Élmények a világ körül

Keresés

Róma - családi nyaralás

Róma - családi nyaralás - OTP Travel Utazási Iroda
Róma ezernyi kincset, páratlan látnivalót tartogat. Végig járjuk az örök város kincseit úgy, hogy az a legkisebbek számára is élvezhető, fogyasztható legyen.

Róma - családi nyaralás

Gyermekkel utazni különleges kihívás. Egyrészről az utazás során jó lenne megismerni a kiválasztott desztinációt, másrészről a kicsik igényeit is figyelembe kell vennünk, amikor megtervezzük a kirándulást. Róma ezernyi kincset, páratlan látnivalót tartogat, amelyeket vétek lenne kihagyni.
 

Összeállításunkban képzeletben végig járjuk az örök város kincseit úgy, hogy az a legkisebbek számára is élvezhető, fogyasztható legyen. Így bízhatunk abban, hogy az ismerős gyorséttermi logók keresgélése mellett valamit magukba szívhatnak a helyi történelemből, kultúrából és művészeti örökségből is. Irány Róma, a legkisebbekkel is!

Laktak oroszlánok a Colosseumban?

Róma - családi nyaralás - Colosseum | Olaszország | OTP Travel Utazási Iroda
A Colosseumként ismert óriás Flavius-amfiteátrum Róma legismertebb szimbóluma egyúttal legnépszerűbb turisztikai látványossága, néhány évvel ezelőttig nem volt látogatható az a része, amelyet a gyerekek a leginkább élveznek: mélyen az aréna padlója alatt alagutak, átjárók és kamrák labirintusa terül el, ahol gladiátorok és vadon élő állatok készültek a sokszor halálos összecsapásaikra. A hipogeumnak nevezett föld alatti területet egykoron leopárdok, medvék, oroszlánok és elefántok lakták. Innen rabszolgák emelték fel, liftszerű emelőszerkezetek segítségével az állatokat az aréna padlójára. A hipogeum meglátogatásához előre be kell jelentkezni, de megéri a fáradtságot, a kicsik is nagyon élvezik.

Legyél te is gladiátor!

Róma - családi nyaralás - Colosseum 2 | Olaszország | OTP Travel Utazási Iroda
Már a legkisebb is hallottak a római gladiátorokról, Rómában adott a lehetőség, hogy maguk is részesei legyenek az élménynek. A gyerekek tunikát és bőrkesztyűt kapnak és megtanulják az autentikus gladiátor kardozást. A két órás móka a Gruppo Storico Romano múzeum meglátogatásával kezdődik, ahol valódi műtárgyakban gyönyörködhetünk, egyúttal másolatok kipróbálására is van lehetőség. A gladiátor iskola egész napos elfoglaltság lehet, aminek a végén a gyerekek gladiátor diplomával és rengeteg élménnyel gazdagodva távoznak.

Túrázás a Borghese kertekben

Róma - családi nyaralás - Borghese kertek | Olaszország | OTP Travel Utazási Iroda
Róma második legnagyobb nyilvános parkja lehetőséget ad a gyerekeknek a felgyülemlett energiák levezetésére. Bérelhetünk csónakot, kerékpárt vagy felpattanhatunk egy segway-re. A parkban van számos játszótér, pónilovaglás és egy akár kisvonattal is körbejárható állatkert, a Bioparco di Roma.

Fagyizás a Spanyol lépcsőn

Róma - családi nyaralás - Spanyol lépcső | Olaszország | OTP Travel Utazási Iroda
Rómában számtalan helyen kínálják a finom olasz fagylaltot. A virágokkal díszített Spanyol lépcsőnél azonban alig van jobb hely arra, hogy elnyaljunk egy igazi olasz gelatót. Az Európa legszélesebb lépcsőjeként ismert, 138 fokos Spanyol lépcső, Róma egyik ikonikus helyszíne, a helyiek és a turisták kedvenc találkozóhelye. Élvezzük ki a hely varázsát!

