Élmények a világ körül

Keresés
 
A Dél-Amerika szívében fekvő Kolumbia a történelem, a művészet és a természeti csodák csábító keverékével hívogatja a kalandra vágyó lelkeket.

Kolumbia

Úti célok Kolumbiában



A Dél-Amerika északi partjainál fekvő Kolumbia a történelem, a művészetek és a természeti csodák csábító keverékével hívogatja a kalandra vágyó utazókat. A nyüzsgő nagyvárosok, a gyarmati kor varázslatos emlékei, a misztikus régészeti lelőhelyek, a sejtelmes dzsungel, az érintetlen tengerpartok mind az ország más és más arcát mutatják. Kolumbia felejthetetlen utazási élményt ígér, s a megannyi szépség mellé a melegszívű helyiek vendégszeretete, a helyi finomságok és a jó kávé "alaptartozék".

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kolumbia

Csoportos ajánlatok

KOLUMBIA ÉS PANAMA – A KÁVÉ ÚTJÁN

Kolumbia
1 949 000 Ft-tól/fő

Üdülőprogramok

DECAMERON BARÚ ****

Kolumbia
1 199 000 Ft-tól/fő

SOFITEL BARU CALABLANCA*****

Kolumbia
1 369 000 Ft-tól/fő

DREAMS KARIBANA CARTAGENA RESORT*****

Kolumbia
1 499 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Kolumbia

  Főváros és legnagyobb város: Bogotá
  Nyelv: spanyol
  Vallás: római katolikus
  Államforma: köztársaság
  Terület: 1 138 910 km2
  Népesség: 51 622 779 fő (2021)
  Népsűrűség: 45 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 6 104
  Hivatalos pénznem: kolumbiai peso (COL)
  Időeltérés: -7 óra (UTC -5)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 110 V
  Csatlakozó és aljzat: A, B
  Országhívószám: +52
  Internet TLD: .co

  A Kolumbiai Köztársaságba a magyar állampolgár a beutazás napjától számított 6 hónapig érvényes útlevéllel 90 napot meg nem haladó tartózkodás esetén vízum nélkül léphet be. Amennyiben az utazó Brazíliából érkezik, illetve Panama és Venezuela határterületére megy tovább, kötelezően be kell mutassa a nemzetközi oltási könyvét, amely tartalmazza a sárgaláz elleni oltás felvételéről szóló igazolást.

  Kiskorúak beutazása:
  Amennyiben a kiskorú (18 év alatti) kolumbiai, illetve kettős állampolgár, érvényes kolumbiai útlevéllel rendelkezik és valamely szülője, hozzátartozója kíséretében, vagy egyedül utazik, a kolumbiai hatóságok közjegyző által hitelesített (spanyol vagy angol nyelvű) szülői hozzájáruló nyilatkozatot (vagy gyámhatósági hozzájárulást) kérhetnek. A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a hozzájáruló(k) és az utazó kiskorú személyes adatait (születési hely és idő, lakcím, igazolvány száma), a nyilatkozat területi és időbeli hatályát valamint a hozzájáruló(k) aláírását.
  Amennyiben a kiskorú magyar állampolgár, magyar állampolgárságát érvényes útiokmánnyal bizonyítja a kolumbiai hatóságok nem kér(het)ik a közjegyző által hitelesített hozzájáruló nyilatkozatot.

  Vízum turista vagy üzleti célú beutazás esetén:
  Magyar állampolgárok maximum 90 napig vízum nélkül tartózkodhatnak Kolumbia területén. A vízummentes tartózkodás egy éven belül összesen nem haladhatja meg a 180 napot.
  A kívánt tartózkodási idő és cél függvényében a belépéskor a hatóságok kérhetik a tartózkodás anyagi fedezetének és egyéb feltételeinek meglétét, melynek hiányában a beléptetést megtagadhatják vagy korlátozhatják a tartózkodás időtartamát. A hatóságok kérhetik továbbá a visszautazásra szóló menetjegyet is. A belépés engedélyezésekor a kolumbiai határőrizeti szervek bejegyzik az útlevélbe az engedélyezett tartózkodási napok számát, amely a fentiek függvényében 90 napnál kevesebb is lehet.

