Élmények a világ körül

Keresés

Skócia legfestőibb tájai

Glasgow legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Skócia lenyűgöző tájak otthona. Csokorba gyűjtöttük azokat a helyszíneket, melyek a skót vidék esszenciáját adják. Fedezze fel velünk Nagy-Britannia különleges szegletét!

Skócia legfestőibb tájai

Skócia számos gyönyörű látnivaló otthona, építészete, gasztronómiája, látványos vadvilága számtalan lehetőséget tartogat.
 

Összegyűjtöttük Skócia olyan képeslapra illő vidékeit, melyek az ország esszenciáját adják.

Skye szigete

Skócia legfestőibb tájai - OTP Travel Utazási Iroda
A lenyűgöző tájakról híres országban Skye szigete kiemelkedik az összes közül. A Cuillins sziklás csúcsaitól az Old Man of Storr és a Quiraing bizarr csúcsain át, a Neist Point látványos tengeri sziklájáig szinte minden sarkon képeslapra illő táj csalogat. Skye Skócia egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. Portree, Dunvegan és Trotternish környéke kicsit forgalmasabb, de a sziget távolabbi szegleteiben szinte mindig lehet csendes és nyugalmas helyet találni azoknak is, akik szeretnének elvonulni a nyüzsgés elől.

Loch Lomond

Skócia legfestőibb tájai - OTP Travel Utazási Iroda
A Közép-Skóciát és a Felföldet elválasztó Loch Lomond Nagy-Britannia legnagyobb tava. Több sziget is található rajta, melyek közül a legnagyobb Inchmurrin, ahol talán kissé meglepő módon egy nagy számú wallaby kenguru populáció lelt otthonra. A bájos kis kengurukat a második világháború végén telepítették be, azóta pedig egyre növekvő számban élnek itt. A tavon mindenféle vízi járművet lehet kipróbálni, ezért vonzó helyszín a kikapcsolódásra vágyóknak. A Loch Lomond része a Loch Lomond és Trossachs Nemzeti Parknak, számos túraútvonal fut ezen a gyönyörű vidéken.

Glasgow

Skócia legfestőibb tájai - OTP Travel Utazási Iroda
A korábban ipari városnak számító Glasgow egy kivételesen élénk, kulturálisan sokszínű város lett. Történelmével, festői szépségével, lenyűgöző építészetével, szórakozásával a legjobb lehetőségeket nyújtja. Anglia leghíresebb pubkultúrája itt alakult ki, szinte minden helyen remek fellépőket és élőzenét élvezhetünk.

Skara Brae – Orkney

Skócia legfestőibb tájai - OTP Travel Utazási Iroda
Utazzunk vissza az időben 5000 évet és fedezzük fel Európa egyik legjobb állapotban fennmaradt őskori települését. Skara Brae neolitikus falva a Skaill-öböl festői szépségű fehér strandja közelében fekszik. Az 1850-ben egy vihar során feltárt helyen könnyen el tudjuk képzelni milyen lehetett az élet 5000 évvel ezelőtti az Orkney-szigeteken. Az őskori település mindennapjait jól bemutatják a kőből készült ágykeretekkel, komódokkal és ülőkékkel felszerelt ősi otthonok.

Aberdeen

Skócia legfestőibb tájai - OTP Travel Utazási Iroda
A vonzó északi kikötővárost, Aberdeen-t érdemes beiktatni a skóciai útitervbe, mert egy kellemes hely a gyalogos városnézéshez. Ha felhúzzuk a sétacipőt, nemcsak a régi, jól megőrzött építészet számos szép példáját fedezhetjük fel, hanem a város kellemes parkjaiban és kertjeiben is elidőzhetünk pihenésképpen. A gyalogtúra egyik csúcspontja a Szent Machar-székesegyház. Az 1300-as években épült templom a középkori építészet egyik legjobb állapotban fennmaradt példája Skóciában. A régi lakóházak és kereskedőházak egyedülálló helyi, szürke gránitból készültek, amely a napfényben sziporkázik, ezért kapta a város a Silver City becenevet. A Duthie Parkban található David Welch Télikertben bebarangolhatjuk egész Európa egyik legnagyobb fedett kertjét, mely számos egzotikus növényfajnak ad otthont. A mintegy 44 hektáron elterülő kert csodálatos hely a felfedezésre, a melegebb hónapokban pedig remek piknikezőhely.