Indiana Jones nyomában

Róma - családi nyaralás - Vatikán | Olaszország | OTP Travel Utazási Iroda
A Vatikánban rengeteg kiváló múzeum és gyűjtemény található, nehéz eldönteni, hol kezdjük, különösen akkor, ha a gyerekek érdeklődését is szeretnénk felkelteni. Az Egyiptomi Múzeummal nem lehet melléfogni! A múzeum nagy előnye, hogy mindössze kilenc helyiségből áll, és pont annyi időbe telik a felfedezése, amíg a gyermek érdeklődése is fennmarad. Az egyiptomi művészet csodálatos darabjait ismerhetjük itt meg: istenek és fáraók szobrai, kő és festett fa szarkofágok, mumifikálódott testek, hieroglif feliratok, állatszobrok és papiruszok alkotják a gyűjteményt, amelyen keresztül bepillantást nyerhetünk az ókori Egyiptom csodáiba. A gyűjteményt az ókori Mezopotámiából származó asszír paloták monumentális domborművei teszik teljessé. A Vatikánban persze kihagyhatatlan látnivaló a Szent Péter-bazilika és a Sixtus-kápolna is. A programot a kupola tetejére tett látogatással tehetjük "kalandosabbá".

Pulcinella római kalandjai

Róma - családi nyaralás - Pulcinella | Olaszország | OTP Travel Utazási Iroda
A bábszínházaknak Európa szerte komoly hagyományaik vannak. Így van ez Rómában is, ahol két kifejezetten gyermekek számára fenntartott bábszínház is üzemel. A mi kedvencünk a Teatrino di Pulcinella al Gianicolo a Colle del Gianicolo parkban, a Piazzale Garibaldi közelében. A főszereplő minden esetben a kedves nápolyi fickó, a commedia dell'arte ismert karaktere, Pulcinella. Hétvégén délelőtt és késő délután félórás műsorok mennek, az előadások ingyenesek, de a végén kalapozás van, így legyen a gyerekek zsebében néhány érme.

A lyukas tetejű Pantheon

Róma - családi nyaralás - Pantheon | Olaszország | OTP Travel Utazási Iroda
A Pantheon tetejének lyuka minden gyermeket elbűvöl. Miközben azon töprengenek, hogy miért van lyuk a tetőn, jó alkalom lehet elmondani nekik, hogy ez a legteljesebb és legjobb állapotban fennmaradt ókori római épület Rómában, amelyet i.e. 27-ben épített Hadrianus császár. A kupolája több mint 42 méter átmérőjű, és minden egyéb támasz nélkül csak a falak tartják. A lyukról is beszélhetünk: mivel a falak jelentik a kupola támaszát, nem volt lehetőség ablakok nyitására, vagyis ez a 3,6 méteres kör az egyetlen fényforrás. A legújabb kutatások szerint a lyuk ennél többet is tud. Az épület úgy van tájolva, hogy április 21-én, azon a napon, amikor a régiek Róma alapítását ünnepelték és a császár délben belépett a Pantheonba, a nap közvetlenül az ajtóba sütött. Ahogy átsétált, úgy tűnt volna, mintha fenséges személyét fény koszorúzná.

Óriáslábak nyomában

Róma - családi nyaralás - Márványláb utca | Olaszország | OTP Travel Utazási Iroda
A Pantheontól kis sétával juthatunk el a Piazza della Minervához, ahol egy elefántos obeliszket is megcsodálhatunk, innen vegyük az irányt az apró Via del Pie' di Marmo (Márványláb utca) felé. És igen, itt van a hatalmas márványláb, amely majdnem akkora, mint egy kisautó. Ennyi maradt meg a Rómában egykor népszerű egyiptomi Ízisz istennő hatalmas szobrából. A láb méretéből következtetve a szobor körülbelül 7,6 méter magas lehetett. De nem ez az egyetlen testetlen óriásláb Rómában, van egy a Vatikáni Múzeumban és egy a Capitolium Múzeumban is.

Esti túra Rómában

Róma - családi nyaralás - este | Olaszország | OTP Travel Utazási Iroda
Amikor kigyulladnak Róma fényei, a szökőkutak csillognak az esti fényekben, a város varázslatos aurát sugároz. Ilyenkor a rómaiak esti sétákat tesznek, amelyeket összekötnek egy kiadós pizzázással vagy fagylaltozással. Csatlakozhatunk mi is hozzájuk egy könnyed túrával, amely a nyüzsgő Piazza Campo dei Fiori-ról indul és olyan nevezetességeket érint, mint a Piazza Venezia, a Trevi-kút, a Pantheon és a forgalmas Piazza Navona. Az estét pizzával és egy finom fagyival érdemes megkoronázni.

Érmedobás a szökőkútba

Róma - családi nyaralás - Trevi kút | Olaszország | OTP Travel Utazási Iroda
Egyetlen turista sem hagyhatja el Rómát anélkül, hogy az ősi hagyományt követve, ne dobna pénz a Trevi-kútba. Már az ókori rómaiak is érmét dobtak egy medencébe vagy szökőkútba, hogy biztonságosan visszatérjenek. Manapság olyan sok turista szeretne visszatérni az Örök Városba, hogy a Trevi-kút alja folyton tele van pénzérmékkel. A több ezer euróval, amit minden este kiemelnek, hogy szegénykonyhát üzemeltessenek belőle. Róma leghíresebb szökőkútja az 1700-as években épült, de az első század óta állt itt egy szökőkút, amikor még az Agrippa-fürdőbe vizet szállító vezeték végállomása volt. Bár fogalmunk sincs, hogy a régiek melyik kezükkel dobálták az érméket, a mai hagyomány az, hogy jobb kézzel dobjuk át az érmét a bal váll felett. Jó ha tudjuk, a tinédzserek majd bizonyosan értékelik, az első érme visszavisz Rómába, a második szerelemhez segít. Garancia persze nincs.

Piacozás a Campo dei Fiori-n

Róma - családi nyaralás - Campo dei Fiori | Olaszország | OTP Travel Utazási Iroda
A Campo dei Fiori Róma egyik legélettelibb tere, nem messze a Pantheontól, keskeny középkori utcák szomszédságában. Itt a gyerekek megtapasztalhatják Róma valódi, lüktető hangulatát. A campo nyüzsgő és színes piaca reggel és ebédidőben a legelevenebb. Különleges gyümölcsök, friss péksütemények, sajtok és szalámik között válogathatunk. A piactól 20 perces sétára található a Gianicolo park, szép kilátással a városra, ahol egy piknik kereten belül el is fogyaszthatjuk, amit a Campo dei Fiorin beszereztünk.

Földalatti kalandok

Róma - családi nyaralás - katakomba | Olaszország | OTP Travel Utazási Iroda
Melyik gyerek tud ellenállni a kísérteties alagutaknak, főleg, ha ott sírok is vannak? A római katakombák között a legnagyobb az i.sz. 2. századból származó St. Callisto katakomba, amely számos korai pápa temetkezési helye. A közeli, Konstantin császár alatt épült bazilika alatt találhatók a Szent Sebestyén katakombák, ahol Szent Péter és Szent Pál maradványait is őrizték, amíg a Vatikánba, illetve a San Paolo Fuori le Murába nem költöztették őket. A falakat itt is ókeresztény ábrázolások sora borítja. A közhiedelemmel ellentétben ezek nem búvóhelynek épültek. A katakombák temetkezési helyek voltak, ahol a kevéssé módos rómaiakat helyezték örök nyugalomra.

Kapcsolódó inspirációk:

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Toszkána egyik legszebb pontját a középkori felhőkarcolók városának is hívják. Tartson velünk San Gimignanoba!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Siena gazdag történelmi múltjáról, gyönyörű építészetéről és impozáns főteréről ismert. Fedezze fel velünk a régió fővárosát!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Toszkána egyik ékszerdoboza Pisa. Fedezze fel különleges látnivalót velünk!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Az észak-olaszországi Emilia-Romagna tartomány fővárosa, Bologna nagyjából félúton fekszik Firenze és Milánó között. Fedezze fel velünk!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Olaszország régióinak jellegzetes ízei és különlegességei vannak. Ezúttal a toszkán finomságokat vesszük sorra.

Nagy szépségek nyomában Rómában - OTP Travel Utazási Iroda
5 különleges római látnivaló, mely felfedezésre vár!

Puglia, Olaszország legkeletibb gyöngyszeme - OTP TRAVEL utazási iroda
Olaszországi hosszú hétvége? Két órás repülőúttal könnyen elérhetjük az „olasz csizma sarkát”

Ízes Itália - OTP TRAVEL utazási iroda
La dolce vita – édes élet. Egy ország, ahol az élvezetes étkezés az élet elválaszthatatlan részét képezi.

Etna túra - OTP TRAVEL utazási iroda
Hasznos tippek a csúcstámadáshoz.

Édes Itália  - OTP TRAVEL utazási iroda
Olaszország többet nyújt mint gondolta. Mesés célpontok az olasz csizma minden szegletében.

Kultúrtripp Toszkánában - OTP TRAVEL utazási iroda
Reneszánsz romantika, mesebeli tájak, lankás borvidékek.

