Élmények a világ körül


Fedezze fel a az óriás dűnék és a szafarik különleges világát!

Namíbia

Úti célok Namíbiában

A vörösen hullámzó homokdűnék, a ragyogóan kék égbolt, az óceáni partok tajtékos hullámainak fehérje és a bíbor naplementék Namíbia tájait káprázatos színekbe öltöztetik. A nyugat-afrikai országot a portugálok fedezték fel a XV. században, s négy évszázad múlva a németek gyarmatosították, kézjegyeiket otthagyva a városokon, ahol szecessziós épületek, neogótikus templomok és német ízek egyaránt megtalálhatók. A modern és kellemes főváros, Windhoek atmoszférája sok helyen a gyarmati időket idézi, Lüderitz és Swakopmund pedig mintha csak bajor kisvárosok lennének az Atlanti-óceán partján.
 A Namib-sivatag, a föld legősibb pusztasága elképesztően kopár terület, vannak olyan részei, ahol még sohasem esett az eső. Soussvlei térségében 300 méteres magasságba törnek a világ legóriásibb homokdűnéi. Namíbia másfél ezer kilométer hosszan húzódó partvidéke rejti a kísérteties Csontváz-partot, mely a számtalan, itt zátonyra futott hajó roncsait őrzi.
Ha Namíbiában járva csupán egy nemzeti park megtekintése fér bele az időbe, az Etosha legyen az! Afrika legrégibb nemzeti parkjában orrszarvúk, zsiráfok, zebrák, antilopok, elefántok, oroszlánok, leopárdok, rózsás flamingók és pelikánok is megfigyelhetők természetes környezetükben, látványuk életre szóló élménnyel ajándékozza meg a látogatót!
 
Namíbiában szafarira a legjobb időszak júniustól októberig a száraz évszak. Az októbertől áprilisig tartó esős évszak madárlesre kitűnő, de az állatokat ilyenkor nehezebb lencsevégre kapni.
Windhoekre Budapestről több átszállással lehet eljutni, a repülési idő kb.16 óra (átszállási idő nélkül).

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást. https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs


ZAMBIA – NAMÍBIA

Zambia
1 290 000 Ft/fő -től

ZAMBIA – NAMÍBIA – BOTSWANA

Zambia
1 590 000 Ft/fő -től

Fontos információk

 • Vízum

  Namíbia

  Főváros és legnagyobb város : Windhoek
  Nyelv: angol, afrikaans, német
  Vallás: keresztény
  Államforma: köztársaság
  Terület: 825 418 km2
  Népesség: 2 303 315  fő (2013-as adat)
  Népsűrűség: 2,2/km2
  Egy főre jutó GDP: $5 693 (2013-as adat)
  Hivatalos pénznem: namíbiai dollár (NAD)
  Időeltérés: nyáron nincs, télen +1 óra (WAT, UTC+1, WAST, UTC+2)
  Közlekedés iránya: bal
  Hálózati feszültség: 220V
  Csatlakozó és aljzat: M, D
  Országhívószám: +264
  Internet TLD: .na

  Magyar állampolgár vízum birtokában utazhat be Namíbiába, melyet Namíbia bécsi nagykövetségén kell a kiutazás előtt kérelmezni. (Nagykövetség: 1190 Bécs, Zuckerkandlgasse 2.; Tel: 0043-1/402-9371; Fax: 0043-1/402-9370; E-mail:nam.emb.vienna@speed.at; ww.embnamibia.at)

  Az útlevélnek legalább hat hónappal a beutazást követően még érvényesnek kell lennie. Beutazáskor az útlevél ellenőrzés során egy üres oldalt kérnek az útlevélben.
  Amennyiben a tervezett utazás célpontja Dél-Afrika is, figyelni kell arra, hogy az útlevél ellenőrzésnél ott is fognak kérni 1 üres oldalt, sőt bizonyos esetekben ez két üres oldal is lehet. Amennyiben ezen az útvonalon tervezi az utazását, figyeljen arra, hogy ennek megfelelően az úti okmányban 3 üres oldal legyen.

  Fontos, hogy belépéskor, az útlevél ellenőrzés után ellenőrizze a beutazási pecsétet, hogy annak dátuma megegyezik-e a tervezett utazásának a dátumával, mert előfordulhat, hogy a határőrök rövidebb tartózkodási időt állapítanak meg, és a túltartózkodás, vagy a beutazási pecsét hiánya kiutasítással, letartóztatással és bírsággal járhat.
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
 • Kiskorúak beutazása

  Namíbiába való beutazáskor a 18 évnél fiatalabb kiskorúak részéről megkövetelik a teljes adattartalmú anyakönyvi kivonat (unabridged birth certificate) bemutatását. A teljes adattartalmú anyakönyvi kivonat a születés adatain kívül egyaránt tartalmaz adatokat az anyáról és az apáról is.

  Amennyiben a gyermek felnőttel utazik, de nem a szüleivel, a beutazáshoz szükséges a biológiai szülők (anyakönyvi kivonatban szereplő) hozzájáruló nyilatkozata. A hozzájáruló nyilatkozatban fel kell tüntetni a szülők elérhetőségét és a kísérő személy adatait. A hozzájáruló nyilatkozathoz csatolni kell a szülők érvényes útlevelének vagy személyazonosító igazolványának a másolatát.

  Amennyiben a gyermek csak az egyik szülővel utazik, mert a másik szülő meghalt, beutazáskor be kell mutatni a halotti anyakönyvi kivonatot is. 

