Élmények a világ körül

 
USA-beli útjaink csak Önt várják!

Amerikai Egyesült Államok

Úti célok az Amerikai Egyesült Államokban

A közel 10 millió négyzetkilométer területű Amerikai Egyesült Államok történelmének és bevándorlóinak köszönhetően a világ nemzetileg és kulturálisan egyik legváltozatosabb társadalma. Természeti szépségeinek, látnivalóinak sokasága megszámlálhatatlan, bárhová is utazunk, felejthetetlen élményeket ígér az itt eltöltött idő.

Az utazásra ajánlott időszak: Las Vegasban a legmelegebb nyári hónapok kivételével egész évben utazási szezon van, New Yorkba tavasszal és ősszel a legkellemesebb az utazás a mérsékelt hőmérséklet miatt, Floridában mindig süt a nap és jó idő van, de a szeptember-október hónapok hurrikán szezonját kerülni kell.
Budapestről közvetlen járat közlekedik New Yorkba és Chicagóba, a menetidő kb. 10 óra. Az USA többi nagyvárosába átszállással lehet eljutni, rengeteg légitársaság és járat közül lehet választani.


Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást. https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs


CSOPORTOS AJÁNLATOK


NEW YORK - A VÁROS, AMI SOHA NEM ALSZIK - CSOPORTOS

Usa
559 000 Ft/fő -től

USA - KELETI PART - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Usa
799 000 Ft/fő -től

NAPFÉNYES KALIFORNIA

Usa
867 000 Ft/fő -től

USA - NYUGATI PART ÉS A GRAND KANYON

Usa
917 000 Ft/fő -től

USA - A TITOKZATOS DÉL - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Usa
937 000 Ft/fő -től

ROUTE 66 - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Usa
999 000 Ft/fő -től

NIAGARA, NEW YORK, FLORIDA - CSALÁDDAL IS

Usa
1 099 000 Ft/fő -től

A KELETI ÉS NYUGATI PART LEGJOBBJAI

Usa
1 587 000 Ft/fő -től

LOS ANGELES - LAS VEGAS - HAWAII SZILVESZTER

Usa
1 599 000 Ft/fő -től


 

EGYÉNI AJÁNLATOK


KALIFORNIAI KÉPESLAPOK - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

A 66-OS ÚT - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Usa
érdeklődésre

FLORIDAI VAKÁCIÓ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS BÉRAUTÓVAL, SZÁLLÁSSAL

Usa
érdeklődésre

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

MIAMI - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

KELETI PARTI EXPRESSZ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Usa
érdeklődésre

Fontos információk

 • Vízum

  Amerikai Egyesült Államok

  Főváros: Washington D. C.
  Legnagyobb város: New York City
  Nyelv: angol
  Vallás: protestáns, római katolikus
  Államforma: elnöki szövetségi köztársaság
  Terület: 9 857 306 km2
  Népesség: 322 014 853 (2015-ös becslés)
  Népsűrűség: 35/km2
  Egy főre jutó GDP: $54 629 (2014-es becslés)
  Hivatalos pénznem: amerikai dollár ($) (USD)
  Időeltérés: -5 - -13, +9, +10 óra (UTC−4 - −12, +10, +11)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 120V
  Csatlakozó és aljzat: A, B
  Országhívószám: +1
  Internet TLD: .us, .gov, .mil, .edu

  A magyar állampolgárok turista és üzleti célból vízum előzetes beszerzése nélkül utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba, maximum 90 napos tartózkodásra, amennyiben regisztrálnak az ESTA rendszerében. Ez a kedvezmény kizárólag a biometrikus azonosítóval ellátott (bordó) útlevélre vonatkozik.

  Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet, hogy a beutazáshoz elengedhetetlen az elektronikus beutazási engedély (ESTA) előzetes kiváltása, mivel ennek hiánya minden esetben a beléptetés megtagadásához és visszafordításhoz vezet! Az ESTA engedély legkésőbb 72 órával indulás előtt igényelhető.Az engedélyben szereplő adatoknak az útlevél adataival karakterre egyeznie kell!


  Az engedély kiváltása elektronikusan történik, az alábbi felületen: ESTA weboldala
  A rendszer kódot kér 2 lépésben, melyet a megadott e-mail címre küld el. Az engedélyt készítő személy e-mail címét szükséges megadni, mely azonnal megérkezik e-mailen.

  Az ESTA elektronikus beutazási engedély díjköteles. A 14 dolláros díjat a kérelem rögzítésekor, bankkártyával kell kifizetni. Az amerikai rendszer jelenleg a „Mastercard”, „VISA”, „American Express” és a „Discover” emblémával ellátott bankkártyákat fogadja el.

