Élmények a világ körül

Keresés

Libanon - 11 kihagyhatatlan hely - OTP Travel Utazási Iroda
A Földközi-tenger partján fekvő Libanon csodálatos ország, számos látnivalóval.

11 kihagyhatatlan hely Libanonban

A Földközi-tenger partján fekvő Libanon csodálatos ország, számos látnivalóval. A területe ugyan kicsi, ám annál nagyobb történelmi múlttal rendelkezik. A gazdag kulturális örökség mellett azonban lenyűgöző tájakat is felfedezhetünk.
A kellemes strandoktól, a történelmi emlékeken át az ámulatba ejtő természetig Libanonban minden megtalálható, amit az utazó kereshet. Összeállításunkból megismerhet a különleges ország legizgalmasabb településeit és legfontosabb látnivalóit.

Byblos (Büblosz)

Libanon, Byblos (Büblosz) - OTP Travel Utazási Iroda

Mount Libanon kormányzóság legnagyobb városa Byblos. Kiemelkedő történelmi jelentőségű, ókori alapokra épült település. Byblos régészeti lelőhelyei sok ezer turistát vonzanak a világból, kiemelkedő a város természettudományi múzeuma, ahol nagy számú fosszílián keresztül ismerkedhetünk a letűnt idők élővilágával. Nyáron a Byblos-i Nemzetközi Fesztivál vonzza az utazókat.

Bejrút

Libanon, Bejrút - OTP Travel Utazási Iroda

Libanon fővárosa, egyúttal legnagyobb települése Bejrút. A várost  a „Közel-Kelet Párizsának” is szokták nevezni. A Bejrúti Nemzeti Múzeum értékes és nagyszámú anyagot őriz a Közel-Kelet múltjából. Feltétlenül érdemes meglátogatni! A tengerparton megcsodálhatóak a különleges a Raouche sziklák is, amelyekért már önmagukban érdemes lenne ide utazni. Kihagyhatatlan a bejrúti bazár, ahol ezernyi tárgy várja a vásárlókat.

Tyre (Türosz)

Libanon, Tyre (Türosz) - OTP Travel Utazási Iroda

Az világ egyik legrégebbi, folyamatosan lakott városa. Libanon egyik rejtett gyöngyszeme. Itt található a 480 méter hosszú és 90 méter Tyre-i hipoddrom, amelyben egykoron akár húszezer ember is nézhette a lovasszekerek vágtáját. A Libanon déli részén elterülő város a föníciaiak idejében a Földközi-tenger egyik legfontosabb kikötője volt. Gazdaságának alapját a bíborkereskedelem adta. Az i. e. 6. században a babilóniaiak sikertelenül ostromolták, elfoglalnia csak Nagy Sándornak sikerült i. e. 332-ben. A rómaiak i. e. 64-ben csatolták a Római Birodalomhoz. A város legfontosabb műemlékei a római korból és a keresztes hadjáratok korából származnak. Az oszlopsorokkal szegélyezett római utak, diadalív, tornacsarnok, fürdő és az aréna romjai láthatók. A romok UNESCO világörökség részei.

Barja

Libanon, Barja - OTP Travel Utazási Iroda

A Földközi-tenger mellet fekvő Barja télen és nyáron egyaránt látogatható. Enyhe mediterrán éghajlata bármikor alkalmassá teszi egy kellemes vakációzásra. Ódon épületei, olajfa- és fenyőligetei maradásra bírják az ide látogatót. A Zak Zouk nevű bazárból pedig nem lehet üres kézzel távozni.

Chekka

Libanon, Chekka - OTP Travel Utazási Iroda

Fantasztikus természeti környezetben fekszik Chekka. A tengerparti város Libanon egyik fontos gazdasági központja. A településhez közel találjuk Hamatot. Hamat ad otthont Nourieh-i Szűzanya kolostorának, amely fontos turista célpont a környéken.

Tripoli

Libanon, Tripoli - OTP Travel Utazási Iroda

Bejrút északi szomszéda, Libanon második legnagyobb városa sok mindennel kecsegtet. Gazdag történelmi emlékekben és a helyi konyhaművészet is kiemelkedő. A legendás brazil építész, Oscar Niemeyer által tervezett nemzetközi vásárkomplexum kötelező látnivaló.  Fontos nevezetessége még a keresztes lovagok 12. századi vára, a 13. századi Nagymecset, a Teinal-mecset és a Vartaví emír mecsete.

