OTP Travel direkt: +36 1 486 6600
otptravel@otptravel.hu

ARGENTÍNA ARCAI – A TŰZFÖLDTŐL IGUAZÚIG


Katalógus ár: 689 000 Ft/fő-től

Argentína
Buenos Aires
Hotel
Repülős
Reggeli + Vacsora

Összefoglaló

Ajánlat leírás

Argentína arcai - a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig - egyéni körutazás angol nyelvű idegenvezetéssel
 


Buenos Aires – Tűzföld/Ushuaia – Patagónia/El Calafate – Perito Moreno gleccser - Iguazú-vízesésArgentína sokszínű országa a természeti csodák valóságos birodalma. Az északon dübörgő, hatalmas Iguazú-vízesések, Buenos Aires élettel teli nyüzsgése, Patagónia rezzenéstelen szépségű tájai, a felülmúlhatatlan látványt nyújtó Perito Moreno gleccser, s Tűzföld - a „világ vége” a nagy kiterjedésű ország rendkívül változatos tájairól ad képet. Argentína vidékein megtapasztalhatja az utazó, milyen kicsiny is az ember a hatalmas természet mellett. Életre szóló kalandok várják ebben a csodálatos országban!

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 1. nap
Elutazás egyénileg menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Buenos Airesbe. Éjszaka a repülőn.

Argentína arcai - A Tűzföldtől az Iguazú vízesésig - OTP Travel utazási iroda

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 2. nap
Érkezés a pampák jó levegőjű fővárosába a reggeli órákban. Félnapos városnézés privát gépkocsival és helyi angolul beszélő idegenvezetővel Dél-Amerika legeurópaibb hangulatú fővárosában: a Kongresszusi Palota, a székesegyház (Catedral Metropolitana), a pálmafák övezte „Május téren” – a Plaza de Mayo-n emelkedő rózsaszínű Casa de Gobierno (kormányzói palota) és a város egyéb nevezetességeinek, Párizst idéző palotáinak megtekintése az autóbuszból. Utazás a tangó születésének helyszínére, a San Telmo negyedbe, majd olaszos hangulatú La Boca, a Palermo és az elegáns Recoleta meglátogatása következik. Ebéd egy helyi étteremben. Délután transzfer a szállodába, a szálláshely elfoglalása. Szállás Buenos Airesben.

Argentína arcai - A Tűzföldtől az Iguazú vízesésig - OTP Travel utazási iroda

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 3. nap
Egész napos kirándulás az argentin pampákra transzferekkel és helyi angolul beszélő idegenvezetővel. A szarvasmarha tenyésztés kiemelkedő gazdasági ágazata az országnak. Ismerkedés a vidéki élettel egy argentin farmon, ahol házias ebéd után a tehénpásztorok, más néven gauchók tartanak bemutatót. Szállás Buenos Airesben.

Argentína arcai - A Tűzföldtől az Iguazú vízesésig - OTP Travel utazási iroda

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 4. nap
A nap szabad az argentin főváros további felfedezésére. Este tangó show vacsorával. A program csoportos transzfereket és angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz. Szállás Buenos Airesben.


Argentína arcai - A Tűzföldtől az Iguazú vízesésig - OTP Travel utazási iroda

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 5. nap
Transzfer a repülőtérre, utazás belső repülőjárattal a varázslatos Tűzföldre. Érkezés Ushuaia-ba, melyet a világ legdélebbi városának tekintenek. Az északról a Martial-hegység övezte, délről pedig a Beagle-csatorna vize határolta település, az antarktiszi hajóutak egyik kiindulópontja. Egykor börtönszigetként funkcionált, melyről értelmetlen volt a szökést még megkísérelni is. Transzfer a szállodába. Délután félnapos kirándulás a Tierra del Fuego, másnéven Tűzföld Nemzeti Parkba (a program csoportos, transzfereket és angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz). A park Chile és Argentína határán található, 1520-ban Ferdinánd Magellán volt az első európai, aki erre hajózva meglátta ezt a területet és a sok apró indián tűz láttán Tűzföldnek nevezte el. A rendkívül hideg klímájú, a legmelegebb hónapban is csak 8ºC átlaghőmérsékletű, ám változatos területen az argentin kormány 1960-ban hozta létre a nemzeti parkot. Havas hegyvidékek gleccserekkel, erdők, tőzegmohalápok, jégvájta fjordok jellemzik a vidéket. Szállás Ushuaia-ban.

