságai? Ismerje meg velünk Amerika egyik legnépszerűbb városának titkait.

10 érdekesség a Niagara-vízesésről - OTP Travel Utazási Iroda
A Niagara-vízesés két ország határán fekszik, az USA és Kanada legnépszerűbb látványossága. Ismerje meg a 10 legérdekesebb tényt erről a lélegzetelállító természeti remekműről.

USA | Hawaii a tények tükrében II. | OTP Travel Utazási Iroda
Hawaii számtalan természeti szépséggel, kulturális és történelmi érdekességgel csábít. Összeállításunkban ezúttal újabb rendkívüli tényeket gyűjtöttünk össze az Egyesült Államok 50. államáról.

USA | Hawaii a tények tükrében | OTP Travel Utazási Iroda
Hawaii az Egyesült Államok 50 állama közül a 40. legnépesebb méretét tekintve a 43. Hawaii az egyetlen olyan amerikai állam, amely Észak-Amerikán kívül található.

USA | Hawaii 5 legjobb strandja | OTP Travel Utazási Iroda
Nem egyszerű feladat kiválasztani Hawaii legjobb strandjait, hiszen a szigetcsoport képeslapra illő tengerpartok végeláthatatlan listájáról ismert. Mutatjuk a legjobbakat!

Kapcsolódó ajánlatok:


CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
299 000 Ft-tól/fő

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
459 000 Ft-tól/fő

MIAMI - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
559 000 Ft-tól/fő

NEW YORK - A VÁROS, AMI SOHA NEM ALSZIK

Usa
589 000 Ft-tól/fő

KELETI PARTI EXPRESSZ - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
589 000 Ft-tól/fő

FLORIDAI VAKÁCIÓ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS BÉRAUTÓVAL, SZÁLLÁSSAL

Usa
690 000 Ft-tól/fő

USA - A TITOKZATOS DÉL

Usa
769 000 Ft-tól/fő

KALIFORNIAI KÉPESLAPOK - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
819 000 Ft-tól/fő

USA - NAPFÉNYES KALIFORNIA

Usa
839 000 Ft-tól/fő

USA - KELETI PART

Usa, Kanada
939 000 Ft-tól/fő

USA - NYUGATI PART - A NAGYVÁROSOK FÉNYEI ÉS A GRAND CANYON

Usa
999 000 Ft-tól/fő

A 66-OS ÚT - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
1 099 000 Ft-tól/fő