Élmények a világ körül !

 
ÖSSZECSOMAGOLTUK ÖNNEK ÁRAINKAT!

Az OTP Travel 2020. január 1. után induló csoportos útjainak árai már minden felmerülő költséget tartalmaznak!

UGANDA SZAFARI - EGYÉNI KÖRUTAZÁS


Katalógus ár: 999 000 Ft/fő-től

Uganda
Entebbe
Hotel
Repülős
Reggeli + ebéd + vacsora

Összefoglaló

Ajánlat leírás

Egyéni körutazás Ugandában angol nyelvű idegenvezetéssel

Entebbe – Murchison Falls Nemzeti Park - Kibale Nemzeti Park - Queen Elisabeth Nemzeti Park – Bwindi Nemzeti Park – Kampala – Entebbe

Időpontok:
2019. január – december időszakban

Uganda, ez a viszonylag kis alapterületű afrikai ország számos „óriási” látnivalóval büszkélkedhet. Erdeiben él a világ fennmaradt hegyi gorilla populációjának fele, így e fantasztikus állatok megfigyelésére Uganda a tökéletes választás. De itt tör az ég felé Afrika egyik legmagasabb hegysége a festői és páratlanul gazdag vegetációjú Rwenzori is, s aki a gorillák mellet, az öt nagyvadat is szeretné meglesni, megteheti egy izgalmas szafarival Uganda ámulatba ejtő nemzeti parkjaiban.
Uganda egy igazán különleges úti cél, ahol a vadvilág közelsége felejthetetlen élményekben részesíti az utazót. Az ugandai körutazás alacsony minimum 2 főtől foglalható, létszámmal indul, ezzel is hozzájárulva az állatok megfigyeléséhez nélkülözhetetlen meghitt légkörhöz.


Uganda szafari – egyéni körutazás 1. nap: Budapest – Entebbe
Elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállásokkal Közép-Ugandába, Entebbébe. Megérkezés a késő esti órákban, majd transzfer a szállodába. Szállás Entebbében. (A kései érkezés miatt nincs ellátás.)

Uganda - Afrikai egyéni szafari. Fedezze fel Afrikát az OTP Travel utazásán!

Uganda szafari – egyéni körutazás 2. nap: Entebbe – Murchison Falls Nemzeti Park
Reggeli, majd transzfer a Murchison Falls Nemzeti Parkba. Uganda legnagyobb rezervátuma nevét a területet átszelő Nílus egyik vízeséséről kapta. Útközben látogatás a Ziwa Orrszarvú Menhelyen. Az intézetet a fehér és fekete orrszarvúk szaporodásának elősegítésére hozták létre azzal a céllal, hogy helyreállítsák a megfogyatkozott rinocérosz állományt Uganda természetvédelmi területein. A gyalogtúra során lehetőség nyílik a vadállatok egészen közeli megfigyelésére. A program után továbbutazás a Nílus mentén a nemzeti park közeli szálláshelyre. Ebéd útközben egy helyi étteremben.

Uganda - Afrikai egyéni szafari. Fedezze fel Afrikát az OTP Travel utazásán!

Uganda szafari – egyéni körutazás 3. nap: Murchison Falls Nemzeti Park
A délelőtti szafari során a park szavannás területein oroszlánok, zsiráfok, elefántcsordák, bivalyok láthatók. Délután a környék felfedezése egy hajós szafari alkalmával, mely nem csak a vízi vadvilág megfigyelésére hanem madárlesre is alkalmat nyújt. A folyó ezen szakasza mintegy négyezer vízilónak, és a hatalmas nílusi krokodilnak ad otthont, a part mentén lenyűgöző színekben pompázó jégmadarak és gyurgyalagok figyelhetők meg. Egy kis szerencsével az egyes feltevések szerint a dodó és a dinoszaurusz kereszteződéséből származó, igen ritka papucscsőrű madár is látható. A kirándulás végén a Murchison-vízesés megtekintése, ahol a Nílus egy mindössze 7 m szélességű szoroson áthaladva 40 méter magasról zúdul a mélybe. Vacsora és szállás a Murchison Falls Nemzeti Park közelében.