  Az utazási engedély jellemzően két évig, illetve a kérelmező útlevele érvényességének lejártáig – illetve e kettő közül a korábbi napig – érvényes. Az ESTA a kérelem jóváhagyásakor megadja az érvényességi dátumokat is. Ennek megfelelően az utazóknak új utazási engedélyt kell kérelmezniük, amikor egy korábbi ESTA engedély vagy a kérelmezők útlevele lejár. Minden benyújtott új kérelemért ki kell fizetni az ESTA-díjat. Az utazási engedély az adott időszakban többszöri belépésre jogosít.

  FONTOS! A Külügyminisztérium felhívja a figyelmet, hogy az Amerikai Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma (DHS) megkezdte a vízummentességi program 2015. decemberében elfogadott szigorításának végrehajtását.

  A törvény értelmében a továbbiakban nem jogosult a vízummentes beutazást lehetővé tevő Electronic System for Travel Authorization (ESTA) program használatára és előzetesen vízumot szükséges igényelnie annak a személynek, aki a vízummentességi programban résztvevő ország (pl. Magyarország) állampolgára, de:

  a. kettős állampolgárként Irak, Szíria, vagy az USA által  terrorizmust támogatónak minősített ország állampolgára is (jelen pillanatban: Irán, Szudán, Szíria);
   
  b. 2011. március 1-je után Irak, Irán, Szíria, Szudán, Szomália, Szíria, Jemen, Észak-Korea területén járt;

  További feltétel, hogy 2016. április 1. után csak az folyamodhat ESTA-ért, akinek az USA-ba történő tervezett beutazásának pillanatában még legalább 3 hónapig érvényes az elektronikus és biometrikus adatokat is tároló útlevele.

  További részletekkel az USA Budapesti Nagykövetségének konzuli részlege szolgál.

  Bővebb információ:
  https://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?egyesult-allamok-usa


  Az USA-ban minden fajta tranzit, a repülőtéri tranzit is vízumköteles, függetlenül attól, hogy a tranzitáló elhagyja-e a repülőtéri tranzitváró területét. A biometrikus útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak tanzitvízumot (C1) nem szükséges kiváltani, de az ESTA engedély megléte tranzitálás esetén is kötelező! Csatlakozó járatok esetében a biztonsági, útlevél és vámellenőrzés miatt legalább 4 óra átszállási idő szükséges.
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Az USA-ban a közbiztonság világviszonylatban jónak mondható, köszönhetően a nagyszámú és jól felszerelt rendőri erőknek. A bűncselekmények túlnyomó része nem a turisták által látogatott helyeken történik. Ennek ellenére ajánlatos az alapvető biztonsági óvintézkedések betartása: kerüljük a félreeső helyeket, ne viseljünk feltűnő ékszereket, és ne hordjunk magunkkal nagyobb mennyiségű készpénzt. Különösen figyelni kell a fényképezőgépet, videokamerát tartalmazó táskákra, amik a zsebtolvajok kedvelt célpontjai a külföldiek által kedvelt helyeken. Szállodai szobában nem célszerű pénzt, értéktárgyat hagyni; ajánlott a szállodai széf igénybe vétele.

  Bank-automata (ATM) használatakor törekedni kell arra, hogy az lehetőség szerint nappal, vagy jól megvilágított, forgalmas utcákon történjen. Az útlevélről, vízumról, bankkártyákról, utazási csekkről, a helyszínen vásárolt értékesebb tárgyak blokkjáról célszerű több fénymásolatot készíteni és ezeket különböző helyen tárolni.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Az Amerikai Egyesült Államok egészségügyi rendszere és az egészségügyi ellátás magas színvonalon működik.

  Minden körülmények között ajánlatos, hogy az Egyesült Államokba utazó magyar állampolgárok az utazás előtt kössenek egészségbiztosítást; az amerikai egészségügyi ellátás egyéni igénybe vétele ugyanis rendkívül magas költségekkel járhat. Biztosítás és/vagy fizetőképesség hiányában az ügyeletet ellátó állami és városi kórházak is csak súlyos - az életet fenyegető - esetekben kötelesek ingyenes sürgősségi ellátást biztosítani.

  Amerikában a szolgáltatások ára elég magas igy, a legegyszerűbb orvosi vizsgálat díja is 100 -150$ körül mozog, kórházban történő vizsgálat esetén sok esetben még egy kb. 100$-os regisztrációs díjat is fizetni kell. A kórházak szigorú nyilvántartási rendszere az első alkalommal érkező pácienst nem egyszeri vizsgálatra, hanem új kliensként ütemezi, ami 1-2 óra alapos kivizsgálást és elbeszélgetést jelent. A már betáblázott vizsgálatok miatt azonban elképzelhető, hogy egy ilyen hosszú idejű kivizsgálástra csak egy hónap múlva kapunk időpontot. A fogászati kezelések csillagászati összegeket is elérhetnek (pl egy gyökérkezelés kb. 1000$.) A fentiek miatt mindenképpen érdemes utazási előtt biztosítást kötni, hogy a leadott számlák alapján legalább utólag meg lehessen téríttetni a kifizetett összegeket. Gyógyszertárakat, patikákat mind a belvárosban, mind a külváros főútjai mellett elhelyezkedő üzletekben vagy hipermarketekben találhatunk. A legnagyobb gyógyszertár-lánc a CVS.
   
