Élmények a világ körül

Keresés

Uganda 5 legizgalmasabb látnivalója

Uganda ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda tálcán kínálja a természet szépségeit: gorilla és csimpánz les Uganda vadregényes tájain, szafari túra és 30 méter magasról lezúduló vízesés.

Uganda 5 legizgalmasabb látnivalója

Uganda Afrika feltörekvő gyöngyszeme, természeti szépségei semmihez sem hasonlíthatóak.

Uganda idilli szépségű, csodálatos turisztikai célpontokat kínál. Lélegzetelállító tájai, biológiai sokfélesége, valamint bőséges madár- és vadvilága miatt, - beleértve a veszélyeztetett hegyi gorillákat és csimpánzokat - a természetszeretők egyik bakancslistás országa.

Gorilla megfigyelés a Bwindi Nemzeti Parkban

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
A természet és állatvilág szerelmeseinek az egyik fő motivációja, hogy Ugandába látogassanak, hogy hihetetlen hegyi gorilla túrákon vehetnek részt. A gorillák csak ebben a régióban találhatók és abban különböznek alacsonyabb területeken élő rokonaiktól, hogy bundájuk vastagabb, és alkalmazkodtak a nagy magasságban uralkodó hidegebb hőmérséklethez. A gorillák körülbelül 10 egyedből álló csoportokban élnek, amelyeket a legerősebb ezüsthátú vezet, a csoport többi tagja nőstényekből és fiatalabb hímekből áll. Az ezüsthátú hozza meg a csoport számára fontos döntéseket, és védi őket a veszélyektől. Ha látni szeretnénk ezeket az állatokat, Kisoróból indulhatunk gorilla túrákra, amely körülbelül 460 kilométerre van a fővárostól, Kampalától. Kisoro Uganda fantasztikus területén található, és az afrikai Nagy-tavak régiójában. Ez az a hely, ahol az afrikai kontinens lassan kettéválik, feltárva a gyönyörű tóparti tájat. A hihetetlen táj miatt sokan a kontinensnek ezt a részét Afrika Svájcának nevezik. Jelenleg körülbelül 400 gorilla él Bwindiben, és a számuk az évek során folyamatosan nőtt.

Csimpánzok a Kibale Forest Nemzeti Parkban

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda nyugati részén, a Queen Elizabeth Nemzeti Park közelében található a Kibale Forest Nemzeti Park. Bár ezek az erdők összefüggnek, és a csimpánzok a Queen Elizabeth Nemzeti Parkban is megtalálhatók, itt kicsit könnyebb megtalálni őket. Valójában a Kibale-erdőt egész Kelet-Afrikában a legjobb helyként ajánlják a csimpánzok megfigyelésére. A park legnépszerűbb túraútvonala a Kanyanchu látogatóközpontból induló, körülbelül három órás séta, amelynek során meglátogathatjuk a csimpánzokat, és útközben a vadvilág sokszínűségét is láthatjuk. Amikor a csimpánzcsoportokkal találkozunk, a látogatók legfeljebb egy órát tölthetnek a lenyűgöző állatok megfigyelésével, amint játszanak, etetnek és pihennek a csoportjukban.

Queen Elizabeth Nemzeti Park

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
A Queen Elizabeth Nemzeti Park régiója Uganda legnépszerűbb turisztikai célpontja, ami a terület sokszínűségével függ össze. A védett terület számos különböző, vadon élő élővilággal teli élőhelyet tartalmaz, például erdőket, vizes élőhelyeket, szavannás füves területeket és számos tavat. A Queen Elizabeth Nemzeti Park Uganda nyugati részén fekszik, amely az ország fővárosától és legnagyobb városától, Kampalától néhány órányi autóútra délnyugatra. A parkban rengeteg vadon élő állatfaj található, például az ikonikus afrikai szafariállatok, de szerencsére a legközelebbi rokonaink, a csimpánzok populációját is védi. Észak felé és a George-tó túloldalán a park a már említett Kibale Erdei Nemzeti Parkkal csatlakozik. Mivel az afrikai Nagy-tavak régiójához tartozik, néhány fantasztikus tavat is meglátogathatunk, ahol a csillogó vízen hajókázva számos vadon élő állatot felderíthetünk. Az Edward-tó és a George-tó között egy fantasztikus csatorna is található, ahol vízilovakat, nílusi krokodilokat és különleges madárvilágot figyelhetünk meg.
 

Látogasson el Kampalába

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
Kampala Uganda fővárosa nagyszerű hely arra, hogy egy-két napot töltsünk az ország legfontosabb városának megismerésével. Az ugandaiak általában nagyon barátságosak, és Kampala sokkal nyugodtabb légkört kínál, mint a kenyai határon túli szomszédja, Nairobi. A város viszonylag nyugodt és biztonságos. Olyannyira, hogy Kampala stabil külföldi közösséggel rendelkezik, számos különböző humanitárius és természetvédelmi projekteket működtetnek. A városnak van néhány modern területe, ahol a legmenőbb éttermek és bárok találhatók, és ahol a külföldiek és a látogatók szívesen töltik idejüket. Számos különböző piacot élvezhetünk, ahol különféle termékeket, ruhákat és kézműves termékeket árulnak.

Murchison Falls Nemzeti Park

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
A Murchison-vízesés egy fantasztikus természeti látványosság, mely Murchison Falls Nemzeti Parkban található. A parkot az évek során többek között Winston Churchill, Ernest Hemingway és számos királyi személyiség is meglátogatta. A védett terület számos különböző állatnak ad otthont, köztük vízilovaknak, krokodiloknak, oroszlánoknak, leopárdoknak, elefántoknak, zsiráfoknak, antilopoknak, csimpánzoknak és számos különböző madárnak. Az 1900-as évek intenzív vadászata megviselte az állatpopulációt, de azóta jó ütemben rehabilitálódik. Ez Uganda legnagyobb nemzeti parkja, a Murchison-vízesés pedig a védett terület ékköve. A vízesést a Királyi Földrajzi Társaság egyik elnökéről nevezték el. A vízesés 30 métert zuhan lefelé a Nílusba. A vízpermet miatt a vízesés fölött állandó szivárványt láthatunk, ami tovább fokozza ennek a kihagyhatatlan ugandai látványosságnak a látványosságát.

Kapcsolódó inspirációk:


Uganda ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda gasztronómiájára a belső törzsek és másik nemzetek egyaránt hatással voltak. Ismerje meg velünk különleges fogásaikat!

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda rengeteg szépséget és érdekességet tartogat! Ismerje meg a TOP 10 tudnivalót erről az afrikai országról!

Kapcsolódó ajánlatok:


UGANDA

Uganda
érdeklődésre

UGANDA SZAFARI - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Uganda
érdeklődésre