Élmények a világ körül

Keresés
 
Fedezze fel a az óriás dűnék és a szafarik különleges világát!

Namíbia

Úti célok Namíbiában

A vörösen hullámzó homokdűnék, a ragyogóan kék égbolt, az óceáni partok tajtékos hullámainak fehérje és a bíbor naplementék Namíbia tájait káprázatos színekbe öltöztetik. A nyugat-afrikai országot a portugálok fedezték fel a XV. században, s négy évszázad múlva a németek gyarmatosították, kézjegyeiket otthagyva a városokon, ahol szecessziós épületek, neogótikus templomok és német ízek egyaránt megtalálhatók. A modern és kellemes főváros, Windhoek atmoszférája sok helyen a gyarmati időket idézi, Lüderitz és Swakopmund pedig mintha csak bajor kisvárosok lennének az Atlanti-óceán partján.
 A Namib-sivatag, a föld legősibb pusztasága elképesztően kopár terület, vannak olyan részei, ahol még sohasem esett az eső. Soussvlei térségében 300 méteres magasságba törnek a világ legóriásibb homokdűnéi. Namíbia másfél ezer kilométer hosszan húzódó partvidéke rejti a kísérteties Csontváz-partot, mely a számtalan, itt zátonyra futott hajó roncsait őrzi.
Ha Namíbiában járva csupán egy nemzeti park megtekintése fér bele az időbe, az Etosha legyen az! Afrika legrégibb nemzeti parkjában orrszarvúk, zsiráfok, zebrák, antilopok, elefántok, oroszlánok, leopárdok, rózsás flamingók és pelikánok is megfigyelhetők természetes környezetükben, látványuk életre szóló élménnyel ajándékozza meg a látogatót!
 
Namíbiában szafarira a legjobb időszak júniustól októberig a száraz évszak. Az októbertől áprilisig tartó esős évszak madárlesre kitűnő, de az állatokat ilyenkor nehezebb lencsevégre kapni.
Windhoekre Budapestről több átszállással lehet eljutni, a repülési idő kb.16 óra (átszállási idő nélkül).

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/namibia


ZAMBIA – NAMÍBIA – BOTSWANA

Zambia
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA

Zambia
érdeklődésre

Fontos információk

 • Vízum

  Namíbia

  Főváros és legnagyobb város : Windhoek
  Nyelv: angol, afrikaans, német
  Vallás: keresztény
  Államforma: köztársaság
  Terület: 825 418 km2
  Népesség: 2 303 315  fő (2013-as adat)
  Népsűrűség: 2,2/km2
  Egy főre jutó GDP: $5 693 (2013-as adat)
  Hivatalos pénznem: namíbiai dollár (NAD)
  Időeltérés: nyáron nincs, télen +1 óra (WAT, UTC+1, WAST, UTC+2)
  Közlekedés iránya: bal
  Hálózati feszültség: 220V
  Csatlakozó és aljzat: M, D
  Országhívószám: +264
  Internet TLD: .na

  Magyar állampolgár vízum birtokában utazhat be Namíbiába, melyet Namíbia bécsi nagykövetségén kell a kiutazás előtt kérelmezni. (Nagykövetség: 1190 Bécs, Zuckerkandlgasse 2.; Tel: 0043-1/402-9371; Fax: 0043-1/402-9370; E-mail:nam.emb.vienna@speed.at; ww.embnamibia.at)

  Az útlevélnek legalább hat hónappal a beutazást követően még érvényesnek kell lennie. Beutazáskor az útlevél ellenőrzés során egy üres oldalt kérnek az útlevélben.
  Amennyiben a tervezett utazás célpontja Dél-Afrika is, figyelni kell arra, hogy az útlevél ellenőrzésnél ott is fognak kérni 1 üres oldalt, sőt bizonyos esetekben ez két üres oldal is lehet. Amennyiben ezen az útvonalon tervezi az utazását, figyeljen arra, hogy ennek megfelelően az úti okmányban 3 üres oldal legyen.

  Fontos, hogy belépéskor, az útlevél ellenőrzés után ellenőrizze a beutazási pecsétet, hogy annak dátuma megegyezik-e a tervezett utazásának a dátumával, mert előfordulhat, hogy a határőrök rövidebb tartózkodási időt állapítanak meg, és a túltartózkodás, vagy a beutazási pecsét hiánya kiutasítással, letartóztatással és bírsággal járhat.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Kiskorúak beutazása

  Namíbiába való beutazáskor a 18 évnél fiatalabb kiskorúak részéről megkövetelik a teljes adattartalmú anyakönyvi kivonat (unabridged birth certificate) bemutatását. A teljes adattartalmú anyakönyvi kivonat a születés adatain kívül egyaránt tartalmaz adatokat az anyáról és az apáról is.

  Amennyiben a gyermek felnőttel utazik, de nem a szüleivel, a beutazáshoz szükséges a biológiai szülők (anyakönyvi kivonatban szereplő) hozzájáruló nyilatkozata. A hozzájáruló nyilatkozatban fel kell tüntetni a szülők elérhetőségét és a kísérő személy adatait. A hozzájáruló nyilatkozathoz csatolni kell a szülők érvényes útlevelének vagy személyazonosító igazolványának a másolatát.