  Az útlevélnek még 6 hónapig kell érvényesnek lennie a Kolumbiából történő kiutazást követően.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Kolumbia egésze a III. fokozott óvatossággal látogatható országok közé tartozik. Kérjük, az alábbi területeket lehetőség szerint kerüljék: Putumayo, Arauca, Caquetá, Guaviare, Guainía, Vichada, és Norte de Santander tartományok, - kivéve a fővárosaik; Cauca tartomány - kivéve a főváros Popayán, illetve a Huila tartományban található San Agustin Régészeti Parkot Popayánnal összekötő országút; Chocó tartomány - kivéve a főváros Quibdó valamint Nuquí, Bahía Solano, és Capurganá települések; Nariño tartomány - kivéve a főváros Pasto és az Ipiales határátkelő; Meta tartomány - kivéve a főváros Villavicencio és a Caño Cristales folyónál lévő turistaközpontok; La Guajira, César és Boyaca tartományok Venezuelával határos területei, a határ közelében 5-10 km körzetben; Antioquia tartomány északi valamint Córdoba, Valle de Cauca és Bolivar tartomány déli részén a főutaktól távol eső, gyéren lakott vidéki területek.

  Kolumbia kormánya 2016 végén békemegállapodást kötött az országban tevékenykedő legnagyobb gerillaszervezettel, a FARC-kal. A hosszú évtizedeken át zajló fegyveres konfliktus lezárását követően a gerillák jelentős része lerakta a fegyvert, a kormány jelenleg a társadalmi reintegrációjukra koncentrál. A békemegállapodás valamint a kormány komoly erőfeszítési a biztonsági helyzet általános javítására jelentős eredményeket hoztak.

  A 2022 augusztusában megalakult új kolumbiai kormány megkezdte a tárgyalásokat az (ELN) vezetőivel. Eddig két tárgyalási fordulóra került sor, Caracasban, illetve Mexikóvárosban, a tárgyalások harmadik fordulója 2023. május 2-án kezdődött Havannában.

  Továbbra is vannak olyan területek, ahol kevésbé érvényesül a központi kormányzat hatalma, ennek megfelelően a konzuli szolgálat is csak nehézségek árán tudja a magyar állampolgárok konzuli védelmét ellátni. Javasoljuk, hogy az alább felsorolt térségekbe utazó magyar állampolgárok különös körültekintéssel készüljenek fel utazásukra, tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot az utazás idején, illetve lehetőség szerint, a körülmények javulásáig utazásukat halasszák későbbre.

  Az alábbi területek – ahol a mai napig a kábítószerkereskedelem, a kormányellenes gerillatevékenység és a szervezett bűnözés külön-külön vagy egymást kiegészítve jelen van és veszélyt jelenthet az odautazók számára – az utazás és ott tartózkodás szempontjából fokozott biztonsági kockázatot rejtő térségek.

  • Putumayo, Arauca, Caquetá, Guaviare, Guainía, Vichada, és Norte de Santander tartományok, – kivéve a fővárosaik
  • Cauca tartomány – kivéve a főváros Popayán, illetve a Huila tartományban található San Agustin Régészeti Parkot Popayánnal összekötő országút
  • Chocó tartomány – kivéve a főváros Quibdó valamint Nuquí, Bahía Solano, és Capurganá települések
  • Nariño tartomány – kivéve a főváros Pasto és az Ipiales határátkelő
  • Meta tartomány – kivéve a főváros Villavicencio és a Caño Cristales folyónál lévő turistaközpontok
  • La Guajira, César és Boyaca tartományok Venezuelával határos területei, a határ közelében 5-10 km körzetben.
  • Antioquia tartomány északi valamint Córdoba, Valle de Cauca és Bolivar tartomány déli részén a főutaktól távol eső, gyéren lakott vidéki területek.