  Amennyiben a gyermek teljesen egyedül utazik, a szülőktől vagy a törvényes képviselőktől szükséges a hozzájáruló nyilatkozat a gyermek utazásához, amelynek tartalmaznia kell a szülők elérhetőségét, a fogadó fél adatait és címét, ahol a gyermek tartózkodni fog Namíbiában. Be kell mutatni továbbá a szülők útlevelének vagy személyazonosító igazolványának a másolatát és a fogadó fél útlevelének vagy igazolványának a másolatát is.
 • Biztonság

  Ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése. A személyes úti okmányok (útlevél, jogosítvány) másolatát mindig tartsák maguknál.
  A namíbiai utazások többsége problémamentes, de növekedőben vannak a külföldi turisták sérelmére elkövetett bűncselekmények (rablás, fegyveres rablás), különösen a fővárosban, Windhoekben. A támadások fényes nappal, a forgalmas belvárosban is előfordulhatnak. A gépjárművekből való lopások, különösen a benzinkutaknál, gyakoriak. Óvakodjon a zsebtolvajoktól a városközpontokban.
  Az északi Caprivi-övezetben ne térjenek le az ismert közutakról esetleges robbanásveszély miatt. Kerüljék az éjszakai vezetést a föld-és murvás utak rossz állapota miatt, különösen az esős évszakban. Mivel gyakoriak az utakon a váratlan defektek, mindig tartsanak maguknál két pótgumiabroncsot. Jelentős baleseti kockázatot jelentenek az utakon tartózkodó vad- és elkóborolt házi állatok is. A taxikkal vigyázni kell, különösen a fővárosban – kérjék szálláshelyükön, hogy javasoljanak egy megbízható taxi-szolgáltatót.
  Vigyázzanak értékeikre, ezek ne legyenek szem előtt (a bérelt autóban sem), tartsák azokat a szálláshely széfjében. Hitelkártya-visszaélések több helyen előfordultak, ezért hitelkártyával való fizetéskor ne engedjék, hogy kártyájukat elvigyék és mindig ellenőrizzék bankszámla-egyenlegüket.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  A fővárosban rendelkezésre állnak megfelelő szintű egészségügyi intézmények, de előre történő kifizetést kérhetnek (hitelkártya vagy készpénz), még ha teljes körű biztosítással rendelkezik is a külföldi állampolgár. A veszettség, a malária és a kolera gyakori. Az utóbbi két betegség az ország északi területeire jellemzőbb. Nagyobb a maláriaveszély az esős évszakban (januártól-áprilisig), amikor a "maláriazóna" délre húzódik, egészen Okahandja városáig. A gyermekbénulás szintén jelen van Namíbiában. A térség többi országához hasonlóan Namíbiát is súlyosan érinti az HIV/AIDS járvány, a lakosság közel 20%-a fertőzött.
  A turisták nagy részénél bőrirritációt okozhat a túlzott forróság és szárazság, amely ellen megfelelő ruházattal, fényvédőkrémekkel, elegendő mennyiségű vízfogyasztással szükséges védekezni.

  Az Ebola-járvány veszélye miatt kérjük, kísérjék fokozott figyelemmel az azzal kapcsolatos híradásokat. A testnedvek útján terjedő, túlnyomó többségében halálos kimenetelű vírusos megbetegedés a dél-afrikai térségben egyelőre még nem ütötte fel a fejét.

  Kötelező védőoltás nincs. Javasolt oltások: Hepatitisz A és B, hastífusz, Di-Per-Te, Meningococcus meningitis és veszettség elleni védőoltás.
  Sárgaláz elleni védőoltás akkor kötelező, ha fertőzött területről érkezik a látogató.
  Malária előfordulása: az Okavango-deltában.
   
 • Térkép

Inspirációk

Tunézia legjobb strandjai - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a legszebb, aranyhomokos tunéziai strandokat, amelyeken gyakorlatilag egész évben élvezhetjük a ragyogó napsütést.

Mauritius | 10 tény - OTP Travel Utazási Iroda
Mauritius a világ minden tájáról vonzza a turistákat. Mielőtt azonban rászánnánk magunkat az utazásra ezt a 10 érdekes tényt érdemes megismerni.

Seychelle-szigetek | óriásteknős - OTP Travel Utazási Iroda
Az aldabrai óriásteknős nevét élőhelyéről, a Seychelle-szigetekhez tartozó Aldabra-atollról kapta. A terület fokozottan védett - többek között a teknősök miatt.

Seychelle-szigetek | 7 Seychelle-szigeteki csemege - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatunk 7 Seychelle-szigeteki csemegét, plusz egy különleges ráadás ételt, ami inkább csak specialitásként került az összeállításba.

Seychelle-szigetek | tengerpart sziklákkal - OTP Travel Utazási Iroda
A Seychelle-szigetekről sokaknak egy trópusi, luxusnászút jut az eszébe, pedig ennél sokkal többet nyújt.

Seychelle-szigetek | tengerpart - OTP Travel Utazási Iroda
Azt mindenki tudja, hogy a Seychelle-szigetek egy földi paradicsom. A következő érdekességekkel azonban kevesen vannak tisztában.

Mauritius | tengerpart - OTP Travel Utazási Iroda
Mauritius az Indiai-óceán egyik gyöngyszeme. A vulkanikus eredetű sziget jóval többet nyújt, mint a fehér homokos strandok, a pancsolás és a napfürdő.

Mauritius, látkép | OTP Travel utazási iroda
Az ázsiai, afrikai és európai konyhák keveredéséből létrejött mauritiusi konyhában mindenki megtalálja az ízlésének valót.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!