Élmények a világ körül

Keresés

10+1 érdekesség Lettországról

 Florida, a napsugar allam | USA | OTP Travel Utazási Iroda
A balti államok közül Lettország nemzete számos érdekes szokást és érdekességet tartogat. Ismerjen meg néhányat ezek közül.

10+1 érdekesség Lettországról

Lettország a természetjárók szerelmeseinek fellegvára, hatalmas érintetlen erdőkkel, tavakkal és tengerrel. Fővárosa Riga a kulturális élet kozmopolita fővárosa, azonban a lett kultúra és szokások számos érdekességet tartogatnak országszerte, melyet érdemes megismerni.

1.Területének több mint felét erdő borítja, így Lettország nagyon zöld hely. A helyiek szeretnek gombát és bogyókat szedni, Szent Iván éjjelén pedig fiatal párok osonnak ki az erdőbe, hogy megkeressék a mitikus virágzó páfrányt. Bár ilyen növény nem létezik, a hagyományt nem adták fel és minden évben töretlenül kutatják.

2.A közel 500 kilométer hosszú tengerparttal rendelkező Lettország rengeteg stranddal büszkélkedik. Mindenki megtalálja a számítását, akár napozásra vágyunk, akár a több kilométernyi homokos strandon szeretnénk élvezni a Balti-tenger természetes szépségét.

10+1 érdekesség Lettországról - OTP Travel Utazási Iroda

3.Liepaja kikötővárosának egyik legnagyobb élménye a börtönhotelben töltött éjszaka. A kísérteties Karosta negyedben régi katonai zárkákban lehet megszállni. Szovjet stílusú étkezéssel, korhű körülményekkel kiegészítve egészen különleges időutazást élhet át itt az extrémebb élményekre vágyó utazó. A hotel mellett múzeum is működik, így azok számára is nyitva áll, akik nem szeretnének megszállni itt, de szívesen megismernék a különleges település múltját.
 

4.Több mint 800 szecessziós épületével Riga rendelkezik a világ egyik legtöbb Art Nouveau épületével. Az Alberta utcát szinte teljes egészében a szecesszió zsenije, Mikhail Eisenstein alkotta, fia, a filmrendező Szergej Eisenstein pedig a modern mozi egyik megalapítója volt.

10+1 érdekesség Lettországról - OTP Travel Utazási Iroda

5.A lettek olyan emberek, akikre fel lehet nézni, a szó szoros értelmében. Érdekesség, hogy Lettországban él a világ egyik legmagasabb (233 cm) nője, de a nők is elérik a minimum 170 centiméteres átlagmagasságot. A férfiak sem alacsonyak, testmagasságban a negyedik helyen állnak a világon.

6.Lettországban nem kell bioboltba mennünk, hogy bioélelmiszereket találjunk, mert a helyiek maguk találnak fantasztikus alapanyagokat. A tavaszi nyírfa nedvétől kezdve a nyári bogyókon át az őszi gombákig, mindent megtalálunk egy átlagos család asztalán; a lettek a gyűjtögetők nemzete.

10+1 érdekesség Lettországról - OTP Travel Utazási Iroda

7.A több mint 1 millió népdallal rendelkező lettek szeretnek énekelni. A dalfesztiválokon olyan operasztárok, mint Inese Galante, Elīna Garanča, Aleksandrs Antoņenko és Egils Siliņš gyönyörködtetik a közönséget.

10+1 érdekesség Lettországról - OTP Travel Utazási Iroda

8.A Kuldīgában található Venta-vízesés Európa legszélesebb vízesése. Tavasszal láthatjuk, ahogy a halak felugranak a zuhatagokon, miközben az ívóhelyek felé tartanak. A tiszta vizű folyót kihasználják a helyiek, természetes szűkületein halászathoz használt farácsokat helyeznek el, hogy pisztrángot és tokhalat fogjanak velük.

10+1 érdekesség Lettországról - OTP Travel Utazási Iroda

9.Lettország nemzeti sportja a jégkorong, a kis ország meglepően tehetséges benne. A lett férfi jégkorong-válogatott képviseli Lettországot a nemzetközi jégkorongban. A csapat 2019-től a 10. helyen áll a világranglistán, a nemzeti csapat szurkolóit a leghangosabbak és legszenvedélyesebbek között tartják számon.

10+1 érdekesség Lettországról - OTP Travel Utazási Iroda
10.

Lettországban nyár közepén közel 20 órán át tart a nappali világosság, melyet a helyiek maximálisan kihasználnak a szabadban való bulizással és a természetben való pihenéssel. Ebben az időszakban nagyon szép aranyló fények vetülnek a tájra, mely a fotósok egyik kedvelt úticéljává teszi az országot.

10+1 érdekesség Lettországról - OTP Travel Utazási Iroda
11.
Lettország egy kis ország, de egy időben voltak külföldi gyarmatai. Az 1600-as években a Nyugat-Lettországot lefedő független Kurlandi hercegség befolyásos tengeri nemzet volt, és az afrikai Gambia egy részét, valamint a karibi Tobago szigetét tartotta ellenőrzése alatt.

Kapcsolódó inspirációk:


Észtország varázsa | OTP Travel Utazási Iroda
Kiváló múzeumok, elbűvölő városok, érintetlen természet és vendégszerető emberek várják Észtországban a turistát.

Észtország csemegéi | OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatunk tíz finomságot, amelyeket Észtországban járva feltétlenül meg kell kóstolni. Tartsanak velünk a gasztro-kalandunkban!

 Florida, a napsugar allam | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Észtország festői szépségű tájak otthona, ahol számos érdekes látványosság várja az utazókat. Fedezze fel velünk a különleges ország látnivalóit. Ezek a mi kedvenceink!

 Florida, a napsugar allam | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Észtország a balti államok rejtett gyöngyszeme, a világ egyik legfejlettebb digitális társadalma. Olyan érdekességeket gyűjtöttünk össze Észtországról, melyekről talán még Ön sem hallott!

Európa legszebb szigetei - OTP Travel Utazási Iroda
A brit The Guardian összeállítást közölt Európa legszebb szigeteiről. A legjobbak között helyet kapott a budapesti Margitsziget is.

Kapcsolódó ajánlatok:


ÍNYENC ÉLMÉNYTÚRA A BALTI ÁLLAMOKBAN

Észtország, Litvánia, Lettország
779 000 Ft/fő
Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

BORTÚRA GEORGIÁBAN - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Grúzia
699 000 Ft-tól/fő

AZERBAJDZSÁN - GEORGIA – KAUKÁZUSI KÖRUTAZÁS

Azerbajdzsán, Grúzia
849 000 Ft-tól/fő