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 6. nap
Délelőtt hajókázás a Beagle-csatornán, mely nevét Charles Darwin expedíciós hajójáról kapta; innen indulnak déli útjukra az Antarktiszt felfedező kutató hajók is. Délre ember lakta vidék már nincs, ezért is nevezik sokan az itt található világítótornyot (Les Eclaireurs) a „világvégén” lévő világítótoronynak – Faro del fin del mundo. A hajókirándulás során megcsodálható a Tűzföld különleges élővilága: a kis szigeteken oroszlánfókák, fókák, pingvinek, kormoránok, albatroszok láthatók természetes környezetükben. Martillo szigete több pingvinfaj otthona, itt lehetőség nyílik a kedves állatokkal testközelben is találkozni. A program csoportos és angol idegenvezetést tartalmaz, reggel 9 órakor indul a kikötőből, időtartama kb.6 óra. A kikötőbe autóbuszos gyűjtőtranszfer biztosított. Szállás Ushuaia-ban.

Argentína arcai - A Tűzföldtől az Iguazú vízesésig - OTP Travel utazási iroda

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 7. nap
Transzfer a repülőtérre, utazás belső repülőjárattal El Calafate-ba, mely Patagóniában, az Argentino-tó mellett található hangulatos kisváros. Patagónia Dél-Amerika legdélebbi részének földrajzi régiója, területén Argentína és Chile osztozik. Körülbelül háromszor akkora, mint Németország, de a hatalmas földrészen csupán kétmillió ember él. Nyugaton és délen az Andok hegyei, keleten alföldek és fennsíkok osztják meg területét. A megérkezést követően transzfer a szállodába. Délután kirándulás egy patagóniai farmra, ahol a tavak, homokdűnék, patagóniai sztyeppék szabdalta, vad szépségű táj felfedezése 4x4 kerék meghajtású terepjárókkal. Visszautazás El Calafate-ba, szállás.

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 8. nap
Egész napos kirándulás a Los Glacaires Nemzeti Parkba, ahol Argentína egyik legszebb és legkülönlegesebb látnivalója a Perito Moreno gleccser található. A hatalmas, 5 km hosszú és a víz felett 60 méteren magasodó jégfal folyamatosan halad a vele szemközti félsziget irányába. Az Argentino-tó általa elzárt vize egy jégalagúton próbál utat törni magának, a barlangalagút időnkénti leszakadása pedig számtalan turistát vonz a parkba. Napközben ebéd. Délután egyórás hajókázás a fehér és kék árnyalataiban ragyogó jégfal mentén. (A programok csoportosak és angol idegenvezetést tartalmaznak.) Szállás El Calafate-ban.

Argentína arcai - A Tűzföldtől az Iguazú vízesésig - OTP Travel utazási iroda

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 9. nap
Transzfer a repülőtérre és utazás belső repülőjárattal az Iguazú-vízeséshez. Az Argentína és Brazília határán található lenyűgöző vízesés valójában 270 zuhogóból és kisebb vízesésből áll. A vízesések legnagyobbika 80 méter magasról, hatalmas víztömeggel és nagy robajjal zúdul a mélybe, s a fenséges látvány alapján indokoltnak tűnik a névválasztás: Garganta do Diablo, vagyis az Ördög torka. A több helyen kiépített kilátókról páratlan a Niagara után második legnagyobb vízhozamú vízesés panorámája. Este fakultatív grill büfévacsora egy jellegzetes helyi éteremben, melyet különböző latin-amerikai országok zenéjét és népművészetét bemutató folklór show műsor követ. Szállás Iguazúban.

