Élmények a világ körül

Keresés

10 érdekesség Ugandáról

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda rengeteg szépséget és érdekességet tartogat! Ismerje meg a TOP 10 tudnivalót erről az afrikai országról!

10 érdekesség Ugandáról

Uganda egy Kelet-Afrikában található ország. Északon Dél-Szudánnal, keleten Kenyával, délen Tanzániával, délnyugaton Ruandával, nyugaton pedig a Kongói Demokratikus Köztársasággal határos.

Uganda lélegzetelállító tájakkal, növény- és állatvilággal rendelkezik. Winston Churchill 1908-ban Ugandát Afrika gyöngyszemének nevezte, hatalmas diverzitása, madarak, rovarok és hüllők sokasága miatt, ami az afrikai szafarik egyik legkedveltebb célpontjává teszi. Összegyűjtöttük a legérdekesebb tényeket.

1.

Uganda a világ második legnagyobb szárazföldi országa a lakosság számát tekintve. Etiópia után a második helyen áll.

2.

Uganda egyike azon kevés helyeknek a Földön, ahol még mindig megtalálható a veszélyeztetett hegyi gorilla. Becslések szerint populációjuk fele Ugandában, a Bwindi Impenetrable Nemzeti Parkban él.

10 érdekesség Ugandáról - OTP Travel Utazási Iroda

3.

Ugandában a Rolexet nem hordják, hanem megeszik, azonban ez ne tévesszen meg senkit. A Rolex egyfajta utcai étel, ahol az omlettet egy indiai kenyérfélébe, chapattiba csomagolják, amire angol neve is utal rolled eggs azaz Rolex. Az ugandaiak annyira szeretik, hogy létrehoztak egy éves Rolex fesztivált, amely ezt az utcai ételt hivatott ünnepelni.
 

4.

Az ugandai Viktória-tó Afrika legnagyobb tava. A világ második legnagyobb édesvízi tava is. A Viktória-tó a Nílus folyó egyik fő vízhozamának biztosítója, sőt, azt mondják, hogy itt van a Nílus forrása.

10 érdekesség Ugandáról - OTP Travel Utazási Iroda

5.

Csak néhány olyan ország van, amelyen az Egyenlítő áthalad. Uganda az egyik ilyen. Ugandában az Egyenlítő 75 km-re délre található Kampalától, ahol emléktárgyakat vásárolhatunk, és érdekes egyenlítői vizes kísérleteket nézhetünk.

10 érdekesség Ugandáról - OTP Travel Utazási Iroda

6.

Uganda a világ második legnagyobb banántermelője, India után a második helyen áll.  Becslések szerint évente 12 millió tonnát termelnek.
10 érdekesség Ugandáról - OTP Travel Utazási Iroda

7.

Az ország bár nagyon szegénynek számít, ennek ellenére több menekültet fogad be, mint bármely más afrikai ország. A menekültek többnyire a szomszédos Kongóból vagy Dél-Szudánból érkeznek.

8.

Vigyázzunk mi kerül a tányérunkra, mert lehet, hogy éppen szöcskét eszünk. A serpenyőben sült szöcskék igazi csemegének számítanak.

9.

Uganda ad otthont az egyik leghatalmasabb vízesésnek a Murchison Falls nemzeti parkban.

10 érdekesség Ugandáról - OTP Travel Utazási Iroda

10.

Uganda a 10 legjobb robuszta kávé termesztő hely között van az egész világon.

Kapcsolódó inspirációk:


Uganda ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda tálcán kínálja a természet szépségeit: gorilla és csimpánz les Uganda vadregényes tájain, szafari túra és 30 méter magasról lezúduló vízesés.

Uganda ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda gasztronómiájára a belső törzsek és másik nemzetek egyaránt hatással voltak. Ismerje meg velünk különleges fogásaikat!

Kapcsolódó ajánlatok:


UGANDA

Uganda
érdeklődésre

UGANDA SZAFARI - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Uganda
érdeklődésre