  Terrorizmus
  A FARC-kal való békekötést követően a terrorista cselekmények száma ugyan lecsökkent Kolumbiában, de a fenyegetettség továbbra is fennáll egyes illegális fegyveres csoportok között. A kokaintermesztő területek birtoklásáért, valamint a kábítószer útvonalak feletti ellenőrzésért folytatott, fegyveres csoportok közötti küzdelem, illetve az erőszakos cselekmények folytatódnak, különösen Catatumbo-ban, César-ban, Arauca-ban.
  Az ELN-nel folytatott kétoldalú tárgyalások megkezdése óta csökkent ugyan a végrehajtott terrorista merényletek száma, de így is előfordult egy-egy robbantásos merénylet a szervezet részéről.
   
 • Utazás, közlekedés biztonsága

  A városokban, így a fővárosban is a legfőbb tömegközlekedési eszközön, a buszokon gyakoriak a lopások. Fokozottan ügyeljenek értéktárgyaikra a járműveken és megállóhelyeken. A kiterjedt úthálózat ellenére a távolsági közlekedés rendkívül lassú, 200-300 km megtétele személyautóval vagy busszal 7-8 órát is igénybe vehet, és nem mindenhol biztonságos, ezért távolsági utazásnál a légi közlekedést ajánlott igénybe venni. A Nemzetközi Légi Közlekedési Szövetség előírásainak megfelelő belső légi járatok az alábbi linken találhatók: www.iata.org/whatwedo/safety/audit/iosa/Pages/registry.aspx A főbb közúti útvonalak napközben jellemzően biztonságosak, éjszaka viszont fokozottan veszélyes közlekedni. Vidékre történő utazást szervezett keretek között, megbízható utazási társaság szolgáltatásának igénybe vételével ajánljuk. Stoppolni nem ajánlott. Általánosan javasolt minden országon belüli utazás gondos, körültekintő megszervezése.
   
  Természeti, egyéb katasztrófák
  A pacifikus hegységrendszer részeként a régióban gyakori a földrengés és a vulkánkitörés. Kolumbia a csendes-óceáni vulkanikus övezetben fekszik, 15 nagyobb vulkán található az országban. A legaktívabb kolumbiai vulkán, az ország délnyugati részén található Galeras utolsó kitörése 2009. február 15-én volt. Jelenleg a Nevado del Ruiz vulkán mutat magas aktivitást. Gyakoriak a különböző erősségű tektonikus mozgások az ország egész területén. A hegyvidékeken és a síkságokon egyaránt előfordulnak nagy árvizek, amelyek súlyos anyagi károkat okoznak az esős évszakban. Az El Niño jelenség okozta erős esőzések ciklusa nehezen előjelezhető, és időnként nagyon súlyos árvizeket okoz. Az Andok hegyláncain a heves esőzések úttorlaszt képező hegyomlást okozhatnak, a földutakat vízbetörések moshatják el. Földrengés, vulkánkitörés, árvíz esetén feltétlenül kövessék a helyi hatóságok útmutatását. Javasoljuk a szállodákban, rendezvények helyszínén a kijelölt menekülési útvonalak tanulmányozását.

  Bűnözés, közbiztonság
  Az elhalálozások nagy része az erőszakos gyilkosságoknak tudhatók be, ami összefügg a fegyveres összetűzésekkel, valamint az illegális tevékenységekkel (így például a kábítószerrel).
  2022-ben 7 827 gyilkosságot regisztráltak országszerte, ezeket a gyilkosságokat 76%-ban lőfegyverrel követték el.
  2023 januárjában és februárjában 56 731 személy elleni támadást regisztráltak, ami 18%-os növekedést mutat 2022 hasonló időszakához képest. 2023 első két hónapjában 5 583 lakásbetörésről érkezett bejelentés, ez a szám 2022 januárjában és februárjában 4 866 volt, ami 15%-os növekedést jelent.

