Élmények a világ körül

Keresés

Tanzánia tíz csodája

Tanzánia tíz csodája | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Tanzánia rengeteg látnivalót kínál a látogatóknak. Természetvédelmi területek, hegyek és tavak, amelyeket szintén érdemes a bakancslistára venni. Fedezze fel velünk Tanzánia kincseit!

Tanzánia tíz csodája

Tanzánia rengeteg látnivalót kínál a látogatóknak.
 

A Kilimandzsáró és a Serengeti Nemzeti Park világhírűek, akad azonban néhány kevésbé ismert, figyelemre méltó célpont is. Természetvédelmi területek, hegyek és tavak, amelyeket szintén érdemes a bakancslistára venni. Fedezze fel velünk Tanzánia kincseit!

Arusha Nemzeti Park

Tanzánia | Arusha - OTP Travel Utazási Iroda
Míg Tanzániában a legtöbb nemzeti parknak a szafarik a legfőbb vonzereje az Arusha más szabadtéri tevékenységre is kiváló terep. Túrázhatunk szárazföldön és a vízen kenuval, netán hegyet mászhatunk, de akár egy gyalogos szafarin is részt vehetünk.

Manyara-tó Nemzeti Park

Tanzánia | Manyara-tó Nemzeti Park - OTP Travel Utazási Iroda
Tanzánia nemzeti parkjairól elsősorban a hatalmas szavannák jutnak eszünkbe. A Manyara-tó Nemzeti Park azonban egészen más képet nyújt. Ahogy a neve is sugallja, maga a tó jelenti a csúcspontot. A Manyara-tó a park több mint egyharmadát teszi ki. Mivel a tó az egyik fő vízforrás a júniustól szeptemberig tartó száraz évszakban számtalan állat érkezik a partjaihoz, így már egy egynapos szafari alkalmával is megfigyelhetjük a környék gazdag állatvilágát.

Meru hegy

Tanzánia | Meru hegy - OTP Travel Utazási Iroda
Tanzánia legmagasabb hegycsúcsa - a Kilimandzsáró - közismert látványosság, de nagyon kevesen ismerik az ország második legmagasabb földtani alakzatát: a Meru hegyet. Tanzánia északi részén, a kenyai határ közelében található Arusha Nemzeti Park részeként ez is egy vadaktól hemzsegő terület. Ha a Kilimandzsáró megmászása túl nagy kihívásnak tűnik, akkor a Merura vezető túra lehet az alternatíva.

Mikumi Nemzeti Park

Tanzánia | Mikumi Nemzeti Park - OTP Travel Utazási Iroda
A Mikumi Nemzeti Park az úgynevezett Southern Circuit része, amely Tanzánia déli részén található híres látnivalók gyűjteménye. A park nagy része sík, füves terület, ami megkönnyíti az állatok észlelését. Elsősorban szafari célpont, de a park felfedezéséhez engedélyre van szükség. Az egyik legérdekesebb állat, amelyet a Mikumi Nemzeti Parkban megfigyelhetünk, a törpeelefánt.

Natron-tó

Tanzánia | Natron-tó - OTP Travel Utazási Iroda
A Natron-tó a világ egyik leghihetetlenebb látványossága. Magas pH-értéke, kémiai összetétele és az erős párolgás miatt a Natron-tó vize sötétvörös. Mivel nagyon sós és forró is, a Natron-tóban nem sok élőlény találja meg a számítását. Ha a madarak véletlenül belezuhannak többnyire elpusztulnak és a tetemük nem lebomlik, hanem elmeszesedik. Egy faj azonban dacol a mostoha körülményekkel, a flamingók. Három-négyévente, amikor a körülmények megfelelőek, a tavat elborítják a rózsaszín madarak.

Ruaha Nemzeti Park

Tanzánia | Ruaha Nemzeti Park - OTP Travel Utazási Iroda
Tanzánia legnagyobb nemzeti parkja, a Ruaha elképesztő számú elefántnak és zsiráfnak ad otthont. Ezért a Ruaha Nemzeti Parkot gyakran zsiráfparknak is nevezik. Akiket leginkább ezek a kecses állatok érdekelnek a Ruaha Nemzeti Parkot semmiképpen ne hagyják ki!

