Élmények a világ körül

Keresés

Japán, Kamakura, Nagy Buddha | OTP Travel utazási iroda
Kamakura, Japán egykori politikai központja ma kedvelt turistacélpont.

Kamakura 10 legvonzóbb célpontja

Kamakura (鎌倉)tengerparti kisváros Kanagawa prefektúrában, vonattal alig egyórányi utazásra Tokiótól. Japán egykori politikai központja ma kedvelt turistacélpont.

Kamakura politikai felvirágzása a 12. században kezdődött, amikor Minamoto Yoritomo sógun a kormánya székhelyéül választotta. A város két évszázadon keresztül őrizte meg ezt a fontos pozícióját, nem véletlenül nevezik ma is Kelet-Japán Kiotójának.

A 14. században a főváros a Muromachi kormányzatidején átkerült Kiotóba, Kamakura pompája azonban nem kopott meg. Számos templomot, szentélyt és egyéb történelmi emléket őriz.

Tokióból kényelmes vonaton érjük el a különleges tengerparti városkát. megérkezvén kifejezetten ajánlatos az Odakyu Kamakura-Enoshima bérletet megvenni (1470 jen) és ennek segítségével körbejárni a város peremén fekvő nevezetességeket. A helyszínek között elég nagy a távolság, így nem érdemes kizárólag a lábunkra hagyatkozni. Turisztikai információkat a pályaudvar keleti kijáratánál kaphatunk, az épület jobb oldalán. Angolul is elérhetők, ami Japánban nem mindenhol van így. Ha úgy döntünk, hogy nem vonattal fedeznénk fel a környéket, Kamakurában számos helyen van lehetőség kerékpár bérlésére is. Ezt akár már a pályaudvar mellett is megtehetjük, de beljebb a városban is sok kölcsönzőt találunk. Kamakura nevezetességei igazán megérnek némi fáradságot!

Nagy Buddha

Japán, Kamakura, Nagy Buddha szobor - OTP Travel Utazási Iroda

Kamakura híres szimbóluma és a város legnépszerűbb turisztikai látványossága, a Nagy Buddha a Kotoku-in Templomban található (高徳 院). A 11,4 m magas szobor 1252-ben épült, és a narai után ez a második legmagasabb Buddha szobor Japánban.

Térkép:

Látogatható: 8:00-17:30 között (októbertől márciusig 17:00 óráig)
Belépőjegy ára: 200 jen

Hasedera-templom

Japán, Kamakura, Hasedera-templom - OTP Travel Utazási Iroda

A Hasedera-templom (長谷 寺)valójában egy buddhista templomkomplexum. A Kamakura felett magasodó dombra épült, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra és a Sagami-öbölre. Ez az egyik legnépszerűbb célpontra turisták körében, különösen a júniusi és júliusi esős időszakban, amikor a hortenzia virágba borul. Az Ajisai Matsuri-t,a Hortenzia Fesztivált is a templomkomplexumban rendezik meg, amely különösen izgalmas programokat ígér.

Térkép:

Látogatható: 8:00-17:30 között (októbertől februárig 17:00 óráig)
Belépőjegy ára: 300 jen

Meigetsuin-templom

Japán, Kamakura, Meigetsuin-templom - OTP Travel Utazási Iroda

A Meigetsuin (明月院)„Hortenzia-templom (Ajisai Dera)” néven is ismert, mivel parkjában lenyűgöző hortenziák nyílnak.

Térkép:

Látogatható: 9:00-16:00 (júniusban 8:30-17: 00)
Belépőjegy ára: 300 jen (júniusban 500 jen)

Engakuji-templom

Japán, Kamakura, Engakuji-templom - OTP Travel Utazási Iroda

Az Engakuji-templom (円覚 寺)Kelet-Japán egyik legfontosabb temploma, és Kamakura öt nagy Zen-temploma közül második legnagyobb. Csodálatos parkja ősszel különösen szép, ilyenkor fordul meg itt a legtöbb látogató.