  A magánszemélyekkel szemben elkövetett lopások, zsebtolvajlások száma nem csökkent a kormány erőfeszítései ellenére sem.
  Amellett, hogy - különösen Észak Santander-ben, Caquetában, Putumayo-ban, Magdalena-ban, Cauca-ban és Antioquiában - a fegyveres csoportok egymás ellen is harcolnak, a civil lakosság ellen is követnek el erőszakos cselekményeket. Ezek a fegyveres csoportok önkényesen végeznek mindazokkal a személyekkel, többek között újságírókkal, akik az „útjukban állnak”.

  Mobiltelefonok utcán történő használatát nem ajánljuk. Értéktárgyaikat, úti okmányaikat lehetőség szerint mindig biztonságos helyen őrizzék. Utóbbiakról javasolt fénymásolat vagy digitális másolat készítése. Sötétedés után nem ajánlott az utcákon sétálni, főként egyedül.

  Előfordul, hogy bűnözők drogot (pl. szkopolamin) csempésznek áldozataik ételébe, italába, de olyan esetre is volt példa, amikor utcán osztogatott reklámanyagokkal, szórólapokkal történt érintkezést követően került a kábítószer az áldozatok szervezetébe. Az ilyen esetekben alkalmazott kábítószerek rövid időre cselekvőképtelenné teszik az áldozatokat, melyet az elkövetők arra használnak fel, hogy kirabolják őket, szexuálisan visszaéljenek a helyzettel, vagy a bankkártyájukról emeljenek le pénzt. Ételüket, italukat ne hagyják őrizetlenül, szóróanyagokat lehetőleg ne vegyenek kézbe.

  Gyakori a bankkártyák lemásolása is. Soha ne engedjük, hogy fizetéskor a kártya kikerüljön a látókörünkből. Fokozottan gyanús, ha a szolgáltatást nyújtó személy (pl. taxis) azt állítja, hogy csak kártyával lehet nála fizetni. Ilyen esetben szinte biztos, hogy a nála lévő módosított kártyaolvasó segítségével le akarja másolni bankkártyánk adatait.

  Inkább nagyvárosokban előforduló bűncselekménytípus az úgynevezett „expressz emberrablás”, amely arra irányul, hogy az elrabolt és rövid időre fogva tartott személy bankkártyájáról pénzt emeljenek le. Az áldozatok gyakran utcán leintett taxik utasai közül kerülnek ki, ezért javasoljuk, hogy ne intsenek le taxit az utcán, és csak megbízható szolgáltatókat vegyenek igénybe.

  Kábítószerekkel kapcsolatos figyelmeztetés
  A kábítószerrel való visszaélést a kolumbiai törvények nagyon szigorúan büntetik. Nem csak a kábítószer csempészet tartozik ebbe a bűncselekményfajtába, de ide sorolják a kábítószer még legkisebb mennyiségű birtoklását is. Kábítószer csempészetért súlyos, nem egy esetben tíz évet is meghaladó börtönbüntetésre lehet számítani. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy az ország börtönviszonyai sokkal rosszabbak az európai átlagnál. A kolumbiai hatóságok nagyon fejlett módszereket alkalmaznak a csempészett kábítószer felderítésére. Bőröndjüket, utazótáskájukat mindig saját maguk csomagolják, soha ne vállalják el, hogy másvalaki csomagját átviszik a határon.

  Bűncselekményfajták
  Gyakori bűncselekményfajta az útonállásszerű rablás, amikor balesetet vagy sérülést színlelve támadják meg az utast.