Uganda szafari – egyéni körutazás 4. nap: Murchison Falls Nemzeti Park – Kibale Nemzeti Park
Korán reggel elutazás a Kibale Nemzeti Parkba. Uganda délnyugati, hegyes-dombos vidékén csodálatos, az eddig megszokottól teljesen eltérő tájakon vezet az út. A Rwenzori hegyek lábánál fekvő Fort Portal környéke mélyzöld teaültetvényekkel teli. Délután gyalogtúra a Kibale erdő keleti szélén, a helyi közösségek által létrehozott Bigodi Wetland menedékhelyen. A mocsaras vidéken olyan állatok figyelhetők meg, mint a kék majmok, turákok, páviánok, mongúzok, vagy vidrák. Vacsora és szállás a Kibale Nemzeti Park területén.

Uganda - Afrikai egyéni szafari. Fedezze fel Afrikát az OTP Travel utazásán!

Uganda szafari – egyéni körutazás 5. nap: Kibale Nemzeti Park – Queen Elisabeth Nemzeti Park
Reggeli után félnapos gyalogtúra a Kibale Nemzeti Parkban. Az erdős terület három nagy, több mint 100 tagot számláló csimpánzközösség, valamint több veszélyeztetett faj, mint a vörös kolobusz majmok és a ritka csuklyás cerkófok élőhelye. A trópusi erdőben sétálva kis szerencsével egészen közelről láthatók a csimpánzok. Továbbutazás a Queen Elisabeth Nemzeti Parkba. A természetvédelmi területet keletről és nyugatról egy-egy tó, északon a Rwenzori-hegyek (a Hold hegyei) övezik, melynek legmagasabb, négyezer méter feletti csúcsait gyakran hó fedi. Vacsora és szállás a Queen Elisabeth Nemzeti Parkban.

Uganda szafari – egyéni körutazás 6. nap: Elisabeth Nemzeti Park
Hajnali és napközbeni szafari a Queen Elisabeth Nemzeti Parkban. Az egykor vulkanikus terület változatos domborzatának, növényvilágának köszönhetően ma Uganda vadállományban egyik leggazdagabb része. A szafari során oroszlán, erdei disznó, bivaly, elefánt, impala, a szikes tavaknál flamingó, pelikán, víziló tűnhet fel a közelben. Vacsora és szállás a nemzeti parkban.

Uganda - Afrikai egyéni szafari. Fedezze fel Afrikát az OTP Travel utazásán!

Uganda szafari – egyéni körutazás 7. nap: Queen Elisabeth Nemzeti Park–Bwindi Nemzeti Park
Reggeli után elutazás a park déli részére, Isasha környékére, amely elsősorban a fára mászó oroszlánok élőhelye. Egész Afrikában talán ezen a területen a legnagyobb a valószínűsége, hogy az itt honos fügefák alacsonyabb ágain megfigyelhetők legyenek ezek az állatok. Látogatás az Ugandában jellemző mocsári antilopok párzó helyén. Továbbutazás a Bwindi Nemzeti Parkba. A Kongó és Uganda határán fekvő nemzeti park neve áthatolhatatlan erdőt jelent és elsősorban az ország legnagyobb nevezetességének, a hegyi gorillának az élőhelye. A mintegy 25 ezer éves erdős területen rendkívül ritka hüllők, pillangók és madárfajok is élnek. Vacsora és szállás a Bwindi Nemzeti Park közelében.

Uganda - Afrikai egyéni szafari. Fedezze fel Afrikát az OTP Travel utazásán!

Uganda szafari – egyéni körutazás 8. nap: Bwindi Nemzeti Park
Egész napos gorillales. A parkban 340 egyedet regisztráltak, ami a föld állományának csaknem a fele. A hegyi gorillákat a kihalás szélén, a kritikusan veszélyeztetett fajok között tartják nyilván. Számuk csak az utóbbi időben indult lassú növekedésnek. Az eligazítás utáni gyalogtúra az esőerdőben és a bambusszal benőtt hegyi lejtőkőn akár egész nap is tarthat. Ha sikerül a helyi vezetők irányításával egy gorilla család nyomába kerülni, az állatok egész közelről, kb. 6 méterről akár egy órán keresztül is megfigyelhetők. Vacsora és szállás a Bwindi Nemzeti Park közelében.

Uganda szafari – egyéni körutazás 9. nap: Bwindi Nemzeti Park – Kampala – Entebbe
Reggeli után visszautazás Uganda fővárosába, Kampalába. A mintegy 8 órás út az Afrika Svájcának is nevezett Uganda hegyes, zöld vidékén vezet keresztül. Az utazás emlékezetes pillanata az Egyenlítőn való áthaladás. Rövid pihenő az itt kialakított látogatóközpontban. Este hazautazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

Uganda - Afrikai egyéni szafari. Fedezze fel Afrikát az OTP Travel utazásán!

Uganda szafari – egyéni körutazás 10. nap: Entebbe – Budapest
Megérkezés Budapestre menetrend szerint.

Minimum létszám: 2 fő.

Ugandába utazáshoz a sárgaláz elleni védőoltás kötelező, a belépés csak sárgaláz elleni oltásról szóló érvényes igazolás birtokában lehetséges!


A szállás kategória emelése felár ellenében lehetséges. A feltüntetett árak irányárak, minimum 2 főtől érvényesek.

Kérjen személyre szabott árajánlatot az OTP Travel irodáitól a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyedi igények alapján.

 

Uganda - látnivalók

Bwindi Áthatolhatatlan Nemzeti Park

Uganda legismertebb attrakciója

Dél-Afrika utazás - OTP Travel Utazási iroda
Dél-Afrika - Kruger Nemzeti Park

A Viktória-vízesés és a felejthetetlen szafarik otthona!

A Kilimandzsáró hava, mesés nemzeti parkok és csodálatos tengerpartok várják Tanzániában!

Fedezze fel a az óriás dűnék és a szafarik különleges világát!

Legyen részese egy felejthetetlen utazásnak a busmanok földjén!

Serengeti - fantasztikus szafarik egész évben

Namíbia - Sossusvlei homokdűnéi

Afrika szafari Zimbabwe utazás - OTP Travel Utazási iroda
Zimbabwe - Viktória vizesés

Ismerje meg Zimbabwét, a Viktória-vízesés, a legszebb szivárványok és a legvörösebb naplementék hazáját!

Képek

Szállás

Szállás leírás
8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák, szafari lodge-ok kétágyas, zuhanyozós szobáiban illetve sátraiban
Szoba szolgáltatások

Ár tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
  • utazás a körutazás alatt légkondicionált autóval vagy minibusszal
  • 8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák és szafari lodge-ok kétágyas, zuhanyozós szobáiban illetve sátraiban
  • Entebbében reggelis, a 2. naptól teljes ellátás 
  • programok és szafarik a leírás szerint 
  • angol nyelvű helyi idegenvezető

Ár nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
  • a repülőjegy illetékkel Budapest – Entebbe – Budapest útvonalon, átszállással, melynek aktuális árairól az OTP Travel irodái készséggel adnak felvilágosítást (kb. 195 000 Ft/főtől foglalható)
  • vízum díja (18 000 Ft/fő)
  • borravalók
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás

Hasznos információk

Szolgáltatások
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

Legfrissebb inspirációk:


Peru, Machu Picchu | OTP Travel utazási iroda
Peru csodálatos látványosságai egytől-egyig különleges élményeket tartogatnak.

Brazíliaváros, a hatvan éves főváros | OTP Travel utazási iroda
Hatvan évvel ezelőtt, mindössze négy évnyi építkezés után került átadásra Brazília új fővárosa a 15. és a 20. szélességi fok között.

Kuba, az orvos nagyhatalom | OTP Travel utazási iroda
A kubai orvosok a világ minden táján ott vannak, ahol humanitárius segítségre van szükség.

Hat város – hat film - OTP Travel utazási iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

A portugál Madeira Európa egyik legkedveltebb szigete. | OTP Travel utazási iroda
Ismerje meg a portugál Madeirát, Európa egyik legkedveltebb szigetét!

< VISSZA

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő Chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00