Élmények a világ körül

Keresés

New York: túl Manhattanen

New York: túl Manhattanen | OTP Travel Utazási Iroda
New York híres negyedei, mint Brooklyn, Bronx, Queens vagy Staten Island megérnek egy kitérőt. Tartson velünk és fedezze fel a Nagy Alma másik arcát.

New York: túl Manhattanen

Amerika legváltozatosabb városa New York, ahol a híres Manhattan negyeden túl is van élet. Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabb városrészeket, hogyha szeretnénk felfedezni ezt a multikulturális közeget és a Nagy Alma különböző hangulatait.
 

Brooklyn, Bronx, Queens és Staten Island a legismertebb negyedek, ahova – ha időnk engedi – érdemes egy kis kitérőt tennünk.

Brooklyn

New York: túl Manhattanen - OTP Travel Utazási Iroda
New York legváltozatosabb városrésze Brooklyn. A holland földművesek 1636-ban telepedtek le először a területen, amit hamarosan további települések követtek Flatlands, Wallabout, a Ferry, Gravesend és 1645-ben Breuckelen azaz a napjainkra Brooklynként ismert település. Az amerikai függetlenségi háború Long Island-i csatáját 1776. augusztus 27-én Brooklynban vívták, az amerikai hadsereg utolsó erői az East Riverre néző Brooklyn Heights-ra vonultak vissza. A XIX. század elején Brooklyn lett a világ első modern ingázó külvárosa, és Brooklyn Heights gazdag lakóközösséggé alakult át. Brooklyn legnépesebb részét 1816-ban faluként, 1834-ben pedig városként jegyezték be. Williamsburg és Bushwick települését 1855-ben csatolták hozzá. Napjainkban Brooklyn változó környékei - kávéházak, bárok, divatos éttermek, galériák, butikok és kézműves vállalkozások sokaságával - mágnesként vonzzák a XXI. század fejlődő "tudásalapú gazdaságának" vállalkozásait és fiatal munkavállalóit. Brooklynnak számos jellegzetes negyede van. Brooklyn Heights az East River mentén húzódó sétányáról panorámás kilátást nyújt Lower Manhattanre; a Park Slope lombos utcáin Brownstone házak sorakoznak; Carroll Gardens pedig megtartotta olasz-amerikai örökségét, miközben bővelkedik divatos éttermekben, üzletekben és bárokban. A DUMBO - Down Under the Manhattan Bridge Overpass - New York egyik legismertebb művészeti negyedévé vált, Coney Island pedig óceánparti strandja, sétánya és vidámparkja miatt népszerű turisztikai célpont.

Bronx

New York: túl Manhattanen - OTP Travel Utazási Iroda
Amerika legnagyobb állatkertje és a Yankee Stadion New York legészakibb kerületének uralkodó turisztikai látványosságai. A Manhattan északkeleti részén, a Harlem folyóval szemben található városrész, amely a hip-hopot, J.Lo-t és Kerry Washingtont adta a világnak, számos olyan látnivalót tartogat, amelyet érdemes felkeresni egy New York-i utazás során. A bronxi állatkerttel szemben, a Fordham Egyetem közelében található 250 hektáros New York-i Botanikus Kertet a New York-i miniatűr nevezetességeket bemutató ikonikus Holiday Train Show és a lenyűgöző Orchidea Show - februártól áprilisig tartják - miatt érdemes felkeresni. Akár baseballrajongók vagyunk, akár nem, a Yankee stadionba, a 27x-es World Series bajnok otthonába tett kirándulás biztosan életre szóló élmény lesz. A Yankees 2009-ben debütált modern stadionja új szintre emeli a baseball nézését. A 2.5 kilométer hosszú City Islanden élő kis közösség a Pelham Bay Park széléről nyíló hídon keresztül kapcsolódik Bronxhoz. Ez az egykori hajóépítő enklávé új-angliai stílusú menedékhelyet kínál, antikváriumokkal, galériákkal, régi viktoriánus házakkal és a nyüzsgő város többi részéhez képest lassabb életritmussal.

Queens

New York: túl Manhattanen - OTP Travel Utazási Iroda
2,2 milliós lakosságával ez a második legnépesebb kerület New York városában. Queens szimbóluma, az Unisphere egy óriási földgömb a Flushing Meadows Parkban. Ez egy remek hely, ahol a városrész lakói szórakozhatnak, sétálhatnak, biciklizhetnek, korcsolyázhatnak, futhatnak, grillezhetnek és focizhatnak. A szomszédban található a Queens Museum of Art, amelynek Panorama of New York City című kiállítása az egész város hihetetlenül részletes makettjét mutatja be. Az 1964-es világkiállításra épített mű annyira jól megkomponált, hogy konkrét házakat is meg tudunk határozni rajta.

Staten Island

New York: túl Manhattanen - OTP Travel Utazási Iroda
Staten Island több mint 9300 hektárnyi parkkal büszkélkedhet, ami a legzöldebb kerület becenevet adta neki. A lakosai által gyakran "elfelejtett kerületként" emlegetett legdélebbi része New Yorknak egyedi turisztikai látványosságokkal rendelkezik, melyek kiemeli a többi városrész közül. A narancssárga színű, háromszintes hajó szinte ikonikus a New York-i Szabadság-szoborról készült képeken. A Staten Island lakói erre az ingyenes ingázó járatra támaszkodnak, hogy naponta eljussanak a munkahelyükre, de a komp a turistáknak is lehetőséget kínál arra, hogy megnézzék New York látványosságait. A Szabadságszobor mellett keletre a Governors Island, nyugatra pedig az Ellis Island is látható. Staten Island-en található New York egyik titkos gyöngyszeme is, Fort Wadsworth, mely az Egyesült Államok leghosszabban lakott katonai bázisa volt. Ma az erőd maradványai a Gateway National Recreation Area részét képezik, a terület egyes részei még mindig katonai ellenőrzés alatt állnak, de a terület látogatható és remek piknikezőhely.

Kapcsolódó inspirációk:


Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Ami Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak a szabadságszobor, az Miami Beachnek a hófehér tengerparton sorakozó, színes életmentő tornyok sokasága. Merüljön el a színkavalkádba velünk!

Miami Beach Art Deco történelme | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Az Art Deco Miami Beach egyik meghatározó építészeti stílusa, kialakulása izgalmas múltra tekint vissza. Merüljön el érdekességeiben Ön is!

A legjobb adventi programok New York-ban - OTP Travel Utazási Iroda
Korcsolyázás a műjégpályán, a város karácsonyfájának ünnepi kivilágítása vagy a botanikus kert időszakos kiállításainak meglátogatása csak néhány a számos izgalmas adventi program közül.

Meleget ajánlunk - OTP Travel Utazási Iroda
A Föld legforróbb helyei - hőmérsékleti rekordok.

További 25 furcsa tény az USA-ról - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel együtt ezt a csodálatos országot!

US Route 66 - OTP Travel Utazási Iroda
Mítosznak született, legendává vált.

USA utazás - titokzatos dél - Dixiland - OTP Travel Utazási Iroda
NOLA - a semmihez sem hasonlítható hangulatú déli város.

New York - Nagy Alma kis költséggel - OTP Travel Utazási Iroda
Ingyenes programok, látnivalók.

Kapcsolódó ajánlatok: