Élmények a világ körül

Keresés

Madagaszkár legjobb strandjai

Madagaszkár strandjai - OTP Travel Utazási Iroda
A Kelet-Afrika partjainál fekvő Madagaszkár igazán lenyűgöző strandokkal büszkélkedhet az Indiai-óceán 5000 km hosszú partvonalán és a környező szigeteken. Bemutatjuk a legjobbakat.

Madagaszkár legjobb strandjai

 
A Kelet-Afrika partjainál fekvő Madagaszkár igazán lenyűgöző strandokkal büszkélkedhet az Indiai-óceán 5000 km hosszú partvonalán és a környező szigeteken. Bemutatjuk a legjobbakat.

Baie de Sainte Luce

Madagaszkár déli partján, Taolagnarótól északkeletre található Baie de Sainte Luce az egyik legszebb és legeldugottabb partszakasz a szigeten. Itt volt a sziget legkorábbi francia települése, amikor 1642-ben rövid életű kereskedelmi állomás létesült itt. Az öböl a fő szárazföldi látványossága a Sainte Luce rezervátum, ami a veszélyeztetett barna nyakörves makiknak, számos kétéltűnek és hüllőnek, valamint gazdag erdei madárvilágnak ad otthont.
Sainte Luce többé-kevésbé egyet jelent a Manafiafy Beach and Rainforest Lodge-dal, amely egy exkluzív tengerparti menedékhely egy gyönyörű, védett öbölben, pálmafákkal szegélyezett homokos stranddal. A rezervátumba vezetett nappali és éjszakai túrák mellett itt lehetőség van búvárkodásra, kenuzásra, motorcsónakos kirándulásokra, illetve júniustól decemberig bálna és delfinlesre.

Île aux Nattes, Île Sainte-Marie

A Madagaszkár északkeleti partjainál fekvő Île Sainte-Marie szigetcsoport 60 km hosszan terül el és számos szigetecskéből áll. Pálmafákkal szegélyezett, fehérhomokos partszakaszokkal, eldugott öblökkel és türkizkék, tiszta vízzel, amely tökéletes úszásra és búvárkodásra. Júliusban és augusztusban jelentős bálnapopuláció található a szigetek körül.
Az Île Sainte-Marie ugyanakkor egykor a kalózok földje volt. Az Île Aux Forbans (Kalózok szigete) körüli öbölben találjuk a Saint-Perre-i kalóztemetőt, ahol a sírokat koponya és keresztcsont jelképek díszítik.
Sainte-Marie legjobb strandjai a szigettől délre, a helyiek által Nosy Nato, francia nevén Île aux Nattes néven ismert szigeten találhatók. Az autó- és útmentes Île aux Nattes nyugodtabb, mint nagyobb testvérszigete, és érintetlen, fehér homokos strandjai minden elvárásnak megfelelnek. A parton hangulatos éttermek várják a vendégeiket, míg a szárazföld belsejében, Agniribeben sétálva betekintést nyerhetünk a helyi falusi életbe is. Az egész földdarabot két-három óra alatt körbe lehet járni, útközben megállva a Phare Pointe Blévec kis világítótornyánál, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik minden irányba.

Ambondrona, Nosy Be

A Madagaszkár északnyugati csücskénél fekvő, buja trópusi Nosy Be szigete nyugodt hangulatáról, egész évben kiváló időjárásáról és kedves fekete makijairól ismert. A Mont Lokobe és a Mont Passot vulkanikus csúcsainak árnyékában, a nyugati parton találhatóak Ambatoloaka és Ambondrona idilli strandjai. Az elegáns üdülőhelyekkel szegélyezett strandokat egy magas, sziklás hegyfok választja el egymástól. A sziget legszebb strandja az Ambondrona, egész évben nyugodt és biztonságos kikapcsolódást nyújt az egész családnak, még a legkisebbeknek is.

Plage de Ramena

Észak-Madagaszkár érintetlen strandjai Diego Suarez nyugodt kikötővárosából érhetőek el. Plage de Ramena egy kompakt üdülőfalu 40 perces autóútra a városközponttól, kristálytiszta vízzel, homokkal, pálmafákkal és barátságos tenger gyümölcsei éttermekkel, bárokkal.
Ramena ugyanakkor kiindulópontja a Diego Suarez-öböl bejáratától északkeletre található gyönyörű lagúnához, a La Mer d'Emeraude-hoz vezetett kirándulásoknak is. A Ramenától mindössze 5 km-re lévő lagúnát egy 8 km hosszú szigetekből álló sor választja el a nyílt óceántól. Decembertől áprilisig fürdésre, úszásra és búvárkodásra is kiváló helyszín.

Kapcsolódó inspirációk:


Madagaszkár maki, lemur - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatjuk Madagaszkár minden kétséget kizáróan egyik legnépszerűbb lakóját, a gyűrüsfarkú makit.

Madagaszkár legjava - OTP Travel Utazási Iroda
A nagyszemű makiktól a "fejjel lefelé álló fák" erdejéig: tagadhatatlan, Madagaszkár olyan különlegességekkel csábít, amelyekhez hasonlókat a világ más úti céljai nem kínálnak.

Madagaszkár települései - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatjuk Madagaszkár városait és legnagyobb településeit. Tegyen velünk egy körutazást ezen a fantasztikus szigeten!

Madagaszkár a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Madagaszkár, hivatalos nevén Madagaszkári Köztársaság szigetország az Indiai-óceánban, Délkelet-Afrika partjainál. Ismerje meg Madagaszkárt!

Öt könyv, amely felér egy utazással - OTP Travel Utazási Iroda
Íme öt remekbe szabott olvasmány, melynek lapjai szebbnél szebb tájakra repítik gondolatban az olvasót.

Egyiptom utazás: Kairó finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Kairóban kalandozunk, érdemes megismerkedni a helyi konyha remekműveivel. Összegyűjtöttük a legautentikusabb fogásokat, amelyeket ott, helyben is ki kell próbálni.

Egyiptom utazás: Kairó látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó, Egyiptom fővárosa az ezer minaret városaként is ismert. Kairó büszkélkedhet a világ legszebb iszlám építészeti alkotásaival. Fedezze fel velünk!

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

Uganda ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda tálcán kínálja a természet szépségeit: gorilla és csimpánz les Uganda vadregényes tájain, szafari túra és 30 méter magasról lezúduló vízesés.

Kapcsolódó ajánlatok:


MADAGASZKÁR CSODÁI - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Madagaszkár
2 000 000 Ft-tól/fő