Stone Town

Tanzánia | Stone Town - OTP Travel Utazási Iroda
Tanzánia partjainál fekszik Zanzibár szigete, fővárosa Stone Town. Stone Townban Tanzánia egy teljesen más oldalát ismerhetjük meg. Stone Town a szuahéli, az arab és a perzsa kultúrák olvasztótégelye. A XIX. században Zanzibár jelentős kereskedelmi központ volt. A kereskedelem pedig jólétet hozott, paloták, mecsetek és takaros udvarházak épültek. Stone Town kanyargós, szűk utcái számos építészeti gyöngyszemet rejtenek.

Ngorongoro

Tanzánia | Ngorongoro - OTP Travel Utazási Iroda
A Ngorongoro-kráter néven ismert geológiai csoda - a világ legnagyobb épségben maradt vulkáni kalderája. A kráterben jelentős oroszlán populáció él. De fekete orrszarvúakkal, leopárdokkal, hiénákkal és gepárdokkal is találkozhatunk a területen. A legjobb, ha vezetett szafari keretein belül fedezzük fel a Ngorongoro vidékét.

Kilimandzsáró

Tanzánia | Kilimandzsáró - OTP Travel Utazási Iroda
A kenyai határ közelében a Kilimandzsáró inaktív sztratovulkánja magasodik a környék fölé. A világ legmagasabb szabadon álló hegyeként és Tanzánia legmagasabb csúcsaként a Kilimandzsáró az adrenalinfüggők és a hegymászók kedvelt célpontja. A csúcsot a Kilimandzsáró Nemzeti Park veszi körül. A Kilimandzsáró csúcsára hét engedélyezett útvonal vezet, amelyek nehézségük szerint vannak rangsorolva.

Serengeti Nemzeti Park

Tanzánia | Serengeti Nemzeti Park - OTP Travel Utazási Iroda
A kenyai határon fekszik a Serengeti Nemzeti Park. A hatalmas kelet-afrikai természetvédelmi terület a világ egyik legnépszerűbb szafari célpontja. Közismert, hogy tömeges állatvándorlásokat figyelhetünk meg a területen. Évente több mint egymillió gnú vonul át a parkon, de több mint 2500 oroszlánnak is otthont ad a terület, ide látogatva szinte biztosak lehetünk a találkozásban. A park felfedezésének legjobb módja, ha egy vezetett szafari keretei között tesszük meg.

Kapcsolódó inspirációk:


Fedezze fel Tunéziát családdal! - OTP Travel Utazási Iroda
Tunézia megfizethető családi tengerparti nyaralásairól ismert, de sokkal több felfedeznivaló van ebben az észak-afrikai országban, akár a gyerekek számára is.

Phuketi kalandok adrenalinvadászoknak - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük Tanzánia legizgalmasabb helyszíneit, ahol elmerülhetünk a természet ás a vadvilág elképesztő sokszínűségében.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
Gasztronómiájuk pont annyira színes és összetett, mint az itt élők változatos kulturális háttere.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
"Először Mauritius készült, aztán a Mennyország; és a Mennyországot Mauritius után másolták" – írta Mark Twain 1896-ban.

Mauritius legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük Mauritius 7 olyan karizmatikus látnivalóját, melyet mindenképpen érdemes bakancslistánk élére tűzni.

A Maldív-szigetek Önre várnak! - OTP Travel Utazási Iroda
A paradicsomi indiai-óceáni sziget tökéletes helyszín pihenésre, kalandozásra, romantikázásra, családi nyaralásra egyaránt. Így tud most Mauritiusra utazni!

Legendás állatok és Mauritius - OTP Travel Utazási Iroda
Mauritiuson elszigeteltsége miatt az élővilág nagy része olyan endemikus faj, mely sehol máshol nem fordul elő a világon.

Mauritius legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
8 felfedezésre váró paradicsomi tengerpart a csodálatos Mauritiuson.

Tanzánia | A Serengeti csodálatos állatvilága | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Tanzániában, a Serengeti Nemzeti Park többnyire füves szavannáin számtalan kis- és nagyvaddal találkozhat az állatvilág iránt érdeklődő utazó.

Tunézia | érdekességek - OTP Travel Utazási Iroda
Tények, számok, érdekességek Afrika legészakibb országáról, Tunéziáról.

