Élmények a világ körül

Keresés

Kerala ayurvédikus varázsa

Kerala ayurvédikus varázsa - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Kerala ayurvédikus központjai a világ minden tájáról vonzzák a látogatókat. Ismerje meg közelebbről ezt az 5000 éves tudományt.

Kerala ayurvédikus varázsa

Az ayurvéda, a hosszú élet tudománya, a világ legrégebbi egészségügyi rendszere, amely az orvostudomány és a filozófia mély gondolatait ötvözi. Világszerte az emberiség egészséges testi, szellemi és lelki fejlődését képviseli. Ma az orvostudomány egyedülálló, nélkülözhetetlen ága, egy teljes körű természetgyógyászati rendszer. Az ayurvédikus kezelés lényegében a betegségek megelőzésével foglalkozik.

A világ minden tájáról érkeznek emberek Keralába, hogy ayurvédikus kezelést keressenek - akár fiatalítás céljából, akár gyógyulást keresve. Az ideális éghajlat, az erdőkkel és hegyekkel megáldott táj kiváló a gyógynövények termesztéséhez. A gyógyító központok nagy száma, valamint amagasan képzett és tapasztalt ayurvédikus orvosok eredményezik azt, hogy Kerala neve összefonódott az ayurvédikus orvoslással.

Kerala ayurvédikus varázsa - OTP TRAVEL utazási iroda
Évszázadokon keresztül az ayurvéda hagyományos gyakorlói voltak az egyetlen lehetőség a betegségből gyógyulást kereső emberek számára Keralában. Itt az ayurveda nem csupán egy egészségügyi rendszer, hanem az élet minden területének része, egyfajta életstílus. Az ashtavaidyák - a hagyományos orvosok -, akik az ashtangahridayamban meghatározott nyolc ayurvéda ág szakértői, nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Kerala az ayurvéda kiemelkedő központjává váljon.
Kerala ayurvédikus varázsa - OTP TRAVEL utazási iroda
Az ayurvéda átfogó megértéséhez érdemes részletesen áttekinteni hosszú történelmét. Az ayurvéda eredeti versei állítólag az Úr Brahma, a Teremtő tudatából származnak, és tanítványai gondosan beépítették ezt a gondolkodásukba. Végül a három nagy bölcs – Dhanwantari, Bharadwaja és Kashyapa - különböző filozófiai iskolákat hoztak létre.
Az idők folyamán az ayurveda három kategóriára ágazott szét, nevezetesen a Shalya Chikitsa - sebészet, a Kaya Chikitsa - általános orvostudomány és a Kaumarabhritya - gyermekgyógyászat. Ezek nagy hatással voltak a betegségek és bajok megközelítésének és kezelésének módjára, mivel a bölcsek a nagy pestis és dögvész idején keresték ezt a tudást.
A korai ayurvédikus történelem harmadik fontos szakaszát az első orvosi szakirodalom megírása jelzi, amely felbecsülhetetlen értékű volt az ayurvédikus filozófiák és kezelések világméretű elterjesztésében.

Filozófia

Úgy tartják, hogy az ayurvédát erősen inspirálta Kapila bölcs és a Sankhya filozófiai iskola. E szerint minden, ami a fizikai világegyetemben létezik, a Prakriti - anyag - és a Purusha - tiszta tudat - egyesüléséből származik. Ez a kozmikus kötelék felelős minden teremtésért. Minden, ami körülvesz minket, a Pancha Maha Bhutasból, vagyis az Öt Nagy Elemből áll, amelyek az Akasha (Éter vagy Tér), Vayu (Levegő), Agni (Tűz), Jala (Víz) és Prithvi (Föld). A bölcsek által az ayurvédikus kezelési gyakorlatokra vonatkozóan lefektetett irányelvek jó képet adnak arról az ideológiáról, amely a modern ayurvéda tudományát alakította.
Kerala ayurvédikus varázsa - OTP TRAVEL utazási iroda
A Panchakarma, az egyik legismertebb ayurvédikus terápia, egy sor méregtelenítő eljárást foglal magában, amelyek célja a méreganyagok eltávolítása a szervezetből. Az Abhyanga, a meleg gyógynövényolajokat használó teljes testmasszázs egy másik népszerű terápia, amely elősegíti a mély relaxációt és a fiatalodást. Kerala emellett olyan egyedi kezelésekről ismert, mint a Dhara - gyógyhatású olajok homlokra történő rácsorgatása -, a Pizhichil - olajfürdő-terápia - és az Uzhichil - terápiás masszázs -.
Kerala ayurvédikus varázsa - OTP TRAVEL utazási iroda
Magukon a kezeléseken túl a keralai ayurvédikus központok személyre szabott konzultációkat, étrendi tanácsokat, jóga- és meditációs foglalkozásokat, valamint oktatási programokat is kínálnak, hogy segítsenek az egyéneknek holisztikus életmódot kialakítani és ezt a távozás után is fenntartani. A megelőző egészségügyre helyezett hangsúly, valamint az elme, a test és a lélek összehangolása teszi az ayurvédát valóban holisztikus rendszerré, amely a betegségek gyökerét kezeli, nem pedig csak a tüneteket.
 
Az autentikus ayurvédikus élményt keresők számára Kerala nyugodt környezetével, magasan képzett szakembereivel és gazdag kulturális örökségével ideális helyszín. Egy látogatás ezen a varázslatos vidéken nem csak fizikai gyógyulást ígér, hanem mélyebb kapcsolatot is önmagunkkal, valamint az ősrégi bölcsesség, az ayurveda mély megértését.


Kapcsolódó inspirációk:


Kerala ayurvédikus varázsa - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
A hinduizmus legfontosabb ünnepét szerte a világon ünneplik, a fény győzelmét szimbolizálja a sötétség felett.

Kerala ayurvédikus varázsa - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Agra, Jaipur, Jodhpur és Delhi csodáit!

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
A Hawa Mahal a jaipuri építészeti örökség maradandó szimbóluma, amely a világ minden tájáról vonzza a látogatókat, hogy megtapasztalják időtlen szépségét.

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Rajasthan egy magával ragadó úti cél, amely könnyedén ötvözi a történelmet, a kultúrát és a természeti szépséget. Tartson velünk!

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
India multikulturális szövetének egy darabja testesül meg a Taj Mahal épületében, mely az örök szerelmet szimbolizálja.

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Egy kontinensnyi ország elképesztő élményekkel!

Ezerarcú India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
India az egyetlen ország a világon, ahol még csodák vannak, mert hisznek bennük az emberek.

Ázsia, Top10 tea - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a legnépszerűbb ázsiai teafajtákat!

Namaste - Fedezze fel a legjobb spirituális úti célok valamelyikét! - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel a legjobb spirituális úti célok valamelyikét!

Határtalan élmények | OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

Kapcsolódó ajánlatok:


INDIAI ARANYHÁROMSZÖG

India
775 000 Ft-tól/fő

INDIA - RAJASTHAN CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

India
1 099 000 Ft-tól/fő

INDIA – NEPÁL

India, Nepál
1 265 000 Ft-tól/fő