Élmények a világ körül

Keresés

Kávéélmények Kolumbiában

Kolumbia kávé - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia termeli a világ egyik legfinomabb kávéját, Brazília és Vietnám mögött a harmadik legnagyobb globális beszállító. Íme, a legjobb kávés élmények amelyeket Kolumbiában átélhetünk.

Kávéélmények Kolumbiában

Nem kérdés, Kolumbia termeli a világ egyik legfinomabb kávéját, és Brazília és Vietnám mögött a harmadik legnagyobb globális beszállító. A kávéturizmus is egyre népszerűbb, de a helyi kávékultúra felfedezése sokkal többről szól, mint egy egyszerű kóstolótúráról. Íme, a legjobb kávés élmények amelyeket Kolumbiában átélhetünk.

WakeCup Experience túra, Pijao

A magával ragadó, egész napos túrát az Experiencia Cafetera vezeti, és sokkal részletesebb, mint a legtöbb hasonló. A WakeCup Experience nemcsak egy működő kávéfarmot látogat meg, de a látogatók személyesen megismerkedhetnek a kávészedőkkel, a sofőrökkel, a farmerekkel, és bárkivel, aki éppen az elbűvölő kisváros, Pijao főtéren tartózkodik. Az élmény célja, hogy megmutassa, a kávé központi szerepet játszik a kolumbiai "kávérégió" kultúrájában.

Flavors of Bogotá Specialty Coffee Experience, Bogotá

Bogotá fontos helyszíne a fellendülőben lévő különleges "kávészcénának", ahol szinte minden sarkon kiváló kávézók kínálnak hamisítatlan kolumbiai kávét. Egyre több vállalkozó használja ki ezt a minőségi kávéra épülő hullámot és kávézókba szervezett túrákkal várják az utazókat. A különleges trippeken felfedezhetjük a kolumbiai kávék világát, és tanulhatunk világklasszis baristáktól is. A legjobb ilyen túra a Flavors of Bogotá által szervezett Specialty Coffee Experience, amely három kiváló kávézóba kalauzolja el az utasait.
Kolumbia utazás | kávé Finca - OTP Travel Utazási Iroda

Finca Café San Alberto

Vitathatatlanul a legszebb kilátással rendelkező kolumbiai kávézó, a Café San Alberto. A hely egy olyan lejtőn fekszik, amely Quindio megye központi síkságára néz, a távolban a nyugat-kolumbiai Andok csúcsai sejlenek fel. Az itteni prémium kávé számos íz- és minőségi díjat nyert. Mindet a kávézó körüli lejtőkön termesztik. A Café San Alberto valószínűleg a legszebb hely Kolumbiában, ahol élvezhetjük a minőségi kávé varázsát.

Panorama Café Hostel, Buenavista

Kolumbia egyik legjobb kávés hostele a Panorama Café Hostel. Falait a helyi kávétermelők és farmerek képei díszítik, amelyek mindegyike QR-kódokkal van ellátva, így az internet segítségével egészen átfogó képet kaphatunk a termelők munkájáról és a kiváló minőségű kávébab születéséről. Buenavista kis "kávéhotele" tökéletes bázis lehet a környéket felfedező túráink során.

Hacienda Venecia, Manizales

A Hacienda Venecia egy ma is aktívan működő kávéfarm Manizales közelében, amely egyúttal a Zona Cafetera egyik legjobb szállását is kínálja gyönyörű, hagyományos házakban. A Hacienda Venecia minden pénztárcának kínál megfelelő lehetőségeket, beleértve a hostelt és a vendégházat is. Talán az egyik legjobb hely Kolumbiában, ahol elmerülhetünk a kolumbiai kávé kultúrájában.
Kolumbia utazás | kávé Manizales - OTP Travel Utazási Iroda

Finca Victoria, Minca

Kolumbia egyik legrégebben működő kávéültetvényét, a La Victoria kávéüzemet 1892-ben alapították A Finca Victoria felszerelései a viktoriánus időkből származnak, és teljesen környezetbarátok, hiszen a környező hegyi patakok vize működteti. A kávébabokat a hegyoldalban lévő ültetvényekről vízzel működő generátorok segítségével szállítják.

Parque Nacional del Café, Pueblo Tapao

A Parque Nacional del Café a Kolumbiai Kávétermelők Nemzeti Szövetsége által üzemeltetett vidámpark, Armenia városának külterületén. A kávé történetét és kultúráját bemutató interaktív kiállításokkal, kávémúzeummal, kávé témájú ételstandokkal, valamint hullámvasutakkal, rönkcsúszdákkal és dodzsemekkel is rendelkező park tökéletes hely a kávé történetének felfedezésére és egy szórakoztató kirándulásra.

Kapcsolódó inspirációk:

Kolumbia gyöngye: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
Cartagena igazi álom. A várost tenger veszi körül; úgy érezhetjük magunkat mintha egy paradicsomi szigeten lennénk, a nagyvárosok kényelmével körbevéve.

Kolumbia látványosságai - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia fantasztikus ország, egyike azoknak az úti céloknak, amelyeket ha az ember egyszer a szívébe zár, bizonyosan többször is felkeresi. Ezúttal a legismertebbeket jártuk be.

Kolumbia rózsaszín tengere - OTP Travel Utazási Iroda
A Salinas de Galerazamba egészen egyedülálló: gyönyörű és teljesen rózsaszínű. A Cartagena és Barranquilla között húzódó partszakasz Kolumbia egyik attrakciója.

Kolumbiai sárfürdő - OTP Travel Utazási Iroda
A Totumo a kolumbiai Karib-tengeri régióhoz tartozó Santa Catalina település egyedülálló természeti csodája. Érdekes, és egyúttal szórakoztató is.

