OTP Travel direkt: +36 1 486 6600
otptravel@otptravel.hu
USA-beli útjaink csak Önt várják!

Amerikai Egyesült Államok

Úti célok az Amerikai Egyesült Államokban

A közel 10 millió négyzetkilométer területű Amerikai Egyesült Államok történelmének és bevándorlóinak köszönhetően a világ nemzetileg és kulturálisan egyik legváltozatosabb társadalma. Természeti szépségeinek, látnivalóinak sokasága megszámlálhatatlan, bárhová is utazunk, felejthetetlen élményeket ígér az itt eltöltött idő.

Az utazásra ajánlott időszak: Las Vegasban a legmelegebb nyári hónapok kivételével egész évben utazási szezon van, New Yorkba tavasszal és ősszel a legkellemesebb az utazás a mérsékelt hőmérséklet miatt, Floridában mindig süt a nap és jó idő van, de a június-október hónapok hurrikán szezonját kerülni kell. Repülési idő Las Vegasba kb. 16 óra, New Yorkba kb. 10 óra, Miamiba kb. 12,5 óra átszállási idő nélkül.

MIAMI VÁROSLÁTOGATÁS

Ország: Usa
139 000 Ft/fő -től

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Ország: Usa
159 000 Ft/fő -től

LAS VEGAS VÁROSLÁTOGATÁS

Ország: Usa
186 000 Ft/fő -től

CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Ország: Usa
267 000 Ft/fő -től

KALIFORNIAI KÉPESLAPOK - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Ország: Usa
360 000 Ft/fő -től

NEW YORK - A VÁROS, AMI SOHA NEM ALSZIK - CSOPORTOS

Ország: Usa
389 000 Ft/fő -től

FLORIDAI VAKÁCIÓ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS BÉRAUTÓVAL, SZÁLLÁSSAL

Ország: Usa
389 000 Ft/fő -től

A 66-OS ÚT - AZ AMERIKAI ÁLOMÚT

Ország: Usa
499 000 Ft/fő -től

USA - KELETI PART - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Ország: Usa
589 000 Ft/fő -től

USA - NYUGATI PART ÉS A GRAND KANYON - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Ország: Usa
689 000 Ft/fő -től

NAPFÉNYES KALIFORNIA

Ország: Usa
699 000 Ft/fő -től

USA - YELLOWSTONE ÉS AZ IGAZI VADNYUGAT - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Ország: Usa
699 000 Ft/fő -től

USA - A TITOKZATOS DÉL - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Ország: Usa
769 000 Ft/fő -től

NIAGARA, NEW YORK , FLORIDA - CSALÁDDAL IS

Ország: Usa
799 000 Ft/fő -től

LOS ANGELES - LAS VEGAS - HAWAII SZILVESZTER

Ország: Usa
1 299 000 Ft/fő -től

Fontos információk

 • Vízum

  Amerikai Egyesült Államok

  Főváros: Washington D. C.
  Legnagyobb város: New York City
  Nyelv: angol
  Vallás: protestáns, római katolikus
  Államforma: elnöki szövetségi köztársaság
  Terület: 9 857 306 km2
  Népesség: 322 014 853 (2015-ös becslés)
  Népsűrűség: 35/km2
  Egy főre jutó GDP: $54 629 (2014-es becslés)
  Hivatalos pénznem: amerikai dollár ($) (USD)
  Időeltérés: -5 - -13, +9, +10 óra (UTC−4 - −12, +10, +11)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 120V
  Csatlakozó és aljzat: A, B
  Országhívószám: +1
  Internet TLD: .us, .gov, .mil, .edu

  A magyar állampolgárok turista és üzleti célból vízum előzetes beszerzése nélkül utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba, maximum 90 napos tartózkodásra, amennyiben regisztrálnak az ESTA rendszerében. Ez a kedvezmény kizárólag a biometrikus azonosítóval ellátott (bordó) útlevélre vonatkozik, a régi típusú (kék) útlevél továbbra is vízumköteles.

  Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet, hogy a beutazáshoz elengedhetetlen az elektronikus beutazási engedély (ESTA) előzetes kiváltása, mivel ennek hiánya minden esetben a beléptetés megtagadásához és visszafordításhoz vezet! Az ESTA engedély legkésőbb 72 órával indulás előtt igényelhető.

  Az engedély kiváltása elektronikusan történik, az alábbi felületen: ESTA weboldala

  Az ESTA elektronikus beutazási engedély díjköteles. A 14 dolláros díjat a kérelem rögzítésekor, bankkártyával kell kifizetni. Az amerikai rendszer jelenleg a „Mastercard”, „VISA”, „American Express” és a „Discover” emblémával ellátott bankkártyákat fogadja el.

  Az utazási engedély jellemzően két évig, illetve a kérelmező útlevele érvényességének lejártáig – illetve e kettő közül a korábbi napig – érvényes. Az ESTA a kérelem jóváhagyásakor megadja az érvényességi dátumokat is. Ennek megfelelően az utazóknak új utazási engedélyt kell kérelmezniük, amikor egy korábbi ESTA engedély vagy a kérelmezők útlevele lejár. Minden benyújtott új kérelemért ki kell fizetni az ESTA-díjat. Az utazási engedély az adott időszakban többszöri belépésre jogosít.

  FONTOS! A Külügyminisztérium felhívja a figyelmet, hogy az Amerikai Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma (DHS) megkezdte a vízummentességi program 2015. decemberében elfogadott szigorításának végrehajtását. 
   
  A törvény értelmében a továbbiakban nem jogosult a vízummentes beutazást lehetővé tevő Electronic System for Travel Authorization (ESTA) program használatára és előzetesen vízumot szükséges igényelnie annak a személynek, aki a vízummentességi programban résztvevő ország (pl. Magyarország) állampolgára, de:
   
  a. kettős állampolgárként Irak, Szíria, vagy az USA által  terrorizmust támogatónak minősített ország állampolgára is (jelen pillanatban: Irán, Szudán és Szíria);
   
  b. 2011. március 1-je után Irak, Irán, Szíria, Szudán területén járt;

  További feltétel, hogy 2016. április 1. után csak az folyamodhat ESTA-ért, akinek az USA-ba történő tervezett beutazásának pillanatában még minimum 3 hónapig érvényes az elektronikus és biometrikus adatokat is tároló útlevele.

  További  részletekkel az USA Budapesti Nagykövetségének konzuli részlege szolgál.

  Bővebb információ:
  http://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?egyesult-allamok-usa


  Az USA-ban minden fajta tranzit, a repülőtéri tranzit is vízumköteles, függetlenül attól, hogy a tranzitáló elhagyja-e a repülőtéri tranzitváró területét. A biometrikus útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak tanzitvízumot (C1) nem szükséges kiváltani, de az ESTA engedély megléte tranzitálás esetén is kötelező! Csatlakozó járatok esetében a biztonsági, útlevél és vámellenőrzés miatt legalább 4 óra átszállási idő szükséges.
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Az USA-ban a közbiztonság világviszonylatban jónak mondható, köszönhetően a nagyszámú és jól felszerelt rendőri erőknek. A bűncselekmények túlnyomó része nem a turisták által látogatott helyeken történik. Ennek ellenére ajánlatos az alapvető biztonsági óvintézkedések betartása: kerüljük a félreeső helyeket, ne viseljünk feltűnő ékszereket, és ne hordjunk magunkkal nagyobb mennyiségű készpénzt. Különösen figyelni kell a fényképezőgépet, videokamerát tartalmazó táskákra, amik a zsebtolvajok kedvelt célpontjai a külföldiek által kedvelt helyeken. Szállodai szobában nem célszerű pénzt, értéktárgyat hagyni; ajánlott a szállodai széf igénybe vétele.

  Bank-automata (ATM) használatakor törekedni kell arra, hogy az lehetőség szerint nappal, vagy jól megvilágított, forgalmas utcákon történjen. Az útlevélről, vízumról, bankkártyákról, utazási csekkről, a helyszínen vásárolt értékesebb tárgyak blokkjáról célszerű több fénymásolatot készíteni és ezeket különböző helyen tárolni.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Az Amerikai Egyesült Államok egészségügyi rendszere és az egészségügyi ellátás magas színvonalon működik.

  Minden körülmények között ajánlatos, hogy az Egyesült Államokba utazó magyar állampolgárok az utazás előtt kössenek egészségbiztosítást; az amerikai egészségügyi ellátás egyéni igénybe vétele ugyanis rendkívül magas költségekkel járhat. Biztosítás és/vagy fizetőképesség hiányában az ügyeletet ellátó állami és városi kórházak is csak súlyos - az életet fenyegető - esetekben kötelesek ingyenes sürgősségi ellátást biztosítani.

  Amerikában a szolgáltatások ára elég magas igy, a legegyszerűbb orvosi vizsgálat díja is 100 -150$ körül mozog, kórházban történő vizsgálat esetén sok esetben még egy kb. 100$-os regisztrációs díjat is fizetni kell. A kórházak szigorú nyilvántartási rendszere az első alkalommal érkező pácienst nem egyszeri vizsgálatra, hanem új kliensként ütemezi, ami 1-2 óra alapos kivizsgálást és elbeszélgetést jelent. A már betáblázott vizsgálatok miatt azonban elképzelhető, hogy egy ilyen hosszú idejű kivizsgálástra csak egy hónap múlva kapunk időpontot. A fogászati kezelések csillagászati összegeket is elérhetnek (pl egy gyökérkezelés kb. 1000$.) A fentiek miatt mindenképpen érdemes utazási előtt biztosítást kötni, hogy a leadott számlák alapján legalább utólag meg lehessen téríttetni a kifizetett összegeket. Gyógyszertárakat, patikákat mind a belvárosban, mind a külváros főútjai mellett elhelyezkedő üzletekben vagy hipermarketekben találhatunk. A legnagyobb gyógyszertár-lánc a CVS.
   