  Gyakran esnek áldozatul külföldiek álrendőri tevékenységnek, mely során magukat rendőrnek kiadó bűnözők útleveleket, pénzt stb. tulajdonítanak el azzal az indoklással, hogy meg kell vizsgálni nem hamis-e. Amennyiben gyanítja, hogy ilyen esettel áll szemben, kérje, hogy kísérjék a legközelebbi rendőrőrre (CAI – Centro de Atención Inmediata).

  A közel 10 000 000 lakosú, nagy kiterjedésű Bogotá főváros előkelőbb negyedei (pl. La Cabrera, El Retiro, Los Rosales, Chicó, Chapinero) biztonságosnak tekinthetőek (nagyszámban vannak jelen rendőrök, egyéb biztonsági őrök), ugyanakkor a főváros déli, délkeleti, fejletlenebb negyedeit javasoljuk elkerülni. Ha mégis odakeveredik az utazó, fokozott óvatosságra és körültekintésre hívjuk fel a figyelmét.
  Amennyiben bűncselekmény áldozatává esik, haladéktalanul tegyen feljelentést a legközelebbi rendőrőrsön, és kérjen egy példányt a jegyzőkönyvből.

  Általános segélyhívó: 123
  Rendőrség segélyhívó száma: 112
  Turista rendőrség (itt a legnagyobb az esélye, hogy angol nyelven is megértik a hívót): (1) 337 4413.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  A főváros, Bogotá magas fekvése miatt a szív- és érrendszeri betegségekre hajlamosak számára egészségügyi kockázatot jelent, de még az egészséges turistáknak is célszerű időt szánni a magassághoz való alkalmazkodásra.

  Mindenképpen javasolt a sárgaláz elleni védőoltás felvétele, amennyiben az úti cél Antioquia, La Guajira, Cesar, Chocó, Magdalena, Norte de Santander, Meta és Casanare tartományok. Amennyiben kolumbiai utazása előtt Brazíliában járt, kizárólag a sárgaláz elleni védőoltást igazoló oltási könyv felmutatásával léphet be az országba. A kolumbiai Nemzeti Parkok látogatásához is be kell mutatni az oltási könyvet a sárgaláz elleni oltás felvételéről.

  Az ország trópusi, egyenlítői övezetben fekszik, 2 200 m magasság alatt fordulhatnak elő a különféle szúnyogok és élősködő paraziták (Anopheles, Aedes aegypti) által terjesztett trópusi megbetegedések: sárgaláz, malária, Denge-láz, Chikungunya, Zika-vírus, Leishmaniasis. A malária ellen nincs védőoltás, megfelelő védekezéssel csökkenthetjük a megbetegedés veszélyét. Szúnyogháló, ruházatként világos öltözet, hosszú ujjú ing, hosszú nadrág és zárt cipő, továbbá a fedetlen bőrfelületeken szúnyogriasztó szerek alkalmazása ajánlott. Fontos, hogy a legkisebb tünet megjelenésekor azonnal orvoshoz kell fordulni.

  A kolumbiai egészségügyi hatóságok a sárgaláz elleni oltás felvételét mindenképpen javasolják, még akkor is, ha az úti cél csak a 2200 m felett fekvő főváros. Az oltást az utazás előtt 10 nappal ajánlott felvenni. A kolumbiai egészségügyi hatóságok ajánlják továbbá a Hepatitis A,B, Meningitis meningigocica, tífusz, kanyaró és rubeola elleni oltásokat is. Gyermekek részére ajánlott: BCG, Diftéria, DPT, Hepatitis B, SRP, Heamophilus Influenzae, IPV.

  Az utazás előtt érdeklődjön az ajánlott oltásokról az Országos Epidemológiai Központnál: www.oek.hu/oek.web

  A kolumbiai hatóságok véleménye szerint Bogotában a csapvíz iható, ellenben az ország egyéb területein palackos víz, ásványvíz fogyasztása ajánlott. Az utcai árusok által kínált élelmiszer fogyasztása kerülendő.
   