Kolumbia édes csókja - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagena egyik kedvelt turistacélpontja a Choco Museo. Ami nem csoda, hiszen egyedülálló élményekkel és különleges finomságokkal kecsegtet.

Kolumbia éke: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagenában rengeteg minden vár felfedezésre, tegye meg velünk! Irány Kolumbia ékköve!

Kolumbia rejtett kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia egy igazi trópusi paradicsom, melynek gyönyörű tengerpartjait még viszonylag kevesen ismerik. Fedezze fel velünk az érintetlen partokat.

Kolumbia kávé - OTP Travel Utazási Iroda

A kolumbiai kávé ikonikus arca Juan Valdez karaktere lett. Ki is ő és hogyan lett kultikus figura az évek során? Tartson velünk és ismerje meg!

Kolumbia gasztro - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia a gasztronómia szerelmeseinek paradicsoma. Különleges ízek, fenséges desszertek otthona. Íme a 10 legnépszerűbb finomság, amit mindenképpen meg kell kóstolni!

Kolumbia, a természeti csodák hazája - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia mozgalmas városai és vadregényes tájai olyan energiákkal rendelkeznek, amik megkülönböztetik Dél-Amerika nagy részétől. Bemutatjuk Kolumbia kincseit!

Ezért van Guatemala a bakancslistán - OTP Travel Utazási Iroda
David Stuart maja kutató szerint Tikal a világ egyik leglenyűgözőbb régészeti lelőhelye. Tartson velünk az ősi Guatemalába!

Guatemala kis extrákkal - OTP Travel Utazási Iroda
Guatemala a természetimádók és kalandvágyók kedvelt célpontja. Íme néhány dolog, amit Guatemalában érdemes kipróbálni.

Tippek Guatemalához - OTP Travel Utazási Iroda
Néhány fontos információ, amit érdemes tudni, ha Guatemalába indulunk.

Guatemala nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Trópusi esőerdők, varázslatos szépségű hegyek, csodálatos tengerpartok és felbecsülhetetlen értékű, ősi romok, és ez csak néhány kincs, amit Guatemala magáénak tudhat.

Ezért van Guatemala a bakancslistán - OTP Travel Utazási Iroda
A gyakran "örök tavasz földjeként" emlegetett Guatemalában rengeteg a látnivaló, életre szóló élményeket szerezhetünk. Tartson velünk!

Guatemala gasztro - OTP Travel Utazási Iroda
Kóstoljon bele Közép-Amerika legszebb országának különleges konyhájába. Guatemala finomságai kerültek ezúttal terítékre.

Mexikó | Mexikó | A mexikói cenoték titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikóváros környékén létezik egy hely, amelyet az istenek megáldottak, a turisták viszont elfelejtettek, a Teutli. Itt találjuk az aztékok aranyát, a nopált.

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
„Nem érdemes úgy elhagyni ezt a világot, hogy nem volt egy kis szórakozás az életben". – vallotta Mexikó ikonikus festőnője. Ismerje meg különleges életútját!

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

Autómentes városok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol nincs forgalmi dugó és benzingőz.

Varázslatos tengerpartok | OTP Travel Utazási Iroda
Összeállítottunk egy válogatást a világ legszebb vagy legkülönlegesebb tengerpartjaiból.

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikóban egészen másként ünneplik a halottak napját.

A világ leghíresebb karácsonyfái - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a leghíresebb fenyőket, hogy nekünk már csak azt kelljen eldönteni melyik alatt állnánk boldogan az év ezen különleges időszakában.

Mexikó | Mexikó | A Yucatán-félsziget legszebb strandjai - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikó rengeteg csodálatos, képeslapra illő partot tartogat azok számára, akik a Yucatán-félszigeten keresnek ideális nyaralóhelyet.

Mexikó | Mexikó | A mexikói cenoték titkai - OTP Travel Utazási Iroda
A varázslatos földalatti karsztképződmények mélyben csillogó víznyelőikkel olyanok, mintha egy civilizáció előtti titkos világ rejtőzködne a felszín alatt.

A mexikói piramisok titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük Mexikó leghíresebb piramisait, melyet érdemes bakancslistánkra tűzni, ha erre a különleges kontinensre látogatunk.

Kapcsolódó ajánlatok:


DECAMERON BARÚ ****

Kolumbia
1 199 000 Ft-tól/fő

SOFITEL BARU CALABLANCA*****

Kolumbia
1 369 000 Ft-tól/fő

DREAMS KARIBANA CARTAGENA RESORT*****

Kolumbia
1 499 000 Ft-tól/fő

KOLUMBIA ÉS PANAMA – A KÁVÉ ÚTJÁN

Kolumbia
1 949 000 Ft-tól/fő

ECUADORI KALANDOK ÉS GALÁPAGOS VILÁGA

Ecuador
1 899 000 Ft-tól/fő

ECUADOR, AMAZÓNIA ÉS A GALÁPAGOS-SZIGETEK

Ecuador
2 490 000 Ft-tól/fő

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
1 198 000 Ft-tól/fő

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 499 000 Ft/fő

BRAZÍLIA ARCAI – A DZSUNGELTŐL AZ ÓCEÁNIG

Brazília
1 815 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Costa Rica
1 099 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - FELHŐERDŐK, VULKÁNOK, GAZDAG PARTOK

Costa Rica
1 599 000 Ft-tól/fő

WYNDHAM ALLTRA PLAYA****

Mexikó
679 000 Ft-tól/fő

CATALONIA PLAYA MAROMA*****

Mexikó
690 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
919 000 Ft-tól/fő

NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN

Peru
1 599 000 Ft-tól/fő

PERU - BOLÍVIA

Peru, Bolívia
1 980 000 Ft-tól/fő