Élmények a világ körül

Keresés

Dublin titkai

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Írország gyönyörű fővárosa, Dublin fantasztikus látnivalókat kínál az Ön számára is!

Dublin titkai

 
Tudta, hogy Dublin Európa egyik leggyakrabban felkeresett turistacélpontja? Nem véletlenül, az ezerarcú város egyszerre modern és tradicionális, színes és változatos, pubjaiban folyton zajlik az élet. A délutáni órákban városszerte meginduló emberáradat pedig azt jelzi, a helyiek nem csak használják, de be is lakják a városukat. A vikingek alapította ír fővárosban a mediterrán települések hangulata köszön vissza, télen-nyáron egyaránt.
Írország fővárosa szívesen fogadja a látogatókat, amit az ide irányuló turistaforgalom folyamatos növekedése is ékesen bizonyít. Persze az utóbbi évtizedekben sokat is tett a város vezetése a turizmusért, nagyszabású beruházásokkal tették még vonzóbbá a szigetország egyik legrégebbi települést. A dublini utazásnak vannak sarokpontjai, olyan szinte kötelezően meglátogatandó nevezetességek, amelyek megismerése nélkül Dublin valódi arca rejtve marad.
 

Az ír főváros hangulatos utcáit a legjobb gyalog bejárni, némi tömegközlekedéssel kombinálva. Ez főként a felszínen zajlik, busz, villamos és elővárosi vonatok segítségévél történik a népes agglomeráció mindennapi mozgásának menedzselése. A rendszer jól működik, igaz a menetrend nem jelent kőbe vésett szabályt, de a dublini tömegközlekedés megfelel az elvárható igényeknek.

Dublin legfontosabb nevezetességei mellett persze számos galéria, múzeum és színház csábítja a kultúrára éhes látogatót, ezek kínálatából is érdemes csemegézni, de csak akkor, ha a legfontosabbakat már kipipálhatjuk magunknak.

1. Guinness Store House

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Ugye nem kell különösebb magyarázat ahhoz, hogy miért van a legfontosabb tíz hely között a Guinnes impozáns épülete? A belépőjegy cseppet sem olcsó, a felnőttektől közel 14 eurót is elkérnek egy vizitért, az élmény azonban bőségesen kárpótol. A sörpalota már a külsejével jelzi az idelátogató számára, nem egy klasszikus értelemben vett gyár látogatására érkezett, sörszentély kapuján kopogtat. A hatalmas pint alakú épület végigjárásával a sörkultúra minden részletébe betekintést nyerhetünk. A legfelső szinten pedig a Gravity Bar nagy korsó söre és a városra nyíló fantasztikus kilátása csábítja a látogatót.

2. Kilmainham Gaol

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda
A zűrzavaros ír történelem és a függetlenség egyik ma is álló szimbóluma. Sok szabadságharcos raboskodott a falai között. Tizenöt perc buszozással juthatunk el a központtól, de megéri a zötykölődést!

3. Trinity College Dublin

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

Az 1592-ben alapított főiskola könyvtárának csodálatos falai számos alkotót megihlettek, legutóbb a Jedi Archivum szerepét kapta a Csillagok háborúja II: A klónok támadása című szupermoziban. Természetesen nem elhanyagolható az sem, hogy falai között őrzik a kellsi kódex-et, amely a korai ír írásbeliség egyik legcsodálatosabb alkotása.

4. Phoenix Park

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

Európa legnagyobb városi parkja, több mint kétszer akkora mint a New York-i Central Park. Nem szabad kihagyni!

5. Nemzeti Galéria

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

Bár Dublin Európába egyik legdrágább városa, ide ingyenes a belépés. 2500 festmény és mintegy 10 000 egyéb mű kapott itt elhelyezést.

6. Leinster House

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

Az ír parlament csodálatos épületébe szintén belépőjegy nélkül bejuthatunk, de előre regisztrálni kell a látogatást. Külföldieknek a legegyszerűbben ez a konzulátusok keresztül lehetséges.

7. Croke Park

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

Európa negyedik legnagyobb stadionja és a Kelta Atlétikai Szövetség (GAA) központja. A kelta foci mekkája. Jegyeket mindig nehéz szerezni, de a szezon elején, májusban még van rá esély. Ha meccsre nem is jutunk be a stadion akkor is megér egy látogatást. Maga az épület és a benne található múzeum okán is.

8. St. Patrick Katedrális

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

Irország legnagyobb temploma a város központjában helyezkedik el. A XII. században épült katedrálisban helyezték örök nyugalomra többek között Jonathan Swift-et a Gulliver utazási szerzőjét is. Ha szerencséje van és hozzájut egy itt rendezett koncert belépőjegyéhez, feltétlenül vigyen magával párnát! A régi padokon ugyanis meglehetősen kényelmetlen az üldögélés.

9. Dublin Castle

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

Dublin Castle-ben található a világ egyik legjobb keleti művészet gyűjteménye amely Alfred Chester Beatty mágnás személyes tárgyaiból nőtte ki magát. A belépés ide is ingyenes. A látogatás pedig szinte kötelező!

10. Christ Church Cathedral

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Rövid sétára van a Szent Patrick-székesegyháztól és Dublin egyik legrégebbi épülete. Ódon falai között gyakran rendeznek énekkari előadásokat – ami lenyűgöző élmény, illetve figyelemre méltó történeti gyűjtemény is várja a látogatókat. A belépőjegy 6 euró.

Kapcsolódó inspirációk:


Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

A fenséges szikláktól az ősi várakon át, a misztikus műemlékekig a Smaragd sziget igazi kincsesbánya a történelem szerelmeseinek. Tartson velünk Írország legszebb vidékeire.

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

Írország, az ősi folklór, a lélegzetelállító tájak és a különleges gasztronómiai különlegességek hazája.

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

Tartson velünk egy képzeletbeli utazásra, ahol az ír mitológia varázslatos lényei elevenednek meg.

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

A vilag egy nagy színpad - OTP Travel utazási iroda
Szeret bulizni? Akkor jó helyen jár! Íme a legfontosabb ünnepek és fesztiválok listája, amelyeken az életben legalább egyszer részt kell venni.

Kapcsolódó ajánlatok:


DUBLIN – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Írország
399 000 Ft-tól/fő

ÍRORSZÁG, A SMARAGD SZIGET

Írország
779 000 Ft-tól/fő