OTP Travel direkt: +36 1 486 6600
otptravel@otptravel.hu

ARGENTÍNA ARCAI – A TŰZFÖLDTŐL IGUAZÚIG


Katalógus ár: 1 059 000 Ft/fő-től

Argentína
Buenos Aires
Hotel
Repülős
Reggeli + Vacsora

Összefoglaló

Ajánlat leírás

Argentína arcai - a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig
csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel


Buenos Aires – Tűzföld/Ushuaia – Patagónia/El Calafate – Perito Moreno gleccser - Iguazú-vízesés

Időpont: 2018. november 17-28. (9 éjszaka)


Argentína sokszínű országa a természeti csodák valóságos birodalma. Az északon dübörgő, hatalmas Iguazú-vízesések, Buenos Aires élettel teli nyüzsgése, Patagónia rezzenéstelen szépségű tájai, a felülmúlhatatlan látványt nyújtó Perito Moreno gleccser, s Tűzföld - a „világ vége” a nagy kiterjedésű ország rendkívül változatos tájairól ad képet. Argentína vidékein megtapasztalhatja az utazó, milyen kicsiny is az ember a hatalmas természet mellett. Életre szóló kalandok várják ebben a csodálatos országban!

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 1. nap
Elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Buenos Airesbe. Éjszaka a repülőn.

Argentína arcai - A Tűzföldtől az Iguazú vízesésig - OTP Travel utazási iroda

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 2. nap
Érkezés a pampák jó levegőjű fővárosába a reggeli órákban. Városnézés Dél-Amerika legeurópaibb hangulatú fővárosában: a Kongresszusi Palota, a székesegyház (Catedral Metropolitana), a pálmafák övezte „Május téren” – a Plaza de Mayo-n emelkedő rózsaszínű Casa de Gobierno (kormányzói palota) és a város egyéb nevezetességeinek, Párizst idéző palotáinak megtekintése az autóbuszból. Utazás a tangó születésének helyszínére, a San Telmo negyedbe, majd olaszos hangulatú La Boca, a Palermo és az elegáns Recoleta meglátogatása következik. Ebéd egy helyi étteremben. Délután transzfer a szállodába, a szálláshely elfoglalása. Szállás Buenos Airesben.

Argentína arcai - A Tűzföldtől az Iguazú vízesésig - OTP Travel utazási iroda

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 3. nap
Egész napos kirándulás az argentin pampákra. A szarvasmarha tenyésztés kiemelkedő gazdasági ágazata az országnak. Ismerkedés a vidéki élettel egy argentin farmon, ahol házias ebéd után a tehénpásztorok, más néven gauchók tartanak bemutatót. Visszaúton látogatás Argentína legjelentősebb zarándokhelyén, a neogótikus stílusú Lujani Miasszonyunk Bazilikánál . Este fakultatív vacsora és tangó show egy helyi étteremben. Szállás Buenos Airesben.

Argentína arcai - A Tűzföldtől az Iguazú vízesésig - OTP Travel utazási iroda

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 4. nap
Egész napos fakultatív kirándulás Uruguay fővárosába, Montevideóba. Utazás komppal a La Plata folyón átkelve (az út kb.2,5 órás). Városnézés autóbusszal Dél-Amerika legdélibb fekvésű fővárosában, mely kulturális pezsgésével, hangulatos utcáival, emberi léptékével földrészének egyik legélhetőbb városa. A program során az óváros, a Plaza Matriz, az Igazságügyi Palota, a Metropolitain Katedrális, a botanikus kert megtekintése, út közben ebéd egy helyi éteremben. Délután visszautazás komppal az argentin fővárosba. Szállás Buenos Airesben.