 • Biztosítás

  Kolumbiában, ha nincs biztosítása a betegnek, az orvosi és kórházi ellátás rendkívül költséges és a gyógyszerek is drágák. Utazás előtt mindenképpen ajánlatos egy nemzetközileg ismert biztosítónál mindenre kiterjedő utas és balesetbiztosítást kötni. A biztosítás megkötése előtt célszerű rákérdezni az adott biztosítónál, hogy van-e kolumbiai biztosítópartnere, ennek hiányában ugyanis egy esetleges orvosi kezelés alkalmával a kolumbiai egészségügyi intézmény a költségek megelőlegezéséhez köti a beteg ellátását. A sürgős, életveszélyes eseteket a kórházak feltétel nélkül ellátják, de ezek költségeit is utólag téríteni kell.

   
 • További tudnivalók Kolumbiáról


  Időjárás: Az 1 141 748 km2 területen fekvő Kolumbia öt földrajzi egységre oszlik: Karib-térség, Andok-térség, Csendes-óceáni-térség, Orinoco folyó térsége, Amazonas folyó térsége. Kolumbia legmagasabb pontja 5800 m, északon, a Karib-térségben a Sierra Nevada de la Santa Marta hegységben található. Bogotá, a főváros 2600 m magasan fekszik. A trópusi esős éghajlattól a száraz éghajlaton keresztül a trópusi hegyvidéki időjárásig terjedő éghajlatban fontos, hogy az utazó készüljön fel az éghajlat erős változatosságára, illetve a trópusi hegyvidéki klímában a gyors és ingatag időjárásváltozásra. Az esős évszak áprilistól júniusig, illetve októbertől decemberig tart. Az egyenlítő közelsége miatt a nap 6:00 órakor kel és 6:00 órakor nyugszik.

  Közlekedés: Kolumbia kiterjedt úthálózattal rendelkezik, de a nagy távolságok miatt a légiközlekedés az ajánlott utazási forma. A vasúti hálózat nem fejlett. Magyar jogosítvánnyal részt lehet venni a közlekedésben, de a rendkívül alacsony közlekedési kultúra miatt nagyon gyakoriak a balesetek, ezért nem ajánlatos a gépkocsi bérlés. A biztonsági öv használata az első ülésen kötelező, de a hátsó ülésen is erősen ajánlott. Tilos vezetés közben a mobiltelefon használata. A nagyvárosokra állandó forgalmi dugók jellemzőek. A tömegközlekedés Bogotában és a legtöbb nagyvárosban szervezett, autóbuszokra épül.
  Elterjedt közlekedési forma a taxi is. A nívósabb szállodák taxiszolgáltatása jellemzően megbízható. A különböző telefonos alkalmazásokon keresztül hívható taxik szolgáltatásai is megfelelőek. Utcán leinteni taxit viszont nem ajánlott. A Kolumbiára kiterjedt buszhálózatról és menetrendről bővebb információt a következő honlapon találhat: https://www.horariodebuses.com.co

  Ügyintézés helyi hatóságoknál és intézményekben: A kolumbiaiak jellemzően barátságosak, segítőkészek, és ez érvényes a helyi hatóságokra, intézményekre is. Angolul viszont még az idegenforgalomban dolgozók közül sem mindenki beszél, így célszerű az utazási iroda, idegenvezető segítségét kérni az ügyintézéshez.

  Mértékegységek, hálózati csatlakozók, frekvencia: A tömeg mértékegységére a fontot (libra) használják. 1 libra = 453,59 gramm. Kolumbiában az A, B típusú elektromos hálózati csatlakozó elterjedt. Ezért magyarországi pl. mobiltelefontöltőkhöz érdemes adaptert beszerezni. Általános feszültség: 110V, Frekvencia: 60 Hz.