  Amennyiben a gyermek csak az egyik szülővel utazik, mert a másik szülő meghalt, beutazáskor be kell mutatni a halotti anyakönyvi kivonatot is. 

  Amennyiben a gyermek teljesen egyedül utazik, a szülőktől vagy a törvényes képviselőktől szükséges a hozzájáruló nyilatkozat a gyermek utazásához, amelynek tartalmaznia kell a szülők elérhetőségét, a fogadó fél adatait és címét, ahol a gyermek tartózkodni fog Namíbiában. Be kell mutatni továbbá a szülők útlevelének vagy személyazonosító igazolványának a másolatát és a fogadó fél útlevelének vagy igazolványának a másolatát is.
   
 • Biztonság

  Ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése. A személyes úti okmányok (útlevél, jogosítvány) másolatát mindig tartsák maguknál.
  A namíbiai utazások többsége problémamentes, de növekedőben vannak a külföldi turisták sérelmére elkövetett bűncselekmények (rablás, fegyveres rablás), különösen a fővárosban, Windhoekben. A támadások fényes nappal, a forgalmas belvárosban is előfordulhatnak. A gépjárművekből való lopások, különösen a benzinkutaknál, gyakoriak. Óvakodjon a zsebtolvajoktól a városközpontokban.
  Az északi Caprivi-övezetben ne térjenek le az ismert közutakról esetleges robbanásveszély miatt. Kerüljék az éjszakai vezetést a föld-és murvás utak rossz állapota miatt, különösen az esős évszakban. Mivel gyakoriak az utakon a váratlan defektek, mindig tartsanak maguknál két pótgumiabroncsot. Jelentős baleseti kockázatot jelentenek az utakon tartózkodó vad- és elkóborolt házi állatok is. A taxikkal vigyázni kell, különösen a fővárosban – kérjék szálláshelyükön, hogy javasoljanak egy megbízható taxi-szolgáltatót.
  Vigyázzanak értékeikre, ezek ne legyenek szem előtt (a bérelt autóban sem), tartsák azokat a szálláshely széfjében. Hitelkártya-visszaélések több helyen előfordultak, ezért hitelkártyával való fizetéskor ne engedjék, hogy kártyájukat elvigyék és mindig ellenőrizzék bankszámla-egyenlegüket.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  A fővárosban rendelkezésre állnak megfelelő szintű egészségügyi intézmények, de előre történő kifizetést kérhetnek (hitelkártya vagy készpénz), még ha teljes körű biztosítással rendelkezik is a külföldi állampolgár. A veszettség, a malária és a kolera gyakori. Az utóbbi két betegség az ország északi területeire jellemzőbb. Nagyobb a maláriaveszély az esős évszakban (januártól-áprilisig), amikor a "maláriazóna" délre húzódik, egészen Okahandja városáig. A gyermekbénulás szintén jelen van Namíbiában. A térség többi országához hasonlóan Namíbiát is súlyosan érinti az HIV/AIDS járvány, a lakosság közel 20%-a fertőzött.
  A turisták nagy részénél bőrirritációt okozhat a túlzott forróság és szárazság, amely ellen megfelelő ruházattal, fényvédőkrémekkel, elegendő mennyiségű vízfogyasztással szükséges védekezni.

  Az Ebola-járvány veszélye miatt kérjük, kísérjék fokozott figyelemmel az azzal kapcsolatos híradásokat. A testnedvek útján terjedő, túlnyomó többségében halálos kimenetelű vírusos megbetegedés a dél-afrikai térségben egyelőre még nem ütötte fel a fejét.

  Kötelező védőoltás nincs. Javasolt oltások: Hepatitisz A és B, hastífusz, Di-Per-Te, Meningococcus meningitis és veszettség elleni védőoltás.
  Sárgaláz elleni védőoltás akkor kötelező, ha fertőzött területről érkezik a látogató.
  Malária előfordulása: az Okavango-deltában.
   
 • Térkép

Inspirációk

Egyiptom utazás: Kairó finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Kairóban kalandozunk, érdemes megismerkedni a helyi konyha remekműveivel. Összegyűjtöttük a legautentikusabb fogásokat, amelyeket ott, helyben is ki kell próbálni.

Egyiptom utazás: Kairó látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó, Egyiptom fővárosa az ezer minaret városaként is ismert. Kairó büszkélkedhet a világ legszebb iszlám építészeti alkotásaival. Fedezze fel velünk!

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

Uganda ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda tálcán kínálja a természet szépségeit: gorilla és csimpánz les Uganda vadregényes tájain, szafari túra és 30 méter magasról lezúduló vízesés.

Uganda ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda gasztronómiájára a belső törzsek és másik nemzetek egyaránt hatással voltak. Ismerje meg velünk különleges fogásaikat!

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda rengeteg szépséget és érdekességet tartogat! Ismerje meg a TOP 10 tudnivalót erről az afrikai országról!

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
A Makgadikgadi sós tava a világ legnagyobb sótartalékának számít, melynek területe majdnem akkora, mint Portugália.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!