Argentína arcai - A Tűzföldtől az Iguazú vízesésig - OTP Travel utazási iroda

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 5. nap
Transzfer a repülőtérre, utazás belső repülőjárattal a varázslatos Tűzföldre. Érkezés Ushuaia-ba, melyet a világ legdélebbi városának tekintenek. Az északról a Martial-hegység övezte, délről pedig a Beagle-csatorna vize határolta település, az antarktiszi hajóutak egyik kiindulópontja. Egykor börtönszigetként funkcionált, melyről értelmetlen volt a szökést még megkísérelni is. Transzfer a szállodába. A megérkezést követően ebéd, majd félnapos kirándulás a Tierra del Fuego, másnéven Tűzföld Nemzeti Parkba. A park Chile és Argentína határán található, 1520-ban Ferdinánd Magellán volt az első európai, aki erre hajózva meglátta ezt a területet és a sok apró indián tűz láttán Tűzföldnek nevezte el. A rendkívül hideg klímájú, a legmelegebb hónapban is csak 8ºC átlaghőmérsékletű, ám változatos területen az argentin kormány 1960-ban hozta létre a nemzeti parkot. Havas hegyvidékek gleccserekkel, erdők, tőzegmohalápok, jégvájta fjordok jellemzik a vidéket. A nemzeti parkban az utolsó 7 kilométert a legendás „Világvége vonattal” teszik meg az utazók. A Fin del Mundo vonat egykor fegyencjárat volt. A keskeny nyomtávú történelmi gőzös panoráma ablakain a Tűzföld festői tájai láthatók, míg a fedélzeten érdekes történetek hallhatók azokból az időkből, amikor az egykori argentin fegyenctelep működött itt. Szállás Ushuaia-ban.

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 6. nap
Délelőtt hajókázás a Beagle-csatornán, mely nevét Charles Darwin expedíciós hajójáról kapta; innen indulnak déli útjukra az Antarktiszt felfedező kutató hajók is. Délre ember lakta vidék már nincs, ezért is nevezik sokan az itt található világítótornyot (Les Eclaireurs) a „világvégén” lévő világítótoronynak – Faro del fin del mundo. A hajókirándulás során megcsodálható a Tűzföld különleges élővilága: a kis szigeteken oroszlánfókák, fókák, pingvinek, kormoránok, albatroszok láthatók természetes környezetükben. Martillo szigete több pingvinfaj otthona, itt lehetőség nyílik a kedves állatokkal testközelben is találkozni. Szállás Ushuaia-ban.

Argentína arcai - A Tűzföldtől az Iguazú vízesésig - OTP Travel utazási iroda

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 7. nap
Délelőtt félnapos városnézés Ushuaia-ban és a Világvége Múzeum megtekintése. A gyönyörű fekvésű várost színesre festett fa házai teszik jellegzetessé. Ismerkedés a város történetével az ősi indián időkkel, majd a brit telepesek, aranyásók és kincsvadászok korával. Látogatás a Világvége Múzeumban (Museo del Fin del Mundo), mely Ushuaia legrégebbi történelmi emlékeit őrzi. Ebéd egy helyi étteremben.
Transzfer a repülőtérre, utazás belső repülőjárattal El Calafate-ba, mely Patagóniában, az Argentino-tó mellett található hangulatos kisváros. Patagónia földrajzi régió Dél-Amerika legdélebbi részében, területén Argentína és Chile osztozik. Körülbelül akkora, mint Németország háromszorosa, de a hatalmas földrészen csupán kétmillió ember él. Nyugati és déli részét az Andok hegyei alkotják, keleti részét fennsíkok és alföldek osztják meg. Szállás El Calafate-ban.

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 8. nap
Egész napos kirándulás a Los Glacaires Nemzeti Parkba, ahol Argentína egyik legszebb és legkülönlegesebb látnivalója a Perito Moreno gleccser található. A hatalmas, 5 km hosszú és a víz felett 60 méteren magasodó jégfal folyamatosan halad a vele szemközti félsziget irányába. Az Argentino-tó általa elzárt vize egy jégalagúton próbál utat törni magának, a barlangalagút időnkénti leszakadása pedig számtalan turistát vonz a parkba. Napközben ebéd. Délután egyórás hajókázás a fehér és kék árnyalataiban ragyogó jégfal mentén. Szállás El Calafate-ban.

Argentína arcai - A Tűzföldtől az Iguazú vízesésig - OTP Travel utazási iroda

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 9. nap
Transzfer a repülőtérre és utazás belső repülőjárattal az Iguazú-vízeséshez. Az Argentína és Brazília határán található lenyűgöző vízesés valójában 270 zuhogóból és kisebb vízesésből áll. A vízesések legnagyobbika 80 méter magasról, hatalmas víztömeggel és nagy robajjal zúdul a mélybe, s a fenséges látvány alapján indokoltnak tűnik a névválasztás: Garganta do Diablo, vagyis az Ördög torka. A több helyen kiépített kilátókról páratlan a Niagara után második legnagyobb vízhozamú vízesés panorámája. Este fakultatív grill büfévacsora egy jellegzetes helyi éteremben, melyet különböző latin-amerikai országok zenéjét és népművészetét bemutató folklór show műsor követ. Szállás Iguazúban.

