Élmények a világ körül

Keresés

Namíbia - Swakopmund

Afrika szafari - Swakopmund

Swakopmund

Atlanti-óceán mentén fekvő Swakopmund Namíbia legkedveltebb üdülővárosa, amely azonban nem az óceánpart miatt vált azzá. A hideg tengeráramlatok miatt ugyanis az óceán hűvös, hőmérséklete ritkán éri el a 22 °C-ot. Swakopmund a környék látnivalói és az építészete miatt lehet érdekes a turistáknak. Gyönyörű, pálmákkal és mocsárfenyőkkel díszített belvárosában sétálva mintha egy bajor kisvárosban járnánk; az épületek stílusa, az utcák nevei - a főutcája a Kaiser Wilhelm Strasse - mind a német gyarmati múltra utalnak.
A településről izgalmas hajókirándulásra indulhatunk, amelynek során pelikánokat, kormoránokat, rengeteg sirályt, sőt fókákat és kis szerencsével delfineket is láthatunk. A kb. 3 órás program során a fókákat etethetjük is, miközben szinte körbeveszik a hajót. Ezen a vidéken a füles fókák törpe változatai élnek, a hímek súlya azonban így is elérheti a 180 kilogrammot. Elhajózhatunk egy osztrigatelep közelében, miközben pezsgő kíséretében a fedélzeten meg is kóstolhatjuk ezt a különleges eledelt. A jellemzően 50€-s program online is foglalható (http://activitybridge.com/book?activityid=6124), s az ár a szállodai transzfert is magában foglalja.
Aki vadabb kalandra illetve adrenalinra vágyik, annak a quadtúrák (https://secure.activitybridge.com/book?action=book&activityid=5859&lang=en ) valamelyikére érdemes befizetni. A „négykerekű motorokkal” a Namib-sivatag homokjában száguldozhatunk. A kaland és az élmény hatalmas, ezért mindenkinek csak ajánlani tudjuk. Egy 2 órás programért 50€-t kell fizetni, ha ezt kiegészítenénk egy órás homokdeszkázással, akkor még 10€ kell szánnunk a kalandra. Hasonló összeget kell kiperkálnunk, ha kajakozni mennénk a Walvis-öbölbe ill. a Pelikán Ponthoz. A város fő látványosságai az öreg Világítótorony, a Móló, a kristálymúzeum, a bőrüzem, az akvárium. A szupermodern üdülőközpont, a Mermaid Casino & Entertainment Centre (http://www.legacyhotels.co.za/en/hotels/swakopmund )kedvelt vacsorázó- és szórakozóhely.
 

Kapcsolódó ajánlatok:


ZAMBIA – NAMÍBIA – BOTSWANA

Zambia
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA

Zambia
érdeklődésre

UGANDA

Uganda
érdeklődésre

UGANDA SZAFARI - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Uganda
érdeklődésre

BOTSWANA ÉS A VIKTÓRIA-VÍZESÉS

Botswana
érdeklődésre

DÉL-AFRIKA - SZAFARI ÉS KÖRUTAZÁS

Dél-Afrikai Köztársaság
1 469 000 Ft-tól/fő

További ajánlatok:

Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00