Élmények a világ körül

Keresés

Reykjavík legizgalmasabb látnivalói

A 10 legizgalmasabb látnivaló Reykjavíkban - OTP Travel Utazási Iroda
Izland fővárosa Reykjavík rengeteg izgalmas épülettel és kiállítással büszkélkedhet. Összeszedtük a 10 legérdekesebbet, fedezze fel velünk!

A 10 legizgalmasabb látnivaló Reykjavíkban

Izland természeti szépségei vitathatatlanok, azonban a sziget fővárosában, Reykjavíkban is érdemes körülnézni, hiszen számos érdekes épület és izgalmas kiállítás vár felfedezésre. Csokorba gyűjtöttük a mi kedvenceinket.

1. Hallgrímskirkja

A 10 legizgalmasabb látnivaló Reykjavíkban - OTP Travel Utazási Iroda
A Hallgrímskirkja az egyik legikonikusabb épület, amelyet Reykjavíkban érdemes meglátogatni. A belvárosban található evangélikus templom a város több pontjáról, több kilométerről is látható. A harangtorony majdnem 75 méter magas. A templom 1945 és 1986 között épült, Guðjón Samúelsson építész tervezte, akit az Izlandon oly gyakori bazaltoszlopok ihlettek, mint például a Skaftafellben található Svartifoss vízesés oszlopai. Bár a külső homlokzat nagyon látványos, a belső tér elég rideg hatást kelt, legfigyelemreméltóbb a több mint 5000 csőből álló orgonája.

2. Perlan

A 10 legizgalmasabb látnivaló Reykjavíkban - OTP Travel Utazási Iroda
A Perlan Múzeum Izland földrajzával foglalkozik, ahol a vulkánok, gejzírek és forró források titkaiba kaphatunk betekintést és mindent megtudhatunk Izland lenyűgöző természetéről. A múzeumban a körpanorámás kilátóterasz mellett egy mesterséges jégbarlangot és egy planetáriumot is találunk, ahol az északi fény szimulációját csodálhatjuk meg.

3. Sólfar - Sun Voyager különleges szobra

A 10 legizgalmasabb látnivaló Reykjavíkban - OTP Travel Utazási Iroda
A leghíresebb szobor, amelyet Reykjavíkban érdemes megnézni, és az egyik legtöbbet fényképezett hely a városban. A szobor Reykjavik északi részén, közvetlenül a tengerparton található. Jón Gunnar Árnasson tervezte a 80-as évek közepén a város alkotmányának kétszázadik évfordulójára. Ha jobban megnézzük a szobrot, láthatjuk, hogy egy viking hajócsontvázat formáz. A szobrot a művész az álmok hajójának álmodta meg, a naphoz, a reményhez, a haladáshoz és a szabadsághoz szól.

4. Izlandi Nemzeti Múzeum és Nemzeti Galéria

Az Izlandi Nemzeti Múzeum és az Izlandi Nemzeti Galéria két nagyon fontos múzeum Reykjavíkban. Az Izlandi Nemzeti Múzeum három emeletén több mint 2000 műtárgyat és műalkotást állítanak ki, amelyek az i.sz. IX. századtól a legújabb évtizedekig lefedik az izlandi történelem egészét. A viking kori használati tárgyaktól kezdve a XX. században készült fényképekig minden megtalálható itt. Az Izlandi Nemzeti Galériában pedig többnyire izlandi művészek alkotásai láthatók.

5. Árbaer Szabadtéri Múzeum

A 10 legizgalmasabb látnivaló Reykjavíkban - OTP Travel Utazási Iroda
Az Árbæjarsafn, más néven Árbaer Szabadtéri Múzeum az egyik olyan múzeum, amelyet a várostól körülbelül 8 kilométerre található, egy régi farmon. Az Árbæjarsafn meglátogatása olyan, mintha visszautaznánk az időben, mivel sikerült tökéletesen rekonstruálniuk a XIX-XX. századi izlandi házakat, gazdaságokat, műhelyeket és egyéb kis épületeket. Az egyes épületek belsejében az adott korszakból származó tárgyakat és eszközöket láthatunk, amelyek nagyon részletes képet adnak arról, hogyan éltek régen az izlandiak.

6. Harpa „üvegpalotája”

A 10 legizgalmasabb látnivaló Reykjavíkban - OTP Travel Utazási Iroda
A Harpa Reykjavík egyik legemblematikusabb épülete Olafur Eliasson futurisztikus építészeti alkotásának köszönhetően. Reykjavík egyik legnépszerűbb látnivalójaként tartják számon. Ez az épület konferencia- és koncertközpontként szolgál, de vannak itt bárok, éttermek, kiállítótér és üzletek is, így akár csak városnézés során is betérhetünk a különleges „üvegpalotába”.

7. Reykjavíki Botanikus Kert

A 10 legizgalmasabb látnivaló Reykjavíkban - OTP Travel Utazási Iroda
A Reykjavíki Botanikus Kert, az ország legnagyobb botanikus kertje az izlandi főváros Laugardalur negyedében, melyet 1961. augusztus 18-án alapítottak, Reykjavík város alapításának 175. évfordulóján. A kertben jelenleg több mint 5000 növényfaj, -változat és -fajta található, és kilenc gyűjteményre oszlik: Izland növényvilága; évelő külföldi növények; pusztarózsák; rózsagyűjtemény; erdei talajnövények; fagyűjtemény; pavilon; sziklakert és ínyenc kert.