Argentína arcai - A Tűzföldtől az Iguazú vízesésig - OTP Travel utazási iroda

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 10. nap
Kirándulás az Iguazú Nemzeti Parkba, az argentin oldal vízeséseinek megtekintése. Fakultatív program: szafari motorcsónakkal a vízesések közelébe, ahonnan szinte karnyújtásnyira láthatók és „érezhetők” a dübörgő zuhatagok. Vacsora és szállás Iguazúban.

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 11. nap
A brazil oldal vízeséseinek megtekintése. A túra során helyszíni fizetéssel (a szabad kapacitás függvényében) helikopter túrával a vízesések madártávlatból is megcsodálhatók. Transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre átszállással.

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 11-13. nap
Fakultatív hosszabbítási lehetőség egyénileg: utazás repülővel Rio de Janeiróba, ahol 3 éjszakai szállás és pihenés várja az utazókat a Copacabanán elhelyezkedő szállodában. A város felfedezésére egyénileg vagy angol nyelvű fakultatív programokkal van lehetőség.

Argentína arcai - A Tűzföldtől az Iguazú vízesésig - OTP Travel utazási iroda

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 12. nap
(riói hosszabbítás esetén 14. nap) Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Minimum létszám: 16 fő

 

Argentína látnivalói

12 kihagyhatatlan argentin élmény  az Andoktól a Világvégéig

/iguazu-vizeses-argentina-korutazas-argentina-utazas-latnivalok

Iguazú-vízesés


„Toplistás” látnivaló
Brazília utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Mesés tájak a világ egyik legszebb országában.

Neymar vagy Messi? Szamba vagy tangó? Amazonas vagy Andok?

Új világörökségek - OTP Travel Utazási Iroda
Új helyszínek az UNESCO világörökségi listáján.

Engedje, hogy brazíliai ajánlataink elvarázsolják!

Argentína - Pampák - OTP Travel Utazási iroda
Argentína autentikus arca

Argentína - Parrillada - OTP Travel Utazási iroda
A grillezett húsok titkos argentin világába kalauzol el

Argentín tangó - OTP Travel Utazási iroda
A tangó egyet jelent az érzékiséggel és a szenvedéllyel

Argentína - Gaucho - OTP Travel Utazási iroda
A végtelen pampa fia

Argentína - Maté - OTP Travel Utazási iroda
Az argentinok nemzeti itala

Képek

Szállás

Szállás leírás
Középkategóriájú (helyi besorolás szerinti) három és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban.
Szoba szolgáltatások

Ár tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás menetrend szerinti légitársaság repülőjárataival, átszállással Budapest – Buenos Aires / Iguazú– Budapest útvonalon, turista osztályon, az országon belül Buenos Aires – Ushuaia – El Calafate – (Buenos Aires) Iguazú útvonalon helyi repülőjáratokkal turista osztályon, a körutazás alatt autóbusszal,
 • 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • félpanziós ellátás (9 alkalommal reggeli és 8 alkalommal ebéd)
 • programok és kirándulások belépőjegyek nélkül
 • magyar idegenvezető

Ár nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • illetékek
 • a látványosságok belépői
 • borravalók
 • fakultatív programok (minimum létszám: 16 fő)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • hosszabbítás Rio de Janeiróban, amely tartalmazza: 3 éjszakai szállást 4 csillagos, a Copacabanán elhelyezkedő szálloda kétágyas szobájában reggelis ellátással, a repülőtéri transzfereket, de nem tartalmazza a magyar idegenvezetést és a biztosításokat.
  A felár a szabad kapacitás függvényében változhat!
Időpont és csomag kijelölése

Legfrissebb inspirációk:


Mini a golf, maxi a buli - OTP Travel Utazási iroda
A világ legjobb minigolf fantáziapályái

Repüljön Ázsia egyik legsokszínűbb turistaparadicsomába, Hongkongba Moszkván keresztül az Aeroflottal!

Városi strandok - OTP Travel
ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható

Csobbanjon a csodáért! - OTP Travel
Elképesztő víz alatti látnivalók

< VISSZA

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő Chat
hétfőtől - péntekig
09:00 - 17:30

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdése
kapcsán állnak rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes Utazási Szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Találkozzunk!

Irodáinkban
személyesen állunk
az Ön rendelkezésére!

  Kövessen minket: