Élmények a világ körül

Keresés

Bolívia tíz csodája

Bolívia tíz csodája - OTP Travel Utazási Iroda
Bolíviában a Titicaca-tó partján fekvő Copacabana luxus üdülőhelyei vagy az Uyuni sós sivatagja további különleges élményeket kínálnak. Íme Bolívia tíz csodája!

Bolívia tíz csodája

Bolívia a Föld egyik legmagasabban fekvő országa. Területének nagy részén még fennmaradtak a letűnt civilizációk nyomai. Bolíviában több őslakos nép él, mint az amerikai kontinensen bárhol. Kulturális élmények, csodálatos tájak és extrém kalandok változatos keverékét kínálja. A Titicaca-tó partján fekvő Copacabana luxus üdülőhelyei vagy az Uyuni sós sivatagja további különleges élményeket kínálnak.

Madidi Nemzeti Park

A Madidi Nemzeti Park területe az Andoktól az Amazonasig húzódik. A több mint 7000 négyzetmérföldet magába foglaló Madidi a világ egyik biológiailag legváltozatosabb parkja. A Madidi látogatói találkozhatnak jaguárral, óriás vidrákkal és a titi majmok egyik fajával, amely sehol máshol nem található meg a világon. Ráadásként pedig akár a Föld 9000 madárfajának több mint 11 százaléka megismerhető a Madidi Nemzeti Parkban.

Chiquitos jezsuita missziói

A régió hat missziós városból áll, amelyeket egy maroknyi jezsuita pap alapított a XVII. században. Míg a paraguayi és argentin jezsuita missziók azóta pusztulásnak indultak, bolíviai társaik továbbra is élénk kulturális és vallási centrumok. A missziós városok közül a legnagyobb és legismertebb San Jose de Chiquitos, de mindegyikük gyönyörű, eleven példái az egykori spanyol gyarmati kultúrának.

Yungas Road

A "világ legveszélyesebb útjának" nevezett Yungas Road La Pazból Bolívia Amazonas régiójába vezet az ország északi részén. La Pazból az út 4600 méter magasról indul, majd körülbelül 1300 méterig ereszkedik Coroico városáig. A hely vonzza az adrenalinszomjas kerékpárosokat, akik a közel 65 kilométer hosszú lejtős szakaszt hajmeresztő bátorsággal tekerik végig.

Reserva Eduardo Avaroa

Az Eduardo Avaroa Rezervátumot Bolívia zord, délnyugati vidékén a veszélyeztetett vikunya (Vicugna vicugna) és a llareta (Azorella compacta) védelmére hozták létre. A rezervátum a bolygó legszokatlanabb tájainak is otthont ad. A ragyogóan fehér sós síkságok és a Los Lipez szivárványszínű tavai menedéket nyújtanak számos ritka és veszélyeztetett dél-amerikai fajnak, köztük több nagy flamingókolóniának. Egy utazás ide olyan, mintha egy idegen bolygóra tennénk egy kiruccanást.

Cerro Rico, Potosi

A Potosí városa fölé magasodó "gazdag hegy" vagy "Cerro Rico" egykoron a spanyol konkvisztádorokat az ezüstjével ejtette foglyul. Bár az ezüst már régen eltűnt, a Cerro Ricón ónt még mindig bányásznak. A látogatók megtekinthetik a bányákat, valamint a Casa Nacional de Moneda múzeumot, amely egykor a királyi pénzverdének adott otthont.

Sucre

A "négy név városa" néven ismert Sucre-t Charcasnak, La Platának és Chuquisacának is nevezik. Az 1500-as években spanyol gyarmatosítók által alapított Sucre bepillantást enged a XVI. századi arisztokratikus Spanyolország életébe. Sucre számos fontos történelmi épülettel büszkélkedhet, többek között a La Casa de la Libertaddal, ahol Simón de Bolívar megírta Bolívia alkotmányát.

Oruroi karnevál

Oruro városában minden évben, közvetlenül hamvazószerda előtt rendezik meg a Carnaval de Orurot, amely az egyik legfontosabb folklór- és kulturális esemény egész Dél-Amerikában. A fesztiválon több mint 28 000 táncos vesz részt, akik népi táncok széles skáláját adják elő. A táncosokat mintegy 10 000 zenész kíséri. A riói karnevállal ellentétben, ahol minden évben új témát választanak, az oruroi karnevál mindig a diabladával vagyisa az ördögtánccal kezdődik. 

Titicaca-tó

A Bolíviával és Peruval határos Titicaca-tó Dél-Amerika legnagyobb tava. Az inkák, valamint számos más őslakos nép származik ebből a régióból. A tó délkeleti partja közelében fekszik Tiwanaku, az ősi városállam, amely a tudósok szerint az Inka Birodalom elődje volt. A Titicaca-tó népszerű célpont. Az itteni (eredeti) Copacabana a turisták és a helyiek kedvelt üdülőhelye.

Tiwanaku

A bolíviai Titicaca-tó délkeleti partja közelében áll Tiwanaku az Inka Birodalom előtti civilizáció központja. A közösség a VII. és a IX. század között élte a virágkorát, és fontos regionális hatalommá vált a déli Andokban. A város virágkorában 15 000-30 000 fő élt itt. Ma Bolívia egyik legjelentősebb turisztikai látványossága.

Salar de Uyuni

Ha igazán szokatlan és meghökkentő úti célt keresünk a Salar de Uyuni tökéletes helyszín. A 4000 négyzetkilométeres sós síkságot egy őskori tó alakította ki. A látogatók terepjárókkal járhatják be a sós síkságot, és csodálhatják meg a teljes egészében sótéglákból készült építményeket. A sós síkságok egyébként eső után a leglátványosabbak, amikor a megkeményedett só tetején ülő víz visszatükrözi az égboltot.

Kapcsolódó inspirációk:

Bolívia ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a bolíviai konyha gyöngyszemeit! Tartson velünk egy egzotikus gasztro-kirándulásra!

Bolívia titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Bolíviában a Titicaca-tó déli partján, közel 4000 méterrel a tengerszint felett található Tiwanaku, amely az inkák előtti legfontosabb civilizáció fővárosa volt.

Bolívia szíve: La Paz - OTP Travel Utazási Iroda
A bolíviai La Paz kevés utazó bakancslistáján szerepel, pedig ott lenne a helye, ugyanis a világ legmagasabban fekvő fővárosa számtalan felfedezni valóval csalogat. Fedezze fel velünk La Pazt!

Top 10 hely Bolíviában - OTP Travel Utazási Iroda
Aki autentikus és látványos dél-amerikai nyaralásra vágyik, annak mindenképpen Bolíviát kell célba vennie. Mutatjuk a helyszíneket, amelyeket Bolíviában feltétlenül érdemes meglátogatni.

Bolívia a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Bolívia Argentínával, Chilével, Peruval, Brazíliával és Paraguayjal határos. Az ország egyharmada az Andok vonulatain belül fekszik. Íme pár tény erről a csodás országról.

Dél-Amerika kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Ízlelje meg Dél-Amerika kávéit!

Peru, te csoda! - OTP Travel Utazási Iroda
Peru csodálatos látványosságai egytől-egyig különleges élményeket tartogatnak.

Bolívia és Peru - A Titicaca-tó úszó szigetei - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Amerika egyik legérdekesebb őslakos népcsoportját a bolíviai-perui határvidéken élő uruk alkotják.

Az inka Szent völgy legszebb települései II. - OTP Travel Utazási Iroda
Cikksorozatunk második részében ismét elmerülhetünk Peru egyik legszebb és leglátványosabb régiójába.

Peru, a gasztro-meglepetés II. - OTP Travel Utazási Iroda
Lima Latin-Amerika gasztronómiai fővárosa, az autentikus piacoktól a Michelin-csillagos éttermekig fantasztikus étkezési lehetőségekkel. 

Peru, a gasztro-meglepetés I. - OTP Travel Utazási Iroda
Merüljünk el az andoki konyhaművészet titkaiban és Arequipa vidéki ízeiben!

A Titicaca-tó titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Az inkák szent völgye egy szűk hasadékban kígyózik az Urubamba folyó mentén. A központja Urubamba városa, a fő látványossága pedig a hihetetlen táj és a szédítő hegyek.

A Titicaca-tó titkai - OTP Travel Utazási Iroda
A 3800 méteres tengerszint feletti magasságával a Titicaca-tó a világ legmagasabb fekvő hajózható vize. Emellett Dél-Amerika legnagyobb tava is, a maga 8372 négyzetkilométeres területével.

A Machu Pichu felfedezése - OTP Travel Utazási Iroda
Peruban június 24-én ünneplik az inka Napfesztivált az Inti Raymi-t, mely a napisten, Inti előtt tiszteleg. Napjainkban a fesztivál helyi és nemzetközi látogatók ezreit vonzza az ősi inka fővárosba Cuscóba.

A Machu Pichu felfedezése - OTP Travel Utazási Iroda
Az inkák elveszett városának felfedezése kalandregénybe illő fordulatokban bővelkedett.

10 érdekesség a Machu Picchuról - OTP Travel Utazási Iroda
A Machu Picchu a leglátogatottabb turisztikai célpont Peruban, melyet a világ hét új csodájának egyikévé választottak.

Peru megfejtetlen titkai - OTP Travel Utazási Iroda
A perui táj valóban festővászonra kívánkozik: az Andok itt a legcsodálatosabb.

Peru a világ legnagyobb indián országa, ahol (kecsua) indiánokkal találkozni a legtermészetesebb dolgok egyike.

Kapcsolódó ajánlatok:


PERU - BOLÍVIA, AZ INKA BIRODALOM TITKAI

Peru, Bolívia
1 980 000 Ft-tól/fő

NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN

Peru
1 599 000 Ft-tól/fő

ECUADORI KALANDOK ÉS GALÁPAGOS VILÁGA

Ecuador
1 899 000 Ft-tól/fő

ECUADOR, AMAZÓNIA ÉS A GALÁPAGOS-SZIGETEK

Ecuador
2 490 000 Ft-tól/fő

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
1 198 000 Ft-tól/fő

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 499 000 Ft/fő

BRAZÍLIA ARCAI – A DZSUNGELTŐL AZ ÓCEÁNIG

Brazília
1 815 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Costa Rica
1 099 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - FELHŐERDŐK, VULKÁNOK, GAZDAG PARTOK

Costa Rica
1 599 000 Ft-tól/fő

WYNDHAM ALLTRA PLAYA****

Mexikó
679 000 Ft-tól/fő

CATALONIA PLAYA MAROMA*****

Mexikó
690 000 Ft-tól/fő

RIU LUPITA ****+

Mexikó
739 000 Ft-tól/fő

THE REEF PLAYACAR RESORT & SPA****

Mexikó
849 000 Ft-tól/fő

RIU TEQUILA *****

Mexikó
929 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
919 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND AQUAMARINE *****

Dominikai Köztársaság
979 000 Ft-tól/fő

MELIA CARIBE BEACH RESORT*****

Dominikai Köztársaság
1 039 000 Ft-tól/fő

GRAND PALLADIUM PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
1 079 000 Ft-tól/fő

RIU BAMBU*****

Dominikai Köztársaság
1 139 000 Ft-tól/fő