Élmények a világ körül

Keresés

A legjobb programok Chicagoban

A legjobb programok Chicagoban - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg velünk Chicago legjobb programjait!

A legjobb programok Chicagoban

A legjobb programok Chicagoban - OTP Travel Utazási Iroda
Chicago nevének eredete talán sokak számára meglepő lehet, hiszen egy itt élő indián törzsről ragadt rá a „Checagou” kifejezés, melyet később ez európai gyarmatosítók is használni kezdtek. A XIX. század közepe óta tucatnyi becenév ragadt a városra, melyek közül a legmeghatározóbb egyértelműen a „szeles város” kifejezés lett. A Michigan-tó partján fekvő metropolisz vibráló művészközpont, lenyűgöző építészet és számtalan kulturális látnivaló otthona. Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabb látnivalókat, melyeket semmiképpen ne hagyjunk ki, ha ide utazunk.

Millenium Park

A legjobb programok Chicagoban - OTP Travel Utazási Iroda
A Millenium Park az egyik legextravagánsabb közterület a világon. Nem csak egy átlagos park, hiszen egyben egy lélegzetelállító bemutatóhely a képző- és előadóművészek számára. A park középpontja a Frank Gehry által tervezett Jay Pritzker pavilon, mely a legkifinomultabb szabadtéri koncerthelyszín az Egyesült Államokban. A másik fő látványosság az Anish Kapoor brit művész egyik legnagyobb szabadtéri szobra és a Jaume Plensa spanyol művész által tervezett Korona szökőkút, amely a chicagói állampolgárok szájából fakadó víz megjelenését ábrázolja. Sétáljunk a Lurie kertben, amely az ültetvények és a világítás különleges megoldásait ötvözi. A Millenium Park egyik legnépszerűbb pontja az a 110 tonnás szobor, a Cloud Gate, melynek polírozott, tükörszerű rozsdamentes acél felületét a folyékony higany ihletette. Visszatükrözi a környezetet, beleértve az épületeket, az égboltot és a turistákat emiatt az egyik legnépszerűbb fotótéma.

Chicago tóparti sétány

A legjobb programok Chicagoban - OTP Travel Utazási Iroda
A Lake Shore Drive-tól keletre található Lakefront Trail egy 18,5 mérföld hosszú ösvény, amely a város északi részétől a déli oldalig húzódik. Figyelemre méltó kulturális nevezetességek - köztük a Tudományos és Ipari Múzeum; a Shedd Akvárium; Adler Planetárium és Csillagászati Múzeum; a chicagói gyermekmúzeum; a Peggy Notebaert Természeti Múzeum; A Lincoln Park Állatkert és a South Shore Kulturális Központ - mellett halad el, így gyalogszerrel is megnézhetjük a főbb nevezetességeket. Nagyon népszerű a sétálók, a kocogók és a kerékpárosok körében, a meleg hétvégéken zsúfolásig megtelik és nyüzsgő, életteli arcát mutatja.

Chicago Architecture Foundation hajókirándulás

A legjobb programok Chicagoban - OTP Travel Utazási Iroda
Chicago építészeti különlegességeit a legjobb a Navy Piertől induló hajókirándulás során megcsodálni. A hajókirándulások általában 1,5 óra alatt viszik végig a városnézőket a Chicago folyón, miközben közel 40 építészeti különlegességgel és azok jelentőségével ismerkedhetnek meg. 

360 Chicago

A legjobb programok Chicagoban - OTP Travel Utazási Iroda
A John Hancock Center irodaház 94. emeletén található az a kilátópont, ahonnan egész Chicago a lábunk előtt terül el. A 344 méteres felhőkarcoló 1969-ben épült, korának legmodernebb „high-tech” építészeti stílusjegyeit viseli. Az igazán bátrak a Tilt elnevezésű billenő ablakokból olyan kilátásban gyönyörködhetnek, amely egyedülálló. A különleges élményt egy teljesen zárt, üvegből és acélból készült innovatív hidraulikus platform biztosítja, amelyben egyszerre nyolc ember lehet.

Adler Planetárium és Csillagászati Múzeum

Az Adler Planetárium és Csillagászati Múzeum, a nemzet legelső olyan planetáriuma, mely több mint 35 000 négyzetméternyi kiállításon, műhelyeken, táborokon, planetáriumi színházon keresztül csábítja a családokat a bolygók felfedezésére. Az Adler három teljes méretű színháznak, kiterjedt űrkutatási kiállításoknak, a Gemini 12 űrkapszulának, valamint az antik tudományos műszerek és nyomtatott anyagok jelentős gyűjteményének ad otthont. Grandiózus mérete miatt mindenképpen érdemes bakancslistánkra tűzni.