Argentína arcai - A Tűzföldtől az Iguazú vízesésig - OTP Travel utazási iroda

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 10. nap
Kirándulás az Iguazú Nemzeti Parkba, az argentin oldal vízeséseinek megtekintése (csoportos program angol idegenvezetéssel). Szállás Iguazúban

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 11. nap
A brazil oldal vízeséseinek megtekintése (csoportos program angol idegenvezetéssel). Csoportos transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre átszállással.

Argentína arcai – a Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig 12. nap
Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

A program igény szerint Rio de Janeiro-i pihenéssel hosszabbítható!

Minimum létszám: 2 fő


Részvételi díj kétágyas szobában: 689 000 Ft-tól/fő + repülőjegyek
A részvételi díj a szabad kapacitás és az utazási időpont függvényében változhat!

Fakultatív programlehetőség Iguacúban:
Rafain-show és grill vacsora transzferekkel:   26 000 Ft/fő

 

Argentína látnivalói

12 kihagyhatatlan argentin élmény  az Andoktól a Világvégéig

/iguazu-vizeses-argentina-korutazas-argentina-utazas-latnivalok

Iguazú-vízesés


„Toplistás” látnivaló
Engedje, hogy brazíliai ajánlataink elvarázsolják!

Múzeum-mustra
2019. őszén csodás múzeumok nyílnak a nagyvilágban

Brazília utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Mesés tájak a világ egyik legszebb országában.

Neymar vagy Messi? Szamba vagy tangó? Amazonas vagy Andok?

Tudjon meg mindent Argentínáról!

Mexikói utazások - OTP Travel Utazási Iroda
Tengerparti nyaralás vagy ősi indián kultúrák: Mexikó Önre vár!

Kuba utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Utazzon a hófehér homokú karibi álomstrandok hazájába!

Kuba utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel a távoli Paradicsom rejtelmeit!

Hajóútjainkon fejedelmi luxusban látogathat el a világ távoli tájaira.

Képek

Szállás

Szállás leírás
A program alatt középkategóriájú (helyi három- és négycsillagos) szállodákban történik az elhelyezés. A megadott kategória helyi osztályba sorolást jelenti, mely az európai normától eltérhet. A szállodák azonos kategórián belül változhatnak!

Buenos Aires: Amerian Park Hotel 4*


Ushuaia: Los Naranjos Hotel 3*


El Calafate: Lagos de Calafate 4*


Iguazu: La Cantera Lodge 4*Szoba szolgáltatások

Ár tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • repülőtéri transzferek és közlekedés a helyszínen privát gépkocsival vagy autóbusszal (a transzferek többnyire gyűjtőtranszferek, más utasokkal együtt történnek)
 • programok a leírás szerint (egyénileg vagy csoportosan) a szükséges belépőkkel és angol nyelvű idegenvezetéssel
 • 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobájában
 • 9 alkalommal reggeli, 2 alkalommal ebéd és 1 alkalommal vacsora

Ár nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • a repülőjegyek és a repülőtéri illetékek díja a nemzetközi és belföldi járatokon, irányára: 530 000 Ft/fő
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • borravalók
 • fakultatív programok
 • italfogyasztás az ebédek és a vacsora alatt
 • a programleírásban nem szereplő étkezések
 • borravalók
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

Legfrissebb inspirációk:


Angkor, az elfeledett város - OTP Travel Utazási Iroda
romjaiban is lenyűgöző

OTP Travel Utazási Iroda- Rodosz, a pillangók szigete!
Igazi mesebeli táj, egy apró paradicsom Rodosz szívében.

OTP Travel Utazási Iroda- Rodosz: a Johanniták öröksége
Izgalmas történelmi sétára invitál Rodosz óvárosának egyik igen különleges területe, a Lovagok utcája.

Portó azonnal elvarázsolja az utazókat.

OTP Travel Utazási Iroda- Fenséges vacsorák – a legjobb éttermek Rodoszon
Kulináris élvezetek Rodoszon. Kóstolja meg az igazi görög konyha megannyi finomságát!

< VISSZA

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő Chat
hétfőtől - péntekig
09:00 - 17:30