Élmények a világ körül

Keresés

Alexandria varázslatos városa

Egyiptom - Alexandria varázslatos városa - OTP Travel Utazási Iroda
Alexandria városa a történelemrajongók fellegvára. Tartson velünk és fedezze fel Egyiptom különleges szegletét, mely egykor a híres Alexandriai világítótoronynak adott otthont.

Alexandria varázslatos városa

A történelemrajongók bakancslistáján biztosan szerepel az az egyiptomi Alexandria városa.

A csillogó Földközi-tenger partján elterülő, Kairótól mindössze három órányira fekvő településen állt egykor az Alexandriai világítótorony - az ókori világ hét csodájának egyike -, valamint otthona volt az Alexandriai Nagy Könyvtárnak, amely pusztító tűzvészben veszett oda. Ma a könyvtár ultramodern újragondolása, valamint számos történelmi látnivaló, köztük a Kom el Shoqafa katakombái és a Királyi Ékszermúzeum csalogatja a látogatókat.

Alexandriai Serapeum

Alexandria varázslatos városa - OTP Travel Utazási Iroda
A III. Ptolemaiosz által építtetett Serapis-templom Alexandria egyik fontos vallási központja. Bár a rómaiak i. sz. 391-ben nagyrészt lerombolták, néhány eredeti darabja megmaradt a helyszínen, mint például Pompeius pillére, melyet két nagy szfinx keretez. A templom a múltban az alexandriai Nagy Könyvtár egyik legfontosabb melléképülete is volt. A Serapeumot történelmi jelentősége és gyönyörű elhelyezkedése miatt mindenképpen érdemes meglátogatni.

Bibliotheca Alexandrina könyvtár

Alexandria varázslatos városa - OTP Travel Utazási Iroda
A 2002-ben az ókor egyik legnagyobb és legfontosabb könyvtárának emlékére épült Bibliotheca Alexandrina az I. században leégett alexandriai Nagy Könyvtár előtt tiszteleg, amelynek számos értékes könyve megsemmisült. A modern könyvtár ugyan nem versenyezhet elődje fontosságával és gazdagságával, de jelentős kulturális központnak számít, amely három múzeumot, négy művészeti galériát, egy planetáriumot és egy laboratóriumot foglal magában, ahol régi kéziratokat mentenek és javítanak. A gyermekkönyvekből is van egy nagy részlegük, amit jó móka lehet felfedezni, ha gyerekekkel nyaralunk.

Corniche

Alexandria varázslatos városa - OTP Travel Utazási Iroda
A Corniche egy gyönyörű vízparti sétány, amely a keleti kikötő mentén húzódik 16 kilométer hosszan, és a Montazah palotánál ér véget. A sétányról lenyűgöző kilátás nyílik az öbölre és a Földközi-tengerre. Ez az egyik legjobb hely a városban, ahol sétálhatunk egy nagyot, mielőtt megállunk egy karkadehre, azaz a helyiek különleges jeges hibiszkuszteájára.

Montazah palota kertjei

Alexandria varázslatos városa - OTP Travel Utazási Iroda
Az eredetileg Farouk király számára épült, lenyűgöző palota - amely a város keleti oldalán található - nagy kerttel és a Földközi-tengerre nyíló csodálatos kilátással büszkélkedhet. Az Isztambulra és Firenzére egyaránt emlékeztető, egyedi sárga és vörös színű dizájnnal díszített palota sajnos nem látogatható, de a pálmafákkal és ritka növényekkel tarkított gyönyörű kert nyitva áll a nagyközönség előtt.

Királyi Ékszermúzeum

Alexandria varázslatos városa - OTP Travel Utazási Iroda
Az egykori egyiptomi királyi család palotája, a Királyi Ékszermúzeum egy rejtett gyöngyszem Alexandria szívében. A felújított 1919-es villában közel 11 000 tárgyat találunk, köztük gyémántokkal kirakott diadémokat és aranyból készült dohányzó készleteket, amelyeket a királyi család az 1952-es egyiptomi forradalom után hagyott hátra. Csodáljuk meg az olajfestményekkel és ólomüveg ablakokkal szegélyezett falakat is. Remek program lehet a művészet és a történelem iránt érdeklődők számára.