 • Tudnivalók az Egyesült Államokról
   

  Éghajlat: az USA területének nagy része a mérsékelt övezetben fekszik. Alaszka északi része hideg, míg Texas, Louisiana és Florida déli szegélye a forró övezetbe is átnyúlik. Ugyanakkor a domborzati viszonyok az ország éghajlatát szélsőségessé és szeszélyessé teszik. A hideg-és meleg hullámok betörései bármely évszakban hirtelen és nagymértékű hőmérséklet-változással járhatnak az ország szinte minden egyes részén. Javasolt, hogy az USA-ba utazók kiutazás előtt tájékozódjanak az időjárással kapcsolatos esetleges veszélyekről az alábbi elérhetőségen: www.nhc.noaa.gov/index.shtml.

  Közlekedés, járművezetés: A jobb oldali közlekedés van érvényben, a távolságokat mérföldben, a sebességet mérföld/h-ban adják meg. A biztonsági öv használata és négy éves korig a speciális gyerekülés használata mindenütt kötelező. A stop táblát gyakran a kereszteződés mind a négy oldalára kiteszik, ilyenkor a kötelező megállás után érkezési sorrendben haladnak tovább a járművek. Ahol tábla nem tiltja, piros lámpánál is lehet kis ívben jobbra kanyarodni. A parkolásra és a sebességkorlátozásra vonatkozó jelzések betartása ajánlatos, ellenkező esetben hatékonyan és szigorúan büntetnek.

  A magyar jogosítvány maximum egyéves tartózkodásra érvényes. Nemzetközi jogosítvány nem szükséges, de érdemes kiváltani. Azoknak, akik autót akarnak bérelni, tanácsos az utazás előtt kiváltani a nemzetközi jogosítványt, mert a bérlésnél és esetleges vészhelyzetekben, mint pl. közlekedési vétség vagy baleset, segítséget jelenthet, különösen nyelvi nehézségek esetén.

  A mobiltelefon használatát, illetve az SMS-ezést vezetés közben több szövetségi államban tiltják.  Információ az egyes államokban érvényben lévő törvényekről

  Hasznos honlapok:
  Amerikai Automobil Szövetség (AAA)
  Az egyes államok közlekedési honlapjai
  A történelmi 66-os út
   
 • Térkép

Inspirációk

25 furcsa tény az USA-ról OTP Travel Utazási Iroda
erről a csodálatos országról

USA utazás - titokzatos dél - Dixiland - OTP Travel Utazási iroda
NOLA- a semmihez sem hasonlítható hangulatú déli város.
 

OTP Travel Utazási Iroda - A legjobb mobilalkalmazások utazáshoz
Összegyűjtöttünk néhány alkalmazást, amely gördülékennyé és felejthetetlenné teheti az utazást.

Az utaztatás úttörői - OTP Travel Utazási Iroda
Történetek, melyek az utazás mikéntjét változtatták meg örökre.

Igazi világutazó - OTP Travel Utazási Iroda
A 27 éves amerikai lány már nagyon közel van a végső céljához, hogy valóban beutazza a világot.

OTP Travel Utazási Iroda
Járja be velünk Amerika vad, lenyűgöző, méltán világhírű nemzeti parkjait!

Tematikus utazási ajánlatok karácsonyra, szilveszterre, kultúrbolondoknak vagy a borok szerelmeseinek.

Az 5 kihagyhatatlan körutazás, városnéző kirándulás, országjáró túra.

Igazi kalandokra vágyik? Nem elég a városok vagy a tengerpartok szépsége?

Létezik néhány fantasztikus hely a világon, ahol az állatok teljességgel átvették az uralmat az emberektöl.

New York - Nagy Alma kis költséggel - OTP Travel
Ingyenes programok, látnivalók.

Színes őrségváltások a nagyvilágban.

Mítosznak született, legendává vált.

Hajóútjainkon fejedelmi luxusban látogathat el a világ távoli tájaira.

A világ tele van lenyűgöző, varázslatos, olykor meglepő, gyakran meghökkentő helyekkel.

Az USA nyugati partján megszámlálhatatlan csoda várja az utazót.

Gleccserek, óriás medvék és életre kelt indián mesék.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
09:00 - 17:30

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!