Élmények a világ körül

Keresés

A legjobb programok Chicagoban

A legjobb programok Chicagoban - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg velünk Chicago legjobb programjait!

A legjobb programok Chicagoban

A legjobb programok Chicagoban - OTP Travel Utazási Iroda
Chicago nevének eredete talán sokak számára meglepő lehet, hiszen egy itt élő indián törzsről ragadt rá a „Checagou” kifejezés, melyet később ez európai gyarmatosítók is használni kezdtek. A XIX. század közepe óta tucatnyi becenév ragadt a városra, melyek közül a legmeghatározóbb egyértelműen a „szeles város” kifejezés lett. A Michigan-tó partján fekvő metropolisz vibráló művészközpont, lenyűgöző építészet és számtalan kulturális látnivaló otthona. Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabb látnivalókat, melyeket semmiképpen ne hagyjunk ki, ha ide utazunk.

Millenium Park

A legjobb programok Chicagoban - OTP Travel Utazási Iroda
A Millenium Park az egyik legextravagánsabb közterület a világon. Nem csak egy átlagos park, hiszen egyben egy lélegzetelállító bemutatóhely a képző- és előadóművészek számára. A park középpontja a Frank Gehry által tervezett Jay Pritzker pavilon, mely a legkifinomultabb szabadtéri koncerthelyszín az Egyesült Államokban. A másik fő látványosság az Anish Kapoor brit művész egyik legnagyobb szabadtéri szobra és a Jaume Plensa spanyol művész által tervezett Korona szökőkút, amely a chicagói állampolgárok szájából fakadó víz megjelenését ábrázolja. Sétáljunk a Lurie kertben, amely az ültetvények és a világítás különleges megoldásait ötvözi. A Millenium Park egyik legnépszerűbb pontja az a 110 tonnás szobor, a Cloud Gate, melynek polírozott, tükörszerű rozsdamentes acél felületét a folyékony higany ihletette. Visszatükrözi a környezetet, beleértve az épületeket, az égboltot és a turistákat emiatt az egyik legnépszerűbb fotótéma.

Chicago tóparti sétány

A legjobb programok Chicagoban - OTP Travel Utazási Iroda
A Lake Shore Drive-tól keletre található Lakefront Trail egy 18,5 mérföld hosszú ösvény, amely a város északi részétől a déli oldalig húzódik. Figyelemre méltó kulturális nevezetességek - köztük a Tudományos és Ipari Múzeum; a Shedd Akvárium; Adler Planetárium és Csillagászati Múzeum; a chicagói gyermekmúzeum; a Peggy Notebaert Természeti Múzeum; A Lincoln Park Állatkert és a South Shore Kulturális Központ - mellett halad el, így gyalogszerrel is megnézhetjük a főbb nevezetességeket. Nagyon népszerű a sétálók, a kocogók és a kerékpárosok körében, a meleg hétvégéken zsúfolásig megtelik és nyüzsgő, életteli arcát mutatja.

Chicago Architecture Foundation hajókirándulás

A legjobb programok Chicagoban - OTP Travel Utazási Iroda
Chicago építészeti különlegességeit a legjobb a Navy Piertől induló hajókirándulás során megcsodálni. A hajókirándulások általában 1,5 óra alatt viszik végig a városnézőket a Chicago folyón, miközben közel 40 építészeti különlegességgel és azok jelentőségével ismerkedhetnek meg. 

360 Chicago

A legjobb programok Chicagoban - OTP Travel Utazási Iroda
A John Hancock Center irodaház 94. emeletén található az a kilátópont, ahonnan egész Chicago a lábunk előtt terül el. A 344 méteres felhőkarcoló 1969-ben épült, korának legmodernebb „high-tech” építészeti stílusjegyeit viseli. Az igazán bátrak a Tilt elnevezésű billenő ablakokból olyan kilátásban gyönyörködhetnek, amely egyedülálló. A különleges élményt egy teljesen zárt, üvegből és acélból készült innovatív hidraulikus platform biztosítja, amelyben egyszerre nyolc ember lehet.

Adler Planetárium és Csillagászati Múzeum

Az Adler Planetárium és Csillagászati Múzeum, a nemzet legelső olyan planetáriuma, mely több mint 35 000 négyzetméternyi kiállításon, műhelyeken, táborokon, planetáriumi színházon keresztül csábítja a családokat a bolygók felfedezésére. Az Adler három teljes méretű színháznak, kiterjedt űrkutatási kiállításoknak, a Gemini 12 űrkapszulának, valamint az antik tudományos műszerek és nyomtatott anyagok jelentős gyűjteményének ad otthont. Grandiózus mérete miatt mindenképpen érdemes bakancslistánkra tűzni.