Lincoln Park Állatkert

A legjobb programok Chicagoban - OTP Travel Utazási Iroda
A 35 hektáros Lincoln Park Állatkert Észak-Amerika negyedik legnagyobb állatkertje, ahol összesen 200 faj 1100 példánya lelt otthonra. A Lincoln park Chicago északi részén található, a belvárostól távolabb. Megérkezve gyönyörű zöldellő környezet, és benne a Lincoln Park állatkertje fogadja az utazót. Az 1868-ban alapított vadaspark a belváros árnyékában kapott helyet, tele oroszlánokkal, tigrisekkel, japán hómajmokkal és más egzotikus teremtményekkel. A Cannon Drive-ról nyíló Gateway Pavilon a főbejárat, itt érdemes felkapni egy térképet és elcsípni az etetési és a tréning időket. A Lincoln Park Állatkert ingyenesen látogatható.

Navy Pier

A legjobb programok Chicagoban - OTP Travel Utazási Iroda
Chicago régi katonai kikötője napjainkban az egyik legnépszerűbb turistalátványosságnak számít, ahol kiélvezhetjük a Michigan tó és a felhőkarcolók látványát. Az 1916-ban elkészült Haditengerészeti móló minden évszakban tartogat felfedezni valót, hiszen több mint 50 hektáros parkot, kertet, üzletet, éttermet, családi látnivalót és kiállítási helyiséget foglal magában.
Bármerre is induljunk a nyüzsgő metropoliszban biztosan belebotlunk a híres maffiavezér Al Capone történetébe, aki 1931-ig uralta a város utcáit. Napjainkra szerencsére már csak az izgalmas és sokszor borzongató legendák maradtak a nyomán.

Kapcsolódó inspirációk:


Kalifornia, Sonoma-völgy, borászat | OTP Travel Utazási Iroda
Különösen izgalmas élete volt Haraszthy Ágostonnak a pesti nemesnek, aki Kaliforniába vitte a borászat kultúráját.

San Francisco - Golden Gate híd | OTP Travel Utazási Iroda
Minden bizonnyal a világ egyik legismertebb építménye, San Francisco jelképe. De vajon mindent tud már róla?

 Nevada hét varázsoszlopa | OTP Travel Utazási Iroda
A Seven Magic Mountains Nevadában a Las Vegas melletti sivatag egyik legkedveltebb célpontja. A fotózás szerelmesei imádják.

 Miami strandjai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Miami városa igazi metropolisz, ugyanakkor az Egyesült Államok legszebb strandjainak otthona is. Bemutatunk párat a legszebbek közül.

Washington: 9 nevezetesség | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Washington DC (District of Columbia) egyetlen amerikai államnak sem része, különálló, független város. Íme kilenc nevezetesség, amelyet Washingtonban látni kell!

New York - felhőkarcolók | OTP Travel Utazási Iroda
Útmutatónk azokat a gyakori hibákat gyűjti csokorba, amelyeket sokan elkövetnek, amikor először látogatnak el New Yorkba.

New York - The Summit One Vanderbilt | OTP Travel Utazási Iroda
A New York-i Summit nevű kilátó komplexum a One Vanderbilt felhőkarcoló különleges attrakciója a megnyitása után röviddel a turisták kedvence lett.

New York újdonsága: Little Island Park | OTP Travel Utazási Iroda
A Little Island Park New York legújabb látványossága, ami egy mesterséges sziget park a Hudson River Park szomszédságában.

Kapcsolódó ajánlatok:


KALIFORNIAI KÉPESLAPOK - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

NAPFÉNYES KALIFORNIA

Usa
érdeklődésre

A 66-OS ÚT - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Usa
érdeklődésre

USA - A TITOKZATOS DÉL - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Usa
érdeklődésre

CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

MIAMI - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

KELETI PARTI EXPRESSZ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - A VÁROS, AMI SOHA NEM ALSZIK - CSOPORTOS

Usa
469 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
479 000 Ft-tól/fő

MELIA BALI VILLAS & SPA***** - NUSA DUA

Indonézia
553 000 Ft-tól/fő

FLORIDAI VAKÁCIÓ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS BÉRAUTÓVAL, SZÁLLÁSSAL

Usa
690 000 Ft/fő

USA - KELETI PART - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Usa, Kanada
839 000 Ft-tól/fő

USA - NYUGATI PART ÉS A GRAND KANYON

Usa
949 000 Ft-tól/fő

NIAGARA, NEW YORK, FLORIDA - CSALÁDDAL IS

Usa, Kanada
1 179 000 Ft-tól/fő

NYUGAT-KANADAI NEMZETI PARKOK

Kanada
1 246 000 Ft-tól/fő

ROUTE 66 - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Usa
1 249 000 Ft-tól/fő

A KELETI ÉS NYUGATI PART LEGJOBBJAI

Usa
1 549 000 Ft-tól/fő

LOS ANGELES - LAS VEGAS - HAWAII SZILVESZTER

Usa
1 599 000 Ft-tól/fő