Jounieh

Libanon, Jounieh - OTP Travel Utazási Iroda

Festői környezetben fekszik Jounieh, a csodálatos tengerparti település. Az itt található a Teleferique Libanon egyik legrégebbi és leglátogatottabb turisztikai látványossága. A kötélpályás felvonóból lélegzetelállító kilátás nyílik Jounieh-öbölre és a környező településekre. Nem érdemes kihagyni a Jeito Grotto hihetetlen barlangrendszerének meglátogatását sem. A tengerparton számos kávézó és vendéglő várja a turistákat, ahol hangulatosan elkölthető egy ínycsiklandó vacsora.

Sidon (Szidón)

Libanon, Sidon (Szidón) - OTP Travel Utazási Iroda

Libanon harmadik legnagyobb városa, egyben nyüzsgő kereskedelmi központ gazdag történelmi múlttal. A perzsa korszak idején Sidon a „kertek városaként” volt híres. Manapság nagy banán- és citrusültetvények övezik a települést. Fontos célpont a 13. századi Khan El Franj (Külföldiek Fogadója). Népszerű látványosság a Nagy Mecset és a Szent Lajos-kastély is.

Anjar

Libanon, Anjar - OTP Travel Utazási Iroda

Anjar (ókori nevén Chalkis) romjai a 8. század első feléből származnak, az egykori palotavárost I. al-Valíd omajjád kalifa  építtette. A települést római a városeszmény alapján tervezték és a Omajjádok városépítésének legfontosabb példája. Vrágkora mindössze 20 – 30 évig tartott mejd az Abbászidák támadása után elnéptelenedett. A falakkal körülzárt palota kapuit tornyokkal erősítették meg, a virágkorban ebből hatszáznál is több bolt, fürdők két palota és egy mecset állt a területén. A két főút metszéspontjánál állt a tetrapülon, a város középpontját jelző épület. A romvárosban 1949-ben kezdődtek meg a feltárások, ma a világörökség része. Érdekesség, hogy a település népessége majdnem teljes egészében örményekből áll.

Qaa

Libanon, Qaa - OTP Travel Utazási Iroda

Fontos régészeti lelőhely Libanonban. A közelében fekszik Hermel, ahol számos neolitikumi leletegyüttes került elő a föld alól. Itt található Ouadi Qadisha, amely a szerzetesség kialakulásának egyik legfontosabb emlékhelye. A völgy az al-Makmal-hegy lábánál terül el, a hegyoldalba kápolnákat és remetebarlangokat vájtak. Az ókeresztény település kolostorai magas sziklákon állnak. A legfontosabb közülük a Kannubin-kolostor, erre található a Hors Arz er-Ráb (Isten Cédrusainak Erdeje). Ezek a fák Libanon jelképévé váltak. Libanont korábban tekintélyes cédruserdők borították, melyeknek mára már csak töredéke maradt meg. A jelenleg mintegy négyszáz fából álló erdő legidősebb fáinak korát ezerötszáz évesre becsülik.

Harissa

Libanon, Harissa - OTP Travel Utazási Iroda

Harissa települése tulajdonképpen két falut foglal magába, Daraoun-ot és Harissa-t. A település ad otthont a libanoni Miasszonyunk szentélyének, amely közismert zarándokhely. A szentély bronz Mária szobra (Notre Dame du Liban) 15 tonnás. Fontos műemlék a bizánci stílusú  Szent Pál-bazilika is.

Baalbek

Libanon, Baalbek - OTP Travel Utazási Iroda

Baalbek története 5000 évre nyúlik vissza. A Jupiter templom közelében a korai bronzkorból származó emberi települések nyomait találták meg. A föniciaiak i. e. 2000 körül telepedtek meg a libanoni Baalbekben, templomukat Baálnak, a Napistennek szentelték. Ebből ered a település neve is. Fontos jóshely volt már a legkorábbi időkben. A heliopoliszi Jupiter-Baál templom később kedvelt zarándokhely lett. „Baalbek hatalmas építményeivel a hanyatló Római birodalom építészetének legszebb példájának egyike” állapította meg az UNESCO, amikor 1984-ben felvette Baalbeket a világörökségi listára.

Kapcsolódó ajánlatok:


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

További ajánlatok:

Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00