Arran sziget

Skócia legfestőibb tájai - OTP Travel Utazási Iroda
A vonzó Arran szigete az egyik legkedveltebb hely Skóciában, mivel egyfajta mikrokozmosza mindannak, amit Skóciában szerethető. Ez a 429 négyzetkilométeres sziget, amely Glasgow-tól nem messze fekszik a szárazföldtől, egy egyórás kompúton keresztül érhető el, ezért tökéletes akár egynapos kirándulásra Glasgowból, akár hétvégi pihenésre vagy hosszabb nyaralásra. A szigetet kerékpárral, autóval vagy rendszeres buszjárattal is bejárhatjuk, útközben pedig olyan tájakban gyönyörködhetünk, melyeket Skócia legszebbjei között tartanak számon. A lápoktól kezdve a magas hegyekig mindent megtalálunk, gyönyörű tájai, homokos tengerpartjai, festői halászfalvai és történelmi kastélyai csak arra várnak, hogy felfedezzük őket.

Fort William

Skócia legfestőibb tájai - OTP Travel Utazási Iroda
A vonzó nyugati parti üdülőváros, Fort William kiváló kiindulópont, ha az érintetlen Felföldet, többek között Skócia legmagasabb hegyét, a Ben Nevist szeretnénk felfedezni. A Caledonian Canal déli végénél fekvő Fort William - mely a XVII. században itt épült erődítményekről kapta a nevét - rengeteg felfedezésre váró látnivalót kínál a látogatóknak. Az egyik legjobb közülük a Cameron téren található West Highland Múzeum, mely bútor-, festmény-, fegyver- és felföldi viseletgyűjteményeiről nevezetes. A West Highland Railway 1894-es megnyitásával kapcsolatos tárgyak és dokumentumok lenyűgöző gyűjteménye is megtekinthető itt, valamint a Ben Nevis híres meghódításai, különösen Henry Alexanderé, aki 1911-ben egy Ford T-modellel hajtott fel a csúcsra. Fort Williamből nagyszerű kirándulás a Glenfinnan viadukt, melyet gyakran felismernek a Harry Potter-filmekből, mint a Hogwart Expressz ikonikus útvonalát, ahol a fiatal varázslótanoncokat iskolába szállították. A West Highland Line ezen szakaszán a Jacobite gőzmozdony fedélzetén mi magunk is gőzmozdonyos élménykirándulást tehetünk a viadukt és a Skócia legfestőibb tájainak megtekintésével.

Kapcsolódó inspirációk:

Skócia top 10 - Amit Skóciában látni kell! - OTP Travel Utazási Iroda
Skócia jóval több kincset rejteget, mint azt gondolnánk! A skóciai célpontok top 10-es listáját a The Telegraph utazás mellékletének szakértői szedték csokorba.

Glasgow legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Skócia festői tájain rengeteg képeslapra illő vár és kastély vár felfedezésre. Kalandozzon velünk a legszebbekben!

Glasgow legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Glasgow Skócia kulturális szívének számít, ahol számtalan izgalmas program közül válogathatunk. Fedezze fel velünk 7 kedvenc helyünket.

A Loch Ness-i szörny legendája - OTP Travel Utazási Iroda
A Loch Ness-i tóban élő titokzatos állat mítosza évszázadok óta lázban tartja az embereket. Ismerje meg a Skót-felvidék méltán híres környékét és történetét.

5 különleges európai panoráma-vonatút - OTP Travel Utazási Iroda
Olyan különleges vonatutakra invitáljuk, ahol mesés panoráma koronázza meg a nem mindennapi utazást.

Kapcsolódó ajánlatok:


SKÓCIA - A LEGENDÁK FÖLDJÉN

Egyesült Királyság
749 000 Ft-tól/fő

LONDON VARÁZSTANONCOKNAK

Egyesült Királyság
389 000 Ft-tól/fő