 • Tudnivalók az Egyesült Államokról
   

  Éghajlat: az USA területének nagy része a mérsékelt övezetben fekszik. Alaszka északi része hideg, míg Texas, Louisiana és Florida déli szegélye a forró övezetbe is átnyúlik. Ugyanakkor a domborzati viszonyok az ország éghajlatát szélsőségessé és szeszélyessé teszik. A hideg-és meleg hullámok betörései bármely évszakban hirtelen és nagymértékű hőmérséklet-változással járhatnak az ország szinte minden egyes részén. Javasolt, hogy az USA-ba utazók kiutazás előtt tájékozódjanak az időjárással kapcsolatos esetleges veszélyekről az alábbi elérhetőségen: www.nhc.noaa.gov/index.shtml.

  Közlekedés, járművezetés: A jobb oldali közlekedés van érvényben, a távolságokat mérföldben, a sebességet mérföld/h-ban adják meg. A biztonsági öv használata és négy éves korig a speciális gyerekülés használata mindenütt kötelező. A stop táblát gyakran a kereszteződés mind a négy oldalára kiteszik, ilyenkor a kötelező megállás után érkezési sorrendben haladnak tovább a járművek. Ahol tábla nem tiltja, piros lámpánál is lehet kis ívben jobbra kanyarodni. A parkolásra és a sebességkorlátozásra vonatkozó jelzések betartása ajánlatos, ellenkező esetben hatékonyan és szigorúan büntetnek.

  A magyar jogosítvány maximum egyéves tartózkodásra érvényes. Nemzetközi jogosítvány nem szükséges, de érdemes kiváltani. Azoknak, akik autót akarnak bérelni, tanácsos az utazás előtt kiváltani a nemzetközi jogosítványt, mert a bérlésnél és esetleges vészhelyzetekben, mint pl. közlekedési vétség vagy baleset, segítséget jelenthet, különösen nyelvi nehézségek esetén.

  A mobiltelefon használatát, illetve az SMS-ezést vezetés közben több szövetségi államban tiltják.  Információ az egyes államokban érvényben lévő törvényekről

  Hasznos honlapok:
  Amerikai Automobil Szövetség (AAA)
  Az egyes államok közlekedési honlapjai
  A történelmi 66-os út
   
 • Térkép

Inspirációk

A legjobb programok Chicagoban - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg velünk Chicago legjobb programjait!

Utazzon tavasszal Alaszkába! | OTP Travel utazási iroda
Az egyik leggyakoribb kérdés Alaszkával kapcsolatban, hogy mikor érdemes ide látogatni?

25 furcsa tény az USA-ról OTP Travel Utazási Iroda
erről a csodálatos országról

USA utazás - titokzatos dél - Dixiland - OTP Travel Utazási iroda
NOLA- a semmihez sem hasonlítható hangulatú déli város.
 

OTP Travel Utazási Iroda - A legjobb mobilalkalmazások utazáshoz
Összegyűjtöttünk néhány alkalmazást, amely gördülékennyé és felejthetetlenné teheti az utazást.

Az utaztatás úttörői - OTP Travel Utazási Iroda
Történetek, melyek az utazás mikéntjét változtatták meg örökre.

Igazi világutazó - OTP Travel Utazási Iroda
A 27 éves amerikai lány már nagyon közel van a végső céljához, hogy valóban beutazza a világot.

OTP Travel Utazási Iroda
Járja be velünk Amerika vad, lenyűgöző, méltán világhírű nemzeti parkjait!

Tematikus utazási ajánlatok karácsonyra, szilveszterre, kultúrbolondoknak vagy a borok szerelmeseinek.

Igazi kalandokra vágyik? Nem elég a városok vagy a tengerpartok szépsége?

Létezik néhány fantasztikus hely a világon, ahol az állatok teljességgel átvették az uralmat az emberektöl.

New York - Nagy Alma kis költséggel - OTP Travel
Ingyenes programok, látnivalók.

Színes őrségváltások a nagyvilágban.

Mítosznak született, legendává vált.

Hajóútjainkon fejedelmi luxusban látogathat el a világ távoli tájaira.

A világ tele van lenyűgöző, varázslatos, olykor meglepő, gyakran meghökkentő helyekkel.

Az USA nyugati partján megszámlálhatatlan csoda várja az utazót.

Gleccserek, óriás medvék és életre kelt indián mesék.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!