Élmények a világ körül

Keresés

Extrém élmények Szlovéniában

Extrém élmények Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
Az extrém élmények szerelmeseit vízen, földön és levegőben is adrenalinforraló kalandok várják Szlovéniában. Fedezze fel velünk a legizgalmasabbakat!

Extrém élmények Szlovéniában

Az extrém élmények szerelmeseit számtalan adrenalintól fűtött program várja Szlovéniában. Vízen, földön és levegőben egyaránt találunk olyan különleges programokat, melyek felborzolják a kalandvágyó utazók kedélyeit.

Csokorba gyűjtöttük a legjobb lehetőségeket ebben a gyönyörű országban.

Rafting

Extrém élmények Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
Szlovénia változatos lehetőségeket kínál a vadvízi evezés szerelmeseinek. A leglélegzetelállító folyami tájak zöme a Soča folyón található, mely teljesen kezdőknek és gyerekekkel érkezőknek is biztonságos evezési élményt kínál. Radovljica és környéke, a Száva folyó és mellékfolyói is számos lehetőséget tartogatnak a szakemberek által vezetett vízi sportokra.

Siklóernyőzés

Extrém élmények Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
Szlovéniában közel 40 regisztrált felszállóhely közül választhatunk, a legnépszerűbbek a Soča-völgyben, a Vipava-völgyben és a Bohinj-tónál találhatóak. A gyakorlottak egyedül, a kezdők pedig tandem merülhetnek el a siklóernyőzés rejtelmeibe.

Canyoning

Extrém élmények Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
A hegymászás, úszás és természetjárás különleges egyvelegét kínálja ez az extrém sport, hiszen több képességünkre egyszerre van szükség. Szűk kanyonokban mászhatunk, zúgó vízeséseken csúszhatunk le vagy éppen kristálytiszta vizű természetes medencékbe ugorhatunk bele, sokszor akár 10 méter magasról. A legnépszerűbb szurdokok erre a különleges sportra a Sušec és a Kozjak.

Kajak és kenu

Extrém élmények Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
A kajakkal való evezés izgalmas élményt jelent a Soča, a Sava, a Savinja, a Krka és a Kolpa folyók zuhatagain. A nyugodtabb szlovéniai folyókon, tavakon való evezéshez válasszuk inkább a kenut, mivel könnyű, gyors és fürge evezést tesz lehetővé. A legnépszerűbb kenutúrák a Ljubljanai mocsarakon és Ljubljanán keresztül a Ljubljanica folyón, Žužemberkből a Krka folyón és a Mura folyón vezetnek. A Bohinj, Velenje és Zbilje tavaknál is van lehetőség kenut bérelni.

Adrenalin parkok

Extrém élmények Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
A különböző keskeny gyaloghidak, lengő akadályok leküzdése és a kötélen való járás igazi kihívás mindenki számára. Az adrenalinparkok zöld környezetben nagyszerű szórakozást és csodálatos kikapcsolódást nyújtanak. Teszteljük fizikai képességeinket és egyensúlyunkat, dacoljunk a tériszonnyal, és hagyjuk, hogy testünk feltöltődjön adrenalinnal. Némelyikük a legmerészebbek számára kínál kihívásokat, míg mások a családok számára vannak kialakítva. Közvetlenül a Bohinji-tó partja mellett található a Bohinji Adrenalin Park, ahol többek között egy óriási hintát próbálhatunk ki, vagy megtapasztalhatjuk a via ferrata és a zipline egyedülálló keverékét a Felső-Soča folyó völgyében, ahol meglátogathatja a Srnicát, az aktív kalandok szerelmeseinek épült parkot. A Solkanban található Soča Fun Park a családi kalandokra koncentrál, ahol egy hatalmas tutajon kelhetünk át a folyón. Az Otočeci vár közelében az Otočeci Kalandparkban a fák lombkoronája között tehetjük próbára a képességeinket. A kisgyermekkel érkezők is rengeteg olyan kalandparkot találnak, ahol az egész család kikapcsolódhat. A GEOSS kalandpark, valamint a Postojna Kalandpark is számos izgalmas élményt kínál a család fiatalabb tagjai számára is.

Zipline

Extrém élmények Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
A zipline az egyik legizgalmasabb kikapcsolódás, melynek során úgy érezhetjük, mintha szárnyakat kaptunk volna. Látványos zipline parkok találhatók Bovecben és Planicában, ahol a világ legnagyobb síugrósánca - a Planica - felett siklik át a zipline útvonala. A lélegzetelállító panoráma, a közeli hegyek és völgyek festői látképe biztosan örökre emlékezetünkbe vésődik.

Barlangok felfedezése

Extrém élmények Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
Szlovéniában a barlangkutatásnak nagy hagyománya van, mivel az országnak igen kiterjedt földalatti világa van, különösen a karsztvidéken. Szlovéniában a barlangászok minden évben új barlangokat fedeznek fel, külön érdekesség, hogy eddig több mint 12 ezer barlangot fedeztek fel, de csak alig több mint húszat látogathatnak a látogatók. A lenyűgöző földalatti barlangok, köztük a világhírű Postojna-barlang olyan felejthetetlen élményeket tartogat, melyet semmiképp nem érdemes kihagyni. Varázslatos cseppkövei és szoborszerű sziklaalakzatai a család összes tagját elvarázsolják. A Škocjan-barlangokban a világ egyik egyedülálló természeti jelenségét fedezhetjük fel, itt található a világ legmélyebb és legnagyobb földalatti kanyonja. A Gorjanci-hegység lábánál, Kostanjevica közelében pedig egy olyan kis karsztos barlangot találunk, mely lenyűgöző formájú cseppkövekkel csalogat.

Sportmászás

Extrém élmények Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
A szlovénoknak a vérükben van a hegymászás, amit a szlovén hegymászók által meghódított számos hegycsúcs is bizonyít a világ legmagasabb hegyvonulataiban, valamint említésre méltó a világ élvonalába tartozó szlovén sportmászók világszínvonalú eredményei. Nem csoda, hogy Szlovéniában számos lehetőséget találhatunk kisebb és nagyobb hegymászó kalandokra egyaránt. A szlovén hegyekben a hegymászóutak mellett természetes és mesterséges mászóhelyekkel és mászóközpontokkal is találkozhatunk, különböző nehézségű útvonalakkal. Az utóbbi években igazi sláger lett a via ferrata, melyek olyan biztosított mászóhelyek, amit gyakorlatilag egy átlag edzettséggel, megfelelő védőfelszereléssel bárki tud teljesíteni.

Kapcsolódó inspirációk:


Aktív családi kikapcsolódás Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
Szlovénia tálcán kínálja az aktív programlehetőségeket a családdal érkezőknek. Csokorba gyűjtöttük kedvenceinket.

 Ljubljana - Európa zöld kedvence | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Lubljana a fenntartható úti célok mintavárosa.

Szlovénia - OTP Travel Utazási Iroda
Ékszerdoboz szerű kisvárosok, alpesi falvak, várak, smaragdzöld tavak, virágzó mezők és csodálatos erdők - ez mind Szlovénia. Ismerje meg a meseszép országot!

Szlovénia | Bledi-tó - OTP Travel Utazási Iroda
A Bledi-tó az egyik legromantikusabb hely Szlovéniában. Tippjeinkkel most fedezze fel rejtett titkait!

Husky-taxi, hálózsák, északi fény, jégszobrok...

Kapcsolódó ajánlatok:


SZLOVÉNIA - AUTÓBUSZOS CSILLAGTÚRA

Szlovénia
219 000 Ft-tól/fő