Dallamos desztinaciók, nyári utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A nyár az utazás mellett a zenei fesztiválok ideje is.

Utazás Európa legjobb városaiba  - OTP Travel Utazási Iroda
Kilenc város, ahová feltétlenül el kell utaznia!

Öt könyv, amely felér egy utazással - OTP Travel Utazási Iroda
Íme öt remekbe szabott olvasmány, melynek lapjai szebbnél szebb tájakra repítik gondolatban az olvasót.

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Olasz szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
Tíz különleges, kevésbé ismert olasz szigetet ajánlunk a napfény, a tenger és a nyugalom szerelmeseinek. Eredjen velünk a talján tengeri titkok nyomába!

Firenze titkai  - OTP TRAVEL utazási iroda
Firenze az intrikák és inspirációk városa, tele különös titkokkal.

Páratlan Puglia  - OTP TRAVEL utazási iroda
Puglia egyszerűen tökéletes! Ha Olaszországba utazik, jusson eszébe a csizma sarka!

Rejtélyes Róma - OTP Travel Utazási Iroda
Különleges látnivalók, melyeket az útikönyvek is csak ritkán említenek.

4 kihagyhatatlan európai város 2022-re - OTP Travel Utazási Iroda
Íme kedvenc négy európai nagyvárosunk 2022-re, ahol életre szóló élményekkel töltekezhet fel egy hosszú hétvégén.

Torino 7 legszebb látnivalója - OTP Travel Utazási Iroda
Piemonti konyha az egyik legváltozatosabb és leghíresebb Olaszországban.

Torino 7 legszebb látnivalója - OTP Travel Utazási Iroda
Az izgalmas város felfedezése megér egy hosszú hétvégét, vagy akár egy több napos látogatást!

Szardínia ízei | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Gasztrosorozatunkban ezúttal a szardíniai konyha 10 hagyományos finomságát mutatjuk be.

Szardínia öt legjobb étterme | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Az olasz étkezési kultúrát és a sziget egyedi kulináris identitását ötvöző Szardínia tele van kiváló éttermekkel. A sziget számos ünnepelt étterme közül most az öt legjobbat mutatjuk be.

Szardínia leglátványosabb építményei | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ha Szardínia szigetére gondolunk biztosan a lenyűgöző strandjai jutnak először eszünkbe. Csakhogy Szardínia számos egyéb kincset tartogat. Az épített örökség rajongóknak például valóságos paradicsom.

10+1 csodálatos helyszín Szardínián | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Az olaszországi Szardínia tele van természeti csodákkal. A Földközi-tenger és a strandok jelentik a fő vonzerőt, de a titokzatos ősi építményeit vagy a színes hegyi kisvárosait is érdemes felfedezni.

10 érdekes tény Pugliáról - OTP Travel Utazási Iroda
Puglia magával ragadó varázsa a kedvencek közé emeli ezt a fantasztikus olasz régiót. Összegyűjtöttünk tíz érdekes tényt, amelyet talán nem ismer mindenki.

Olaszország | Szicília templomok - OTP Travel Utazási Iroda
Szicília legszebb templomai gazdag és színes örökségről árulkodnak.

Olaszország | Szicília finomságok - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerjen meg néhány szicíliai finomságot a limoncello mellett, amiket érdemes megkóstolni.

Kapcsolódó ajánlatok:


RÓMA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Olaszország
349 000 Ft-tól/fő

CHIA LAGUNA HOTEL VILLAGE****

Olaszország
érdeklődésre

CONRAD CHIA LAGUNA SARDINIA*****

Olaszország
érdeklődésre

UNAHOTELS NAXOS BEACH

Olaszország
érdeklődésre

MEDITERRÁN PILLANATOK

Olaszország
559 000 Ft-tól/fő

DÉL-OLASZORSZÁG TITKAI - PUGLIA

Olaszország
579 000 Ft-tól/fő

AZ ISMERETLEN SZICÍLIA

Olaszország
599 000 Ft-tól/fő

SZICÍLIA - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Olaszország
635 000 Ft-tól/fő

AZ AMALFI-PART KINCSEI

Olaszország
639 000 Ft-tól/fő

CSILLAGTÚRA TOSZKÁNÁBAN

Olaszország
649 000 Ft-tól/fő

VADREGÉNYES SZARDÍNIA

Olaszország
785 000 Ft/fő