Lincoln Park Állatkert

A legjobb programok Chicagoban - OTP Travel Utazási Iroda
A 35 hektáros Lincoln Park Állatkert Észak-Amerika negyedik legnagyobb állatkertje, ahol összesen 200 faj 1100 példánya lelt otthonra. A Lincoln park Chicago északi részén található, a belvárostól távolabb. Megérkezve gyönyörű zöldellő környezet, és benne a Lincoln Park állatkertje fogadja az utazót. Az 1868-ban alapított vadaspark a belváros árnyékában kapott helyet, tele oroszlánokkal, tigrisekkel, japán hómajmokkal és más egzotikus teremtményekkel. A Cannon Drive-ról nyíló Gateway Pavilon a főbejárat, itt érdemes felkapni egy térképet és elcsípni az etetési és a tréning időket. A Lincoln Park Állatkert ingyenesen látogatható.

Navy Pier

A legjobb programok Chicagoban - OTP Travel Utazási Iroda
Chicago régi katonai kikötője napjainkban az egyik legnépszerűbb turistalátványosságnak számít, ahol kiélvezhetjük a Michigan tó és a felhőkarcolók látványát. Az 1916-ban elkészült Haditengerészeti móló minden évszakban tartogat felfedezni valót, hiszen több mint 50 hektáros parkot, kertet, üzletet, éttermet, családi látnivalót és kiállítási helyiséget foglal magában.
Bármerre is induljunk a nyüzsgő metropoliszban biztosan belebotlunk a híres maffiavezér Al Capone történetébe, aki 1931-ig uralta a város utcáit. Napjainkra szerencsére már csak az izgalmas és sokszor borzongató legendák maradtak a nyomán.

Kapcsolódó inspirációk:


Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Ami Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak a szabadságszobor, az Miami Beachnek a hófehér tengerparton sorakozó, színes életmentő tornyok sokasága. Merüljön el a színkavalkádba velünk!

Miami Beach Art Deco történelme | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Az Art Deco Miami Beach egyik meghatározó építészeti stílusa, kialakulása izgalmas múltra tekint vissza. Merüljön el érdekességeiben Ön is!

A legjobb adventi programok New York-ban - OTP Travel Utazási Iroda
Korcsolyázás a műjégpályán, a város karácsonyfájának ünnepi kivilágítása vagy a botanikus kert időszakos kiállításainak meglátogatása csak néhány a számos izgalmas adventi program közül.

Meleget ajánlunk - OTP Travel Utazási Iroda
A Föld legforróbb helyei - hőmérsékleti rekordok.

További 25 furcsa tény az USA-ról - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel együtt ezt a csodálatos országot!

US Route 66 - OTP Travel Utazási Iroda
Mítosznak született, legendává vált.

USA utazás - titokzatos dél - Dixiland - OTP Travel Utazási Iroda
NOLA - a semmihez sem hasonlítható hangulatú déli város.

New York - Nagy Alma kis költséggel - OTP Travel Utazási Iroda
Ingyenes programok, látnivalók.

Kapcsolódó ajánlatok:


CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
379 000 Ft-tól/fő

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
459 000 Ft-tól/fő

MIAMI - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
559 000 Ft-tól/fő

KELETI PARTI EXPRESSZ - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
589 000 Ft-tól/fő

NEW YORK - A VÁROS, AMI SOHA NEM ALSZIK

Usa
659 000 Ft-tól/fő

FLORIDAI VAKÁCIÓ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS BÉRAUTÓVAL, SZÁLLÁSSAL

Usa
690 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
699 000 Ft-tól/fő

USA - A TITOKZATOS DÉL

Usa
769 000 Ft-tól/fő

MELIA BALI VILLAS & SPA***** - NUSA DUA

Indonézia
799 000 Ft-tól/fő

KALIFORNIAI KÉPESLAPOK - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
819 000 Ft-tól/fő

USA - NAPFÉNYES KALIFORNIA

Usa
839 000 Ft-tól/fő

MIAMI BEACH VARÁZSA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
889 000 Ft-tól/fő

A 66-OS ÚT - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
1 099 000 Ft-tól/fő

HILTON HAWAIIAN VILLAGE WAIKIKI BEACH RESORT

Usa
1 152 000 Ft-tól/fő

USA - KELETI PART

Usa, Kanada
1 249 000 Ft-tól/fő

NIAGARA, NEW YORK, FLORIDA - ÉLMÉNYEK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK

Usa, Kanada
1 279 000 Ft-tól/fő

USA - NYUGATI PART - A NAGYVÁROSOK FÉNYEI ÉS A GRAND CANYON

Usa
1 339 000 Ft-tól/fő

LOS ANGELES - LAS VEGAS - HAWAII SZILVESZTER

Usa
1 979 000 Ft-tól/fő

USA - A KELETI ÉS A NYUGATI PART LEGJOBBJAI

Usa
2 259 000 Ft-tól/fő