8. Bálna Múzeum

A 10 legizgalmasabb látnivaló Reykjavíkban - OTP Travel Utazási Iroda
Az izlandi Bálna Múzeum az egyik legizgalmasabb látványosság gyerekekkel. Külön említésre méltó, hogy ebben a múzeumban nincsenek kitömött állatok kiállítva, ezzel is reprezentálva tiszteletüket a cetekkel szemben. A múzeum kizárólag az országban élő 23 cetfajjal foglalkozik. A kiállított darabok életnagyságú másolatok, melyeket kézzel készítettek, és nagyon részletesek. Van egy olyan kiállítási rész is, ahol megtanulhatjuk a bálnák énekét egy interaktív technológiával megvalósított víz alatti környezetet imitálva.

9. Höfdi-ház

A 10 legizgalmasabb látnivaló Reykjavíkban - OTP Travel Utazási Iroda
A híres reykjavíki csúcstalálkozó helyszíne a ház; itt találkozott 1986-ban Ronald Reagan, az Egyesült Államok elnöke és Mihail Gorbacsov, az egykori Szovjetunió elnöke, hogy véget vessenek a hidegháborúnak. A ház a tengerparti sétány előtt van, 10 perc sétára a Sólfar különleges szobrától, Reykjavík másik fő turisztikai látványosságától. Bár a Höfði ház belsejét nem lehet megnézni, kívülről érdemes megcsodálni. Fából épült 1909-ben, gyönyörű környezetben, és kezdetben Einar Benediktsson költő és üzletember lakóhelyéül szolgált.

10. The Settlement Exhibition – A Telepes kiállítás

A 10 legizgalmasabb látnivaló Reykjavíkban - OTP Travel Utazási Iroda
Ahogy a neve is mutatja, a Telepes kiállítás lehetőséget nyújt a látogatóknak, hogy többet megtudjanak Reykjavik első telepeseiről. A múzeum fő kiállítási tárgya egy ásatási helyszín, amely egy I. sz. 930 és 1000 között lakott település maradványait mutatja be. Az utazók többet megtudhatnak arról is, hogyan épültek a korai izlandi házak, és megtekinthetik a Reykjavikban és Videy szigetén talált viking kori leleteket. A régészet iránt érdeklődők, a történelem szerelmesei és a vikingek rajongói imádni fogják a The Settlement Exhibition körbejárását. A múzeum gyűjteményeinek teljes körű megismerése érdekében csatlakozzunk egy ingyenes tárlatvezetéshez, amelyet júniusban, júliusban és augusztusban hétköznapokon 11 órakor kínálnak. Egész évben ingyenes audio guide-ok is rendelkezésre állnak. A kiállítás Reykjavík központjában található, sétatávolságra a Harpa és az Izlandi Nemzeti Múzeumtól.

Kapcsolódó inspirációk:


Adrenalinfröccs | OTP Travel Utazási Iroda
A váratlanra várva, kalandortippek világutazóknak.

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

 Izland legszokatlanabb látnivalói | OTP Travel Utazási Iroda
Izland ikonikus látványosságait sokan ismerik, azonban a szigetországban számos szokatlan és meglepő látnivalóra is bukkanhatunk. Merüljön el velünk ebben a különleges világban!

Izland kevéssé ismert gyöngyszemei  | OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel Izland tömegturizmustól mentes szegleteit, a természet érintetlen és vad arcát. Csokorba gyűjtöttük a szigetország titkos szépségeit.

Izland lenyűgöző élővilága - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel Izland lenyűgöző élővilágát földön, vízen és levegőben. Parádés meglepetéseket tartogat, bárhova is kalandozzon tekintetünk!

Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
Az északi féltekén több olyan különleges úti cél is van, ahol sarki fényre vadászhatunk. Összegyűjtöttük a legszebbeket!

13+1 érdekesség Izlandról - OTP Travel Utazási Iroda
Izland, a tűz és a jég földje az elmúlt években rendkívül népszerű utazási célponttá vált.

Izlandi csemegék - OTP Travel Utazási Iroda
Izlandi specialitások, amelyeket nem szabad kihagyni.

Izland természeti csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Izland varázslatos. A sziget tele van a természet csodáival. Fedezze fel ezt a semmihez sem fogható világot!

A rendkívüli természeti adottságokkal rendelkező Izland megannyi csoda országa.

Izland utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Izland a fotósok álma, az utazók kedvence már Budapestről is elérhető közvetlen repülőjárattal.

Nem kétséges, itt a szezon! Frissüljön fel a hűsítő habokban!

Kapcsolódó ajánlatok:


IZLAND = KALAND - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Izland
769 000 Ft-tól/fő

IZLAND - CSOPORTOS TENGERI HAJÓÚT

Izland
1 420 000 Ft-tól/fő