Tunézia | látványosságok - OTP Travel Utazási Iroda
Sokan csak tengerparti úti célnak tekintik Tunéziát, pedig számos meglepő turisztikai látványosságot tartogat azok számára, akik a homokos partoktól távolabbra merészkednek.

Tunézia | Szúza - OTP Travel Utazási Iroda
A tunéziai Szúza (Sousse) fantasztikus látnivalókat kínál a turistáknak. Bemutatjuk a legkiemelkedőbbeket, melyeket nem szabad kihagyni!

Tunézia | Szúza - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Tunézia egyik legcsodásabb városa, Szúza történetét és legfontosabb látnivalóit!

Tunézia legjobb strandjai - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a legszebb, aranyhomokos tunéziai strandokat, amelyeken gyakorlatilag egész évben élvezhetjük a ragyogó napsütést.

Mauritius | 10 tény - OTP Travel Utazási Iroda
Mauritius a világ minden tájáról vonzza a turistákat. Mielőtt azonban rászánnánk magunkat az utazásra ezt a 10 érdekes tényt érdemes megismerni.

Seychelle-szigetek | óriásteknős - OTP Travel Utazási Iroda
Az aldabrai óriásteknős nevét élőhelyéről, a Seychelle-szigetekhez tartozó Aldabra-atollról kapta. A terület fokozottan védett - többek között a teknősök miatt.

Seychelle-szigetek | 7 Seychelle-szigeteki csemege - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatunk 7 Seychelle-szigeteki csemegét, plusz egy különleges ráadás ételt, ami inkább csak specialitásként került az összeállításba.

Seychelle-szigetek | tengerpart sziklákkal - OTP Travel Utazási Iroda
A Seychelle-szigetekről sokaknak egy trópusi, luxusnászút jut az eszébe, pedig ennél sokkal többet nyújt.

Seychelle-szigetek | tengerpart - OTP Travel Utazási Iroda
Azt mindenki tudja, hogy a Seychelle-szigetek egy földi paradicsom. A következő érdekességekkel azonban kevesen vannak tisztában.

Mauritius | tengerpart - OTP Travel Utazási Iroda
Mauritius az Indiai-óceán egyik gyöngyszeme. A vulkanikus eredetű sziget jóval többet nyújt, mint a fehér homokos strandok, a pancsolás és a napfürdő.

Kapcsolódó ajánlatok:


SEA CLIFF RESORT & SPA****

Tanzánia
529 000 Ft-tól/fő

UROA BAY BEACH RESORT ****

Tanzánia
535 000 Ft-tól/fő

KARAFUU BEACH RESORT & SPA****

Tanzánia
599 000 Ft-tól/fő

TUI BLUE BAHARI ***** ZANZIBAR

Tanzánia
899 000 Ft-tól/fő

GOLD ZANZIBAR BEACH HOUSE & SPA***** ZANZIBAR

Tanzánia
979 000 Ft-tól/fő

TANZÁNIA - SZAFARI KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL ZANZIBÁRON

Tanzánia
1 795 000 Ft-tól/fő

ZAMBIA – NAMÍBIA – BOTSWANA

Zambia
érdeklődésre

ZAMBIA ÉS MALAWI - LIVINGSTONE NYOMÁBAN - EGYÉNI

Zambia
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA

Zambia
érdeklődésre

ALBATROS PALACE HOTEL 5* SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ BELVEDERE***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ MIRABEL BEACH***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ FANARA RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

ALBATROS AQUA PARK RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

RIXOS SHARM EL SHEIKH*****

Egyiptom
érdeklődésre

BARON PALMS RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

LTI MAHDIA BEACH & AQUA PARK****

Tunézia
érdeklődésre

SOUSSE PEARL MARRIOTT RESORT & SPA*****

Tunézia
érdeklődésre

RIXOS PREMIUM SEAGATE 5* SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

AQUA BLU SHARM EL SHEIKH****

Egyiptom
érdeklődésre

CHARMILLION CLUB RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

THE OBEROI BEACH RESORT***** HURGHADA

Egyiptom
érdeklődésre

BARON RESORT SHARM EL SHEIKH *****

Egyiptom
érdeklődésre

HOTEL FALCON HILLS*** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

HERITAGE LE TELFAIR GOLF & WELLNESS RESORT*****

Mauritius
érdeklődésre

LTI LES ORANGERS GARDEN VILLAS & BUNGALOWS*****- HAMMAMET

Tunézia
érdeklődésre