Térkép:

Látogatható: 8:00-16:30 (decembertől februárig 16:00-ig)
Belépőjegy ára: 300 jen

Hokokuji-templom

Japán, Kamakura, Hokokuji-templom - OTP Travel Utazási Iroda

A Hokokuji-templomot (報国寺)egy csodálatos bambuszerdőn át vezető ösvényen tudjuk megközelíteni. Kertjében körülbelül 2000 bambuszfa zöldül. A kertben egy apró, japán stílusú kávézó is található, ahol különösen élvezetes egy csésze zöldteát elkortyolgatni.

Térkép:

Látogatható: 9:00-16:00 között
Belépőjegy ára: 200 jen (további 500 jen a teaszolgáltatásért)

Tsurugaoka Hachimangu-szentély

Japán, Kamakura, Tsurugaoka Hachimangu-szentély - OTP Travel Utazási Iroda

Kamakura legnépszerűbb szentélye, a Tsurugaoka Hachimangu (鶴岡 八 幡 宮) az állomástól a Komachi Dori bevásárlóutcán keresztül könnyen elérhető. A szentély január 1-jén és 3-án nagyon zsúfolt, a helyiek ugyanis Hatsumoude-ra (újévi első látogatás) érkeznek. A szentély éke a csodálatos vörös torii-kapu és a főcsarnok.

Térkép:

Látogatható: 5:00-21:00 között (január 1–3. között 24 órában tart nyitva)
Belépőjegy ára: ingyenes

Zeniarai Benzaiten szentély

Japán, Kamakura, Zeniarai Benten szentély - OTP Travel Utazási Iroda

A Zeniarai Benzaiten (銭洗 弁 天, közismertebb nevén Zeniarai Benten) egy egyedülálló szentély Kamakurában, forrásvízének különös hatalmat tulajdonítanak. A Zeniarai Benten kegyhely Kamakura és Kita Kamakura állomások között található, tömegközlekedéssel nem megközelíthető. Mindkét állomástól 20–30 perces sétára fekszik.

Térkép:

Látogatható: 8:00-16:30 között
Belépőjegy ára: ingyenes

Komachi Dori

Japán, Kamakura, Komachi Dori - OTP Travel Utazási Iroda

A Komachi Dori Kamakura bevásárlóutcája. Az állomás közelében található, és a Tsurugaoka Hachimangu kegyhely felé vezet. Több száz üzlet, kávézó és étterem sorakozik egymás mellett különleges helyi termékekkel csábítva vásárlásra a turistát. A vendéglők praktikus utcai harapnivalókat kínálnak, amelyeket akár séta közben is elfogyaszthatunk.

Térkép:

Yuigahama strand

Japán, Kamakura, Yuigahama strand - OTP Travel Utazási Iroda

A Yuigahama (由比ヶ浜海岸) egy 3,2 km hosszú strand, amely Kamakura déli részén terül el. A Kamakura állomásról kb. 20 perc sétával elérhető. Nyáron errefelé nagyon pezseg az élet esténként pedig egymást érik a strandbulik.

Térkép:

Enoshima

Japán, Kamakura, Enoshima - OTP Travel Utazási Iroda

Hamarad rá idő, érdemes kicsit távolabbra is ellátogatni! Ilyen célpont lehet a Enoshima-sziget (江の 島),amely számos látnivalóval kecsegtet. Csodálatos szentélyek, obszervatórium, üzletek és helyi különlegességeket kínáló éttermek várják az utazót. Enoshimát a helyi vonattal lehet megközelíteni Kamakurából, körülbelül 20 perces utazással.

Térkép:

Kapcsolódó ajánlatok:


VILÁGÖRÖKSÉGEK JAPÁNBAN

Japán
1 539 000 Ft-tól/fő

További ajánlatok:

VILÁGÖRÖKSÉGEK JAPÁNBAN

Japán
1 539 000 Ft-tól/fő

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00