  A kokatea megítélése: A kokatea Latin-Amerikában általában nem minősül kábítószernek, számos boltban vagy piacon szabadon kapható. Fogyasztása az érzékszervekre nem káros, azonban még a legkisebb mennyiségben való behozatala esetén is az USA, az EU és hazánk vámszervei büntetőeljárást indítanak.

  Pénznem: Hivatalos pénznem a kolumbiai peso (COL). 50, 100, 200, 500, 1 000 értékű pénzérmét és 2 000, 5 000, 10 000, 20 000, 50 000 és 2017 óta 100 000 címletű papírpénzt különböztetünk meg. Pénzváltók működnek a nagyobb bevásárlóközpontokban, illetve rosszabb váltási árfolyamon a szállodákban. Az USD váltása egyszerűbb, az EUR váltása nehézségbe ütközhet. Magyarországon kiadott nemzetközi kártyák (VISA, MASTERCARD) széles körben elfogadottak, a bankautomatából való pénzkivételre magas kezelési költséget számítanak fel. A kevésbé fejlett pénzügyi infrastruktúrával rendelkező térségekben a készpénzfizetés a jellemző.

  Munkaszüneti napok: A munkaszüneti napok leginkább a kolumbiai történelem nagy eseményeihez kapcsolódnak, illetve a nemzetközi ünnepnapokhoz igazodnak.

  Ünnepek:
  Január 1: Új év napja
  Január 6: Vízkereszt
  Március 23: Szent József napja
  Május 1: a munka ünnepe
  Május 4: Jézus mennybemenetele
  Május 25: Áldozócsütörtök
  Június 15: Corpus Christi
  Június 22: Szent Szív
  Június 29: Szent Péter és Szent Pál napja
  Július 20: Függetlenség napja
  Augusztus 7: Boyocái csata napja
  Augusztus 17: Mária feltevése
  Október 12: Kolumbusz nap
  Október 20: 1944-es forradalom
  November 2: mindenszentek
  November 16: Cartagena függetlensége
  December 8: szeplőtlen fogantatás ünnepe
  December 25: Karácsony

  Egyéb ünnepek:
  Nagyhét
  Pünkösdhétfő
 •  

  Térkép

Inspirációk

Kolumbia gyöngye: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
Cartagena igazi álom. A várost tenger veszi körül; úgy érezhetjük magunkat mintha egy paradicsomi szigeten lennénk, a nagyvárosok kényelmével körbevéve.

Kolumbia látványosságai - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia fantasztikus ország, egyike azoknak az úti céloknak, amelyeket ha az ember egyszer a szívébe zár, bizonyosan többször is felkeresi. Ezúttal a legismertebbeket jártuk be.

Kolumbia rózsaszín tengere - OTP Travel Utazási Iroda
A Salinas de Galerazamba egészen egyedülálló: gyönyörű és teljesen rózsaszínű. A Cartagena és Barranquilla között húzódó partszakasz Kolumbia egyik attrakciója.

Kolumbiai sárfürdő - OTP Travel Utazási Iroda
A Totumo a kolumbiai Karib-tengeri régióhoz tartozó Santa Catalina település egyedülálló természeti csodája. Érdekes, és egyúttal szórakoztató is.

Kolumbia édes csókja - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagena egyik kedvelt turistacélpontja a Choco Museo. Ami nem csoda, hiszen egyedülálló élményekkel és különleges finomságokkal kecsegtet.

Kolumbia éke: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagenában rengeteg minden vár felfedezésre, tegye meg velünk! Irány Kolumbia ékköve!

Kolumbia rejtett kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia egy igazi trópusi paradicsom, melynek gyönyörű tengerpartjait még viszonylag kevesen ismerik. Fedezze fel velünk az érintetlen partokat.

Kolumbia kávé - OTP Travel Utazási Iroda

A kolumbiai kávé ikonikus arca Juan Valdez karaktere lett. Ki is ő és hogyan lett kultikus figura az évek során? Tartson velünk és ismerje meg!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!