Stanley híd

Alexandria varázslatos városa - OTP Travel Utazási Iroda
A 400 méteres hídról nagyszerű panoráma nyílik a Földközi-tengerre. Úgy tervezték, hogy kiegészítse a Montazah királyi palotát. Gyalogosan vagy autóval is átkelhet rajta a Corniche felé vezető úton. Alatta egy kis homokos strand található, ahol a nyári hónapokban fürdeni lehet, vagy pedig a legjobb éttermek valamelyikében megkóstolni a helyi kulináris különlegességeket.

Kom el Shoqafa katakombái

Alexandria varázslatos városa - OTP Travel Utazási Iroda
Az 1900-ban véletlenül felfedezett katakombák a legnagyobb ismert római kori temetkezési helyet mutatják be Egyiptomban. A katakombák - amelyeket a i. sz. 2. században építettek - háromszintes sírkamrákból és kamrákból állnak, amelyekbe a holttesteket leeresztették.

Abu al-Abbas al-Mursi mecset

Alexandria varázslatos városa - OTP Travel Utazási Iroda
Ezt a jól ismert mecsetet a XIII. századi alexandriai szentnek, Abu al-Abbász al-Mursinak szentelték, akinek itt található a sírja is. Eredetileg az 1300-as években emelték, majd 1929 és 1945 között Eugenio Valzania és Mario Rossi tervezte át és építette meg jelenlegi formáját. A templom minden bizonnyal az egyik legszebb mecset Egyiptomban, valamint spirituálisan az egyik legjelentősebb hely, amelyet érdemes felkeresni, ha Alexandriában járunk.

Kapcsolódó inspirációk:


Egyiptom utazás: Kairó finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Kairóban kalandozunk, érdemes megismerkedni a helyi konyha remekműveivel. Összegyűjtöttük a legautentikusabb fogásokat, amelyeket ott, helyben is ki kell próbálni.

Egyiptom utazás: Kairó látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó, Egyiptom fővárosa az ezer minaret városaként is ismert. Kairó büszkélkedhet a világ legszebb iszlám építészeti alkotásaival. Fedezze fel velünk!

Sharm el-Sheikh - az üdülőparadicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el-Sheikh felemelkedése egy egyedülálló és turisztikai szempontból példaértékű történet.

Sharm el Sheikh - tengeri kalandok - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el Sheikh a világ egyik legismertebb búvárterepe.

Ras Mohammed: a földi paradicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm El Sheikhtől délre, a Sínai-félsziget legdélebbi csúcsánál fekszik a kivételes szépségű Ras Mohammed.

Sármos Sharm - OTP Travel Utazási Iroda
Annyi fantasztikus látni- és tennivaló van itt, hogy nehéz választani!

Egyiptom - Nílus menti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A Nílus mentén megelevenednek a történelemkönyv oldalai, káprázatos régészeti kincsek és templomok várják a kalandorokat. Tartson velünk és fedezze fel Egyiptom legszebb szegleteit.

Egyiptom - Kairó kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó nyüzsgő nagyvárosának forgatagában lenyűgöző építészeti csodákra bukkanhatunk. A várossal szinte összefonódva a gízai piramisok őrzik a régi kultúrák megfejthetetlen titkait.

Hurghada | strandok | Egyiptom | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A Vörös-tenger legjobb egyiptomi strandjai az egész család számára kellemes kikapcsolódást ígérnek.

Hurghada | programok | Egyiptom | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Hurghada az egyik legnépszerűbb nyaralóhely a Vörös-tenger partján. Ismerje meg velünk ezt a sokoldalú úti célt!

Kapcsolódó ajánlatok:


EGYIPTOM - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Egyiptom
250 000 Ft-tól/fő

HOSSZÚ HÉTVÉGE KAIRÓBAN

Egyiptom
529 000 Ft/fő

EGYIPTOM KINCSEI ÉS A NÍLUS

Egyiptom
1 299 000 Ft/fő